ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η εκδίκηση είναι μια απόπειρα να χειροτερέψεις το παρελθόν



……….Μία είναι η ουσία…………     
Στίχοι : Λευτέρης Χαψιάδης, Μουσική : Χρήστος Νικολόπουλος, Ερμηνεία : 1. Χαρούλα Αλεξίου, 2. Γιώργος Νταλάρας.                      
Μία είναι η ουσία δεν υπάρχει αθανασία
Άιντε μία είναι η ουσία: δεν υπάρχει αθανασία
Αχ και του παράδεισου η κοιλάδα δεν χωράει την Ελλάδα
Να 'σουνα, Θεέ μου, πότης να σωθεί η ανθρωπότης,
στο μεθύσι σου απάνω να μαχαίρωνες το Χάρο.
Μία είναι η ουσία: δεν υπάρχει αθανασία
Άιντε μία είναι η ουσία: δεν υπάρχει αθανασία
Άιντε ν' αρρωστήσει ο Άγιος-Πέτρος να τη βγάλουμε και φέτος.
Να 'σουνα, Θεέ μου, πότης να σωθεί η ανθρωπότης,
στο μεθύσι σου απάνωνα μαχαίρωνες το Χάρο.

 ‘’ Ψάρια- ψάρια,πάρε καλέ μου άνθρωπε φρέσκα ψάρια…! ‘’


















Στην μοναδική και ανεπανάληπτη  φωτογραφία είναι :ο μέγας Ταξίαρχος και πίσω από τον «κάποιον» ο Χριστόφορος (Σιαίνης),άνθρωποι καλόκαρδοι ,άμεπτοι και μοναδικοί. Ας είναι καλά εκεί που είναι και να τους θυμόμαστε ,είναι και υποχρέωση μας… να τα  καταλάβουν οι ‘’ παραδόπιστοι ‘’ που τα παίρνανε αφού οι αείμνηστοι ήταν «πότες» .
{……η ομάδα σύνταξης του Ραδιοφιλιάτι ευχαριστεί για την φωτογραφία τον κύριο Παύλο Στασιά  που έχει το Κάφε Μπάρ στην κεντρική Πλατεία στο Φιλιάτι. }

ΨΗΦΙΣΜΑ  του  Δ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ της 29/10/2012
 ΟΧΙ στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της  γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ».
Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 29/10/2012 αφού συζήτησε εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ»  ομόφωνα καταθέτει το παρακάτω ψήφισμα :           
Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκεται ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος, του Δήμου μας, της Ηπείρου και γενικά ο λαός της βορειοδυτικής Ελλάδας, μετά την ανακοίνωση, για πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Είναι έγκλημα για μια παραγωγική μονάδα που χαρακτηριζόταν από κυβερνητικά στελέχη ως η «ναυαρχίδα» στον κτηνοτροφικό τομέα, όπου οι εισαγωγές ζωοκομικών ξεπερνούν κάθε χρόνο τα 2 δις ευρώ.Ήδη οι αγροτοκτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι και ο λαός της Ηπείρου βρίσκονται σε καθημερινές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις κάθε μορφής, για να εμποδίσουν την ιδιωτικοποίηση και μετεξέλιξη της βιομηχανίας σε επιχείρηση σκληρής εκμετάλλευσης μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, εργαζομένων, λαϊκής κατανάλωσης με σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους του ιδιώτη.Η ΔΩΔΩΝΗ με τον κρατικοσυνεταιριστικό χαρακτήρα, που έχει, θεωρείται στήριγμα των κτηνοτρόφων, λειτουργεί σαν στάθμη αναφοράς για τη διαμόρφωση τιμών γάλακτος όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή αλλά για όλη την Ελλάδα και δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης στους καταναλωτές, για την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.Δεδομένου ότι η ΔΩΔΩΝΗ είναι δημιούργημα των ίδιων των κτηνοτρόφων,  και η  κρατική ΑΤΕ για χρόνια εκμεταλλεύτηκε τον ιδρώτα τους, είναι λογικό και δίκαιο το αίτημά τους για να μη ιδιωτικοποιηθεί και να παραμείνει δημόσια.Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε τις άμεσες και οδυνηρές επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, ότι δηλαδή συμβαίνει και με τις άλλες ιδιωτικές γαλακτοβιομηχανίες, που αποτελούν καρτελ.Δεν θα παραλαμβάνουν το γάλα των μικρών παραγωγών και των απομακρυσμένων χωριών. Οι τιμές γάλακτος παραγωγού θα μειωθούν σημαντικά. Η εξόφληση του γάλακτος δεν θα γίνεται κανονικά αλλά μετά από 6-8 μήνες και περισσότερο. Η ποιότητα των παραγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων θα υπονομευθεί, αφού μπορούν να χρησιμοποιούν υποπροϊόντα, υποκατάστατα και σκόνες γάλακτος. Οι μορφές απασχόλησης θα γίνουν πιο ελαστικές. Με την ιδιωτικοποίηση θα έχουμε ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων, αύξηση της ανεργίας και αποδυνάμωση της παραγωγικής δυνατότητας της χώρας. Η σκληρή,  αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης με τις οδηγίες της ΤΡΟΪΚΑΣ (δηλαδή της Ε.Ε.  και του ΔΝΤ)  δίνει βορά στο μεγάλο κεφάλαιο τα πάντα, ενάντια στα συμφέροντα του λαού και της χώρας.Η πολιτική αυτή είναι αναποτελεσματική και σε βάρος της ύπαρξης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και της ντόπιας παραγωγής. Λύση για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας είναι η αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας στην κατεύθυνση ικανοποίησης των σύγχρονων διατροφικών αναγκών του λαού μας, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, δημιουργώντας παραγωγικούς συνεταιρισμούς που με την ουσιαστική στήριξη του κρατικούς τομέα θα παράγονται καλά, ποιοτικά, ασφαλή και φτηνά εγχώρια τρόφιμα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΘΩΜΑΣ Α. ΠΑΠΠΑΣ

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ
 Σύλληψη ενός (1) ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Στις 05/11/2012 το βράδυ συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 31χρονος ημεδαπός, γιατί σε νομότυπη έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο πλαστικά φιαλίδια με υγρή μεθαδόνη, βάρους (198,6)  γραμμαρίων.
Σύλληψη ενός (1) ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Στις 05/11/2012 το απόγευμα συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 33χρονος ημεδαπός για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.
Σύλληψη μίας (1) ημεδαπής για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Στις 05/11/2012 το απόγευμα συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 26χρονη ημεδαπή γιατί στην κατοχή της βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους (2,6)  γραμμαρίων.
Σύλληψη ενός (1) φυγόποινου ημεδαπού.Στις 05/11/2012 αργά το βράδυ συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 25χρονος ημεδαπός διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του πέντε (5) καταδικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και εννέα (9) μηνών,  για κλοπές.
Γυαλιά καρφιά έγινε καφέ μπαρ, ιδιοκτησίας ενός 34χρονου στα Γιάννινα.Στο κατάστημα, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, εισήλθε αργά το βράδυ ή αν προτιμάτε πολύ νωρίς το πρωί, μία ομάδα δέκα ατόμων.Και βέβαια δεν πήγαν εκείνη την ώρα ούτε για ένα τελευταίο ποτό αλλά και ούτε για καφεδάκι.Εισέβαλαν στο μαγαζί και το ισοπέδωσαν στην κυριολεξία.Ο ιδιοκτήτης ακόμη προσπαθεί να συνέλθει και η Αστυνομία να συλλάβει τους διόλου συνηθισμένους θαμώνες.
Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί στην γέφυρα Αράχθου, στην Εγνατία Οδό. Το κλειστό φορτηγάκι, με Ιταλικές πινακίδες, ξέφυγε από το δρόμο του, προσέκρουσε με ταχύτητα στις μπάρες και στην κυριολεξία μετατράπηκε σε μάζα από λαμαρίνες.Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και δυνάμεις της Αστυνομίας. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκε νεκρός ένας επιβάτης κι άλλοι οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.Πρόκειται για υπηκόους Ρουμανίας και Ιράκ, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχαν όλοι νόμιμα διαβατήρια.Η αστυνομία ερευνά την πιθανότητα να είχαν πέσει πετρέλαια και λάδια στο οδόστρωμα της Εγνατίας, γεγονός που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα.
Στο Νοσοκομείο Φιλιατών κατέληξε ένας 31χρονος λαθρομετανάστης από το Ιράκ, όταν επιχείρησε να μπει κρυφά σε φορτηγό που οδηγούσε ένας 50χρονος υπήκοος Τουρκίας.Ο Τούρκος οδηγός τον εντόπισε και τον τραυμάτισε χτυπώντας τον με μαχαίρι στο δεξί χέρι.Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 31χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του δύο συσκευασίες που περιείχαν τις ναρκωτικές ουσίες όπιο και «chisa», βάρους (3,6) και (0,6) γραμμαρίων αντίστοιχα.Ο 50χρονος υπήκοος Τουρκίας συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία ενώ ο 31χρονος, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου
Κατά τη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου 2012, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, καταγράφηκε η ακόλουθη δραστηριότητα:
1. Συνελήφθησαν συνολικά (155) άτομα για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και Ειδικών Ποινικών Νόμων, καθώς επίσης (11) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών και (505) μη νόμιμοι μετανάστες, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών). Ειδικότερα:
. Λαθρομετανάστες: 497 άτομα
. Παραβάσεις του Νόμου  «περί ναρκωτικών»: 37 άτομα
. Απόπειρα ανθρωποκτονίας: 1 άτομο
. Σωματεμπορία: 1 άτομο
. Διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων: 16  άτομα
. Απόπειρα κλοπής: 2 άτομα
. Παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων»: 15 άτομα
. Πλαστογραφία- χρήση πλαστών εγγράφων: 9 άτομα
. Διακίνηση λαθρομεταναστών: 11 άτομα
. Παραβάσεις του Νόμου «περί αλλοδαπών» : 8 άτομα
. Απειλή:  2 άτομα
. Εξύβριση: 7 άτομα
. Αυτοδικία: 1 άτομο
. Παράνομη βία: 2 άτομα
. Ενδοοικογενειακή βία: 4 άτομα
. Παράνομη κατακράτηση: 1 άτομο
. Απρόκλητη σωματική βλάβη: 8 άτομα
. Απλές σωματικές βλάβες: 5 άτομα
. Βαριές σωματικές βλάβες: 4 άτομα
. Επικίνδυνες σωματικές βλάβες: 4 άτομα
. Φθορά ξένης ιδιοκτησίας: 1 άτομο
. Παραβάσεις Νομοθεσίας «Περί Πνευματικής ιδιοκτησίας»:2 άτομα
. Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας: 1 άτομο
. Παραβάσεις Νομοθεσίας «Περί Παιγνίων»: 6 άτομα
. Παραβάσεις Νομοθεσίας «Περί Αρχαιοτήτων»: 2 άτομα
. Οφειλές προς το Δημόσιο: 2 άτομα
. Καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.): 21  άτομα
. Λοιποί ειδικοί ποινικοί νόμοι: 1 άτομο
2.Εξιχνιάστηκαν συνολικά (69) υποθέσεις και ειδικότερα:
•Μία (1) περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας.
•Μία (1) περίπτωση σωματεμπορίας.
•Δεκατρείς (13) κλοπές - διαρρήξεις.
•Τρεις  (3)  κλοπές τροχοφόρων.
•Δύο (2) περιπτώσεις απόπειρας κλοπής.
•Είκοσι τέσσερις  (24) περιπτώσεις Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
•Δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις Νομοθεσίας περί όπλων.
•Μία (1) περίπτωση Νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.
•Δύο (2) περιπτώσεις Νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
•Τρεις (3) περιπτώσεις  Νομοθεσίας περί παιγνίων.
•Πέντε (5) περιπτώσεις πλαστογραφίας.
3. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά τα ακόλουθα:
•Κοκαΐνη: 72,8 γραμμάρια
•Ηρωίνη:  253,4 γραμμάρια
•Κάνναβη: 1 τόνος,  534 κιλά και 4,37 γραμμάρια
•Χάπια: 81
•Kalasnikof: 2
•Περίστροφο κρότου:1
•Κυνηγετικά όπλα:6
•Γεμιστήρες: 2
•Φυσίγγια: 48
•Ζυγαριές ακριβείας: 2
•Μαχαίρια: 1
•Ξιφολόγχη: 1
•Βεγγαλικά:11
•Καψύλλια κρότου: 6
•Οχήματα : 18
•Πλαστά  ταξιδιωτικά έγγραφα : 10
4. Ανευρέθηκαν :
•Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα (1)  Ι.Χ. Φορτηγό και  επτά (7)  δίκυκλα.
Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας
 Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου  δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Οκτώβριο του έτους 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα των  νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, προβαίνοντας παράλληλα σε στατιστική σύγκριση αυτών με τα αντίστοιχα περσινά αριθμητικά δεδομένα.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 16 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 13 το 2011). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
•1 θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 7  το 2011)
•9 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 0 το 2011)
•6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου  (ομοίως 6 το 2011)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 34 παθόντες (έναντι 17 το 2011). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
•1  νεκρός (έναντι 7 το 2011)
•10  σοβαρά τραυματίες (έναντι 1 το 2011)
•23  ελαφρά τραυματίες (έναντι 9 το 2011)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
•Οδήγηση χωρίς προσοχή.
•Παραβάσεις σημάνσεων.
•Υπερβολική ταχύτητα.
•Λοιπά αίτια αναφερόμενα στον οδηγό.
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας επιδιώκοντας τόσο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων όσο και την αντιμετώπιση των βασικών αιτιών – παραβάσεων που τα δημιουργούν, πραγματοποιούν συνεχείς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους. 
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Οκτώβριο 2012, πραγματοποιήθηκαν (12.697) έλεγχοι  και  βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων  (1.354) παραβάσεις.
Από τις παραβάσεις αυτές ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμα του. Βεβαιώθηκαν :
•42    για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
•452 για υπερβολική ταχύτητα.
•113 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
•58   για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
•19   για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
•12   για την παραβίαση προτεραιότητας.
•18   για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
•24   για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
•21   για αντικανονικό προσπέρασμα.
•17   για αντικανονικούς ελιγμούς.
γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδοστρώματος, ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :
•Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και στον έλεγχο του οχήματος.
•Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
•Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας.
•Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας.
•Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
•Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
•Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
•Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
•Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
•Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ.
•Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς.
•Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr, στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες Συμβουλές, παρέχονται οδηγίες για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Συμμετοχή  στο  τοπικό Δίκτυο  Κοινωνικής  Αλληλεγγύης
Η Π.Ε Θεσπρωτίας  στα  πλαίσια  λειτουργίας  του  Δικτύου  Κοινωνικής Αλληλεγγύης  που  έχει  οργανώσει  η  Περιφέρεια  Ηπείρου  και  ενόψει  των εορτών των Χριστουγέννων,  προβαίνει  στη συγκέντρωση ειδών διατροφής (μακράς ημερομηνίας λήξης) καθώς και ειδών ατομικής υγιεινής και χαρτικών τα οποία θα διατεθούν σε Κοινωνικές Δομές της  περιοχής μας (κέντρα παιδικής μέριμνας, οίκους ευγηρίας, θεραπευτήρια χρονίως παθήσεων, ξενώνες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, ενορίες, κοινωνικά παντοπωλεία κ.α.).Η πρόσκληση απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορίου και τροφίμων-πολυκαταστήματα-SuperMarket-σχολικές μονάδες-συλλόγους αδελφότητες -ενώσεις- σωματεία- εθελοντικές οργανώσεις καθώς και πολίτες. Απευθυνόμαστε σε όσους επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα να προβούν στη συγκέντρωση των παραπάνω ειδών, να τα παραδίδουν στο Γραφείο Νο23 της Π.Ε Θεσπρωτίας από την είσοδο Παν. Τσαλδάρη 18. Τηλ. επικοινωνία=  2665360154, 2665360172,2665360184                                               
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ
Θωμάς  Γ.  Πιτούλης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Αποφάσεις  Περιφερειάρχη για  έργα ΕΣΠΑ σε Ιωάννινα – Άρτα
Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, απόφαση με την οποία διατυπώνεται σύμφωνη γνώμη για τη  δημοπράτηση
 του έργου:
«Εξοπλισμός ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης του Δήμου Ιωαννιτών», με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ιωαννιτών και προϋπολογισμό 553.572,57 ευρώ. Με άλλη απόφαση του Περιφερειάρχη, ζητείται από το Δήμο Αρταίων, φορέα υλοποίησης του έργου «Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στις οδούς Αμβρακίας – Τζαβέλλα – Πύρρου», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, να προχωρήσει σε ανασύνταξη των τευχών δημοπράτησης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ε.Δ.Α. και να τα επανυποβάλλει προς έγκριση.  
Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στη θεματική προτεραιότητα «Άλλες Κοινωνικές Υποδομές»
Με ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, γίνεται γνωστή η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων  στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ηπείρου» - Θεματική προτεραιότητα «Άλλες κοινωνικές υποδομές».  Δυνητικοί τελικοί δικαιούχοι είναι οι: Φορείς εποπτευόμενοι από τα Υπ. Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (6η ΥΠΕ, λοιποί φορείς)  και η Περιφέρεια Ηπείρου. Οι προτάσεις που πρέπει να υποβληθούν θα πρέπει να στοχεύουν στην αναβάθμιση κοινωνικών υποδομών υγείας για την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών Υγείας ειδικών κοινωνικών ομάδων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών και των οικογενειών τους. Η υποβολή τους είναι δυνατή από 12 -11-2012 μέχρι 31-3-2013  και μέχρι εξαντλήσεως της διαθέσιμης συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας δαπάνης, που ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ. Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peproe.gr/espa και στην κ. Α. Γκάσιου, τηλέφωνο 26513- 60506.
Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στη θεματική προτεραιότητα «Υποδομές Φροντίδας Παιδιών»
Με ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, γίνεται γνωστή η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων  στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ηπείρου» - Θεματική προτεραιότητα «Υποδομές Φροντίδας Παιδιών».  Δυνητικοί τελικοί δικαιούχοι είναι οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού και Επιχειρήσεων ΟΤΑ Α΄ βαθμού Περιφέρειας Ηπείρου. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν πρέπει να συμβάλουν στην κάλυψη αναγκών σε υποδομές φροντίδας βρεφών και νηπίων, με σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασης των γυναικών στην αγορά εργασίας (Βρεφονηπιακοί σταθμοί). Ο χρόνος υποβολής των προτάσεων ξεκίνησε ήδη την 1η Νοεμβρίου και καταληκτική ημερομηνία είναι η 12 Μαρτίου 2013. Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peproe.gr και στην κ. Α. Γκάσιου, τηλέφωνο 26513- 60506.