ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος



ΘΕΜΑΤΑ …@..... :

Η Μουσική σας ενημέρωση
'' Δάσκαλε που δίδασκες ''
    















Στίχοι:  Μιχάλης Γενίτσαρης,
Μουσική:  Μιχάλης Γενίτσαρης, 1. Μιχάλης Γενίτσαρης ,2. Γρηγόρης Μπιθικώτσης
Φωνητικά: Βούλα Γκίκα  
 -Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν κρατούσες,εμένανε συμβούλευες κι εσύ παραστρατούσες.
-  Γλέντι, αγκαλιές και χάδι και ξενύχτης κάθε βράδυ.
-  Κι εγώ που τόσο επίστενα στα λόγια τα σοφά σου, γιατί αργά κατάλαβα τα κατορθώματα σου.
Γλέντι, αγκαλιές και χάδι και ξενύχτης κάθε βράδυ.
- Τώρα, κυρ δάσκαλε,κι εγώ άρχισα τα δικά σου,τις συμβουλές σου σκέφτομαι και πίνω στην υγειά σου.
-  Γλέντι, αγκαλιές και χάδι και ξενύχτης κάθε βράδι.

Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας
Αγαπητοί συνεργάτες,
Αποστέλλεται δελτίο τύπου για ημερίδα που διοργανώνει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας σχετικά με την ενίσχυση των αξιόπιστων θαλάσσιων μεταφορών μεταξύ του λιμένα της Βενετίας στην Ιταλία και του λιμένα της Ηγουμενίτσας στην Ελλάδα. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 στο ξενοδοχείο Angelika Pallas.Παρακαλούμε όπως βρείτε συνημμένο σχετικό δελτίο τύπου και λογότυπο.Σας παρακαλώ για τη δημοσίευση.
Με φιλικούς χαιρετισμούς, … Μαρία Καντζιάρη

Συνελήφθησαν ημεδαποί για ναρκωτικά και παράνομη κατοχή όπλων
Συνελήφθησαν, την 29-11-2012 το απόγευμα στην Άρτα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας  Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 65 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών χαπιών και της παράνομης κατοχής κυνηγετικών όπλων.Ειδικότερα,σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους,παρουσία Δικαστικού λειτουργού,βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι (20) ναρκωτικά χάπια,χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και δύο κυνηγετικές καραμπίνες
Παράνομο φορτίο χαλκού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
 Παράνομο φορτίο χαλκού εντόπισαν σε φορτηγό αυτοκίνητο με πινακίδες Βουλγαρίας, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας,μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν, εντεταλμένα συνεργεία ελέγχου της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Ηπείρου, στο πλαίσιο ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.Επίσης, επειδή υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι τα παράνομα φορτία, ενδεχομένως να αποτελούν προϊόντα κλοπής, σε συνεννόηση με τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας, δεσμεύθηκαν, για περαιτέρω έρευνα.Η έρευνα στους εμπλεκόμενους βρίσκεται σε εξέλιξη, για την ολοκλήρωση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα μέσα σε φορτηγό, που έφερε βουλγαρικές πινακίδες, ήταν κρυμμένα ανάμεσα στα εμπορεύματα δύο τόνοι χαλκού, δύο τόνοι μολύβδου και 500 κιλά ορείχαλκου.

ΔΩΔΩΝΗ ΑΒΓΗ
Επαφές με κτηνοτρόφους της Κόνιτσας είχε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Σ της ΔΩΔΩΝΗ ΑΒΓΗ κ. Michael A. O’ Neill μαζί με μέλη του Δ.Σ .
«Κοιτάμε μόνο μπροστά, το μέλλον το δικό σας, το μέλλον της νέας γενιάς που ξέρουμε ότι  είναι συνυφασμένο με το μέλλον της ΔΩΔΩΝΗΣ, αυτό μας ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα» τόνισε στην σύντομη ομιλία του προς τους κτηνοτρόφους-παραγωγούς της Κόνιτσας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Σ της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ κ. Michael A. O’ Neill.Η επίσκεψη στην ακριτική περιοχή της Κόνιτσας έγινε το βράδυ της Τετάρτης, ενώ για μια ακόμη φορά ο κ. O’ Neill δήλωσε «ότι προτεραιότητα μας είναι η διατήρηση των άριστων σχέσεων μας με τους παραγωγούς, η καλή ποιότητα της πρώτης ύλης, και ασφαλώς το πολύ καλό όνομα της ΔΩΔΩΝΗΣ».Επεσήμανε για ακόμη μια φορά ότι «στόχος είναι η ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗΣ εντός και εκτός Ελλάδος» και ζήτησε από τους παραγωγούς να διατηρήσουν και να αυξήσουν, τόσο την ποιότητα, όσο και την ποσότητα τους γάλακτος.Ο κ. O’ Neill έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα γενιά τονίζοντας ότι «θα είμαστε δίπλα σας, σύμμαχοι στον αγώνα που δίνετε να παραμείνετε στον τόπο σας και να ζήσετε τις οικογένειες σας.Οι κτηνοτρόφοι συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ και εξέφρασαν τη χαρά τους για την επίσκεψη που έκανε για πρώτη φορά Πρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗΣ και μέλη του Δ.Σ στην Κόνιτσα, από την ίδρυση της εταιρίας, επίσκεψη που αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον της νέας διοίκησης και για τους ίδιους και για την ακριτική περιοχή.Τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΩΔΩΝΗ ΑΒΓΗ κ. Michael A. O’ Neill  στην επίσκεψή του στην Κόνιτσα συνόδευσαν τα μέλη του Δ.Σ κ.κ Dmitri Razorenov, Ιωάννης Βιτάλης, καθώς και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της εταιρίας κ. Κων/νος Ιωακειμίδης.       
Γιάννης Κεΐσογλου , Εκπρόσωπος Τύπου  
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΗΠΕΙΡΟΥ
 Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.
Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, έχοντας τα εξής θέματα στην Ημερήσια Διάταξη: Επικύρωση αποφάσεων 12ου   Πρακτικού της  Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού    Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Επιτροπή Ερευνών για το έργο:  «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Πρωτοκόλλου με τη μορφή απαιτήσεων και Συστάσεων για την Ιχνηλασιμότητα, Πιστοποίηση, Προστασία και Βελτίωση των Ποιοτικών Χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 80.000,00 €. και ορισμός  μελών με τους αναπληρωτές τους  από την Περιφέρεια Ηπείρου- Π.Ε. Πρέβεζας, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
 2.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Επιτροπή Ερευνών για το έργο:  «Παρακολούθηση τοξικού φυτοπλαγκτού στον Αμβρακικό» προϋπολογισμού 7.000,00 €. και ορισμός  μελών με τους αναπληρωτές τους  από την Περιφέρεια Ηπείρου- Π.Ε. Πρέβεζας, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
3.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών  (ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων ) για την υλοποίηση του έργου  «Κατασκευή στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης  (ΣΥΔ ) » προϋπολογισμού 4.300.000,00 €          και ορισμός  μελών με τους αναπληρωτές τους  από την Περιφέρεια Ηπείρου, για την          Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
 4.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΣ           ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ –ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΜΗΜΑ».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία : «IGI POSEIDON A.E.» .
5.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Έργα συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών της Δ.Ε. Ζαλόγγου, Δήμου Πρέβεζας και του οικισμού Λούτσας της Δ.Ε. Φαναρίου Δήμου Πάργας».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι  η Περιφέρεια Ηπείρου- Δ/νση Τεχνικών Έργων.
6.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Οδός Νιάρχου στα Ιωάννινα». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του  έργου είναι  η Περιφέρεια Ηπείρου- Δ/νση Τεχνικών Έργων .
7.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Οριοθέτηση ρεμάτων 6ης πολεοδομικής ενότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας» . Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι  ο Δήμος Ηγουμενίτσας- Τεχνική Υπηρεσία 
8.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Οριοθέτηση και διαμόρφωση τμημάτων ρέματος από θέση Καλόγηρος έως θέση Μαλαμή εντός του οικισμού Αμμοτόπου του Δήμου Αρταίων Π.Ε.» . Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι  ο Δήμος Αρταίων .

Σιούρ ν’ αρμέξουμε…!

Την ώρα που επιβιβάζονταν στο αεροπλάνο ακύρωσε την επίσκεψη στα Τίρανα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Παρότι θα ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, οι δηλώσεις περί Μεγάλης Αλβανίας που είχαν προηγηθεί από τον Σαλί Μπερίσα, δεν άφηναν περιθώρια ώστε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι. Και ως καλός διπλωμάτης ο κ. Αβραμόπουλος έπραξε αυτό που έπρεπε.Η συνέχεια βέβαια έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με το Θεσπρωτό βουλευτή Αντώνη Μπέζα, σε εκδήλωση που πραγματοποιούνταν στο Μέγαρο Μουσικής.Ο κ. Μπέζας τον συνεχάρη για τη στάση του και στη συνέχεια διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το πλήθος ηλεκτρονικών μηνυμάτων που είχε λάβει ο Υπουργός Εξωτερικών από Ηπειρώτες. Ακόμη και από Ηπειρώτες που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου.Ήταν πάρα πολλά και τα τηλεφωνήματα, όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος και τότε ο Θεσπρωτός βουλευτής του ανακοίνωσε πως « μετά απ' αυτό θα ανακηρυχθεί επίτιμος Περιφερειάρχης Ηπείρου » … !
Σε ταχεία αναδίπλωση υποχρεώθηκε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις περί Μεγάλης Αλβανίας που οδήγησαν στη ματαίωση της επίσκεψης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο. Βέβαια η αναφορά του Μπερίσα στην Αλβανία που φτάνει μέχρι την Πρέβεζα και τα Σκόπια, είχε ως αποτέλεσμα ένα κύμα ακραίων εθνικιστικών μηνυμάτων.Οι γνωστοί κύκλοι, που συχνά τυγχάνουν μεγάλης προβολής και από μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας – άγνωστο για ποιο λόγο- ξέσπασαν σε ένα ανθελληνικό παραλήρημα, που τέτοιο είχε να καταγραφεί χρόνια.Η άμεση αντίδραση της Ελληνικής πλευράς με την ματαίωση της επίσκεψης Αβραμόπουλου στην κυριολεξία μέσα από το αεροπλάνο, είχε ως αποτέλεσμα και την αναδίπλωση της Αλβανικής Κυβέρνησης.ις απαραίτητες διευκρινίσεις έδωσε η εκπρόσωπος του Αλβανού Πρωθυπουργού Έρλα Μεΐλι.Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της αλβανικής κυβέρνησης η εκπρόσωπος του Αλβανού πρωθυπουργού τόνισε ότι η δήλωση του Πρωθυπουργού αναφέρεται «στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων μας, στο Νότο, το Βορρά ή την Ανατολή». : ..... ( που τυρί;; που πατσά;; )

Με '' φέσι '' χρωστούν οι Δήμοι της Ηπείρου
 Αναλυτικά στοιχεία για τα χρέη των Δήμων σε ιδιώτες έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Οι συνολικές οφειλές των ΟΤΑ ανέρχονται σε 882,6 εκ. ευρώ, ενώ οι Περιφέρειες χρωστούν 88,4 εκ. ευρώ. Στα χρέη αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα δάνεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχει ένας Δήμος, που δεν απέστειλε στοιχεία για το Σεπτέμβριο φέτος, αυτός της Κόνιτσας, ενώ με μηδενικά χρέη, χωρίς να διευκρινίζεται εάν απέστειλαν ή όχι στοιχεία, εμφανίζονται οι Δήμοι Γεωργίου Καραϊσκάκη και Φιλιατών. Τα στοιχεία:Οι άλλοι δεκαπέντε Δήμοι έχουν συνολικά χρέη 30.821.978 ευρώ.Αναλυτικότερα: Ιωαννίνων 11.640.851 ευρώ, Άρτας 453.365 ευρώ, Δωδώνης 268.269 (στοιχεία Αυγούστου), Ζαγορίου 720.663, Ηγουμενίτσας 1.955.299, Κεντρικών Τζουμέρκων 167.076, Μετσόβου 281.368, Νικολάου Σκουφά 502.391, Πάργας 3.657.629, Πρέβεζας 7.058.861, Πωγωνίου 700.000, Σουλίου 299.288, Ζίτσας 912.947, Ζηρού 1.987.407 και Βορείων Τζουμέρκων 216.558. Η Περιφέρεια Ηπείρου οφείλει 17.817.265 ευρώ.Στάση εργασίας.Στο μεταξύ, τετράωρη στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας, κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.Να σημειωθεί, ότι την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.Σήμερα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο. Εκεί αναμένεται να επανεκτιμήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν την μετέπειτα στάση τους.Τα Νοσοκομεία:Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο κ. Σταϊκούρας, τα χρέη των Νοσοκομείων της Ηπείρου διαμορφώνονται ως εξής: Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων 38.465.826 ευρώ, «Χατζηκώστα» 13.338.181 ευρώ, Άρτας 11.041.235 ευρώ, Πρέβεζας 2.985.260 ευρώ και Φιλιατών 3.010.363.Τα χρέη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,σύμφωνα με τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου φέτος, διαμορφώνονται σε 63.296,18 ευρώ.

Διακοπές κυκλοφορίας σε τμήματα της Εγνατίας Οδού στην Ήπειρο
 Η Εγνατία Οδός ζητά την κατανόηση των οδηγών και συστήνει την ιδιαίτερη προσοχή τους.Ολιγόλεπτες τμηματικές διακοπές κυκλοφορίας και στους δύο κλάδους της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα «Α/Κ Ηγουμενίτσας - Α/Κ Ιωαννίνων», θα πραγματοποιούνται κατά τις βραδινές ώρες στο πλαίσιο απαιτούμενων δοκιμών του Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας (T.M.S.).Συγκεκριμένα οι διακοπές κυκλοφορίας έχουν ως εξής :
1. Την Δευτέρα 03-12-2012 και ώρα 11:50 μ.μ. (23:50) έως την Τρίτη 04-12-2012 και ώρα 5:00 π.μ. στο τμήμα από Α/Κ Ηγουμενίτσας έως Α/Κ Νεοχωρίου.
2. Την Τρίτη 04-12-2012 και ώρα 11:50 μ.μ. (23:50) έως την Τετάρτη 05-12-2012 και ώρα 5:00 π.μ. στο τμήμα από Α/Κ Νεοχωρίου έως Α/Κ Σελλών.
3. Την Τετάρτη 05-12-2012 και ώρα 11:50 μ.μ. (23:50) έως την Πέμπτη 06-12-2012 και ώρα 5:00 π.μ. στο τμήμα από Α/Κ Σελλών έως Α/Κ Ιωαννίνων.
Η Εγνατία Οδός ζητά την κατανόηση των οδηγών και συστήνει την ιδιαίτερη προσοχή τους, στο να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.

Ημερίδα για το εμπορευματικό κέντρο
 Ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο του Έργου ADRIAMOS, διοργανώνει τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012, στην Ηγουμενίτσα, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας.Το Έργο ADRIAMOS (Adriatic Motorways of the Sea), που συγχρηματοδοτείται από τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών (TEN-T) και από Εθνικούς Πόρους, αποσκοπεί στη ενίσχυση της παροχής βιώσιμων, τακτικών και αξιόπιστων υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς μεταξύ του λιμένα της Βενετίας στην Ιταλία και του λιμένα της Ηγουμενίτσας στην Ελλάδα.Στο λιμάνι της Βενετίας, η παρέμβαση θα συμβάλει στην κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού για μεταφορές με οχηματαγωγά πλοία (Ro-Ro) στην περιοχή της Fusina, με σκοπό την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης από την κίνηση.Στην Ηγουμενίτσα, θα εκπονηθούν οι προκαταρκτικές μελέτες (όπως απαιτείται από την ελληνική νομοθεσία) για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου, η δημιουργία του οποίου αποτελεί έναν από τους ουσιαστικότερους και συνεχής στόχους της ΟΛΗΓ Α.Ε.

Μαθητές προσέφεραν τρόφιμα στο Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας 
Τα παιδιά της Β' τάξης του τμήματος Υγείας - Πρόνοιας του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας έκαναν δώρο στα αδέσποτα ζώα της πόλης μας δύο μεγάλα σακιά τροφή. Στερήθηκαν από το χαρτζιλίκι τους για να προσφέρουν στο Φιλοζωικό Σωματείο, αυτήν την άνεση .Κόντρα στην μοιρολατρία και την απελπισία των ενηλίκων οι νέοι άνθρωποι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να πουν !!!Ας διδαχθούμε από τα παιδιά του λυκείου τον αυθορμητισμό τους και την γόνιμη σκέψη τους και ας τους συγχαρούμε για την πράξη τους.


 Νέο πρόγραμμα για ανέργους





















Τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε 20.000 νέους ανέργους, αποφοίτους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, δίνει το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και αναμένεται να «τρέξει» από τον Ιανουάριο του 2013.Πρόκειται για ένα ευρύ πλέγμα ενεργειών, που σε πρώτη φάση θα ωφελήσει ανέργους, μέσω στοχευμένων κλαδικών παρεμβάσεων στον αγροδιατροφικό τομέα, στον τουρισμό και τον πολιτισμό, στις νέες τεχνολογίες, στην ενέργεια, στη ναυτιλία και στις υπηρεσίες Υγείας και κοινωνικής φροντίδας.Το σχέδιο -σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος»- περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων, όπως είναι η πεντάμηνη πρακτική άσκηση, με 460 ευρώ τον μήνα, οι υπηρεσίες καθοδήγησης, τα κίνητρα διατήρησης θέσεων εργασίας, αλλά και η κατάρτιση ανέργων.Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει διάλογος του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση,τόσο με τους κοινωνικούς εταίρους όσο και με τα κόμματα, προκειμένου να υπάρξουν προτάσεις που θα ενισχύσουν τη δράση.