ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δεν είναι ο άνθρωπος που σταματάει το χρόνο, είναι ο χρόνος που σταματάει τον άνθρωπο



…..ΘΕΜΑΤΑ @ …:
Μέχρι που θα φθάσουμε ;;
 Διάρρηξη σε κτήριο που στεγάζεται η Διεύθυνση Αλλοδαπών
Σήμερα (14-12-2012) το πρωί καταγγέλθηκε διάρρηξη στο κτίριο όπου στεγάζονται υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, από το οποίο αφαιρέθηκαν δύο χρηματοκιβώτια που περιείχαν το χρηματικό ποσό των (30.450) ευρώ, σφραγίδες και  έντυπα δελτίων διαμονής αλλοδαπών.Η έρευνα που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών της διάρρηξης και τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί,  με πλαστά έγγραφα
Την 13-12 το βράδυ στην Ηγουμενίτσα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας,  δύο αλλοδαποί (υπήκοοι Αφγανιστάν και Πακιστάν), ηλικίας 44 και 26 ετών, οι οποίοι κατά τον έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν  πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας.Τα ταξιδιωτικά έγγραφα  κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Συλλήψεις ατόμων για υγειονομικές διατάξεις
Συνελήφθησαν, την 14-12-2012 λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα,από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, 50χρονος ημεδαπός,υπεύθυνος σε κατάστημα «κέντρο διασκέδασης - μπαρ» και πέντε (5) αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας (ηλικίας 21,24,42,28 και 41 ετών), κατηγορούμενοι για παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων.Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, προέκυψε ότι στο κατάστημα οι αλλοδαπές απασχολούνταν ως   χορεύτριες, χωρίς να κατέχουν πιστοποιητικά υγείας και άδεια εργασίας από την αρμόδια αρχή, ενώ διαπιστώθηκαν οι ίδιες παραβάσεις και για τον 50χρονο προσωρινά υπεύθυνο, ο οποίος εργαζόταν ως μπάρμαν.Η 52χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο, αναζητείται.
Επιχειρησιακός σχεδιασμός των μέτρων ασφάλειας στην ΕΛ.ΑΣ.
Κλιμακώνεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των μέτρων ασφάλειας σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.
Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εντατικοποιούν τις δράσεις τους με την κλιμάκωση των προγραμμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας,στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, έχει απευθύνει σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες ειδικότερες εντολές και κατευθύνσεις για διαρκή επαγρύπνηση, αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση, καθώς και ενισχυμένη ανάπτυξη όλων των δράσεων τάξης και ασφάλειας στο σύνολο της χώρας.Ο σχεδιασμός αυτός, μαζί με τα αυξημένα μέτρα οδικής ασφαλείας που εφαρμόζονται ήδη σε όλη την επικράτεια, έχει ως στόχο την προληπτική και αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας και την αποτελεσματική παρέμβαση της, όπου απαιτείται.Το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού και των μέσων όλων των Υπηρεσιών, με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, θα διατεθεί όλο αυτό το διάστημα για την υλοποίηση του σχεδιασμού, με βάση τις ειδικότερες οδηγίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες, που επικρατούν σε κάθε περιοχή.Ενδεικτικά, από τώρα και σε όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου:
•πραγματοποιείται αυξημένος αριθμός πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών σε βάρος πολιτών. Οι περιπολίες αυτές είναι αυξημένες σε επιβατικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, σε υπαίθριες αγορές και στους λοιπούς χώρους, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση ατόμων,
•λαμβάνονται συστηματικά μέτρα επιτήρησης στόχων οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως Τραπεζικά καταστήματα και Ταχυδρομεία, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια, Δημόσια Ταμεία, Εφορίες κ.λ.π., καθώς και των ευρύτερων χώρων, όπου πραγματοποιούνται χρηματαποστολές ή κινούνται ταχυδρομικοί διανομείς, οι οποίοι τις ημέρες αυτές διακινούν μεγάλα χρηματικά ποσά για πληρωμές,
•ανάλογα μέτρα λαμβάνονται και για την επιτήρηση καταστημάτων, όπως σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, ειδών δώρων, παιχνιδιών κ.λ.π, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση πολιτών,
•εντείνονται οι έλεγχοι αστυνομικής αρμοδιότητας στα δημόσια κέντρα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στους ελέγχους για την προστασία των ανηλίκων σε καταστήματα πώλησης οινοπνευματωδών ποτών ή χώρους διενέργειας παράνομων ηλεκτρονικών και λοιπών τυχερών παιγνίων,
•διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι σε περιοχές χειμερινού τουριστικού ενδιαφέροντος (χιονοδρομικά κέντρα, αρχαιολογικούς χώρους, προσφιλείς προορισμούς κ.α.)
•λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφαλείας σε εορταστικές εκδηλώσεις (θρησκευτικές, πολιτιστικές κ.α.) καθώς και σε λοιπούς χώρους, όπου μετακινείται μεγάλος αριθμός επισκεπτών.
Η επιχειρησιακή εφαρμογή των μέτρων, που κλιμακώνεται σταδιακά σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει επίσης τη συνδρομή της Αστυνομίας σε άλλες Υπηρεσίες και Φορείς της Πολιτείας, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά ενδεχόμενα προβλήματα, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου (καιρικά φαινόμενα, κλπ).Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή το ότι το διάστημα αυτό αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, υπενθυμίζει ορισμένες βασικές χρήσιμες συμβουλές.
Φεύγοντας από το σπίτι :
•Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
•Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
•Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
•Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι "κράχτες" της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
•Το σπίτι ή το διαµέρισµά σας να µη δείχνει "εντελώς κλειστό", υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
•Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού.
•Ενεργοποιείστε, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
•Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
•Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, µη διστάσετε να ειδοποιήστε το "100" ή το Αστυνομικό Τµήµα της περιοχής σας.
•Σε περίπτωση κλοπής, ειδοποιήστε το "100" ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.
Στο ταξίδι
•Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.
•Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.
•Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά.
•Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ) με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.
•Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ’ αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο.
•Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ’ αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
•Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.
Στη διαμονή
•Να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο - διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη και εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
•Να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.
Στη διασκέδαση
•Στη διασκέδασή σας σε Κέντρα - Bar - Καφετερίες - Εστιατόρια - υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, την τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.
Στα Καιρικά Φαινόμενα :
Σε περίπτωση εντόνων καιρικών φαινόμενων, παρακαλούνται όπως οι πολίτες, καθώς και οι χρήστες του οδικού δικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη κίνησή τους. Κυρίως να προσέχουν:
Σε περίπτωση που μετακινηθείτε εκτός πόλεως
•φροντίστε, πριν ξεκινήσετε, να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
•προγραμματίστε το ταξίδι σας, έτσι ώστε να μη συμπέσει με την αιχμή των καιρικών φαινομένων,
•ελέγξτε την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας,
•βεβαιωθείτε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας είναι γεμάτο καύσιμα,
•φροντίστε να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες,
•φροντίστε να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών.
Σε περίπτωση που μετακινηθείτε μέσα στην πόλη:
•προτιμήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
•κινηθείτε με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθήστε τις υποδείξεις των Τροχονόμων.
•αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις.
Σε περίπτωση που αποκλειστείτε
•παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας και φροντίστε να ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα
•τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για τον ευκολότερο εντοπισμό σας από τις διασωστικές ομάδες.
•εξοπλισμός όπως αδιάβροχα, ομπρέλες, σφυρίχτρα, γαλότσες, φακός, κουβέρτες, νερό, πρόχειρο φαγητό, σταφίδες, σοκολάτες μπορεί να φανεί χρήσιμος.
Επίσης, στην επίσημη Ιστοσελίδα (site) της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr μπορείτε να βρείτε αρκετές χρήσιμες θεματικές συμβουλές για:
•Περιστατικά κλοπής - ληστείας
•Ειδικές συμβουλές για γυναίκες
•Ειδικές συμβουλές για υπερήλικες
•Ειδικές συμβουλές για αποφυγή εξαπάτησης πολιτών
•Ειδικές συμβουλές για τους χρήστες Αυτόματων Τραπεζικών Μηχανών (Α.Τ.Μ.)
•Ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο

Αντιδράσεις για την εισαγγελική έρευνα στις Ενώσεις
 Αντιδράσεις προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥπΑΑΤ για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την αρμόδια Πταισματοδίκη, που ενεργεί ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για την καταβολή άτοκου δανείου ύψους 150 εκατ. ευρώ, που δόθηκε το 2008, επί υπουργίας Α. Κοντού, σε 57 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και Συνεταιρισμούς, για την αγορά δημητριακών.Για «παιχνίδια εντυπώσεων» του κ. Τσαυτάρη, κάνει λόγο ο πρώην υπουργός κ. Κοντός, τονίζοντας ότι πρόκειται για «δάνειο» και όχι για «κρατική ενίσχυση». «Εύχομαι, με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε να μη βλάψει τα συμφέροντα της χώρας και των Ελλήνων παραγωγών», επισημαίνει.

Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στην Περιφέρεια Ηπείρου 
 Ολοκληρώνεται σταδιακά από σήμερα και τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στην Περιφέρεια Ηπείρου.Η Περιφερειακή αρχή αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους 200 και πλέον άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι στη πεντάμηνη απασχόλησή τους σε διάφορες υπηρεσίες, εργάστηκαν με ζήλο συμβάλλοντας ουσιαστικά στο δύσκολο έργο της Περιφέρειας αποκτώντας και οι ίδιοι χρήσιμες εμπειρίες.Ο  Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τους εύχεται Χρόνια Πολλά, Υγεία και το νέο χρόνο να ευτυχήσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά σε σταθερή και μόνιμη εργασία.
Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών διατροφής
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου ευχαριστεί την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και όσους συμμετείχαν σε αυτή την ενέργεια, όπως τα μέλη της Διοίκησης, το υπαλληλικό προσωπικό και τα ποδοσφαιρικά τμήματα της ΠΑΕ (επαγγελματίες και τμήματα υποδομών Κ17-Κ20), τον Σύνδεσμο Bluevayeros, τους φιλάθλους και το Σύνδεσμο Φιλάθλων Πανσερραϊκού.Επίσης, ευχαριστεί για τη συνεισφορά τους, το Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος (Λ. Γράμμου), το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Βροντισμένης,τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιππιωτών, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε και την Αδελφότητα Μελλιγιωτών.Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη στήριξη συμπολιτών μας που έχουν πραγματική ανάγκη, η Διεύθυνση ενημερώνει πως συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών διατροφής (μακράς ημερομηνίας λήξης), ειδών ατομικής υγιεινής και χαρτικών στο Γρ. 128 της Περιφέρειας, για όσους επιθυμούν να συνδράμουν στην πρωτοβουλία.
Ημερήσια διάταξης συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 14:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1) Επικύρωση των αποφάσεων  - Πρακτικών των 11ης και 12ης   συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2) Κατάρτιση του Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2013
(εισήγηση: Δ/νση Οικονομικού)
3) Έγκριση τροποποίησης του Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2012 (εισήγηση: Δ/νση Οικονομικού)
4) Έγκριση της τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του  Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου  Γ΄ τριμήνου οικ. έτους 2012, (εισήγηση: Δ/νση Οικονομικού)
5) Έγκριση τροποποίησης Προγραμμάτων αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου.
(εισήγηση: η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού).
6) Έγκριση αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»
(εισήγηση:  ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.)
7) Έγκριση για δωρεάν παραχώρηση, κατά πλήρη κυριότητα ενός διαμορφωτήρα γαιών και ενός φορτηγού στον ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης. (εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Θεσπρωτίας)

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
 Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, πραγματοποίησε με επιτυχία στα Ιωάννινα,στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac, τη διήμερη εκπαίδευση για τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές-Αυτισμό και για τον Τραυλισμό, παιδιών και ενηλίκων.Η Άννα Πλέσσα, σχολική ψυχολόγος και αναλύτρια συμπεριφοράς και ο Ιγνάτιος Καφαντάρης, παιδοψυχίατρος, παρουσίασαν τους σύγχρονους τρόπους σκέψης για τον Αυτισμό και τις παρεμβάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Η Sally Haworth, ειδικευμένη στο Τραυλισμό, εισήγαγε τους συμμετέχοντες σε πρακτικές εφαρμογές θεραπείας του Τραυλισμού, για παιδιά και ενήλικες.Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο, που εδρεύει στα Ιωάννινα και παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Ψυχολογικής στήριξης.

Πρόσκληση μελών σε Τακτική Συνεδρίαση 25η έτους 2012 Δ.Σ. Φιλιατών
 Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες)  την  19η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2012, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 19:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1.Τροποποίηση Προϋπολογισμού - Τεχνικού Προγράμματος έτους 2012 και Αποδοχή Επιχορήγησης.–Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Στεργίου Παναγιώτης
2.Τροποποίηση των αριθμ. 37 και 282/2011 αποφάσεων Δ.Σ. ως προς την παρ. 4α που αφορά την τακτική επιχορήγηση του ΝΠΔΔ ΟΚΠΑΔΗΦ από το Δήμο Φιλιατών.Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Τσέκας Νικόλαος
3.Περαιτέρω μείωση μισθωμάτων των ακινήτων που στεγάζουν Δημοτικές Υπηρεσίες (Ν.4002/2011 και Ν. 4081/2012.Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Στεργίου Παναγιώτης
4.Ένταξη της Πράξης «Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Φιλιατών» με κωδικό ΜS 393144 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής»–Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Κωστάρας Σταύρος
5.Λήψη απόφασης για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής εμβέλειας. Εισηγητής: Α/δήμαρχος Τσέκας Νικόλαος
6.Έγκριση Έκθεσης Διαδικασιών Κατάρτισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Φιλιατών για την περίοδο 2011-2014 .Εισηγητής: κ. Δήμαρχος Φιλιατών
7.Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ελλάδα – Αλβανία στο (Greece – Albania IRA Cross – Border Programme 2007-2013. A.MA.TA Advanced Management Tool for Aguaculture «Προηγμένα εργαλεία διαχείρισης υδατοκαλλιεργειών».Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Κωστάρας Σταύρος
8.Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΜΗΛΕΑΣ» και παράταση προθεσμίας.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μάνος Κων/νος
9.Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ ΡΙΖΟΥ» και παράταση προθεσμίας.Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μάνος Κων/νος
10.Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου  ΠΚΤΜΝΕ του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΞΕΧΩΡΟ» και παράταση προθεσμίας.Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μάνος Κων/νος
11.Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ». Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μάνος Κων/νος.
Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Διαμάντη Άννα.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ Γ. ΤΑΣΙΟΣ

Ερώτηση Χρ.Μαντά για τις δικαστικές φυλακές Ιωαννίνων
 Κατατέθηκε χθες στη Βουλή Ερώτηση του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΝΤΑ, Βουλευτή Ν. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα:” ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: απαράδεκτες συνθήκες κράτησης, υπερτριπλάσιος αριθμός κρατουμένων και καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση των διατάξεων της Διεθνούς Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”.Στην ερώτησή του ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ, αφού αναφέρεται στην για τέταρτη φορά καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ύστερα από προσφυγές κρατουμένων των φυλακών Σταυρακίου Ιωαννίνων, τονίζει ότι παρά τις προσπάθειες των 145 εργαζομένων, η απόσυρση του κράτους και η υποχρηματοδότηση έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα χρόνιων προβλημάτων. Στη συνέχεια ανα φέρεται στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα με κύριο τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων, όταν ενώ η χωρητικότητά του είναι 80 ατόμων ,στοιβάζονται 200 έως 280 άτομα. Το μείζονος σημασίας αυτό θέμα, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού, με την ελλιπή φαρμακευτική κάλυψη των κρατουμένων(700 ευρώ το μήνα για 200 και πλέον άτομα), το πενιχρό κονδύλιο των 2 ευρώ ημερησίως ανά άτομο για διατροφή, οι ανάγκες σε ρουχισμό και είδη προσωπικής υγιεινής, έτσι ώστε να το προσωπικό να καταφεύγει στην βοήθεια της τοπικής κοινωνίας και στην Μητρόπολη Ιωαννίνων για ενίσχυση, αναφέρει στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ και τον καλεί να απαντήσει:
1.Ti άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει για την αποσυμφόρηση των φυλακών Σταυρακίου;
2.Προτίθεται να διαθέσει άμεσα κονδύλια για την σίτιση, την ατομική καθαριότητα και την φαρμακευτική περίθαλψη των κρατουμένων;
3.Θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για άμεσες προσλήψεις προσωπικού ,στην χορήγηση επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους και στην καταβολή των εφημεριών και των νυχτερινών ;

Σε 3 μήνες τρυπάνι για εξόρυξη πετρελαίου στο Καλπάκι
 Στο πρώτο τρίμηνο του 2013 αναμένεται να έχουν ανακηρυχθεί οι ανάδοχες εταιρείες που θα αναλάβουν τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Καλπάκι Ιωανίνων,στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Δυτικό Κατάκολο.Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη των υπουργών Ενέργειας στην Κύπρο, έκανε γνωστό ότι «ολοκληρώνεται η φάση της αξιολόγησης για τον διαγωνισμό με τη διαδικασία του open door για τα τρία «οικόπεδα» της Δυτικής Ελλάδας.Σύντομα θα ανακοινωθεί η short list (λίστα προτιμητέων) των εταιρειών που προχωρούν στην επόμενη φάση».Σημειώνεται ότι και στις τρεις περιοχές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οκτώ κοινοπραξίες. Σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές του Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των εταιρειών που προχωρούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει τελειώσει τον Μάρτιο, οπότε και θα ανακοινωθούν οι όμιλοι που θα αναλάβουν τις έρευνες και τις εξορύξεις στις περιοχές. Αμέσως μετά αναμένεται να πέσουν τα πρώτα γεωτρύπανα.

Στον «αέρα» 61.000 παιδιά που φιλοξενούνται σε παιδικούς σταθμούς
 Περίπου 61.000 παιδιά κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός δημόσιων και ιδιωτικών παιδικών σταθμών, καθώς το Ζ' Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε την ακύρωση της σύμβασης για χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από το ΕΣΠΑ για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών.Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ελήφθη μετά από προσφυγή τεσσάρων ιδιωτικών παιδικών σταθμών κατά της νέας ρύθμισης που έκανε το υπουργείο Εργασίας στο πρόγραμμα. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι οι συνεχείς τροποποιήσεις οδήγησαν σε σαφή αλλαγή των όρων του προγράμματος, κάτι που κρίθηκε αντίθετο με τις αρχές της χρηστής διοίκησης.Έτσι, στον «αέρα» βρίσκονται τα κονδύλια ύψους 140 εκατ. ευρώ για τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και δεδομένου ότι οι δήμοι δεν μπορούν να καλύψουν τις αναγκαίες δαπάνες,οι γονείς θα αναγκαστούν είτε να πληρώσουν εξ ολοκλήρου το κόστος φιλοξενίας των παιδιών τους, είτε να πάρουν τα παιδιά τους από τους παιδικούς σταθμούς.

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στην Ηγουμενίτσα
Η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, παρά τη δύσκολη σε όλα τα επίπεδα συγκυρία, συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που αναμένεται να διοργανωθούν στην πόλη, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.Μπορεί οι μέρες που διανύουμε να μην ευνοούν τις πλούσιες εκδηλώσεις του παρελθόντος, οι γιορτές αυτές όμως απευθύνονται κυρίως στα παιδιά και θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να τους στερήσουμε τη δυνατότητα να χαρούν την περίοδο των εορτών.Στην Πλατεία Δημαρχείου πρόκειται να στηθεί ένα παιχνίδι τύπου Carusel, ενώ θα λειτουργήσει και το λεγόμενο «ταχυδρομείο» του Αη Βασίλη.Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Εμπορικό Σύλλογο της Ηγουμενίτσας, προσφορά του οποίου είναι τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που θα στηθούν στην Πλατεία Δημαρχείου και στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, αλλά και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, που θα «προσφέρει» το τρενάκι το οποίο θα κάνει βόλτες στην πόλη, δωρεάν, για μικρούς και μεγάλους.Τη δική της συμβολή στη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Θεσπρωτίας,μέσω της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Παπαχρήστου,αλλά και ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος «Ρένα Κώτσιου»,τους οποίους οφείλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε.Είναι γεγονός ότι εν μέσω δύσκολων καιρών, η συλλογικότητα και η συνεργασία μεταξύ φορέων μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

ΟΜΟΝΟΙΑ:Καταγγελία της επιχειρούμενης προβοκάτσιας με τα αποτελέσματα της δήθεν Γενικής Απογραφής Πληθυσμού
Η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της Γενικής Απογραφής 2011 απ’ τη Στατιστική Αρχή της Αλβανίας επιβεβαίωσε τις ανησυχίες μας ότι πρόκειται για τεχνητά στοιχεία τα οποία καταρτίστηκαν χωρίς πραγματική συλλογή.Ευκαιρίας δοθείσης να επισημάνουμε άλλη μια φορά ότι σε ότι αφορά το περιεχόμενο τους μας αφήνει αδιάφορους. Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα συμμεριζόμενη την απόφαση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ απείχε απ’ τη διαδικασία σε ποσοστά που ξεπερνούν το 90%. Κατόπιν τούτου απορρίπτουμε εξ ολοκλήρου τη διαδικασία και παραμένουμε στην απαίτηση εφαρμογής μια κρατικής διαδικασίας που θα στοχεύσει ακριβώς την απογραφή των μελών των μειονοτήτων και τη θρησκευτική διαστρωμάτωση της κοινωνίας στην Αλβανία.Εν τούτοις όμως καταγγέλλουμε άλλη μια φορά την κραυγαλέα προβοκάτσια που επιχειρείται εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, των άλλων μειονοτήτων και της Ορθοδόξου Κοινότητας στη χώρα.Φαίνεται πως κάποιοι κύκλοι δεν αρκούνται στην εθνικιστική ρητορική την οποία καταγγέλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προχωρούν σε πρακτικές στατιστικής συρρίκνωσης έχοντας στο πίσω μέρος του εγκεφάλου και τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων που πρέπει να εφαρμόσουν για τις μειονότητες και τις θρησκευτικές κοινότητες. Δεν θα περάσουν όμως διότι δεν αρμόζουν με το προαπαιτούμενο ειλικρινούς και εποικοδομητικής συμπεριφοράς που επιβάλει η διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.Ως ΟΜΟΝΟΙΑ παραμένουμε στη θέση μας όπως επισημαίνεται και στην Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι σε ότι αφορά τα μεγέθη και τη γεωγραφία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας καθώς και τη θρησκευτική διαστρωμάτωση η διαδικασία είναι άκυρη και δεν θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ούτε απ’ τη Κυβέρνηση και ούτε από τους διεθνείς οργανισμούς.Η διαδικασία Καταγραφής των Μελών της ΕΕΜ που διενεργείται αυτό το διάστημα απ’ την ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει παραμέτρους ουσιαστικά διαφορετικά απ’ τα χαλκευμένα, προπαρασκευασμένα και κάλπικα στοιχεία της Κρατικής Απογραφής.