ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Επιστροφή της 2ης δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες



Το να μην πιστεύεις στη (βίαιη) δύναμη είναι σαν να μην πιστεύεις στη βαρύτητα :  ( Λέων Τρότσκυ )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Επιστροφή της 2ης δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες
 Μετά την επίλυση του προβλήματος, για την εκκαθάριση της πληρωμής στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, για την επιστροφή της 2ης δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2013, το ΥπΑΑΤ ανακοινώνει ότι η πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα αρχίσει σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους από αύριο, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι βέβαια από σήμερα το βράδυ, θα μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) για το ποσό της καταβολής στο λογαριασμό τους.Με αφορμή την πληρωμή της 2ης δόσης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε: «Με την πληρωμή της 2ης δόσης ολοκληρώνεται η ικανοποίηση του αιτήματος των αγροτών, η καταβολή της πληρωμής να συμβαδίζει με τις ανάγκες των εκμεταλλεύσεων, όπως αυτήν την εποχή που συμπίπτει με την ολοκλήρωση συγκομιδής των ανοιξιάτικων καλλιεργειών και την προετοιμασία για τη σπορά των χειμερινών.Η καταβολή αυτή αποτελεί την τελευταία καταβολή με βάση την υφιστάμενη διαδικασία γιατί, όπως έχει ανακοινωθεί, με βάση τη δέσμευση της Κυβέρνησης, η διαδικασία αυτή από 1.1.2014 θα αλλάξει. Η μεικτή επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Οικονομικών έχει καταλήξει στις προτάσεις της για την εφαρμογή του αγροτικού πετρελαίου.Η πρόταση εφαρμογής της νέας απλοποιημένης διαδικασίας που θα είναι πιο ευέλικτη, χωρίς επιπλέον γραφειοκρατικό κόστος και πιο κοντά στις ανάγκες των αγροτών (π.χ. τρεις τμηματικές πληρωμές μέσα στο έτος με βάση την κατανάλωση από την εκμετάλλευση) θα ολοκληρωθεί αμέσως μόλις οριστικοποιηθούν οι προβλεπόμενες, από την 1η Ιανουαρίου του 2014, διαδικασίες τήρησης βιβλίων και στοιχείων για τους αγρότες, από το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να υπάρχει συνέργεια μεταξύ των δύο διαδικασιών και πλήρης αξιοποίηση όλων των στοιχείων των εκμεταλλεύσεων για τη διαφάνεια στην επιστροφή του ΕΦΚ Πετρελαίου».


ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
 Περί αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Την 08-10-2013/11.30 στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, μετέφερε (2) ομοεθνείς του, ηλικίας 32 και 25 ετών, που δεν έφεραν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εισόδου και παραμονής στη χώρα. Λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε.
Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα
Μετέφερε μέσα στο φορτηγό 14 μετανάστες.Συνελήφθησαν χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο (02) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.Επίσης συνελήφθη το βράδυ στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 47χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο διότι μετέφερε, κρυμμένους δέκα τέσσερις (14) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη μεταφορά τους στο εξωτερικό, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα.
Σύλληψη φυγόποινου στα Ιωάννινα
 Την 08-10-2013/11.00 στα Ιωάννινα,συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν (2) καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ροδόπης και Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, με συνολική ποινή φυλάκισης (1) έτους και (2) μηνών, για ακάλυπτες επιταγές.
Περί  ναρκωτικών στο Κομπότι Άρτας
Την 08-10-2013/13.00 στο Κομπότι Άρτας, συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (13) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Σύλληψη διωκόμενου στα Ιωάννινα
Την 08-10-2013/20.20 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 32χρόνος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημ-κείου Καλαμάτας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (12) μηνών, για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. 
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης στην Ήπειρο
Πραγματοποιήθηκαν (276) έλεγχοι και συνελήφθησαν 50 αλλοδαποί, προκειμένου εφαρμοστεί σε βάρους τους η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής.Επίσης, συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα ένας Αλβανός διακινητής,ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του δύο λαθρομετανάστες.Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού, πραγματοποίησε κατά το διήμερο 07 και 08.10.2013, μία ακόμα αστυνομική εξόρμηση, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της  λαθρομετανάστευσης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν (276) έλεγχοι και (63) προσαγωγές αλλοδαπών, εκ των οποίων συνελήφθησαν - 50 - άτομα, που στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων που να δικαιολογούν την είσοδο και την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.Κατά τη διάρκεια των διενεργούμενων ελέγχων, εντοπίστηκε και ένας  43χρονος Αλβανός διακινητήςο οποίος χθες το πρωί στην πόλη της Ηγουμενίτσας,μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του,δύο ομοεθνείς του (32 και 25 ετών), οι οποίοι δεν κατείχαν κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο.Το όχημα που οδηγούσε ο 43χρονος κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αδικήματος ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος ενός μεταφερόμενου εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.Σε βάρος των συλληφθέντων παράνομων αλλοδαπών θα εφαρμοστεί η διαδικασία της διοικητικής τους επιστροφής.

Γιατροί του Κόσμου : Πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου στην περιοχή του Δήμου Τρικκαίων  
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Γιατροί του Κόσμου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και πιστοί στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, υλοποιούν το πρότυπο πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους» με τη συνολική χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.ο πρόγραμμα «Υγεία για όλους» προσφέρει γυναικολογικό,παιδιατρικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες και παιδιά με επισκέψεις Κινητών Μονάδων σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.Οι Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα στελεχωμένες από  άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν δωρεάν μεταξύ άλλων γυναικολογικό έλεγχο, τεστ Παπανικολάου, οφθαλμολογικό έλεγχο, παιδιατρικές εξετάσεις και παιδικό εμβολιασμό.Το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης  που υλοποιούνται από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε όλη τη χώρα.Το πρόγραμμα των επισκέψεων των Κινητών Μονάδων των Γιατρών του Κόσμου για το Δήμο Τρικκαίων έχει διαμορφωθεί ως εξής:
.Κυριακή 13/10 : 1ου ΚΑΠΗ και του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Τρικάλων, Ομήρου 6
.Δευτέρα  14/10 : 1ου ΚΑΠΗ και του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Τρικάλων, Ομήρου 6
.Τρίτη  15/10:  1ου ΚΑΠΗ και του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Τρικάλων, Ομήρου 6
Ε.Ε.Ε.

ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Σ.Ο.Π.Π. 

 Προς δημοπράτηση το δίκτυο ύδρευσης  Δωδώνης – Σελλών και η προμήθεια εξοπλισμού στο Πολυδύναμο Κέντρο «Χατζηκώστα» 

Δύο ακόμη πράξεις που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, οδεύουν προς υλοποίηση, καθώς με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ενημερώνονται οι φορείς για τη σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής για τα σχέδια  των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης  τους:Πρόκειται για τα εξής: 

.  «Διαδημοτικό δίκτυο ύδρευσης  Δ.  Δωδώνης και Σελλών», προϋπολογισμού 4.210.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου (Γενική Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών) 

. «Προμήθεια – εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού» του Πολυδύναμου Κέντρου αντιμετώπισης αλκοολικών και της κρίσης των χρηστών ναρκωτικών στο Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα», προϋπολογισμού 307.070 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΠΑΝΟΜ.

Επίσης,με έγγραφο του Περιφερειάρχη προς το Δήμο Νικολάου Σκουφά εκφράζεται η υπό προϋποθέσεις σύμφωνη γνώμη της Ε.Δ.Α. για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Αντικατάσταση σωλήνων αμιάντου κεντρικού αγωγού δικτύου Συνδέσμου Ύδρευσης Πεδινών & Ημιορεινών Δήμων Ν. Άρτας», προϋπολογισμού 503.741,59 ευρώ.
Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων
Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων, με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (πλημμύρες- χιονοπτώσεις)».Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου και σε αυτή έχουν κληθεί να παραστούν οι Δήμοι και όλες οι συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.Με την ίδια απόφαση, που υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ορίζεται ότι οι συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι την 31η Οκτωβρίου.Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνει ότι η συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Οργάνου, των Δημάρχων (ή των εκπροσώπων τους) με τους υπεύθυνους υπαλλήλους των γραφείων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και των εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων φορέων, κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να χαραχθεί ενιαία πολιτική,με αντικειμενικό στόχο τον καλύτερο συντονισμό,προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. 

Ο 2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ( ΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΗΓΗΜΑ )
 Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», η σπουδαιότερη, αρχαιότερη, ιστορική Βιβλιοθήκη του τόπου, μετά εκείνη των Αθηνών – και μια από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόλογες Βιβλιοθήκες της Ευρώπης – ιδρύθηκε το 1792 σαν παράρτημα της Μεγάλης Σχολής της Χίου. Ο πνευματικός πλούτος της αμύθητος: ανεκτίμητες συλλογές βιβλίων (υπολογίζονται σε 250.000 τόμους, μεταξύ των οποίων και η δωρεά του Μεγάλου Ναπολέοντα προς τον Αδαμάντιο Κοραή «Déscription de l’ Egypte», αποτελούμενη από 14 εικονογραφημένους τόμους, έκδοσης 1809-1822), καθώς και αναρίθμητα χειρόγραφα, περιοδικά, εφημερίδες, πίνακες, νομίσματα, κειμήλια και χάρτες, που δώρισαν ο Αδαμάντιος Κοραής και τόσοι άλλοι μεγάλοι πνευματικοί άνθρωποι, τόσο της ημεδαπής, όσο και της αλλοδαπής (βλέπε www.koraeslibrary.gr).Ο Πρόεδρος και το Εφορευτικό Συμβούλιο, στα πλαίσια στροφής της Βιβλιοθήκης στην κοινωνία, συνεχίζουν – μετά την μεγάλη επιτυχία του πρώτου – το δεύτερο θεσμοθετημένο διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος, που διενεργείται ετήσια και έχει την παρακάτω δομή:
•Δεύτερος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης από 19 χρόνων και άνω
•Δεύτερος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος από 19 χρόνων και άνω
•Δεύτερος Τοπικός Διαγωνισμός Ποίησης από 14 έως 18 χρόνων
•Δεύτερος Τοπικός Διαγωνισμός Διηγήματος από 14 έως 18 χρόνων
Όροι συμμετοχής:
α. Κατατίθενται σε τρία (3) αντίγραφα, πέντε (5) ποιήματα σε Α4 (γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος γραμμάτων 12) που δε θα υπερβαίνουν τις δέκα (10) σελίδες συνολικά (στο διαγωνισμό ποίησης).
β. Κατατίθεται σε τρία (3) αντίγραφα, ένα (1) διήγημα σε Α4 (γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος γραμμάτων 12) από πέντε (3) έως δέκα (10) σελίδες (στο διαγωνισμό διηγήματος).
γ. Αξιολόγηση διαγωνιζόμενων: Εννεαμελής επιτροπή από διακεκριμένους κριτές (δύο Καθηγητές Φιλοσοφικής, δύο φιλόλογοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δύο δημοσιογράφοι και τρεις έγκριτοι λογοτέχνες) τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν προσεχώς.
δ. Χρόνος υποβολής: 15 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και 30 Απριλίου 2014.
ε. Χρόνος αξιολόγησης: 1 Μαΐου μέχρι 30 Ιουλίου 2014.
στ. Χρόνος βράβευσης: Αύγουστος 2014, στα πλαίσια σειράς εκδηλώσεων του Ιδρύματος.
ζ. Τρόπος κατάθεσης: Στο φάκελο που εμπεριέχονται τα ποιήματα ή το διήγημα αναγράφεται το ψευδώνυμο του αποστολέα, καθώς και η επισήμανση «για διαγωνισμό». Εσωκλείεται, επίσης, μικρός φάκελος σφραγισμένος με το πραγματικό όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνα που αντιστοιχούν στο ψευδώνυμο.
η. Τόπος κατάθεσης - αποστολής: Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη «Κοραής», Κοραή 2, Τ.Κ. 82100, Χίος.
Περισσότερες πληροφορίες: www.koraeslibrary.gr, Τηλ. 22710-44246.
Ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου
Χρίστος Στεργ. Μπελλές

Το επιμελητήριο Θεσπρωτίας διοργανώνει Έκθεση και Επιχειρηματική Αποστολή Ελλήνων επιχειρηματιών στην Αλβανία
 Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος «IPA ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ 2007 – 2013», υλοποιεί το Έργο: «IntActPlan: Ολοκληρωμένες Δράσεις για την Ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΜΜΕ της διασυνοριακής περιοχής και τη Δημιουργία Ευκαιριών Διείσδυσης σε Νέες Αγορές» (Κωδικός: 903024).Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας αξιοποιώντας δράσεις του ανωτέρω Έργου, και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αυλώνας, διοργανώνει Έκθεση και Επιχειρηματική Αποστολή Ελλήνων επιχειρηματιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας στους Αγ. Σαράντα Αλβανίας. Στην αποστολή θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συναντήσεων Β2Β (Επιχείρησης προς Επιχείρηση) σε Αλβανία και Ελλάδα.Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Ισόγειο χώρο του Ξενοδοχείου TATZATI (Center Saranda, Tel: ++355 852 3517/++355 852 3700), στους Αγ. Σαράντα από 11 έως και 13 Οκτωβρίου 2013.Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 11/10/2013, στις 17:30. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
· Παρασκευή: 11/10/2013 17:30 - 21:00
· Σάββατο: 12/10/2013 10:00 - 14:00 και 17:30 - 21:00
· Κυριακή: 13.10.2013 10:00 - 14:00.
Η Επιχειρηματική Αποστολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 13/10/2013, στις 11:00, στον ίδιο χώρο με την Έκθεση.Οι ανωτέρω εκδηλώσεις στοχεύουν στα ακόλουθα:
· Γνωριμία επιχειρήσεων της διασυνοριακής περιοχής.
· Ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών.
·Δημιουργία δικτύου επιχειρηματικής επικοινωνίας για την προώθηση και ανάπτυξη του διασυνοριακού εμπορίου.
· Επιτυχή υλοποίηση των δράσεων του έργου και την επίτευξη των στόχων του.

Τέλος στα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους
 Τέλος στα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους αναμένεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών,θέτοντας σε ισχύ το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο με τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία κάθε φορολογούμενου.Ο νέος ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών θα γνωρίζει κάθε ευρώ δαπάνης του φορολογούμενου: από το μισθό μέχρι τις δαπάνες για κάρτες, δάνεια, αλλά και ΔΕΚΟ.Με το πάτημα ενός κουμπιού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μπορούν να έχουν κάθε οικονομικό στοιχείο του φορολογούμενου και έτσι ειδικά σε ότι αφορά τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους τα τεκμήρια περισσεύουν.Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τα τεκμήρια από το 2014 θα αποτελέσουν παρελθόν και θα διατηρηθούν κατά πάσα πιθανότητα μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: