ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Λοιπόν, Θεέ μου, δεν σου ζητώ τίποτε. Να υπάρχεις, αυτό είναι αρκετό



- Όταν είσαι ασφαλής σπίτι σου, θα ήθελες να ζεις μια περιπέτεια και όταν ζεις μια περιπέτεια, θα ‘θελες να είσαι ασφαλής στο σπίτι σου.
- Μη φοβάστε την τελειότητα. Δεν θα την πετύχετε ποτέ.
- Η στάση απέναντι στην εξουσία πρέπει να είναι ίδια με τη στάση απέναντι στη φωτιά: να μην στέκεσαι ούτε πολύ κοντά , για να μην καείς, ούτε πολύ μακριά για να μην ξεπαγιάσεις.
- Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από την τύχη του, ακόμα κι αν είναι η καλύτερη. Και κανείς δεν είναι δυσαρεστημένος απ’ το μυαλό του, ακόμα κι αν είναι το χειρότερο.
- Αν όντως η φήμη έρχεται μόνο μετά θάνατον, δεν βιάζομαι να την αποκτήσω.
- Ο Θεός εκφράζεται μέσα από όλα τα πράγματα, ο διάβολος μόνο μέσα από τον άνθρωπο.
- Ο διάβολος παραμένει πάντα η καλύτερη δικαιολογία για να απενεχοποιήσουμε το Θεό.
- Κανένας δεν μπορεί να πάει πίσω και να κάνει μια καινούργια αρχή, αλλά ο καθένας μπορεί να αρχίσει σήμερα και να κάνει ένα καινούργιο τέλος.
- Των άγαν γαρ άπτεται Θεός, τα μικρά δ’ εις τύχην αφείς εά.

Τα Νέα από την ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου
Στη Βρυσέλλα (125) κιλά καβάτζα» με κάνναβη
τίτλος τραγουδιού : Η χασικλού     
Στίχοι: Πάνος Τούντας, Μουσική: Πάνος Τούντας, ερμηνεία : Κώστας Ρούκουνας, Σαμιωτάκι
-Μάγκα μου με κατάφερες και θα τ΄αποφασίσω και θάρθω βρ'αλανιάρη μου μαζί σου για να ζήσω.
-Να σου γεμίζω το λουλά να πλένω το καλάμι μαζί να την φουμάρουμε βρε μάγκα μου κι αλάνι.
-Βρε μάγκα κι αλανιάρη μου σου τόπα θα το κάνω σένα θα πάρω άντρα μου τσαχπίνη κι ας πεθάνω.
-Θάσαι ντερβίσης μου εσύ κι εγώ θαμαι καλή σου και θα σ΄άνάβω μάγκα μου εγώ τον αργιλέ σου.
-Τον μπαγλαμά σου παίζοντας εγώ θα σου χορεύω θα τραγουδάς τον πόνο σου γλυκά να στον γιατρεύω.
-Και στο ντουμάνι του λουλά θα σπάσουμε κεφάκι για να ξεχνάμε μάγμα μου το κάθε μας μεράκι.
....report :
Την 31-10-2012,13.30 στην περιοχή Βρυσέλα Φιλιατών Θεσπρωτίας,συνελήφθησαν (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, γιατί είχαν αποκρύψει σε αγροτική περιοχή (4) σάκους, που περιείχαν (125) κιλά ακατέργαστης κάνναβης.Εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας «καβάτζα» με κάνναβη.Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας ενώ κατασχέθηκαν (125) κιλά κάνναβης.Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε χθες στη Βρυσέλλα Φιλιατών Θεσπρωτίας «καβάτζα», που περιείχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σημείο απόκρυψης ναρκωτικών, σε αγροτική περιοχή  στη Βρυσέλλα Φιλιατών Θεσπρωτίας, όπου βρήκαν, ανάμεσα σε θάμνους και χόρτα, τέσσερις (4) ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν (109) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (125) κιλών.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών  είχαν αποκρύψει στο σημείο αυτό πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (ηλικίας 21, 30, 24, 42 και 38 ετών), οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα,  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.  
Όλα στον Άσσο με « poker - Texas » στην Ηγουμενίτσα
Εντοπισμός καταστήματος στην Ηγουμενίτσα, μέσα στο οποίο διεξάγονταν απαγορευμένα τυχερά παίγνια .Σύλληψη έξι (6) ημεδαπών για παράνομο «τζόγο».Βραδινές ώρες την 31-10-2012 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εντόπισαν στην Ηγουμενίτσα καφετέρια - καφενείο, μέσα στο οποίο διεξάγονταν το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο « poker - texas». Συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί (ηλικίας 51,22,58,26,54 και 39 ετών) και συγκεκριμένα, ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ένας ημεδαπός που είχε ρόλο «dealer» και τέσσερα ακόμη  (4) άτομα που συμμετείχαν ως παίκτες,ενώ αναζητείται ο 51χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.Ειδικότερα, μετά από αιφνιδιαστικό αστυνομικό έλεγχο στο καφενείο,κατελήφθησαν οι προαναφερόμενοι να συμμετέχουν στη διενέργεια του απαγορευμένου παιχνιδιού « poker - Texas » σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι.Η διεξαγωγή του συγκεκριμένου παιχνιδιού συνοδευόταν από τη συνομολόγηση στοιχημάτων και την απόδοση κερδών στους συμμετέχοντες.Επιπρόσθετα,  από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το κατάστημα στερούνταν άδειας λειτουργίας.Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
• τρία (3) τραπέζια με τσόχα.
• (531) μάρκες διαφόρων χρωμάτων και αξίας, για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων.
• μία τράπουλα.
•το χρηματικό ποσό των -780- ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας «Περί Παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών» και «παραβάσεις στα κέντρα διασκέδασης, στα μπαρ και στα όμοια καταστήματα» θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Θεσπρωτίας. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα,για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
 Κατασχέθηκαν  (365) γραμμάρια κάνναβης.Συνελήφθη την 31-10-2012 αργά το απόγευμα στο Σκεπαστό Πρέβεζας από αστυνομικούς του Τμήματος  Ασφάλειας Πρέβεζας, 41χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση (κάνναβη).Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών,πραγματοποιήθηκε έρευνα  παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 41χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε στον προαύλιο χώρο,μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης βάρους (365) γραμμαρίων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθη 65χρονος αλλοδαπός,για διακεκριμένες κλοπές στα Ιωάννινα 
 Συνελήφθη την 31-10-2012 το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 65χρονος αλλοδαπός,υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 65χρονος λίγο νωρίτερα είχε διαρρήξει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Μακρυγιάννη και είχε αφαιρέσει από το εσωτερικό του μια αρμάθα με κλειδιά.Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (ένα γαλλικό κλειδί και ένα κατσαβίδι).Ο 65χρονος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα ενώ του έχει επιβληθεί και το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Φόρος - σοκ στα εισοδήματα από τα ενοίκια
 Υπέρμετρες αυξήσεις φόρων σε ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια, σε αυτοαπασχολούμενους και αγρότες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 55.000 ευρώ, σε μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 25.000 ευρώ και στους περισσότερους φορολογουμένους με προστατευόμενα τέκνα αποφάσισαν να επιβάλουν η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και η τρόικα.Στις τελικές ρυθμίσεις της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων περιελήφθη και ακόμη ένα μέτρο-σοκ, το οποίο προβλέπει την κατάργηση του αφορολόγητου και την επιβολή κλιμακωτής αυτοτελούς φορολόγησης από 10% έως 45% για τα εισοδήματα που προέρχονται από ακίνητα.Άρα, όσοι εισπράττουν ενοίκια θα φορολογούνται για τα εισοδήματα αυτά αυτοτελώς, χωρίς αφορολόγητο, και θα πληρώνουν φόρο 10% τουλάχιστον, από το πρώτο ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».( Τώρα τι του λενε του Σαμαρά του πεφωτισμένου;; αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο ;;…μήπως της μ…μάς του;;;; ).

Ληστές ντυμένοι spiderman απείλησαν έγκυο,στο κέντρο των Ιωαννίνων
Στιγμές τρόμου πέρασε μια έγκυος γυναίκα κάτοικος Ιωαννίνων στα χέρια δύο ληστών, όπως η ίδια αποκάλυψε αποκλειστικά στον τηλεοπτικό σταθμό star.Οι δύο άγνωστοι που ήταν ντυμένοι spiderman, ηλικίας 18-25 ετών είχαν στήσει καρτέρι στην άτυχη γυναίκα πίσω από παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην οδό Μπότσαση στο κέντρο της πόλης!Οι δύο ληστές οπλοφορούσαν και η γυναίκα πανικοβλήθηκε. Δεν είχε λεφτά πάνω της παρά μόνο τις σακούλες από ψώνια που είχε κάνει νωρίτερα.Της μίλησαν πολύ προκλητικά και εκείνη φοβήθηκε και άρχισε να φωνάζει.Τότε οι ληστές εξαφανίστηκαν καθώς είχε αρχίσει να μαζεύεται κόσμος.«Έχω και μωρό 12 μηνών! Τρόμαξα πολύ! Η πόλη είναι αφύλαχτη… Για να πάθω κάτι τέτοιο μέσα στο κέντρο της πόλης, φανταστείτε τι θα γίνει αν πας κάπου πιο έξω…Τώρα ήμουν εγώ… Αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Οι πολίτες κινδυνεύουν. Θα τα μαζέψω όλα και θα φύγω από τα Γιάννενα» είπε με τρεμάμενη φωνή .Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και στην εισαγγελία.

Επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο της Γίτανης Φιλιατών

 Επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο των Γιτάνων, πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλης, ο Δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς, και ο Πρόεδρος του Σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ", το οποίο έχει "υιοθετήσει" το θέατρο Στ. Μπένος.Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, παρουσία και της υπεύθυνης αρχαιολόγου της ανασκαφής κας Καλλιόπης Πρέκα αλλά και του προϊσταμένου της ΛΒ Εφορίας Προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων κ. Σουέρεφ, ανακοινώθηκε ότι το ανασκαφικό έργο, βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης και πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες αρχιτεκτονικές, τοπογραφικές, στατικές και γεωλογικές μελέτες ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των τριών κεντρικών κερκίδων του θεάτρου και του σκηνικού οικοδομήματος.Στόχος, όπως τονίστηκε, είναι να εκπονηθούν όλες οι απαιτούμενες μελέτες ώστε το έργο να καταστεί ώριμο προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, ενώ εκτιμάται ότι για την αποκατάσταση αυτού του τμήματος του Θεάτρου θα απαιτηθεί περίπου 1 εκ. ευρώ.Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, όσο και ο Δήμαρχος Φιλιατών τόνισαν ότι θα συνδράμουν προς την κατεύθυνση εκπόνησης των απαραίτητων μελετών, ενώ ο κ. Μπένος σημείωσε ότι το "ΔΙΑΖΩΜΑ" με τον "κουμπαρά" που διαθέτει, θα χρηματοδοτήσει την τοπογραφική μελέτη.Η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως είναι γνωστό, ήδη έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με την ΛΒ' Εφορία Αρχαιοτήτων και χρηματοδοτεί τις τρέχουσες ανασκαφικές εργασίες.