ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Οδηγούμε προς το μέλλον κοιτάζοντας - από τον καθρέφτη - προς τα πίσω



ΘΕΜΑΤΑ…@  :

Η Μουσική σας Ενημέρωση : Η Λενιώ η κουτσομπόλα  
           
Στίχοι :  Μιχάλης Γενίτσαρης
Μουσική :  Μιχάλης Γενίτσαρης
Η Λενιώ η κουτσομπόλα που τα ξέρει πάντα όλα,
μόλις το πρωί ξυπνήσει μπρος στην πόρτα θα καθίσει.
Η Λενιώ η κουτσομπόλα που τα ξέρει πάντα όλα.
Για την Πάτρα για την Μαίρη κάτι πάντοτε θα ξέρει
και τις χάρες της Βασίλως εκθειάζει καταλλήλως.
Η Λενιώ η κουτσομπόλα που τα ξέρει πάντα όλα.
Κι όταν όλες τις "στολίσει"  έξυπνα πια θα φροντίσει
ώσπου να `ρθει το βραδάκι η Λενιώ να βγει "λαδάκι".
Η Λενιώ η κουτσομπόλα που τα ξέρει πάντα όλα.

Η Νέα Διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ

Με νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο ανέλαβε καθήκοντα, προχωρά η «Εγνατία Οδός ΑΕ». Πρόεδρος, αλλά και διευθύνων σύμβουλος,είναι πλέον ο πανεπιστημιακός Παρασκευάς Σαββαΐδης. Καθήκοντα αντιπροέδρου ανέλαβε οΖαφείρης Σακελλάρης. Στο δ.σ. μετέχουν ως μέλη οιΧρήστος Βάρδας, Μανώλης Κελαϊδάκης, Μανώλης Τσιρόπουλος, Κώστας Χατζής, καθώς και ο Δημήτρης Σημαιοφορίδης, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.Ο νέος πρόεδρος της εταιρίας, καθηγητής Παρασκευάς Σαββαΐδης, σε σύντομη ομιλία του τόνισε πως στόχος είναι να συνεχιστεί η λειτουργία της εταιρίας, να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες σχεδιασμού και υλοποίησης έργων νέου προσανατολισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να αξιοποιηθεί πλήρως το προσωπικό με την υψηλή τεχνογνωσία σε τεχνικά έργα – πρότυπα για τη χώρα.

Αγώνες Στίβου Ππ-Πκβ και Μίνι στην Ηγουμενίτσα
Ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, διοργάνωσε αγώνες στίβου για τις κατηγορίες ΠΠ – ΠΚ/Β και μίνι.Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, στο στάδιο βρέθηκαν αρκετοί φίλοι του στίβου, ενώ στη διοργάνωση πήραν μέρος περίπου 160 αθλητές από πέντε σωματεία από την Ήπειρο και Κέρκυρα (Α.Ο Κέρκυρας, Γ.Ε Θιναλίων, Ηρακλής Φιλιατών, ΣΚΑ Παραμυθιάς, Πρωτέας Ηγουμενίτσας).Η συμμετοχή θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αν ο καιρός δεν ανάγκαζε τα σωματεία των Ιωαννίνων (ΑΓΣ, ΕΚΑ Δωδώνη και Σπάρτακος), και της Λευκάδας να αποσύρουν, τη συμμετοχή τους.

Εκδήλωση για την καλλιέργεια ντόπιων και παραδοσιακών ποικιλιών φυτών 
  Η Κίνηση Πολιτών Θεσπρωτίας συνεχίζοντας τις θεματικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Ε.Πα.Μ Θεσπρωτίας και με το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιολογικών Χώρων διοργανώνει ομιλία το Σάββατο 8-12-2012 και ώρα 18-00 στο Γαρδίκι Δήμου Σουλίου αίθουσα δημοτικου συμβουλίου παλαιό δημαρχείο Αχέροντα με θέμα:“Καλλιέργεια ντόπιων και παραδοσιακών ποικιλιών φυτών. Μέθοδοι συλλογής, συντήρησης, προστασίας και οικονομικές προοπτικές των καλλιεργειών αυτών.”Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Βασίλης Μουσελίμης, Γεωπόνος μέλος Δ.Σ. συλλόγου Γεωπόνων Θεσπρωτίας και ο Σπύρος Χριστόγλου, πρόεδρος του συλλόγου Γεωπόνων Θεσπρωτίας.

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων συλλέγει είδη προσωπικής υγιεινής για τους κρατούμενους στις φυλακές Σταυρακίου 
 Λίγες εβδομάδες πριν από τα φετινά Χριστούγεννα και μεσούσης της πρωτοφανούς κρίσης που μαστίζει τον τόπο, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων σε συνεργασία με την τοπική Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναδεικνύει την κοινωνική της ευαισθησία και πρωτοστατεί σε ένα ξεχωριστό μάθημα ανθρωπιάς και σε μια έμπρακτη προσφορά αλληλεγγύης και αγάπης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.Με στόχο τις φετινές γιορτές να προσφέρουμε μια ανάσα ανακούφισης στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των κρατουμένων στις Δικαστικές Φυλακές Σταυρακίου, διοργανώνουμε σειρά δράσεων και στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε τη συνεργασία όλων των φορέων της τοπικής εκπαίδευσης, ώστε να καλύψουμε -δίνοντας από το υστέρημά μας ότι ο καθένας μπορεί- τις σημαντικές ελλείψεις σε είδη προσωπικής υγιεινής,τις οποίες δυστυχώς η Πολιτεία αδυνατεί να εξασφαλίσει.Όπως ενημερωθήκαμε από τη διεύθυνση των τοπικών Φυλακών, λόγω της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει στους τροφίμους σε είδη καθημερινής χρήσης, σας παρακαλούμε όπως ο Διευθυντής του Σχολείου σας, αφού πρώτα ενημερώσει σχετικά το Σύλλογο Διδασκόντων, τους μαθητές αλλά και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, στη συνέχεια να μεριμνήσει για τη συγκέντρωση της εθελοντικής προσφοράς στα παρακάτω είδη : Σαπούνια, Αφρόλουτρα, Σαμπουάν, Οδοντόβουρτσες, Οδοντόκρεμες, Ξυριστικές μηχανές μιας χρήσης (τύπου BIC), Αφρούς Ξυρίσματος, Χαρτιά Υγείας και Τηλεκάρτες.
Θεωρώντας δεδομένη την ενεργοποίησή σας στο ξεχωριστό αυτό μάθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, σας ενημερώνουμε ότι οι προσφορές ειδών θα συγκεντρώνονται εντός του Σχολείου σας, μέχρι και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ώστε στη συνέχεια να παραληφθούν από το Δ.Σ. της τοπικής ΕΛΜΕ, προκειμένου να παραδοθούν στη Διεύθυνση των Φυλακών.Για κάθε σχετική πληροφορία και διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη συντονίστρια της δράσης, αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και Διευθύντρια του Γυμνασίου Μηλιωτάδων, κα Μαίρη Κασσαγιάννη στο τηλέφωνο: 26560-31368 (ώρες λειτουργίας Σχολείου) και 6945.59.59.01.

''Η Πίτα του Ηπειρώτη 2013'',την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 
 Αγαπητοί συμπατριώτες,
Σας γνωρίζουμε, ότι η καθιερωμένη ετήσια πολιτιστική μας εκδήλωση ‘’Η Πίτα του Ηπειρώτη’’, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 10 π.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα της κορυφαίας αυτής εκδήλωσης της ηπειρωτικής αποδημίας θα περιλαμβάνει: Κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας, μουσικά και χορευτικά ηπειρωτικά συγκροτήματα και τραγούδια από Ηπειρώτες τραγουδιστές.Σας παρακαλούμε:
α. να ενημερώσετε τα μέλη σας για να παρευρεθούν στην εκδήλωση, και
β. εάν επιθυμείτε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα και να συμμετάσχει στην εκδήλωση το χορευτικό σας συγκρότημα, να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε την συνημμένη Δήλωση Συμμετοχής μέχρι 7/1/13,με το ταχυδρομείο, fax στο νούμερο 2103243281 ή με email info@panepirotiki.com, παράλληλα να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210-3243822 για επιβεβαίωση λήψης της δήλωσης συμμετοχής.
γ. Επίσης παρακαλούμε όπως στην ως άνω ημερομηνία αποφύγετε την διοργάνωση απ’ το σύλλογό σας όποιας άλλης δραστηριότητας, προκειμένου τα μέλη σας να παρευρεθούν στην κορυφαία αυτή εκδήλωση της ΠΣΕ.
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ

Ευρωπαϊκή καταδίκη της Ελλάδας για τις φυλακές Ιωαννίνων
Καταδικαστικές ήταν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις δύο υποθέσεις που εκδικάστηκαν κατά της Ελλάδας και αφορούσαν καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού και Ιωαννίνων. Το ΕΔΑΔ εξέδωσε δύο καταδικαστικές αποφάσεις για παραβίαση των σχετικών διατάξεων και υποχρέωσε την Ελλάδα να καταβάλει αποζημιώσεις στους παθόντες και να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα.Συγκεκριμένα,σε ότι αφορά τις φυλακές Σταυρακίουματά της Ελλάδος είχαν προσφύγει ομαδικά έντεκα Έλληνες υπήκοοι, ένας Ιρακινός, ένας Αλβανός και ένας από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι εξέτιαν ποινές φυλάκισης από έξι μήνες μέχρι και δέκα χρόνια στις φυλακές των Ιωαννίνων, για διάφορα ποινικά αδικήματα.Με τη προσφυγή τους διαμαρτύρονταν ότι κατά την διάρκεια της κράτησής τους δεν είχαν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, δεν έλαβαν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που ορισμένοι απ' αυτούς χρειάζονταν, ενώ ήταν υποχρεωμένοι να διαβιούν με σωρεία άλλων κρατουμένων.Το Δικαστήριο έκανε δεκτές τις προσφυγές τους, καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση των διατάξεων της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση και την υποχρέωσε να καταβάλλει αποζημιώσεις για ηθική βλάβη στον καθένα από τους 14 ενάγοντες που κυμαίνονται από 5.000 έως και 15.000 ευρώ.

Η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης : «Επενδυτικοί εισβολείς» τα ασφαλτικά
 «Επενδυτικούς εισβολείς, με πολιτική κάλυψη, που προστατεύονται από μια ισχυρή κάστα η οποία διοικεί τον τόπο» χαρακτήρισε σε συνέντευξή του στο Ήπειρος TV1 και στην εκπομπή «Διαδρομές», τα "Ασφαλτικά Ελλάδος" ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου, Ηλίας Θεοδωρίδης, εξηγώντας τον χαρακτηρισμό επειδή οι «επενδυτές» αυτοί επιχειρούν να εισβάλλουν σε μία περιοχή όπου ήδη είχαν αναπτυχθεί ισχυρές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας.Ο κ. Θεοδωρίδης, για μια ακόμα φορά, επανέλαβε ότι θεωρεί εντελώς ασύμβατη την εγκατάσταση ασφαλτικών στην περιοχή της Λωρίδας Σαγιάδας όπου αναπτύσσονται οι ιχθυοκαλλιέργειες και επέμεινε ότι τα ασφαλτικά και τα πετρελαιοειδή, πρέπει να εγκατασταθούν - όπως σε όλο τον κόσμο συμβαίνει - κοντά στο λιμάνι και εκεί που προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ηγουμενίτσας.Αποκάλυψε δε, ότι και ο ίδιος ως Γενικός Γραμματέας έχει παρέμβει με την κατάθεση προτάσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υπέρ του αιτήματος των ιχθυοκαλλιεργητών για ακύρωση της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων που υπέγραψε η προκάτοχός του Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα.Απαντώντας σε ερώτηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ίδιος να υπογράψει ανάκληση της απόφασης της κ. Γεωργακοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά "υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο αλλά πρώτα θα περιμένουμε την απόφαση του ΣΤΕ", τονίζοντας δε ότι ο ίδιος έχει δημόσια τοποθετηθεί και ότι θα συνταχθεί στο πλευρό των ιχθυοκαλλιεργητών και των τοπικών φορέων.Ο κ. Θεοδωρίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δυναμική του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών της Θεσπρωτίας, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντική τη συνεισφορά του στην συναλλαγματική εισροή της χώρας και στις θέσεις εργασίας που δημιουργεί.
.... allo blog
Απλουστεύονται οι διαδικασίες του ΕΣΠΑ 
 Πιο συγκεκριμένα, προβλέπονται μέτρα για την απλούστευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ, την επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη χορήγηση δανείων κεφαλαίου κίνησης με επιδοτούμενο επιτόκιο προβλέπει μεταξύ άλλων η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδίδεται από το Υπουργικό Συμβούλιο.Τα μέτρα για το ΕΣΠΑ περιλαμβάνουν ρυθμίσεις για απλούστευση/επιτάχυνση των διαδικασιών σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΝΥΠ στις 11 Οκτωβρίου ενώ τα μέτρα για τη ρευστότητα σχετίζονται με το νέο πρόγραμμα του ΕΤΕΑΝ που ανακοινώθηκε στις 12 Νοεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα:
Α. ΕΣΠΑ
1. Καταργείται πάνω από το 60% των απαιτούμενων υπογραφών για τη διαχείριση των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το πλήθος των υπογραφών που απαιτούνταν μέχρι σήμερα, οδηγούσε σε καθυστερήσεις στο ρυθμό υλοποίησης των έργων.
2. Για την ταχύτερη διεξαγωγή των διαγωνισμών που αφορούν προμήθειες υλικών και υπηρεσίες προβλέπεται, αφενός, να συγχωνεύονται τα στάδια αξιολόγησης του Φακέλου Α΄ (δικαιολογητικά) και του Φακέλου Β΄ (τεχνική προσφορά) και αφετέρου τα στάδια αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών και κατακύρωσης του διαγωνισμού.
3. Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά τη διαδικασία ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών, υπηρεσιών στις οποίες έχει εφαρμογή κοινοτικό δίκαιο θα πρέπει να συνοδεύονται από παράβολο κατάθεσης υπέρ του Δημοσίου ύψους 1% επί του προϋπολογισμού του διαγωνισμού και με ανώτατο όριο τις 50.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό θα επιστρέφεται στον αιτούντα εάν ευδοκιμήσουν τα ασφαλιστικά μέτρα. Η πρόβλεψη του παραβόλου αναμένεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά για την άσκηση αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων προφανώς αβάσιμων που καθυστερούν την ολοκλήρωση των διαγωνισμών και αυξάνουν το φόρτο των δικαστηρίων.
4. Προβλέπεται δυνατότητα συγχρηματοδότησης έργων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας των ΔΕΥΑ και να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση των έργων τους.
5. Προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για τυπικούς λόγους, ορίζεται ρητά ότι οι Υπεύθυνες Δηλώσεις που προσκομίζονται είναι αποδεκτές εφόσον φέρουν ημερομηνία εντός των τελευταίων τριάντα ημερών πριν την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού.
6. Παρέχεται η δυνατότητα να ορίζονται και ΝΠΙΔ του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα ως υπόλογοι – διαχειριστές συγχρηματοδοτούμενων έργων, με σκοπό τη διευκόλυνση διενέργειας πληρωμών των έργων μέσω του Κεντρικού Λογαριασμού της Τραπέζης της Ελλάδος, που ήδη αξιοποιείται για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα. Η ρύθμιση αναμένεται να διευκολύνει την ταχεία αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων για την παράδοση και αποπληρωμή συγχρηματοδοτούμενων έργων.
7. Απλουστεύεται η διαδικασία για την έκδοση της απόφασης ένταξης των έργων στα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς καταργείται πλέον η προηγούμενη αποδοχή της απόφασης από το δικαιούχο. Στο εξής θα εκδίδεται κατευθείαν η απόφαση ένταξης και θα απευθύνεται στον τελικό δικαιούχο, ο οποίος αν εντός 30 ημερών δεν αντιταχθεί, τότε θα τεκμαίρεται πως την αποδέχεται και το αντίστοιχο έργο θα εντάσσεται.
8. Γίνεται υποχρεωτική η χρήση του Πληροφοριακού Συστήματος σώρευσης κρατικών ενισχύσεων από όλους τους φορείς που χορηγούν κρατικές ενισχύσεις, προκειμένου να είναι δυνατή η συνολική παρακολούθηση των ενισχύσεων που λαμβάνονται από επιχειρήσεις, όπως έχει ζητηθεί από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Υπενθυμίζεται ότι με νομοθετική ρύθμιση που έχει ήδη ψηφιστεί δόθηκε η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής στις κατασκευαστικές εταιρίες που έχουν αναλάβει δημόσια έργα, ακόμη και αν αυτό δεν προβλεπόταν στις υπογεγραμμένες δημόσιες συμβάσεις. Με αυτή τη ρύθμιση αντιμετωπίστηκε σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα της ρευστότητας των τεχνικών εταιρειών, επισπεύδεται η περαιτέρω εξέλιξη των έργων και διασφαλίζονται χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Β. ΕΤΕΑΝ
Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θεσπίζονται οι διατάξεις που αποτελούν προϋπόθεση προκειμένου να προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα του ΕΤΕΑΝ για χορήγηση κεφαλαίων κίνησης στις επιχειρήσεις.Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, αποδεσμεύονται κονδύλια ύψους 170 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ που ήταν δεσμευμένα στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ, σε προγράμματα με χαμηλή ή μηδενική απορροφητικότητα. Με τα κονδύλια αυτά θα προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα για χορήγηση δανείων κεφαλαίου κίνησης, από τις τράπεζες που θα ενδιαφερθούν.Επίσης, με την ΠΝΠ καθίσταται δυνατή η αλλαγή του συντελεστή μόχλευσης ούτως ώστε να αυξηθεί η επιδότηση επιτοκίου και να διευκολυνθεί η απορρόφηση των κονδυλίων. Ο συντελεστής θα είναι 1 : 1, που σημαίνει ότι στα 170 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ οι τράπεζες θα εισφέρουν άλλα 170 εκ. Δηλαδή τα δάνεια για κεφάλαια κίνησης προς τις επιχειρήσεις μέσω του νέου προγράμματος θα φθάσουν στα 340 εκατ. ευρώ.Με τον τρόπο αυτό η επιδότηση επιτοκίου για τα συγκεκριμένα δάνεια διαμορφώνεται στο 50%, δεδομένου ότι το τμήμα του δανείου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ είναι άτοκο. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα ήταν 33%.Υπενθυμίζεται ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα τεθεί άμεσα σε ισχύ, δίνεται η δυνατότητα να επεκταθεί από τις τράπεζες η αποπληρωμή των δανείων που έχουν χορηγηθεί με την εγγύηση του ΕΤΕΑΝ μέχρι το Μάιο του 2014.Τέλος, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής (δηλαδή και μέσω διαδικτύου) υποβολής αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) και λοιπούς τίτλους που χορηγεί ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).Σχετικα με τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε:
«Η απλούστευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ ήταν εξαγγελία της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή.
Με συγκεκριμένα μέτρα προχωρούμε προς αυτή τη κατεύθυνση.Για να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να γίνει το ΕΣΠΑ πιο φιλικό στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.Νομοθετούμε παράλληλα τις ρυθμίσεις που πρόσφατα εξαγγείλαμε για το ΕΤΕΑΝ. Ρυθμίσεις που ξεμπλοκάρουν τα κονδύλια του ταμείου και ενισχύουν την ρευστότητα των επιχειρήσεων και με κεφάλαια κίνησης.Το ΕΣΠΑ και το ΕΤΕΑΝ είναι δύο βασικά εργαλεία στα χέρια της κυβέρνησης ως προς το θέμα της ρευστότητας. Κάνουμε ότι μπορούμε για να τα αξιοποιήσουμε».

Τρία πρόστιμα απειλούν τη γεωργία
 Συντονισμένες προσπάθειες για την αποφυγή τριών προστίμων που αφορούν την χώρα μας και έχουν να κάνουν με την γεωργία, καταβάλει η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ.Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τα πρόστιμα αυτά αφορούν το γνωστό «πακέτο» Χατζηγάκη, για το οποίο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει ζητήσει να «ανακληθούν» τα χρηματικά ποσά που δόθηκαν από τους ίδιους τους αγρότες.Τα άλλα δύο πρόστιμα από τα οποία «απειλείται» η Ελλάδα αφορούν τα άτοκα δάνεια επί υπουργίας Κοντού αλλά και από την μη τήρηση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για τους κλωβούς (πτηνοτροφία).Όσον αφορά το «πακέτο» Χαζτηγάκη το ΥπΑΑΤ ζήτησε και πέτυχε αναβολή για το καλοκαίρι. Η επιχειρηματολογία του ΥπΑΑΤ βασίζεται στο γεγονός ότι αν δινόταν οι αποζημιώσεις λίγες μέρες αργότερα, θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν ως ενισχύσεις de minimis. Επίσης, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του ΥπΑΑΤ έχουν παρέλθει τρία χρόνια από τότε που δόθηκε οι «ενισχύσεις» γεγονός που σημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις λόγω διαφόρων αλλαγών να μην είναι δυνατή η επιστροφή των χρημάτων από τους δικαιούχους. Τέλος, τονίζεται προς το Ευρωπαικό Δικαστήριο ότι λόγω της οικονομικής κρίσης την οποία βιώνει η Ελλάδα μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή. Σχετικά με τα άτοκα δάνεια Κοντού τα οποία δόθηκαν στις ΕΑΣ το 2009 πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις ενώ κάποιες από τις ΕΑΣ έχουν επιστρέψει μέρος των χρημάτων. Τέλος, όσον αφορά την εφαρμογή της Κοινοτικής Νομοθεσίας για τις νέες προδιαγραφές των κλωβών στα πτηνοτροφία έχει ζητηθεί από την χώρα μας να κατατεθεί ένα «action plan» με το χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα εφαρμοστεί.

Περί ναρκωτικών - αλλοδαπών
...απλές γνωστοπιοήσεις επειδή δεν αποδεχόμαστε την ''Δήλωση Μετάνοιας''


Την 04-12-201, 12.05 στους Κωστακιούς Άρτας, συνελήφθη αλλοδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στο αυτ/το που επέβαινε, ιδιοκτησίας έτερου αλλοδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (36,10) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης, δράστης στερείτο αδείας παραμονής στη Χώρα.Συνελήφθη  αλλοδαπός στην Άρτα, για  ναρκωτικά και παράνομη είσοδο στη χώρα.Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (36) γραμμαρίων, σε σπιρτόκουτα. Αναλυτικότερα την 04-12-2012 το μεσημέρι, αστυνομικοί  της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν στους Κωστακιούς Άρτας, 22χρονο αλλοδαπό, υπήκοος Πακιστάν, για κατοχή κάνναβης και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 22χρονος,βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάτω από τη ρεζέρβα, στο χώρο των αποσκευών, επτά (7) σπιρτόκουτα γεμάτα με   κάνναβη, συνολικού βάρους (36,10) γραμμαρίων.Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 
Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

...απλές γνωστοπιοήσεις επειδή δεν αποδεχόμαστε την ''Δήλωση Μετάνοιας''

Συνελήφθη,την 04-12-2012 το μεσημέρι στη Βαλανιδορράχη Πρέβεζας,από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας,47χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη). Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας πραγματοποίησαν  έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού,στην οικία του 47χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (7,5) γραμμαρίων καθώς  και σπόροι κάνναβης βάρους (20,5) γραμμαρίων.Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.