ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ



Δως μοι πα στω και ταν γαν κινάσω : μτφρ: δώσ’ μου πού να στηριχτώ και θα κινήσω τη γη ( Αρχιμήδης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Ο ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ γυρίζει σελίδα. Εκλέχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο
ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ
 Η Ομαδάρα αρχίζει να ξεπερνά τις δυσκολίες και ετοιμάζει μοναδικές αγωνιστικές εμφανίσεις.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ανάδειξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της επόμενης διετίας σε Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14-10-2013 και ώρα 18:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου των Φιλιατών.Με την πλήρη απαρτία που το καταστατικό του Συλλόγου ορίζει ο ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ εξέλεξε Διοικητικό Συμβούλιο που είναι οι κύριοι:
. Μίγκος Φώτιος
. Γιοβάνης Δημήτριος
. Νάτσιος Χρήστος
.Τσάτσα Στεφανία
. Μπάντιος Νικόλαος
. Σίσκος Γεώργιος
. Μεντής Νίκος
Για την εκλογή του νέου Προέδρου θα γίνει συμβούλιο προσεχώς από τα νέα εκλεγμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.Ο ΑΡΗΣ με το νέο διοικητικό Συμβούλιο που εξέλεξε γυρίζει σελίδα, οργανώνεται έτσι ώστε όλοι ευελπιστούμε ένα καλύτερο Μέλλον.Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τους κόπους των υπευθύνων ώστε ο ΑΡΗΣ να μην μπει στις περιπέτειες που θα εμφανιζότανε αν δεν κατάφερνε να εκλέξει διοικητικό Συμβούλιο. Ευχόμαστε στο Νέο διοικητικό Συμβούλιο καλή Δύναμη και πολλές επιτυχίες.

Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου
 Στην έγκριση προγραμματικών συμβάσεων και στη γνωμοδότηση Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έργα  της Ηπείρου προχώρησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.Αναλυτικά, η Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε θετικά για τις Μ.Π.Ε. των έργων:
. εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρων στη θέση «Τσούμπα- Πέντε Πηγάδια- Τσούκα», περιοχής Λάκκας στη Δ.Κ. Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας
. ερευνητικές εργασίες λατομείου μαρμάρων στη θέση «Ασφακιά» ,Τ.Κ. Μεσοβουνίου, του Δήμου Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας
. «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο στο ρέμα Λεπιανών, στην Τ.Κ. Λεπιανών του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Π.Ε. Άρτας»
. «Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 21,25 MW, στη θέση «Κοκκινόλακκα», Δήμων Κ. Τζουμέρκων & Γ. Καραϊσκάκη, Π.Ε. Άρτας.»
. «Αμμοληψία από τον ποταμό Τύρια, στη θέση Ποταμιά της Τ.Κ. Ασπροχωρίου, Δ.Ε. Σελλών, Δήμου Δωδώνης , Π.Ε. Ιωαννίνων».
Επίσης, η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε τη σύναψη των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Ιερών Μητροπόλεων και Δήμων, για παρεμβάσεις σε πολιτιστικά μνημεία.Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, τόνισε ότι στις Προγραμματικές Συμβάσεις, που αφορούν σε παρεμβάσεις πολιτιστικών μνημείων, αντισυμβάλλεται πάντα το Υπουργείο Πολιτισμού για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, διότι αποτελεί την εποπτεύουσα αρχή όλων των μνημείων και δεύτερον διότι το ίδιο δεν διαθέτει κονδύλια για τις παρεμβάσεις αυτές.Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θ. Πιτούλη, η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε την τροποποίηση της από 30-03-2011 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου - Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Φιλιατών που αφορά στην υλοποίηση του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Φιλιατών», καθώς και τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Ηγουμενίτσας για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη αναθεώρησης και διόρθωσης σφαλμάτων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΓΠΣ) του Δήμου Ηγουμενίτσας Νομού Θεσπρωτίας» προεκτιμώμενης αμοιβής 39.600 ευρώ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Δελτίο Τύπου
 Την Παρασκευή 11/10/2013, αντιπροσωπεία από την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου - Λευκάδας  συναντήθηκε στα γραφεία του ΤΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥ, στα Ιωάννινα με αντίστοιχη αντιπροσωπεία της Αριστερής Κίνησης Μηχανικών Ηπείρου.Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών, και με δεδομένη την αναγκαιότητα ανατροπής των μνημονίων και των στηριγμάτων τους , καλεί όλες τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς στην συγκρότηση ενός μεγάλου, ενωτικού ψηφοδελτίου, ενόψει των εκλογών του ΤΕΕ, με στόχο:
1.  -Την ανατροπή του μνημονιακού συστήματος και των κυβερνήσεων του
2. -Την ανατροπή του μνημονικού τόξου μέσα στο ΤΕΕ και την επαναθεμελίωση ενός νέου, αντιμνημονιακού, προοδευτικού ΤΕΕ
3.  -Την άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης και προστασίας των χειμαζόμενων συναδέλφων μας
4. -Μια νέα πορεία του ΤΣΜΕΔΕ μαζί με όλα τα ταμεία, στην κατεύθυνση της προστασίας των ασφαλισμένων του και στην προστασία του αποθεματικού του.
Δηλώσαμε ότι ακόμη και την τελευταία στιγμή, η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία είναι απαρέγκλιτα πεπεισμένη στην ανάγκη κοινής εκλογικής καθόδου, και έτοιμη να επεξεργασθεί κοινό προγραμματικό λόγο με την Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Ηπείρου και με όλους όσους δρουν προς αυτή την κατεύθυνση.Ως Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών στεκόμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην αναγκαιότητα  δημιουργίας ενός μεγάλου, ενωτικού μετώπου των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, με πρώτο βήμα την κοινή εκλογική κάθοδο στο ΤΕΕ, που μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά, ενώνοντας τα πολλά μικρά ρυάκια αντίστασης σ’ ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής, τόσο στο ΤΕΕ όσο και ευρύτερα. 
 Ιωάννινα 14-10-2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές
 Συνεδρίασε στις 04/10 η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων και αιρετών από όλους τους καλλικρατικούς δήμους του Νομού και την παρουσία του Παναγιώτη Σκούτα, μέλους της κεντρικής επιτροπής, εκ μέρους του τμήματος τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.Συζητήθηκε η πολιτική του κόμματος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που ορίζεται αφενός από την αντιπαράθεση με τις μνημονιακές πολιτικές και  τον «Καλλικράτη» και αφετέρου από την ανάγκη υπεράσπιση της δημοκρατίας,των θεσμών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.Οι εκλογές του Μαΐου 2014 δεν  έχουν τον χαρακτήρα επιλογής των «αξιότερων» δημάρχων και περιφερειαρχών, δεν  αποβλέπουν σε μια καλύτερη διαχείριση. ¨Εχουν χαρακτήρα  αντίστασης στην κοινωνική και πολιτική καταστροφή και στην ανατροπή του υπάρχοντος αντιδημοκρατικού - γραφειοκρατικού - αναποτελεσματικού συστήματος "Καλλικράτης". Απαιτείται άμεσα η εγκαθίδρυση ενός ριζικά διαφορετικού πλαισίου συγκρότησης και λειτουργίας των τοπικών και περιφερειακών θεσμών. Απαιτείται άμεσα η ανάγκη απαλλαγής από τις πρακτικές αδιαφάνειας, πελατειακών σχέσεων, νεποτισμού και κακοδιαχείρισης που σημάδεψαν την τοπική αυτοδιοίκηση στο πρόσφατο παρελθόν.Σήμερα δυστυχώς οι κυβερνητικές επιλογές οδηγούν σε ένα «σχεδιασμένο θάνατο» την Τ.Α.Μέσα από τις επερχόμενες διαθεσιμότητες - απολύσεις και το οικονομικό «παρατηρητήριο», είναι προφανής η πολιτική κατεύθυνση για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της ΤΑ, που έχει φυσικό επακόλουθο  την περαιτέρω επιβάρυνση του πολίτη.Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία ενός πλατιού, ισχυρού και ακηδεμόνευτου αυτοδιοικητικού κινήματος. Το οποίο την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι σε θέση να διεκδικήσει και να επιβάλλει μια ριζοσπαστική διοικητική μεταρρύθμιση.Έτσι ώστε να ενδυναμωθεί πραγματικά ο θεσμός της αυτοδιοίκησης και της άμεσης συμμετοχής των πολιτών στη λήψη και στον σχεδιασμό των αποφάσεων για τις ανάγκες της  κοινωνίας και του τόπου μας. Πρέπει να τεθεί τέλος στο Δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης, και να θεσμοθετηθεί η απλή αναλογική και ο  συμμετοχικός προυπολογισμός.Την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για ρήξη με το παρελθόν και καταδίκη των μνημονίων και εκείνων που τα εφαρμόζουν, οφείλουμε να εκφράσουμε στους συνδυασμούς που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό τον προσανατολισμό θα κινηθούμε όλο το επόμενο διάστημα στον Νομό μας δημιουργώντας πλατιές αυτοδιοικητικές παρατάξεις ή στηρίζοντας πρωτοβουλίες που θα έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Καλούμε λοιπόν κάθε δημοκράτη πολίτη να συμπορευτεί μαζί μας και να συμβάλλει με τη συμμετοχή του στην δημιουργία ενός ισχυρού ριζοσπαστικού αυτοδιοικητικού κινήματος ανατροπής.
Ηγουμενίτσα, 14 Οκτωβρίου 2013
Σημαντικότατες καθυστερήσεις στη στελέχωση και τη λειτουργία των δημοσίων δομών μη τυπικής εκπαίδευσης (Δ.Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ.)
Με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά, επισημαίνουν τις καθυστερήσεις στη στελέχωση και τη λειτουργία των δημοσίων δομών μη τυπικής εκπαίδευσης.Για πρώτη φορά, αρχές Οκτωβρίου τίποτα δεν είναι στη θέση του: Ούτε οι Διευθυντές, ούτε οι εκπαιδευτικοί αλλά ούτε και οι εκπαιδευόμενοι. Ο αγώνας δρόμου στον οποίο επιδίδεται το διοικητικό προσωπικό δεν μπορεί να συγκαλύψει τις τραγικές καθυστερήσεις στη στελέχωση στους τομείς της εκπαίδευσης και της διοίκησης αλλά και την αγωνία που βιώνουν χιλιάδες υποψήφιοι καταρτιζόμενοι για το αν θα βρουν μια θέση σε ένα Δημόσιο ΙΕΚ. Οι χειρισμοί του Υπουργείου μπορεί επικοινωνιακά να ικανοποιούν όσους δεν εμπλέκονται άμεσα στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά έχουν συμβάλλει σε δύο σοβαρότατες εξελίξεις στο χώρο της μη τυπικής εκπαίδευσης: αφενός, στη μαζική στροφή των υποψηφίων καταρτιζόμενων στα ιδιωτικά ΙΕΚ, τόσο σε μεταλυκειακό όσο και σε μεταγυμνασιακό επίπεδο που καταγράφεται όλο το Σεπτέμβριο λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στα δημόσια ΙΕΚ και αφετέρου, στην περαιτέρω απαξίωση των δημοσίων δομών στην κοινή γνώμη και στην υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης κατάρτισης.Εξ ίσου επικοινωνιακά «εύστοχη» είναι η ανακοίνωση περί της δωρεάν φοίτησης σε ΣΕΚ και ΙΕΚ καθώς το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας στις 7/10/2013 αναφέρει μεταξύ άλλων πως « .. η φοίτηση για όλους όσοι ενδιαφέρονται θα είναι δωρεάν, με βάση κάποια αντικειμενικά κριτήρια».Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν μια σειρά από ζητήματα που απαιτούν άμεσα όχι μόνο απαντήσεις αλλά και άμεσες ενέργειες για την επίλυσή τους, Πιο συγκεκριμένα ρωτούν:
1.Πότε θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά για τα ΔΙΕΚ και ΣΕΚ με πλήρες ωρολόγιο πρόγραμμα;
2.Θα καταργηθούν τα δίδακτρα, καθώς ο  νόμος 4186/2013 ορίζει πως η φοίτηση θα είναι δωρεάν; ή θα οριστούν αντικειμενικά κριτήρια των δικαιούχων για δωρεάν φοίτηση όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου; 
3.Αν ισχύσει η δεύτερη περίπτωση, η κάλυψη του κόστους της δωρεάν φοίτησης θα προέρχεται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας ή θα τροποποιηθεί το πρόγραμμα Επιταγή Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Voucher); Ποια θα είναι τα αντικειμενικά αυτά κριτήρια; 
4.Ποιος είναι ο προβλεπόμενος αριθμός καταρτιζομένων που θα φοιτήσουν στα Δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ της Χώρας; Πως μπορεί να διασφαλιστεί ο μη αποκλεισμός αιτούντων σε ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση;
5.Πότε και με ποια κριτήρια θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων εκπαιδευτικών σε ΙΕΚ και ΣΕΚ, που δρομολογεί το Υπουργείο Παιδείας;
6.Ποιος είναι ο αριθμός του εκπαιδευτικού προσωπικού που απαιτείται για να στελεχωθούν επαρκώς τα Δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ; Πότε θα προκηρυχτούν οι θέσεις του ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού;
7.Θα αναρτηθούν οι μοριοδοτήσεις των υποψηφίων καταρτιζόμενων ανά ΙΕΚ και ΣΕΚ ώστε όντως να διασφαλιστεί η διαφάνεια και αντικειμενικότητα της επεξεργασίας των αιτήσεων;
8.Με ποία διοικητική διαδικασία έγινε η γεωγραφική κατανομή των ειδικοτήτων  στα κατά τόπους ΙΕΚ και ΣΕΚ;

Περί ναρκωτικών στα Ιωάννινα
 Συνελήφθησαν, την 14-10-2013 ,19.30 το απόγευμα στα Ιωάννινα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες 37 και 35 ετών και μία 29χρονη γυναίκα), οι οποίοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη πόλη των Ιωαννίνων. Ειδικότερα, ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ότι  σπίτι στο οποίο διαμένουν ο 37χρονος και η 29χρονη, χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης και απόκρυψης ναρκωτικών, αλλά και ως χώρος διακίνησής τους «καβάτζα», πραγματοποιήθηκε έρευνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•τρεις (3) συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (20,5) γραμμαρίων
•δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (40,7) γραμμαρίων
•ένα τσιγάρο κάνναβης
•το χρηματικό ποσό των -350- ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών
Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντός της οικίας βρισκόταν και ο 35χρονος δράστης, ο οποίος συνελήφθη.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Πώς διαμορφώνεται το επίδομα θέρμανσης ανά περιοχή
 Επιδότηση κατά 0,35 ευρώ ανά λίτρο, προκαταβολή ύψους 25% επί του συνολικού ποσού και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς σήμερα ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και μετά την αρνητική απάντηση της τρόικας για μείωση κατά 15% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.Ειδικότερα, όσον αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια, δικαιούχοι του επιδόματος είναι:
-άγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ) και ακίνητη περιουσία αξία εώς 200.000 ευρώ (από 150.000 ευρώ),
-έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ), με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ (από 200.000 ευρώ),
-μονογονεϊκή οικογένεια με εισόδημα έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα τέκνο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.
Επίσης το κριτήριο της κατοχής αυτοκινήτων, διευρύνεται ώστε να δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης όσοι κατέχουν αυτοκίνητο μέχρι 3.000cc, έναντι των 2.000cc που ίσχυε.Όσον αφορά στο ποσό της επιδότησης αυτό διαμορφώνεται στα 0,35 €/λίτρο, από 0,28 €/λίτρο που ίσχυε μέχρι σήμερα και σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών η τιμή του λίτρου αναμένεται να κυμανθεί κάτω από 1 ευρώ.Ακόμα αποφασίστηκε η προκαταβολή του 25% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στα λίτρα που δικαιούνται όσοι πάρουν το επίδομα ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβάλλεται τμηματικά με την υποβολή των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους.Η χώρα έχει χωριστεί σε τέσσερις γεωγραφικές και κλιματολογικές ζώνες.
ΖΩΝΗ Α Νομός Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας
Για παράδειγμα νοικοκυριό ζει στην Κοζάνη σε μια κατοικία 120 τετραγωνικών μέτρων. Το συγκεκριμένο νοικοκυριό δικαιούται επιδότηση για ποσότητα πετρελαίου 3.000 λίτρων (15 λίτρα Χ 120 τετραγωνικά). Έτσι δικαιούται επίδομα 1050 ευρώ και προκαταβολή 262,5 ευρώ, σε περίπτωση βέβαια που πάρει και τα 3.000 λίτρα.
Αντίστοιχα στη Φλώρινα σε σπίτι 100 τετραγωνικών τα επιδοτούμενα λίτρα είναι 2.500 και το επίδομα 875 ευρώ. Η προκαταβολή φτάνει στα 218,75 ευρώ.
ΖΩΝΗ Β Νομός Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου
Νοικοκυριό ζει στα Ιωάννινα σε σπίτι 90 τετραγωνικών μέτρων. Δικαιούται επίδομα για 1.350 λίτρα πετρέλαιο. Δηλαδή 472,5 ευρώ, από τα οποία 118,13 ευρώ προκαταβολή.
Αντίστοιχα σε σπίτι 100 τετραγωνικών μέτρων στη Λάρισα το επίδομα είναι 525 ευρώ και η προκαταβολή 131,25 ευρώ.
ΖΩΝΗ Γ Νομός Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας.
Στην Αττική νοικοκυριό που μένει σε μια κατοικία επιφάνειας 100 τετραγωνικών μέτρων δικαιούται επιδότηση για ποσότητα 800 λίτρων. Το επίδομα που δικαιούται το συγκεκριμένο νοικοκυριό είναι 280 ευρώ. Εφόσον το νοικοκυριό αυτό παραγγείλει τα 800 λίτρα πετρελαίου θα έχει τη δυνατότητα να προεισπράξει το 25% του επιδόματος που δικαιούται, δηλαδή 70 ευρώ.
ΖΩΝΗ Δ Νομός Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού.
Στην Αργολίδα ακίνητο 100 τετραγωνικών μέτρων δικαιούται επίδομα για 500 λίτρα, δηλαδή 140 ευρώ, εκ των οποίων τα 43 ευρώ προκαταβολή.

Μια μεγάλη επένδυση απειλείται...?
 Μια από τις πιο πετυχημένες επενδύσεις, που έγιναν τα τελευταία χρόνια από ξένα κεφάλαια στη χώρα μας, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα.Μπορεί να γίνεται, απλώς, για διαπραγματευτικούς λόγους. Μπορεί πάλι να υπάρχει και βάση.Ωστόσο, ένα είναι το γεγονός: μια από τις πιο πετυχημένες επενδύσεις, που έγιναν τα τελευταία χρόνια από ξένα κεφάλαια στη χώρα μας, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα.Ο λόγος αφορά στην παρουσία της κινεζικής εταιρείας Cosco στον Πειραιά. Η διοίκηση του ΟΛΠ υποστηρίζει σθεναρά την παραχώρηση επιμέρους χρήσεων, μέσω πολυετών συμβάσεων, προοπτική με την οποία διαφωνεί η κινεζική πλευρά, η οποία θέλει την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρείας, καθώς λέει ότι «ήλθε για να μείνει» και συνεπώς δεν θέλει να ρίξει τα λεφτά της σε μια επένδυση που θα έχει ημερομηνία λήξης.Παράλληλα, ζητεί την ενεργοποίηση του σχεδίου φιλικού διακανονισμού, για την - κατ” ουσίαν - απευθείας παραχώρηση της επέκτασης του τρίτου προβλήτα του ΟΛΠ, κάτι που ωστόσο φέρονται να μην δέχονται οι διευθύνσεις Ανταγωνισμού και Εσωτετικής Αγοράς της Κομισιόν που ζητούν προκηρύξεις κανονικών διαγωνισμών.Η κυβέρνηση, δια του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προσπαθεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι προς το παρόν, οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο κ. Βαρβιτσιώτης βρέθηκε γι αυτόν τον σκοπό στις Βρυξέλλες, ωστόσο, είναι άγνωστο αν εκεί βρίσκεται η λύση. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες εντός των αμέσως επόμενων ημερών.

Η σαμπάνια του Άκη
 Πριν από μερικούς μήνες στο φαρμακείο των φυλακών Κορυδαλλού, αστειευόμενος ένας κρατούμενος ρωτά τον Τσοχατζόπουλο:«Πως θα γίνει να αγοράσουμε δυο πυραύλους;». Απαντά: «Οι εταιρείες δεν συνδιαλέγονται με πολίτες, αλλά με κράτη».«Ναι, αλλά αν τους πάρεις εσύ, τι θα σου πουν;». Το πιάνει το νόημα ο έγκλειστος πολιτικός και του λέει: «Αν τους πάρω τώρα, θα μου κλείσουν το τηλέφωνο»!Η ζωή και η πορεία του παρ΄ολίγον πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στελέχους του ΠΑΚ, πρωτοπαλίκαρου του Ανδρέα Παπανδρέου από το 1968 και μακροβιότερου υπουργού Εθνικής Άμυνας, διαθέτει πολλές όψεις και επιδέχεται πολλές απόψεις.Είναι ο μοναδικός πολιτικός, το όνομα του οποίου έγινε ετικέτα σε σαμπάνια. Ήταν το Σεπτέμβρη του 1999, όταν οι Ουκρανοί, σε ένα ταξίδι εξοπλιστικού ενδιαφέροντος, του προσέφεραν ημίγλυκη σαμπάνια με ετικέτα «Τσοχατζόπουλος Σαμπάνια», ακριβώς κάτω από την τυπωμένη φωτογραφία του παντοδύναμου υπουργού.

Η Χειμερινή ώρα : …πότε αλλάζει φέτος;
 Αν αναρωτιέστε πότε αλλάζει η ώρα, είναι καιρός να μάθετε ένα απλό κολπάκι, ώστε να απαλλαγείτε από αυτόν τον πονοκέφαλο μια και καλή. Χειμερινή αλλαγή ώρας.Η ώρα για το χειμώνα, αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.Για την ακρίβεια, το βράδυ του τελευταίου Σαββάτου, όταν θα περάσει τις 12 το βράδυ (άρα είναι Κυριακή), όταν φτάσουμε 04:00 ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω, το κάνουμε 03:00.    Ενδεικτικές προσεχείς χειμερινές αλλαγές ώρας:
-2013 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 27 Οκτωβρίου
-2014 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 26 Οκτωβρίου
-2015 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 25 Οκτωβρίου

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: