ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Το Φυτώριο της Φιλαρμονικής του Δήμου Φιλιατών



Η επανάσταση δεν είναι ένα στρώμα από ροδοπέταλα.Είναι μια μάχη ανάμεσα στο μέλλον και το παρελθόν : ( Φιντέλ Κάστρο )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

 Το Φυτώριο της Φιλαρμονικής του Δήμου Φιλιατών 

















Ο Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗΦ και το Φυτώριο της Φιλαρμονικής του Δήμου Φιλιατών , σας προσκαλούν στη Συναυλία – Παρουσίαση των μουσικών οργάνων της Μπάντας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11:45, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α’ Δημοτικού  Σχολείου Φιλιατών. Το Φυτώριο της  Φιλαρμονικής θα παρουσιάσει μουσικά θέματα του κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Κωνσταντίνος Δελλής.Η συναυλία απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους μικρούς μαθητές με ηλικία από 8 έως 12.  Έχει ως σκοπό , να δουν από κοντά τα μουσικά όργανα της Μπάντας (Πνευστά και Κρουστά), που θα τα παίζουν συνομήλικοι συμμαθητές τους, ούτος ώστε να διαλέξουν αυτό που τους ταιριάζει και με αυτό τον τρόπο να γίνουν η δεύτερη ‘’φουρνιά’’ μαθητών του Φυτωρίου της Φιλαρμονικής του Δήμου Φιλιατών. Το περσινό παρόμοιο εγχείρημα είχε θεαματικά αποτελέσματα, μιας και οι εγγραφές έφτασαν στον αριθμό των 68 παιδιών.
           Με εκτίμηση
Για τη Φιλαρμονική Δήμου Φιλιατών
    Κωνσταντίνος  Δελλής

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας : « Εικόνες της πόλης στον χρόνο »
Μια υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας για την πόλη της Ηγουμενίτσας.
 Στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας - Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας 27 ~ 29 Σεπτεμβρίου 2013 , 30 Σεπτεμβρίου ~ 31 Οκτωβρίου 2013 .   -   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Στο πλαίσιο του εορτασμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (27~29 Σεπτεμβρίου 2013) που, για τη διετία 2013-2014, είναι αφιερωμένες στη θεματική “Τα πρόσωπα του Χρόνου”, η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Κέντρο Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας και τον Δήμο Ηγουμενίτσας, θα παρουσιάσουν την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας «Εικόνες της πόλης στον Χρόνο» στην Πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας.Μέσα από φωτογραφίες και πληροφοριακό υλικό, η έκθεση ιχνηλατεί τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο χρόνος στο αστικό τοπίο, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από τον φακό επώνυμων φωτογράφων (Σπύρος Μελετζής, Δημήτρης Παπαδήμος, Αναστάσιος Γ. Ρούμπης, Γεώργιος Βαφιαδάκης, Νικόλαος Στουρνάρας, Νικόλαος Μπρέστας κ.ά.) αλλά και σε αναμνηστικές φωτογραφίες κατοίκων της πόλης μας που θέλησαν να απαθανατίσουν τη στιγμή και, μαζί, τη μαγεία ενός κόσμου που χάνεται. Για τις ανάγκες της έκθεσης παραχωρήθηκε φωτογραφικό υλικό από τα αρχεία Π.Ε.Δ. Ηπείρου  - πρώην Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Θεσπρωτίας, Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ., οικ. Πιτούλη, ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ, Στέφανου Στουρνάρα, Νικόλαου Μπρέστα και ΛΒ΄ ΕΠΚΑ, ενώ μέρος του εποπτικού υλικού αντλήθηκε από έντυπες και διαδικτυακές πηγές.Εικόνες της πόλης, με το λιμάνι, τους δρόμους, τις παλιές γειτονιές, αλλά και των ανθρώπων της που αποτύπωσαν τις θεατές και αθέατες στιγμές τους πάνω σε ασπρόμαυρο φόντο. Μια έκθεση-αφορμή για να μοιραστούμε εικόνες, αναμνήσεις, αφηγήσεις και μαρτυρίες, να ανακαλέσουμε θύμησες, να ξαναγνωρίσουμε τη μικρή μας πόλη. Απώτερος στόχος της δράσης είναι η καταγραφή, αποτύπωση και αξιοποίηση της συλλογικής μνήμης της πόλης της Ηγουμενίτσας, μιας πόλης που, στο πέρασμα του χρόνου, έχει υποστεί μεγάλες μεταβολές του φυσικού και δομημένου χώρου της. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε το κοινό να συνδράμει την προσπάθειά μας για συγκέντρωση και καταγραφή νέου υλικού το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στη δημιουργία ενός ψηφιακού λευκώματος με θέμα την ιστορία της πόλης της Ηγουμενίτσας. Το εν λόγω λεύκωμα θα είναι διαθέσιμο μέσω του διαδικτύου και θα αποτελεί μία ψηφιακή περιήγηση στα διαφορετικά πρόσωπα της πόλης μας μέσα στον χρόνο.Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, στις 19:30, όπου θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013. Στη συνέχεια θα φιλοξενείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και θα συνδυαστεί με εκπαιδευτικές δραστηριότητες για οργανωμένες σχολικές ομάδες.Η υπαίθρια έκθεση «Εικόνες της πόλης στον χρόνο» πραγματοποιείται με την υποστήριξη επικοινωνίας από τους δικτυακούς τόπους archaeology & arts και thespro.gr, το περιοδικό Άπειρος Χώρα, την εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβούλευση και το Ράδιο Ηγουμενίτσα 89.2 FM.Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.Θερινό Ωράριο Λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας-Τρίτη έως Κυριακή: 8.00-21.00 / Δευτέρα: κλειστό,Πληροφορίες: 26650 28539, 21417 - e-mail: lbepka@culture.gr .

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS













Κλοπή στην Άρτα
Την 20-09-2013 ,12.30 στην Άρτα, συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, γιατί νυκτερινές ώρες της 18/19-09-2013 εισήλθε σε σχολείο της Άρτας και αφαίρεσε (1) οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή, (1) κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, (1) πληκτρολόγιο ηλεκτρονικού υπολογιστή, (1) ποντίκι ηλεκτρονικού υπολογιστή, (2) ηχεία, (1) DVD, (1) κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, το χρηματικό ποσό των 150 €, καθώς και τρόφιμα από το χώρο του κυλικείου. Άπαντα τα κλαπέντα αντικείμενα, πλην του χρηματικού ποσού και των τροφίμων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.
Εξιχνιάστηκε κλοπή από Δημοτικό Σχολείο στην Άρτα
Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφαίρεσε  δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ένα DVD από τους χώρους των γραφείων του σχολείου.Ο ίδιος παραβίασε και το κυλικείο  και έκλεψε χρηματικό ποσό και τρόφιμα.Από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας εξιχνιάστηκε κλοπή  από τους χώρους των γραφείων και το κυλικείο   Δημοτικού Σχολείου στην πόλη της Άρτας.Συνελήφθη ως δράστης την 20-09-2013 το μεσημέρι στην Άρτα ένας 28χρονος ημεδαπός. Ειδικότερα, το προηγούμενο βράδυ ο συλληφθείς διέρρηξε πόρτα του σχολείου και αφαίρεσε από τους χώρους των γραφείων δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ένα (DVD) καθώς και τρόφιμα και το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ από το χώρο του κυλικείου. Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον 28χρονο λίγες ώρες αργότερα  και να τον συλλάβουν.Στην κατοχή του βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία και κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή σιδερένιων πασσάλων από τη βάση γέφυρας της Εγνατίας Οδού
Συνελήφθησαν, την 20-09-2013 το μεσημέρι, στο Ανθοχώρι Μετσόβου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, δύο ημεδαποί,  ηλικίας 35 και 31 ετών, αντίστοιχα, γιατί είχαν φορτωμένους σε αγροτικό όχημα, μεταλλικούς πασσάλους, τους οποίους είχαν αφαιρέσει από τη βάση γέφυρας της Εγνατίας οδού.Ειδικότερα, μετά από έλεγχο αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, σε αγροτικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, διαπιστώθηκε να έχουν φορτωμένους,  δεκαέξι (16) μεταλλικούς πασσάλους, μήκους από (1,5) έως (2) μέτρα.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες είχαν κόψει και αφαιρέσει τους μεταλλικούς πασσάλους, νωρίτερα την ίδια ημέρα από τη βάση της γέφυρας της Εγνατίας Οδού, στο Ανθοχώρι Μετσόβου.Οι αφαιρεθέντες μεταλλικοί πάσσαλοι κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια εταιρεία, ενώ κατασχέθηκε και το αγροτικό όχημα,ως μέσο μεταφοράς προϊόντων εγκλήματος. Σημειώνεται ότι στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους σε διάπραξη παράνομων ενεργειών.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στις εκθέσεις τουρισμού “World Travel Market” και “Philoxenia”
 Στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Ηπείρου που ξεκίνησε να υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια Ηπείρου ετοιμάζει μια επιθετική προβολή για τα επόμενα έτη και μέχρι τέλος του 2015.Στο πλαίσιο αυτό και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια θα συμμετάσχει στις παρακάτω τουριστικές εκθέσεις:
1.“World Travel Market” που διοργανώνεται στο Λονδίνο το διάστημα 4-7/11/2013. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης, στην οποία συμμετέχουν τουριστικοί παράγοντες από όλο τον κόσμο. Η έκθεση απευθύνεται στο αγγλικό κοινό, αλλά και σε τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες. Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο στο χώρο του Ε.Ο.Τ.
2.“Philoxenia” που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στους χώρους της Δ.Ε.Θ. από την HELEXPO το διάστημα 21-24/11-2013. Θεωρείται η σημαντικότερη έκθεση γενικού τουρισμού στην Ελλάδα, που στόχο έχει την ανάδειξη του εσωτερικού τουρισμού. Η Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετέχει στην έκθεση από το 1999 και εκτός από τα τουριστικά αξιοθέατα, δίνεται η ευκαιρία να προβληθούν και τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας.
Και στις δυο αυτές εκθέσεις η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει δωρεάν στα περίπτερά της, τους Δήμους της Ηπείρου, τους φορείς, καθώς και επαγγελματίες του τουρισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν στη Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης - Απασχόλησης - Εμπορίου & Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, εγγράφως την πρόθεσή τους για συμμετοχή σε κάποια από τις παραπάνω εκθέσεις, το αργότερο ως τις 26-9-2013, προκειμένου να οργανωθούν επιχειρηματικές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες από την Ελλάδα και τις χώρες στόχους.Επίσης, ως την παραπάνω ημερομηνία μπορούν να στείλουν στην ίδια Διεύθυνση καθώς και στα τμήματα Εμπορίου & Τουρισμού κάθε Π.Ε. υλικό, προκειμένου να διανεμηθεί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες στις Εκθέσεις. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας (Διοικητήριο – γρ.143 και τηλ. 26510-87143) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Σύμφωνη γνώμη Περιφερειάρχη για έργα του ΕΣΠΑ
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με έγγραφό του εκφράζει την, υπό προϋποθέσεις, σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης των έργων:
. «Ανάπλαση κεντρικών οδών της πόλεως της Φιλιππιάδας», προϋπολογισμού 624.553,29 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ζηρού
. «Ολοκληρωμένο Κέντρο Προγεννητικής και Προεμφυτευτικής Γενετικής Διάγνωσης κληρονομούμενων νοσημάτων υψηλού κινδύνου στη Δυτική Ελλάδα», προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
. «Παρακολούθηση θεραπευτικών επιπέδων αντιψυχωτικών και αντικαταθλιπτικών φαρμάκων στο αίμα ψυχιατρικών ασθενών και συσχέτισή τους με παράγοντες της νόσου», προϋπολογισμού 97.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Επίσης, με έγγραφο του Περιφερειάρχη εκφράζεται η, υπό προϋποθέσεις, σύμφωνη γνώμη της Ε.Δ.Α. για τα σχέδια δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου «Ενέργειες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της Περιφέρειας Ηπείρου σε θέματα ορθολογικής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων», προϋπολογισμού 185.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.
Εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών Β’ περιόδου
Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων ραδιοερασιτεχνών Β’ περιόδου 2013 τον μήνα Οκτώβριο, θα πραγματοποιηθούν στις 21 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. Οι εξετάσεις θα γίνουν με τη μορφή ερωτηματολογίων πολλαπλών επιλογών (ηλεκτρονική εξέταση).Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2013.

Το ταξίδι στο μέλλον είναι εφικτό …?
 Δεν ισχύει όμως το ίδιο για το παρελθόν.«Μπορεί κανείς να κατασκευάσει μια μηχανή του χρόνου; Η απάντηση είναι ναι». Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο καθηγητής Brian Cox, μιλώντας κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ British Science Festival.«Υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι» είπε ακόμη ο ίδιος και συνέχισε: «Αν μπορεί κανείς να φτιάξει μια μηχανή ικανή να ταξιδέψει στο χρόνο, αυτό θα ήταν εφικτό μόνο για το μέλλον. Δε θα μπορεί να γυρίσει πίσω».Ο καθηγητής υποστήριξε ακόμη ότι έρευνες που γίνονται στον υψηλότερης ενέργειας επιταχυντή σωματιδίων LHC (Large Hadron Collider), θα μπορούσαν να αποκαλύψουν κι άλλες διαστάσεις, και ίσως τελικά να εξηγήσουν πώς η χρονομηχανή Tardis της σειράς επιστημονικής φαντασίας Dr Who είναι μεγαλύτερη στο εσωτερικό της.Ο καθηγητής Cox είναι θαυμαστής της συγκεκριμένης σειράς, όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Rob Waugh στο Yahoo! News και η οποία προβάλλεται στο BBC, και στις 23 Νοεμβρίου πρόκειται να κάνει μια ομιλία, θέτοντας ερωτήματα γύρω από ζητήματα όπως η εξωγήινη ζωή, το ταξίδι σε άλλες διαστάσεις και το ταξίδι στο χρόνο.Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ταξίδι στο χρόνο είναι εφικτό και ότι χάρη στις εξελιγμένες τεχνολογικές δυνατότητες «μπορεί κανείς να μεταφερθεί στο μέλλον».Για να γίνει αυτό, το... μόνο που χρειάζεται είναι να επιταχύνει κανείς σε ταχύτητες κοντά στην ταχύτητα του φωτός. «Όσο πλησιάζεις αυτήν την ταχύτητα, ο χρόνος επιβραδύνει, αλλά μόνο για σένα, σύμφωνα με τη θεωρία της ειδικής σχετικότητας του Αϊνστάιν» είπε.«Αν πας γρήγορα, το ρολόι σου αρχίζει να επιβραδύνει σε σχέση με αυτούς που είναι σταθεροί και καθώς πλησιάζεις την ταχύτητα του φωτός, αρχίζει να γίνεται τόσο αργό που μπορείς να βρεθείς 10.000 χρόνια μπροστά στο μέλλον» πρόσθεσε.
Όσο κι αν ο καθηγητής πιστεύει ότι το ταξίδι στο χρόνο είναι κάτι εφικτό, τονίζει ότι δεν ισχύει το ίδιο και για το ταξίδι στο παρελθόν.

Υπάρχουν εξωγήινοι ; - Τι ανακάλυψαν επιστήμονες του Σέφιλντ..?
 Τελικά υπάρχουν εξωγήινοι; Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στο Διάστημα και μάλιστα παρουσιάζουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα.Οι φωτογραφίες δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και πρόκειται για εικόνες που κατέγραψε ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο από οργανισμό που εντοπίστηκε στην στρατόσφαιρα.Ο οργανισμός εντοπίστηκε από ένα επιστημονικό αερόστατο σε υψόμετρο 27 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης και αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες συνιστά απόδειξη ότι δεν μπορεί να προέρχονται από τον πλανήτη μας. Πρόκειται για μικρόβια που πιθανότατα προέρχονται από αλλού, υποστήριξαν οι επιστήμονες.Η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Γουέινραϊτ είχε στείλει στην στρατόσφαιρα της Γης ένα ερευνητικό αερόστατο κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης βροχής μετεωριτών.Το αερόστατο ήταν εφοδιασμένο με ειδικά μικροσκόπια που κατέγραφαν εικόνες μεταξύ 22 χλμ και 27 χλμ. από την επιφάνεια της Γης. Οταν προσγειώθηκε οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι είχε καταγράψει ασυνήθιστες οντότητες στην στρατόσφαιρα, οι οποίες ήταν πολύ μεγάλες για να έχουν ταξιδέψει εκεί από τη Γη."Οι περισσότεροι θα υπέθεταν ότι αυτά τα σωματίδια απλά θα είχαν παρασυρθεί στην στρατόσφαιρα από τη Γη, ωστόσο είναι γενικά αποδεκτό ότι ένας οργανισμός αυτού του μεγέθους είναι αδύνατο να φτάσει σε υψόμετρα 27 χιλιομέτρων. Η μόνη εξαίρεση είναι μια βίαιη έκρηξη ηφαιστείου, αλλά καμία τέτοια δεν καταγράφηκε κατά την τριετία των ερευνών μας", τόνισε ο καθηγητής Μίλτον Γουέινραϊτ, του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου."Καθώς δεν υπάρχει άλλος μηχανισμός που να μπορεί να μεταφέρει τέτοια σωματίδια στην στρατόσφαιρα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτές η οντότητες προέρχονται από το Διάστημα. Το συμπέρασμά μας είναι ότι ζωή συνεχίζει να καταφθάνει στη Γη από το Διάστημα, ότι η ζωή δεν περιορίζεται σε αυτόν τον πλανήτη και κατά πάσα πιθανότητα δεν γεννήθηκε εδώ» πρόσθεσε ενθουσιασμένος ο καθηγητής Γουέινραϊτ, ο οποίος επεσήμανε: «Αν η ζωή συνεχίζει να καταφθάνει από το Διάστημα τότε θα πρέπει να αλλάξουμε τις απόψεις μας για τη βιολογία και την εξέλιξη. Τα βιβλία θα πρέπει να ξαναγραφούν ".

Θα είναι το Ισραήλ το πρώτο κράτος που θα καταργήσει τα μετρητά;;
 Η είδηση από το Israel National News : Η ισραηλινή κυβέρνηση την Τρίτη άναψε το «πράσινο φως» για την σύσταση μιας επιτροπής που θα εξετάσει τους τρόπους για την εξάλειψη των μετρητών από την ισραηλινή οικονομία – μια λύση που θεωρείται ιδανική για να αποτρέψει τους πολίτες από το να φοροδιαφεύγουν. Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο Harel Locker, διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού .Τα μετρητά μεταφέρονται εύκολα από άτομο σε άτομο και οι συναλλαγές με μετρητά μπορεί να πραγματοποιηθούν χωρίς την επίβλεψη της εφορίας. Mε σύγχρονους υπολογιστές, οι τράπεζες μπορούν να τηρούν καρτέλες για το πόσα χρήματα καταθέτουν στους λογαριασμούς τους οι άνθρωποι και πόσα αποσύρουν, ενώ οι εταιρείες πιστωτικών καρτών έχουν και δεύτερο φάκελο για το πόσα ξοδεύουν οι άνθρωποι.Στα μέλη της επιτροπής θα είναι ανώτερα μέλη από το προσωπικό της Ισραηλινής Αστυνομίας, της Φορολογικής Αρχής, ο πρόεδρος της κυβερνητικής Αρχής για το Ξέπλυμα του Χρήματος και την Τρομοκρατία, ο διευθυντής πληρωμών της Τράπεζας του Ισραήλ και οι υπάλληλοι της Εισαγγελίας και πολλοί άλλοι.Σύμφωνα με πολλούς από αυτούς τους αξιωματούχους, τα μετρητά είναι κάτι «κακό» - γιατί επιτρέπει στα άτομα να αποφύγουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Σήμερα, ένας εφοριακός δεν μπορεί εύκολα να συγκρίνει τα έσοδα και την εκροή. Ενώ μπορεί να υποψιάζονται ότι κάποιος μπορεί να εξαπατά την εφορία σχετικά με τους φόρους του, δεν υπάρχει τρόπος να το γνωρίζουν με βεβαιότητα, χωρίς να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Σε μια οικονομία χωρίς μετρητά, όλα τα αρχεία θα είναι ηλεκτρονικά και ο έλεγχο που θα γίνεται για το πόσα χρωστούν σε φόρους - και η συλλογή τους πριν φτάσει στο λογαριασμό τους - θα είναι πολύ πιο απλό θέμα, αναφέρει αυτή η θεωρία.Υπάλληλοι του Γραφείου του Πρωθυπουργού δήλωσαν ότι «σε όλο τον κόσμο, αναγνωρίζεται ότι τα μετρητά είναι ένα βασικό στοιχείο της παράνομης οικονομίας και του ξεπλύματος χρήματος. Επιτρέπει ένα ευρύ χάσμα μεταξύ των αναφερόμενων και των πραγματικών εισοδημάτων, με την αντίστοιχη επίδραση στα φορολογικά έσοδα».«Με την εξάλειψη των μετρητών, λένε οι υπάλληλοι του Γραφείου, "θα είναι δυνατή η επέκταση της φορολογικής βάσης και η πρόληψη του ξεπλύματος του χρήματος". «Η επιτροπή θα μελετήσει το θέμα από όλες τις προοπτικές του και θα κάνει τις συστάσεις του», κατέληξαν.

Απόρρητη έκθεση ΕΥΠ...? - Αληθεύει …; πως…:
Η απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για 150.000 λαθραίους που περιμένουν τη «στιγμή» για γενική ανάφλεξη…;;;
 Από την περασμένη άνοιξη είχε διαρρεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στον Τύπο μια σιβυλλική και «απόρρητη έκθεση» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), η οποία δεν διαψεύστηκε έως σήμερα, που τόνιζε ότι αυτός ο Σεπτέμβριος θα ήταν ο πιο «μαύρος» για την ελληνική κοινωνία, με σοβαρά γεγονότα που θα διασάλευαν τον κοινωνικό και πολιτικό ιστό μέχρι του σημείου επαπειλούμενης γενικής ανάφλεξης, η οποία θα διατάρασσε τις ισορροπίες της έννομης τάξης.Εως τώρα η συγκεκριμένη «απόρρητη έκθεση» φαίνεται να επιβεβαιώνεται σε κάποιες απολήξεις της. Τα ερωτήματα που εγείρουν πολλές συζητήσεις είναι ποιοι γνώριζαν και πώς, και βέβαια από πού γνώριζαν τέτοια περιστατικά, και γιατί δεν τα απέτρεψαν.Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της προηγούμενης άνοιξης και τις διαρροές που συνεχίστηκαν έως και τις αρχές Αυγούστου με επιμονή, η έκθεση-φωτιά της ΕΥΠ «είχε προκαλέσει προβληματισμό σε κυβέρνηση, κόμματα και κυρίως στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με αυτήν την απόρρητη έκθεση, «150.000 κάτοικοι της Αθήνας, κυρίως αλλοδαποί, περιμένουν να τους δοθεί ευκαιρία να επιδοθούν σε πλιάτσικο». Στις γενικευμένες διαρροές η «εκτροπή» δεν θα προερχόταν μόνον από «αλλοδαπούς» αλλά και από συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες και πολιτικούς σχηματισμούς που θα έριχναν «πυρ» στη χώρα, θα συμπλέκονταν μεταξύ τους και θα δημιουργούσαν σκηνικό Δεκεμβρίου του 2008.«Για αυτόν τον λόγο θα ήταν παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε εκτροπή σε μεγάλες συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα. Οι 150.000 υποψήφιοι πλιατσικολόγοι περιμένουν πώς και πώς να γίνουν επεισόδια, για να κατέβουν οργανωμένοι σε συμμορίες και να μην αφήσουν τίποτα όρθιο στα μαγαζιά της Αθήνας. Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε ζητήματα που αφορούν συγκεντρώσεις. Γιατί, αν οι κουκουλοφόροι κάψουν την Αθήνα, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χρεωθεί την κατάσταση που θα διαμορφωθεί και να πάθει πολιτικό και δημοσκοπικό στραπάτσο» έλεγαν οι περιβόητες διαρροές, που έστελναν μηνύματα και προειδοποιούσαν.Το «θερμό» και «μαύρο» φθινόπωρο συσχετιζόταν επίσης με την πιθανότητα έκρηξης κύματος βίας στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας εξαιτίας του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών και των δυσχερών οικονομικών-πολιτικών συνθηκών. Παντού ελλοχεύουν «θύλακες» ανομίας και παρανομίας, διασαφηνιζόταν στα «απόρρητα» κατάστιχα της ΕΥΠ. Δεν διασαφηνιζόταν όμως από ποιες πηγές αντλούσε τις «μαντείες» του ο αόρατος συντάκτης του κειμένου. Στην ίδια έκθεση γινόταν σαφές ότι τα γεγονότα της ανάφλεξης πιθανόν να εκτυλίσσονταν σε μέτωπα με πολύ μεγαλύτερη έκταση από ό,τι τον Δεκέμβριο του 2008 ή από τις μαύρες μέρες με τη δολοφονία των τριών υπαλλήλων της Marfin τον Μάιο του 2010 ή το κάψιμο της Αθήνας Φεβρουάριο του 2012.». 


Δεν υπάρχουν σχόλια: