ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η βασική αρετή του πολίτη είναι η δυσπιστία



ΘΕΜΑΤΑ….@...:

Η Μουσική σας Ενημέρωση: ‘’ Καραντουζένι κούρδισα ‘’ 

            


















Στίχοι:  Μιχάλης Γενίτσαρης,
Μουσική: Μιχάλης Γενίτσαρης,

Καραντουζένι κούρδισα το μπαγλαμά να παίξω,
απόψε θα γλεντήσουμε και θα το ρίξουμε έξω.
Απόψε θα γλεντήσουμε και θα το ρίξουμε έξω,
καραντουζένι κούρδισα το μπαγλαμά να παίξω.
Θ΄ ακούσεις όμορφες πενιές απ΄ το μπαγλαμαδάκι
και ταξιμάκια όμορφα απ΄ το Γενιτσαράκη.
Θ΄ ακούσεις όμορφες πενιές απ΄ το μπαγλαμαδάκι,
καραντουζένι κούρδισα χορός θα γίνει πάλι.
Κέρνα κρασί αγάπη μου να κάνουμε κεφάλι,
καραντουζένι κούρδισα το μπαγλαμά μου πάλι.

Σύλληψη   ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
 Στις 30/11/2012 το απόγευμα συνελήφθη στα Ιωάννινα,από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 33χρονος ημεδαπός γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (9,2) γραμμαρίων.Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη αλλοδαπή, η οποία κατείχε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο
Την 03/12/2012 νωρίς το πρωί στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, 26χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Σομαλίας, η οποία κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε πλαστό διαβατήριο Βελγίου.
Απάτη σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών
Προχθές (01-12-2012) το πρωί στην Πρέβεζα, άγνωστη γυναίκα διέπραξε απάτη σε βάρος δύο ηλικιωμένων ημεδαπών γυναικών.Συγκεκριμένα, η άγνωστη γυναίκα προσέγγισε τις δύο ηλικιωμένες στο σπίτι τους και ισχυριζόμενη ψευδώς ότι είναι δημοτική υπάλληλος, κατάφερε να τις εξαπατήσει και να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των εννιακοσίων πενήντα (950 €) καθώς και προσωπικά τους έγγραφα, προκειμένου να αναλάβει τις διαδικασίες υπαγωγής τους σε δήθεν πρόγραμμα επιδότησης ηλικιωμένων γυναικών που ζουν μόνες τους προκειμένου να έχουν καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη.Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Hπείρου, στο πλαίσιο της πρόληψης περιστατικών απάτης από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, παρακαλεί τους πολίτες:
•Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία τους.
•Να μην πείθονται από αγνώστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους  έχουν προηγουμένως καλέσει.
•Να μην πείθονται όταν άγνωστοι τους ζητούν να καταβάλλουν χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
•Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
•Να μην δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
•Να προσπαθούν να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών.
•Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Οι Αποφάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου
 Στην κατά πλειοψηφία έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ελληνοϊταλικός αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης – Ελληνικό υποθαλάσσιο τμήμα», προχώρησε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.Η Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων και υπεύθυνη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη στην τοποθέτησή της, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: «Έργα εγκατάστασης, κατασκευής και λειτουργίας αγωγών φυσικού αερίου είναι Εθνικής σημασίας, Δημόσιας Ωφέλειας και γενικότερα Δημοσίου Συμφέροντος. Αποτελεί πολιτική επιλογή η έκφραση θετικής στάσης σε κάθε σχέδιο το οποίο φέρνει προστιθέμενη αξία στην Περιφέρειά μας, και κατ΄ επέκταση στη χώρα μας, αναβαθμίζοντας τη γεωστρατηγική της θέση και κυρίως δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».Κλείνοντας τόνισε ότι: «Η Ήπειρος και η Ελλάδα που εμείς υπηρετούμε είναι αυτή που διαπραγματεύεται ισότιμα, που μπορεί να γίνει αξιοπρεπής εταίρος, με σεβασμό στους διεθνείς παράγοντες και όχι με υποτέλεια προς αυτούς.Μια Ήπειρο και μια Ελλάδα που δημιουργεί για τους πολίτες της αξίες, πλούτο και κυρίως υπερηφάνεια.Μια Ήπειρο και μια Ελλάδα με παρουσία στο διεθνές ενεργειακό γίγνεσθαι.Μια Ήπειρο και μια Ελλάδα με εξωστρέφεια.Όχι σε μια Ήπειρο και σε μια Ελλάδα αποκλεισμένη από κάθε διαδικασία – διεργασία – δίκτυο, από το οποίο μπορεί να επωφελείται, να δημιουργεί υπεραξίες και να αξιοποιεί το βασικό χαρακτηριστικό της, την κομβική γεωγραφική της θέση.Όχι σε μια Ήπειρο και σε μια Ελλάδα με εσωστρέφεια».Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης ενέκρινε ακόμη:
- τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π. Ε. Πρέβεζας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το έργο «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Πρωτοκόλλου με τη μορφή απαιτήσεων και Συστάσεων για την Ιχνηλασιμότητα, Πιστοποίηση, Προστασία και Βελτίωση των Ποιοτικών Χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 80.000 ευρώ,
- τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το έργο «Παρακολούθηση τοξικού φυτοπλαγκτού στον Αμβρακικό» προϋπολογισμού 7.000 ευρώ,
- τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης (ΣΥΔ)» προϋπολογισμού 4.300.000 ευρώ.
Ακόμη ενέκρινε τις γνωμοδοτήσεις για το περιεχόμενο των Μ.Π.Ε. για τα έργα: «Έργα συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών της Δ.Ε. Ζαλόγγου, Δήμου Πρέβεζας και του οικισμού Λούτσας της Δ.Ε. Φαναρίου Δήμου Πάργας», «Οδός Νιάρχου στα Ιωάννινα», «Οριοθέτηση ρεμάτων 6ης πολεοδομικής ενότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας», και «Οριοθέτηση και διαμόρφωση τμημάτων ρέματος από θέση Καλόγηρος έως θέση Μαλαμή εντός του οικισμού Αμμοτόπου του Δήμου Αρταίων Π.Ε.».

«Epirus Friendly Shopping»
 Συνεχίζοντας η Περιφέρεια Ηπείρου τις επαφές – συναντήσεις για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας «Epirus Friendly Shopping», την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου πραγματοποίησε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.Σε αυτήν συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου κ.Βαγενάς,ο Αντιδήμαρχος Σουλίου κ. Μαμούρης,ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Πάσχος,ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας κ. Σκεύης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσπρωτίας κ. Ρέβης, ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών κ. Γόγολος, ο Αντιπρόεδρος των Αρτοποιών κ. Ιωάννου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.Από όλους τους παριστάμενους, επικροτήθηκε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο η πρωτοβουλία της Περιφέρειας και ανελήφθη η υποχρέωση να ενημερωθούν τα μέλη των φορέων που εκπροσωπούν, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτή.Η πρωτοβουλία «Epirus Friendly Shopping» έχει ως σκοπό της την στήριξη της Τοπικής Αγοράς και των καταναλωτών.Στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή των επιχειρηματιών. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, θα αναρτούν το ειδικό σήμα του «Epirus Friendly Shopping» με το ποσοστό έκπτωσης και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που αφορά, στην επιχείρηση τους.Για την προώθηση και στήριξη της πρωτοβουλίας δημιουργήθηκε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο με χρήσιμες πληροφορίες για καταναλωτές και επισκέπτες, καθώς και ενημερωτικό τηλεοπτικό σποτ.Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Π.Ε. Θεσπρωτίας ευχαριστεί θερμά όσους συμμετείχαν στη συνάντηση και προτρέπει όλους του επαγγελματίες της περιοχής να συμμετέχουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

 Διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας.Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Θεσπρωτίας και η Περιφέρεια Ηπείρου, στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού», σας καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Θεσπρωτίας (Π. Τσαλδάρη 18 – 2ος όροφος).Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.Στην εκδήλωση θα βραβευτούν εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Θεσπρωτία.




Οριστική λύση για τα αυθαίρετα προωθεί το ΥΠΕΚΑ

 Τη δυνατότητα οριστικής νομιμοποίησης της πλειονότητας των αυθαιρέτων της χώρας άλλα και την ενεργοποίηση της μεταφοράς συντελεστή δόμησης ως άυλου τίτλου, απεγκλωβίζοντας έτσι χιλιάδες «μπλοκαρισμένους» για δεκαετίες ιδιοκτήτες, δημιουργεί η «τράπεζα γης» που σχεδιάζει να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση.Με τον τρόπο αυτό, εκτιμούν στην κυβέρνηση ότι θα αναζωογονήσουν την οικοδομική δραστηριότητα και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και για την αξιοποίηση δημόσιας γης, αλλάζοντας ριζικά το πολεοδομικό μοντέλο που ισχύει στην Ελλάδα.Με απλά λόγια, με την τράπεζα γης, μεταξύ άλλων, θα μπορεί κάποιος που διαθέτει ένα οικόπεδο να πουλάει το δικαίωμα να χτίσει στη Τράπεζα Γης, η οποία με τη σειρά της θα το πουλάει σε όσους χρειάζονται επιπλέον συντελεστή. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει χτίσει 4 ορόφους, ενώ θα μπορούσε να χτίσει 5, μπορεί να πουλήσει το δικαίωμα του επιπλέον ορόφου και κάποιος άλλος που έχει χτίσει αυθαίρετα να αγοράσει αυτό το δικαίωμα. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι εξασφαλίζεται το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, ενώ ανοίγει και μια αγορά που θα έχει οφέλη για τους πολίτες άλλα κυρίως για το Δημόσιο. Με την «Τράπεζα Γης», θεσμό που υφίσταται εδώ και δεκαετίες σε άλλες χώρες της Ε.Ε.:
Δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να νομιμοποιήσουν τα ακίνητά τους, αγοράζοντας από την Τράπεζα Γης το δικαίωμα για τα τετραγωνικά που έχουν χτίσει.Τίθεται τέλος στη διαδικασία παραγωγής κτιρίων που ίσχυε ως τώρα, καταργώντας στην ουσία την αντιπαροχή και εισάγει νέο μοντέλο ανάπτυξης και επενδύσεων στον χώρο της κτηματαγοράς.Δίνεται η δυνατότητα για επενδύσεις στην κτηματαγορά μέσω της απόσυρσης κτιρίων και της συνένωσης οικοπέδων και των μπόνους σε ύψος και συντελεστές που δίνει ο νέος Οικοδομικός Κανονισμός. Το εργαλείο αυτό μπορεί να λειτουργήσει κυρίως σε υποβαθμισμένες περιοχές, όπως έγινε και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Με απλά λόγια, θα μπορούν σε μια περιοχή, όπως τα Πατήσια, να γίνουν συνενώσεις οικοπέδων, να γκρεμιστούν τα παλιά κτίρια και μέσω ιδιωτικών επενδύσεων να κατασκευαστούν νέα κτίρια με πρόβλεψη για εκτεταμένους ελεύθερους και πράσινους χώρους.Διευκολύνεται η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου,μέσα από συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, και η σύνδεση με επιχειρησιακά και επενδυτικά προγράμματα μεικτής οικονομίας. Θα μπορεί το κράτος να εντάξει όλη την αδόμητη ή μη δημόσια γη και να ανταλλάζει τις εκτάσεις αυτές με άλλες για την κατασκευή έργων υποδομής, σχολείων, κοινόχρηστων χώρων, πάρκων κ.λπ., αποφεύγοντας έτσι το κόστος των απαλλοτριώσεων, αφού θα πληρώνει ουσιαστικά με τον άυλο τίτλο του συντελεστή δόμησης. Απεμπλέκονται οι ιδιοκτήτες διατηρητέων οι οποίοι θα μπορούν να πουλήσουν το υπόλοιπο συντελεστή δόμησης που διαθέτουν.Εξετάζεται να επιβληθεί προϋπόθεση ώστε η πώληση να συνδυάζεται με την υποχρέωση οι ιδιοκτήτες να επενδύσουν στην ανακατασκευή των ακινήτων τους.

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για σταθμούς διοδίων

Με έγγραφό του (106649/835/30 Νοεμβρίου 2012) προς τους αρμόδιους υπουργούς και την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επαναφέρει το ζήτημα της λειτουργίας των διοδίων και την εφαρμογή εκπτωτικής πολιτικής για τους συχνούς χρήστες της.Ο Περιφερειάρχης, εκφράζει την έκπληξή του, για το γεγονός ότι συζητείται η αύξηση των σταθμών των διοδίων με παράλληλη αύξηση της τιμής των διελεύσεων.Μεταξύ άλλων αναφέρει και τα παρακάτω:«Θέλουμε να πιστεύουμε - και απευθύνουμε έκκληση για αυτό - τέτοιου είδους σχέδια να παραμείνουν επί χάρτου. Σε διαφορετική περίπτωση, να είστε βέβαιοι, ότι θα αποτελέσουν καίριο πλήγμα για τους κατοίκους της Ηπείρου και την οικονομία της. Η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να αναλογιστεί, ότι η Ήπειρος έχει ήδη συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην κατασκευή και ολοκλήρωση του σύγχρονου οδικού άξονα και έχει κάθε δικαίωμα να ζητά την εκπλήρωση του χρέους της προς αυτή.Θυμίζουμε ότι ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις που έγιναν για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού.Θυμίζουμε ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν κατ΄ επανάληψη η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, διαβεβαίωνε ότι η λειτουργία των συμβατικών σταθμών διοδίων θα είναι προσωρινή και μέχρις ότου εφαρμοστεί σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων, με χρέωση ανάλογα τη χρήση.Θυμίζουμε ότι η κατασκευή και λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Μαλακάσι έγινε στο πλαίσιο συμφωνίας για τη μη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι που διχοτομεί τις λειτουργίες και τις δραστηριότητες του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.Θυμίζουμε επίσης ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε. είχε κάνει αποδεκτή την πρότασή μας για εφαρμογή ειδικής εκπτωτικής πολιτικής για όσους χρησιμοποιούν συχνά τον οδικό άξονα, χωρίς έκτοτε να προχωρήσει στην υλοποίησή της με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται υπέρμετρα σήμερα όσοι μετακινούνται σε καθημερινή βάση στη διαδρομή Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα, αλλά και από Μέτσοβο προς όμορες περιοχές της Θεσσαλίας, υποχρεούμενοι να καταβάλλουν ολόκληρο το αντίτιμο των διοδίων, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν για ελάχιστα χιλιόμετρα την Εγνατία Οδό».Επισημαίνουμε ακόμη τα προβλήματα συντήρησης του οδικού άξονα που διαπιστώνονται, όπως π.χ. στη γέφυρα Μπαλντούμας και απαιτούν καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα». Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης ζητά:
-Να εκδοθούν ειδικές εκπτωτικές κάρτες για τους όσους χρησιμοποιούν συχνά τον οδικό άξονα και να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα για αύξηση της τιμής των διοδίων, που, εκτός των άλλων, θα έχει τα αντίθετα του επιδιωκομένου οικονομικού αποτελέσματος, εξαιτίας της μείωσης των διερχόμενων οχημάτων.
-Να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα ή σχέδιο για δημιουργία νέων σταθμών διοδίων εντός της Περιφέρειας Ηπείρου και να προωθηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων.
-Να ληφθεί μέριμνα: α) για όσους μετακινούνται σε καθημερινή βάση από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα και αντιστρόφως, β) για όσους μετακινούνται προς Θεσσαλία (κυρίως από την περιοχή του Δήμου Μετσόβου) και οι οποίοι σήμερα υποχρεούνται να καταβάλλουν ολόκληρο το αντίτιμο των διοδίων, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν για ελάχιστα χιλιόμετρα την Εγνατία Οδό.