ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ο « Ελβετός » του Τζαβέλλα


















Ο "ελβετός" του Τζαβέλλα .Το πιστόλι (ελβετικό Luger) του πρωτοπαλίκαρου του Άρη Βελουχιώτη με τον Σταυρό της Γενεύης…!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ «ΕΛΒΕΤΟΥ» ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ LUGER
Το  Luger  κάλλιστα θεωρείται ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πιστόλια στον κόσμο. Ωστόσο, αυτό που πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν είναι ότι η Ελβετία.είναι η πρώτη χώρα που  είχε εγκρίνει το πιστόλι Luger για εξοπλισμό του στρατού της. Υπήρχαν τρεις κύριες παραλλαγές του ελβετικού πιστολιού. Το μοντέλο 1900, το μοντέλο 1900/06 και το μοντέλο 1906/29. Και τα τρία μοντέλα του ελβετικού Luger είχαν  θάλαμο για το φυσίγγιο 7,65Χ21 (0.30 Luger).H ελβετική εκδοχή του φυσιγγίου 0.30 Luger είχε βάρος 93 γραμμάρια και ταχύτητα εξόδου βλήματος 1.200 fps περίπου. Το πιστόλι αυτό είχε  κάποια χαρακτηριστικά και κάποιες ενδείξεις  σε μερικά σημεία του, και ειδικά στο πάνω μέρος  του, μπροστά από την θαλάμη που μαρτυρούσε την χώρα προέλευσης (αν και αρχικά  τα πρώτα αντίτυπα κατασκευάζονταν στην Γερμανία).Το πιστόλι του Τζαβέλλα ο «Ελβετός», το ελβετικό Luger ,είχε το εθνικό έμβλημα της Ελβετίας - - στο σημείο μπροστά από την θαλάμη του. Και τα Luger που κατασκευάστηκαν στην Γερμανία από την DWM  και τα Luger που κατασκευάστηκαν στην Ελβετία από την Αrsenal έχουν τον Σταυρό της Γενεύης.
    Το πιστόλι του Τζαβέλλα ο «Ελβετός»,ήταν ένα  εξαίρετο  πιστόλι το οποίο κατασκευάστηκε σε τρεις εκδόσεις με κάποιες μικροδιαφορές μεταξύ τους η κάθε μία, αλλά με το ίδιο διαμέτρημα θαλάμης. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιόν ακριβώς τύπο πιστολιού  είχε ο Τζαβέλλας, (μόνο κατά προσέγγιση ύστερα από προσεκτική εξέταση κάποιων στοιχείων) όπως θα δούμε και θα μπορέσουμε να αναλύσουμε  παρακάτω, αφού το πιστόλι όπως εξιστορεί η μαρτυρία καταστράφηκε από τον ίδιο πριν το τραγικό τέλος του και   ίσως από τους διώκτες του μπορεί να δόθηκε ένα ολοκληρωτικό τέλος σ'αυτό το μοναδικής  λειτουργίας και κατασκευής πιστόλι το οποίο ανήκει στα κλασικά πλέον πιστόλια, από τα καλύτερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ και το οποίο έχει μεγάλη συλλεκτική αξία παγκοσμίως με τιμές πώλησης ( το ελβετικό μοντέλο ) από 2.000 έως 20.000 δολλάρια…! Δεν έχει γίνει γνωστό,αν και κατεστραμμένος, βρίσκεται κάπου ο «Ελβετός», και τι βλάβες έχει υποστεί. Σίγουρα, αν υπάρχει είναι πολύ εύκολο αν δει κάποιος τον αριθμό της σειράς να προσδιορίσει ακριβώς τον τύπο του πιστολιού, το εργοστάσιο και την χρονολογία κατασκευής.Ακόμα ένα που δεν ξέρουμε, είναι πως βρέθηκε αυτό το πιστόλι στα χέρια του Τζαβέλλα. Αυτό που μπορεί εύκολα κάποιος να υποθέσει είναι ότι το όπλο είναι λάφυρο από τον πόλεμο με τους Γερμανούς, αφού πολλά γερμανικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν από τους Έλληνες και τους Συμμάχους ,και αντίστροφα, συμμαχικά όπλα  που αποκτήθηκαν ως λάφυρα από τους Γερμανούς είχαν χρησιμοποιηθεί από αυτούς.Το πιστόλι του Τζαβέλλα ,οποιουδήποτε  τύπου και οποιασδήποτε χώρας κατασκευής αποτελούσε το πιο σημαντικής αξίας λάφυρο στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι Γερμανοί εκτελούσαν όποιον ξένο  στρατιώτη συλλάμβαναν και το είχε στην κατοχή του.

Οικολογικό έγκλημα Λίμνης Χοτκοβας,
Ειναι αναστρέψιμο ;
Η προχειρότητα και η εκνευριστική απάθεια που αντιμετωπίζει το κράτος σημαντικά ζητήματα που σε οποιαδήποτε άλλη ευνομούμενη πολιτεία θα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή δράσεων, μπορούμε να την συναντήσουμε σε δεκάδες περιπτώσεις στην περιοχή μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το οικολογικό έγκλημα που συντελείται στην Λίμνη Χοτκοβα (Λιμνοπούλα) Σέλιανης Παραμυθιάς. Όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις, εδώ και 4 χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του αρδευτικού έργου Χότχοβας Παραμυθιάς, το οποίο έχει επιφέρει την καταστροφή της Λίμνης η οποία αποτελεί Τόπο Κοινοτικής Σημασίας (ΤΚΣ) σύμφωνα με την Οδηγία 92/43/ΕΚ, με κωδικό GR2120003, ενταγμένο στο ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA 2000. Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στάσεις διατροφής, και διαχείμασης για χιλιάδες υδρόβια πουλιά, με μία από τις μεγαλύτερες πυκνότητες πανίδας και ορνιθοπανίδας σε όλη την Ελλάδα, αναλογικά με την έκταση που καταλαμβάνει. Είδη ενδημικών ψαριών, μεγάλοι πληθυσμοί αμφιβίων και βαλτοχελώνων, καθώς και ένα σπάνιο είδος ορθόπτερου που κινδυνεύει παγκοσμίως με εξαφάνιση, περιλαμβάνονται στην πανίδα της περιοχής και χρήζουν προστασίας.Σύμφωνα με καταγγελίες της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, οι εργασίες κατασκευής του αρδευτικού έργου δεν έγιναν σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και στερούν χιλιάδες ζώα και πουλιά από το καταφύγιό τους. Ειδικότερα, στο κέντρο του υγρότοπου κατασκευάστηκε ταμιευτήρας βάθους αρκετών μέτρων, ο οποίος δεν αποτελεί πλέον κατάλληλο ενδιαίτημα για τα περισσότερα προστατευόμενα είδη υδρόβιων πουλιών κοινοτικού ενδιαφέροντος, που χρειάζονται απαραίτητα ρηχές εκτάσεις για να τραφούν. Επιπλέον, με το υλικό των εκσκαφών επιχωματώθηκαν οι περιφερειακές υγροτοπικές εκτάσεις καταστρέφοντας ότι απέμενε από τον υγρότοπο.Επίσης χαρακτηριστικό των επιπτώσεων που έχει επιφέρει η καταστροφή της λίμνης είναι η οφθαλμοφανής μείωση του πληθυσμού των πελαργών της Παραμυθιάς, που αποτελούσαν το σήμα κατατεθέν της πόλης (διαβάστε εδώ περισσότερα).Παρά τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες ακόμα και στην Ευρωβουλή από τον Ευρωβουλευτή κ. Τρεμόπουλο, δεν έχει ληφθεί καμία μεριμνά για την αποκατάσταση των ζημιών ώστε να σώσουμε ότι μπορούμε. Ανά διαστήματα παρεμβάσεις με ερωτήσεις και διαμαρτυρίες έχουν γίνει από πολλές και γνωστές οικολογικές οργανώσεις.Το θέμα είναι αρκετά σημαντικό και εύκολα αναστρέψιμο αρκεί Δήμος και Περιφέρεια να ασχοληθούν σοβαρά και να επιβάλουν διορθωτικές εργασίες σύμφωνες με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (που ποιος ξέρει πόσο την πληρώσαμε) ώστε η σημερινή ολυμπιακή πισίνα να ξαναγίνει η λίμνη που όλοι θυμόμαστε.
από : paramythia-online

Πυρκαγιά
Την 01-12-2012, 15.55 στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων, από καμινάδα τζακιού εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε οικία 1ου ορόφου, ιδιοκτησίας ημεδαπού, με αποτέλεσμα από την επέκτασή της να καταστραφεί ολοσχερώς ο 1ος όροφος και η στέγη της οικίας. Πυρκαγιά κατεσβέσθη από την Π.Υ., η οποία επελήφθη προανακρίσεως.
Συνελήφθη 41χρονη ημεδαπή στην Άρτα, για κατοχή ηρωίνης
Συνελήφθη την 01-12-2012 το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς  της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 41χρονη ημεδαπή, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη). Ειδικότερα,κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου βρέθηκε στην κατοχή της 41χρονης και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε  ποσότητα ηρωίνης, βάρους (16,50) γραμμαρίων.Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Οι αντίπαλοι οπαδοί τον «κέρασαν» καφέ
Ούνα Φραπέ…..?
 Απίστευτο σκηνικό εκτυλίχθηκε λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης Λάρισας – Εργοτέλη για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο παίκτης των φιλοξενούμενων Ντιέγκο Ρομάνο, προσπαθεί να εκτελέσει ένα κόρνερ αλλά δέχεται πλήθος αντικειμένων από την εξέδρα των γηπεδούχων. Σε κάποια στιγμή με χαρακτηριστική άνεση πιάνει στον αέρα ένα ποτήρι φραπέ και δοκιμάζει.Η απολαυστική στιγμή στο βίντεο που ακολουθεί.

Πώς να πίνεις όλο το βράδυ παραμένοντας «νηφάλιος»
Ρούφεν…. μέχρι να γίνεις Σαρανταπόδαρος ….ουάάαααου

Πώς να πίνεις όλο το βράδυ παραμένοντας «νηφάλιος». Συμβουλές για μια ιδανική βραδιά χωρίς παρενέργειες.Ας το παραδεχτούμε. Μια μπαρότσαρκα μέχρι τελικής πτώσεως είναι καλή για την ψυχή. Μια ανέμελη βραδιά με την παρέα, υπό τους ήχους καλής μουσικής και άφθονου ποτού, μπορεί να σε ανανεώσει ριζικά.Πώς όμως επιβιώνεις σε μια νύχτα κραιπάλης, χωρίς να σέρνεσαι τελικά στα πατώματα; Και πώς πας την επομένη το πρωί στη δουλειά σου χωρίς να υποβαστάζεσαι από γνωστούς και φίλους;
1ος Κανόνας – Ξεκίνα χαλαρά
Μιας και το στομάχι σου δεν είναι ακόμα γεμάτο (θυμήσου, μιλάμε για μαραθώνιο νυχτοπερπατήματος), μπορείς να ξεκινήσεις με ένα ποτήρι κρασί ή ένα απεριτίφ. Και την όρεξη θα σου ανοίξουν και θα διασφαλίσουν ότι δεν θα πέσεις από το σκαμπό στα πρώτα ποτά.Η εμπειρία υποδεικνύει ότι ποτέ δεν ξεκινάμε με σκληρά αλκοολούχα και κοκτέιλ σε μια βραδιά που φαίνεται ότι θα τραβήξει μακριά.
2ος Κανόνας – Φάε ελαφριά, όχι πλήρες δείπνο
Ένα σνακ είναι ότι πρέπει. Άλλωστε είναι βραδιά αφιερωμένη στο ποτό, όχι στη μάσα. Τα κοκτέιλ δεν συνδυάζονται αρμονικά με το φαγητό και σε μια μεγάλη βραδιά ποτού το φαΐ είναι απλώς το καύσιμο.
3ος Κανόνας – Σκέψου το σαν μενού
Όπως θα σκεφτόσουν πριν παραγγείλεις ένα γεύμα, κάνε το ίδιο όταν σχεδιάζεις μια βραδιά σοβαρού ποτού. Η λογική λέει ότι περνάμε από λευκό σε κόκκινο κρασί, από ξανθιά σε μαύρη μπίρα, από λευκά οινοπνευματώδη σε σκουρόχρωμα, από ξηρές σε γλυκές γεύσεις, από μικρή περιεκτικότητα αλκοόλ σε πιο σκληρά ποτά.
4ος Κανόνας – Πιες νερό
Το νερό σε μια τέτοια βραδιά είναι φίλος σου. Κι όταν λέω νερό, δεν εννοώ ένα ποτηράκι μια στο τόσο. Ένα μεγάλο ποτήρι νερό ανά ποτό είναι θεμελιώδες για να παραμείνεις νηφάλιος κατά τη διάρκεια της νύχτας.
5ος Κανόνας – Όταν αρχίσουν τα σφηνάκια, κρύψου
Τίποτα δεν θα σε χαλάσει περισσότερο από τους αλλεπάλληλους γύρους με σφηνάκια. Ο κανόνας εδώ λέει ότι για μια πετυχημένη και μακροσκελή βραδιά ποτού αποφεύγουμε τα σφηνάκια, εκτός κι αν πέσει πάνω μας όλο το μπαρ.Για να ξεμπερδέψεις μια και καλή, κράτα μπροστά σου πολύ ποτό (ένα ουίσκι και μια μπίρα π.χ). Κανείς δεν θα επιμείνει όταν δει ότι είσαι πότης που δεν παίζει.
6ος Κανόνας – Κάνε ένα διάλειμμα για μπίρα
Ανάμεσα στα τόσα κοκτέιλ και τα σκληρά ποτά, θα χρειαστείς σίγουρα ένα μικρό διάλειμμα. Και η μπίρα είναι η ιδανική λύση. Οι επιλογές σου απλοποιούνται μεμιάς.Η ώρα είναι άλλωστε προχωρημένη και το πνεύμα δεν είναι στα καλύτερά του για παρορμητικές αποφάσεις.Εδώ λοιπόν εμφανίζεται η μπίρα. Η μπίρα είναι καλή, είναι δροσιστική και αναζωογονητική.
7ος Κανόνας – Παράγγειλε με σύνεση
Έφτασε λοιπόν η πολυπόθητη στιγμή της βραδιάς: έχεις ήδη αγγίξει τον στόχο και πας για νέο ρεκόρ κατανάλωσης αλκοόλ. Μήπως να επαναπαυτείς στις δάφνες σου;Έχεις χάσει πλέον την ικανότητα να σκέφτεσαι λογικά, οπότε καλό είναι να «γλεντάς» πια το ποτό σου. Πάρε τον χρόνο σου και απόλαυσε το ποτάκι σου γουλιά-γουλιά.
8ος Κανόνας – Απόφευγε τα «γιατροσόφια»
Όλο και κάποιος θα ρίξει την ιδέα για έναν γρήγορο καφέ ή ένα δυναμωτικό energy drink για να «στανιάρει» η παρέα. Μέγα λάθος! Όταν συνδυάζεις καφεΐνη και αλκοόλ σε μια βραδιά που δεν λέει να τελειώσει, η επίδραση του αλκοόλ φαίνεται να περιορίζεται και καταλήγεις να πίνεις περισσότερο απ’ όσο αντέχεις.Τα οικτρά αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα. Αν νιώσεις μεθυσμένος ή κουρασμένος, το καλύτερο είναι να γυρίσεις στο σπίτι σου.
9ος Κανόνας – Γίνε κοινωνικός
Αν τα «κουτσοπίνεις» μόνος σου στο μπαρ, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα μεθύσεις γρήγορα. Για μια γενναία κρασοκατάνυξη, χρειάζεσαι καλή παρέα. Το ποτό άλλωστε λύνει τη γλώσσα, οπότε εκμεταλλεύσου το.Κάνε νέες γνωριμίες, μίλα στον μπάρμαν και συμβουλεύσου τον. Ο καλός μπάρμαν είναι πρώτης τάξεως δάσκαλος στο αλκοόλ: πες του τι έχεις ήδη καταναλώσει, τι σου αρέσει και άσε το επόμενο πάνω του.