ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Μέτρον βίου το καλόν ου το του χρόνου μήκος



Μάθε ρε Γέρο γράμματα, τώρα στα γεράματα…!
- Ο πλούσιος έχει πάγο το καλοκαίρι και ο φτωχός έχει το χειμώνα.
- Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.
- Το σπίτι κάθε ανθρώπου είναι το κάστρο του.
- Μπορείς να οδηγήσεις το άλογο στο νερό, αλλά δεν μπορείς να το αναγκάσεις να πιει.
- Ο γιος είναι γιος μέχρι να βρει γυναίκα. Η κόρη είναι κόρη σε όλη της τη ζωή.
- Όποιος είναι δικηγόρος του εαυτού του έχει έναν χαζό για πελάτη...?? .
- Προτιμότερος ο διάβολος που ξέρεις απ' το διάβολο που δεν ξέρεις.
- Φρόντισε το μαγαζί σου και το μαγαζί σου θα φροντίσει εσένα.
- Ο κεραυνός δεν χτυπάει το ίδιο μέρος δυο φορές.
- Μια γυναίκα που σφυρίζει και μια κότα που κράζει δεν κάνουν ούτε για το Θεό ούτε για τον άντρα.
- Η φέτα του ψωμιού πέφτει πάντα από την πλευρά που έχει το βούτυρο.

Μουσική σας ενημέρωση : Η Βαρβάρα   
Στίχοι :  Πάνος Τούντας
Μουσική :  Πάνος Τούντας
ερμηνεία : Στελλάκης Περπινιάδης     

Η Βαρβάρα κάθε βράδυ στη Γλυφάδα ξενυχτάει και ψαρεύει τα λαβράκια, κεφαλόπουλα, μαυράκια.
Το καλάμι της στο χέρι  κι όλη νύχτα στο καρτέρι,περιμένει να τσιμπήσει το καλάμι να κουνήσει.
Ένας κέφαλος βαρβάτος,όμορφος και κοτσονάτος της Βαρβάρας το τσιμπάει, το καλάμι της κουνάει.
Μα η Βαρβάρα δεν τα χάνει τον αγκίστρωσε τον πιάνει, τον κρατά στα δυο της χέρια και λιγώνεται στα γέλια.
Κοίταξε μωρή Βαρβάρα, μη σου μείνει η λαχτάρα, τέτοιος κέφαλος με νύχι, δύσκολα να σου πετύχει.
Βρε Βαρβάρα μη γλιστρήσει και στη θάλασσα βουτήξει, βάστα τον απ' το κεφάλι μη σου φύγει πίσω πάλι.
Στο καλάθι της τον βάζει κι από την χαρά φωνάζει, έχω τέχνη έχω χάρη ν' αγκιστρώνω κάθε ψάρι.
Για ένα κέφαλο θρεμμένο όλη νύχτα περιμένω ,που θα 'ρθεί να μου τσιμπήσει το καλάμι να κουνήσει.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
. ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - Α.Ε.ΛΑΜΠΑΝΙΤΣΑΣ: 2 - 0
. ΠΑΣ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ -ΠΑΣ ΗΓΟΥ/ΤΣΑΣ : 7- 0
. ΘΥΑΜΙΣ ΚΑΣΤΡΙΟΥ -Α.Σ.ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ          : 0 - 6
. ΑΕΝ  ΣΕΛ/ΕΙΑΣ -ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΡΑΙΚ/ΡΙΟΥ  : 1 - 0
. ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡ/ΜΟΥ : ΡΕΠΟ     
ΕΠΣ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
. ΘΥΕΛ.ΓΚΡΙΚΑΣ/ΨΑΚΑΣ - Α.Σ.ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΗΓΟΥΜ.  : 2 - 3
. ΔΟΞΑ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ 27-10-2012    : 5 - 1
. ΑΡΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ - ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ      : 1 - 0
. ΑΟ ΠΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ                  : 1 - 4
. Ν.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΡΒ/ΡΙΟΥ - Α. Ο. ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ          : 0 - 4
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 5ος ΟΜΙΛΟΣ - Αποτελέσματα
. Εθνικός Φιλιππιάδας - Αναγέννηση Περιβολίου : 5 - 0
. Αρης Αιτωλικού - Οδυσσέας Νυδρίου                 : 1 - 1
. Τρίκαλα - Αετός Διασέλλου                                   : 2 - 1
. Ολυμπος Κέρκυρας – Μετέωρα                          : 2 - 0
. Φιλοθέη Αρτας – Μεσολόγγι                                : 0 - 3

ΕΛ.ΑΣ.  – Τα Νέα
 ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΡΙΑΧΩΒΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 138 ακατέργαστης κάνναβης
Την 28-10-2012 ,14.10 στο Ριάχωβο Ιωαννίνων, συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το, ιδιοκτησίας έτερου ημεδαπού, όπου επέβαινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (138) κιλά και (715) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.Επίσης, συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός, γιατί με Ι.Χ.Ε. αυτ/το, ιδιοκτησίας (2) ημεδαπών, λειτουργούσε ως προπομπός της ανωτέρω διακίνησης. Ακολούθως στις Πηγές Γκρούτσας Ιερομνήμης Δήμου Πωγωνίου, εντοπίστηκε υπαίθριος χώρος αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών,όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα (263) κιλά (435) γραμμάρια ίδιας ως άνω ναρκωτικής ουσίας. Προαναφερόμενα οχήματα επίσης κατασχέθηκαν, ενώ αναζητούνται οι ιδιοκτήτες των οχημάτων.
Κλοπή
Την 28-10-2012 ,00.00-15.00 στα Ιωάννινα, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα και χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.
Εντοπίστηκαν δέκα τέσσερις αλλοδαποί
Δεκαέξι συλλήψεις είχαμε και στην Ηγουμενίτσα.Από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 53 και 52 ετών, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, συνελήφθησαν την Κυριακή διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρουν δέκα τέσσερις αλλοδαπούς οι οποίοι εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από σανίδες στον χώρο του φορτίου, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.Οι δέκα τέσσερις αλλοδαποί επίσης συνελήφθησαν.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε.
Στη Φάκα 400 κιλά χασίς και στα χέρια της Αστυνομίας
Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών καταγράφει η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.Ακόμη και τις ημέρες αυτές όπου οι δυνάμεις της Αστυνομίας έπρεπε να αντιμετωπίσουν πολλά μέτωπα, αποδεικνύεται πως κάποιοι δεν εφησυχάζουν.Από την τελευταία επιχείρηση έχουν κατασχεθεί περίπου 400 κιλά χασίς, σε δύο μάλιστα φάσεις.Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής. Οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισαν δύο αυτοκίνητα.Ο ένας λειτουργούσε ως προπομπός και ο δεύτερος μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες.Από το μπλόκο που έγινε συνελήφθησαν και οι δύο οδηγοί. Τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν και στο ένα απ' αυτά εντοπίστηκαν 130 κιλά χασίς.Τα ναρκωτικά είχαν φορτωθεί από σημείο κοντά στην Ιερομνήμη. Κατά την προανάκριση ο μεταφορέας αποκάλυψε στις αστυνομικές αρχές ότι στην ίδια περιοχή, από ομάδα Αλβανών οι οποίοι κινούνταν ένοπλοι είχαν μεταφερθεί κι άλλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.Έτσι ξεκίνησε νέα έρευνα κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες λόγω της σφοδρούς καταιγίδας που έπληττε την περιοχή.Αργά το απόγευμα οι ποσότητες εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων.Συνολικά κατασχέθηκε ποσότητα μεγαλύτερη των 400 κιλών.Οι δύο συλληφθέντες κατάγονται από το Αγρίνιο και προορισμός των ναρκωτικών ήταν η Αθήνα.Η ΕΛ.ΑΣ. καταγράφει μία ακόμη σημαντική επιτυχία και έχει ιδιαίτερη αξία καθώς έρχεται μέσα από πολλές δυσκολίες. Αποδεικνύει πως κάποιοι μπορούν να πάρουν άριστα και στα πολύ δύσκολα.

Η Ατλαντίδα ή εξωγήινοι; 












 
Η Αρχαία πόλη κάτω από το Τρίγωνο των Βερμούδων
Στο βυθό του ωκεανού στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων μια ομάδα Καναδών επιστημόνων εντόπισε πρόσφατα μια χαμένη πόλη.Κοντά στις ακτές της Κούβας, ένα υποβρύχιο ρομπότ κατέγραψε ερείπια κτιρίων, τέσσερις γιγάντιες πυραμίδες και κάτι που μοιάζει με άγαλμα Σφίγγας.Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα βυθισμένα κτίσματα ανήκουν στην προκλασική περίοδο της ιστορίας της Καραϊβικής και της Κεντρικής Αμερικής και η αρχαία πόλη θα μπορούσε να κατοικείται από εκπροσώπους πολιτισμού, παρόμοιου με τους κατοίκους της Τεοτιουακάν (εγκαταλειμμένη πόλη, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ. από την Πόλη του Μεξικού και έχει ηλικία περίπου 2000 ετών).Η πόλη βρίσκεται 183 μέτρα κάτω από τον ωκεανό και η ομάδα των ερευνητών με επικεφαλής τους Weinzweig και Zalitzki είναι πεπεισμένοι ότι είναι η Ατλαντίδα – η χαμένη πόλη για πάνω από 10.000 χρόνια.Τον περασμένο Ιούλιο, Αμερικανοί και Γάλλοι εξερευνητές έκαναν στο βυθό της θάλασσας της Καραϊβικής μια άλλη μνημειώδη ανακάλυψη: Μία μερικώς διαφανή, κρυστάλλινη πυραμίδα, πιθανότατα μεγαλύτερη από την πυραμίδα του Χέοπα,στο Κάιρο.Μέχρι τώρα, όμως,δεν έχει εξακριβωθεί η ηλικία και η «καταγωγή» του μυστηριώδους αυτού κτίσματος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΗΠΕΙΡΟΥ
 Στο Υπουργείο τρεις Περιφερειάρχες για τους οδικούς άξονες
Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τις εξελίξεις στα μεγάλα οδικά έργα θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών. Η σύσκεψη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και γίνεται ύστερα από πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού και βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρου Καλογιάννη.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν κληθεί μεταξύ των άλλων οι τρεις Περιφερειάρχες Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στον άξονα Ε65.Οι εξελίξεις για το έργο αυτό δεν είναι καθόλου θετικές, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες από το Υπουργείο το φέρουν οριστικά εκτός χρηματοδότησης. Βέβαια οι πιέσεις τόσο από τις τοπικές κοινωνίες όσο και από τους βουλευτές των τριών Περιφερειών είναι πολλές, όμως γραμμή «άμυνας» της πολιτικής ηγεσίας είναι πως όποιο έργο δεν κρίνεται οικονομικά συμφέρον δεν πρόκειται να προχωρήσει.Οι ίδιες πηγές θέλουν να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και η Ιόνια Οδός, με όλα τα ενδεχόμενα για την τύχη της να παραμένουν ανοιχτά.Το τοπίο πάντως για τα μεγάλα έργα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα κι αφού οι τράπεζες που τα χρηματοδοτούν πουν τον τελευταίο λόγο.
ΕΣΠΑ: Επιτάχυνση των έργων στους Δήμους
Συσκέψεις πραγματοποιούνται αυτό το χρονικό διάστημα για το συντονισμό των ενεργειών και την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των έργων ΕΣΠΑ, τα οποία υλοποιούνται από 43 δήμους σε όλη τη χώρα.Πρόκειται για που γίνονται με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.Η τελευταία σύσκεψη έγινε στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ.Αθανασίου, της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων Ζέτας Μακρή και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΕΤΑΑ Ράλλη Γκέκα.Όπως έγινε γνωστό, τα έργα αφορούν σε δημιουργία Ξενώνων φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους και Συμβουλευτικών Κέντρων για γυναίκες θύματα βίας.

Πάλι Μαχαίρι στα επιδόματα ανεργίας
Νέες μειώσεις θα υποστούν τα επιδόματα ανεργίας από 1/1/2013 βάσει των διευκρινίσεων για τη χορήγηση του επιδόματος, αλλά και για τον καθορισμό του ύψους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα που παρέσχε με εγκύκλιό του ο ΟΑΕΔ.Μείωση επέρχεται και στα ποσά που εισπράττει ο δικαιούχος ως δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.Ακολουθεί δε νέο ψαλίδι το 2014, ενώ η πραγματική ανεργία έχει ξεπεράσει το 30%.Πλέον τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, αλλά και για τον καθορισμό του ύψους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα από τον ΟΑΕΔ γίνονται αυστηρότερα.Οι αλλαγές αυτές, που πλήττουν κυρίως τους εποχικά επιδοτούμενους προβλέπονται στον νόμο 3986/2011.Βάσει της εγκυκλίου του ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας ο Οργανισμός θα εξετάζει πόσα ημερήσια επιδόματα έχει εισπράξει ο δικαιούχος από το 2009. Εφόσον προκύψει ότι έχει εισπράξει περισσότερα από 450, τότε σταματά την επιδότηση.
Ψαλιδισμένα επιδόματα ανεργίας
Ειδικότερα, από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450. Δηλαδή για τον τελικό καθορισμό της διάρκειας επιδότησης λαμβάνεται υπόψη και το τι είχε εισπράξει ο άνεργος από το 2009 και μετά.Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εγκύκλιος «από 1.1.2013, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων πενήντα (450).».«Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων». Από την 1η Ιανουαρίου 2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.Παραδείγματα:Ενδεικτικά αναφέρονται κάποια παραδείγματα:
1) Έστω ότι εμφανίζεται ασφαλισμένος του οποίου η έναρξη επιδότησης ανεργίας αρχίζει στις 3.1.2013 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει στο κρίσιμο χρονικό διάστημα δικαιούται 12μηνη επιδότηση (δηλ. 300 ημερήσια επιδόματα ανεργίας).
Στη συνέχεια ελέγχεται πόσα ημερήσια επιδόματα ανεργίας του χορηγήθηκαν μεταξύ του διαστήματος 3.1.2009–2.1.2013. Έστω ότι προκύπτει ότι του χορηγήθηκαν 210 ημερήσια επιδόματα εντός του διαστήματος αυτού. Αφαιρώντας από τα 450 ημερήσια επιδόματα που προσδιορίζει ως όριο ο νόμος απομένει ένα υπόλοιπο 240 ημερών επιδότησης.Στην περίπτωση αυτή ο ασφαλισμένος θα τύχει επιδότησης για 240 ημερήσια επιδόματα ανεργίας αντί για τα 300, που θα είχαν εγκριθεί βάσει των ασφαλιστικών προϋποθέσεων που συγκέντρωσε στο κρίσιμο χρονικό διάστημα.
2) Έστω ότι εμφανίζεται ασφαλισμένος του οποίου η έναρξη επιδότησης ανεργίας αρχίζει την 3.1.2013 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει στο κρίσιμο χρονικό διάστημα δικαιούται 12μηνη επιδότηση (δηλ. 300 ημερήσια επιδόματα ανεργίας).Ελέγχεται πόσα ημερήσια επιδόματα ανεργίας του χορηγήθηκαν μεταξύ του διαστήματος 3.1.2009–2.1.2013. Έστω ότι προκύπτει ότι του χορηγήθηκαν 440 ημερήσια επιδόματα εντός του διαστήματος αυτού. Αφαιρώντας από τα 450 ημερήσια επιδόματα που προσδιορίζει ως όριο ο νόμος απομένει ένα υπόλοιπο 10 ημερών επιδότησης.Στην περίπτωση αυτή ο ασφαλισμένος θα τύχει επιδότησης για 10 ημερήσια επιδόματα ανεργίας αντί για τα 300 που θα είχαν εγκριθεί βάσει των ασφαλιστικών προϋποθέσεων που συγκέντρωσε στο κρίσιμο χρονικό διάστημα.
3) Έστω ότι εμφανίζεται ασφαλισμένος του οποίου η έναρξη επιδότησης ανεργίας αρχίζει στις 3.1.2013 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει στο κρίσιμο χρονικό διάστημα δικαιούται 5μηνη επιδότηση (δηλ. 125 ημερήσια επιδόματα ανεργίας).Επίσης έστω ότι κατά τον έλεγχο προκύπτει ότι στο διάστημα 3.1.2009 – 2.1.2013 του χορηγήθηκαν 50 ημερήσια επιδόματα εντός του διαστήματος αυτού. Αφαιρώντας από τα 450 ημερήσια επιδόματα που προσδιορίζει ως όριο ο νόμος απομένει ένα υπόλοιπο 400 ημερών επιδότησης.Στην περίπτωση αυτή ο ασφαλισμένος θα τύχει επιδότησης για 125 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (δηλαδή την επιδότηση που θα είχε εγκριθεί βάσει των ασφαλιστικών προϋποθέσεων που συγκέντρωσε στο κρίσιμο χρονικό διάστημα).
4) Έστω ότι εμφανίζεται ασφαλισμένος του οποίου η έναρξη επιδότησης ανεργίας αρχίζει στις 3.1.2013 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει στο κρίσιμο χρονικό διάστημα δικαιούται 6μηνη επιδότηση (δηλ. 150 ημερήσια επιδόματα ανεργίας).Κατά τον έλεγχο προκύπτει ότι μεταξύ του διαστήματος 3.1.2009 – 2.1.2013 του χορηγήθηκαν 450 ημερήσια επιδόματα εντός του διαστήματος αυτού.Αφαιρώντας από τα 450 ημερήσια επιδόματα που προσδιορίζει ως όριο ο νόμος απομένει ένα υπόλοιπο 0 (μηδέν) ημερών επιδότησης.Στην περίπτωση αυτή ο ασφαλισμένος δεν θα λάβει επιδότηση ανεργίας και η αίτησή του θα απορριφτεί.
5) έστω ότι εμφανίζεται ασφαλισμένος του οποίου η έναρξη επιδότησης ανεργίας αρχίζει στις 3.1.2013 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει στο κρίσιμο χρονικό διάστημα δικαιούται 6μηνη επιδότηση (δηλ. 150 ημερήσια επιδόματα ανεργίας).Κατά τον έλεγχο προκύπτει ότι μεταξύ του διαστήματος 3.1.2009 – 2.1.2013 του χορηγήθηκαν 480 ημερήσια επιδόματα εντός του διαστήματος αυτού.Αφαιρώντας από τα 450 ημερήσια επιδόματα που προσδιορίζει ως όριο ο νόμος απομένει ένα αρνητικό υπόλοιπο -30 ημερών επιδότησης.Στην περίπτωση αυτή ο ασφαλισμένος δεν θα λάβει επιδότηση ανεργίας και η αίτησή του θα απορριφτεί.
Συρρικνώνονται τα δώρα Χριστούγεννων- Πάσχα
Για την οικονομική ενίσχυση Πάσχα οι άνεργοι θα πρέπει να παραμένουν επιδοτούμενοι μέχρι τις 30 Απριλίου εκάστου έτους για να λάβουν ολόκληρο το ποσό της ενίσχυσης, δηλαδή 12.5 ημερήσια επιδόματα (μέχρι τώρα έπρεπε να είναι επιδοτούμενοι μέχρι 30 Μαρτίου).Για την οικονομική ενίσχυση Χριστουγέννων η μεταβολή έγκειται στο ότι για κάθε μήνα επιδότησης από 1ης Μαΐου κάθε έτους η οικονομική ενίσχυση αντιστοιχεί σε 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντί για 6 που ίσχυε).Επιπλέον για να χορηγηθεί ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί σε έναν μήνα επιδότησης θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να είναι επιδοτούμενοι από 1η Μαΐου-έως 31 Δεκεμβρίου (δεν αρκεί πλέον τετράμηνη επιδότηση).Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν δύναται ασφαλισμένος να λάβει περισσότερα από 25 ημερήσια επιδόματα ως οικονομική ενίσχυση λόγω Χριστουγέννων.Για παράδειγμα ασφαλισμένος που επιδοτείται από 1η Ιουλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού του δώρου θα έπαιρνε 25 ημερήσια επιδόματα ανεργίας. Με τη νέα ρύθμιση θα λάβει ως δώρο Χριστουγέννων 12 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.Βάσει του ίδιου σκεπτικού ασφαλισμένος με διάστημα τακτικής επιδότησης από 1 Μαΐου έως την 26 Δεκεμβρίου θα λάβει Δώρο Χριστουγέννων 21 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.
Τι θα ισχύσει για το δώρο Χριστουγέννων 2012
Ο ΟΑΕΔ εφιστά την προσοχή στον τρόπο υπολογισμού του Δώρου Χριστουγέννων που αναλογεί ειδικά στο έτος 2012, επειδή «η έναρξη της ισχύος των διατάξεων της παραπάνω νομοθετικής ρύθμισης είναι η 1-7-2012 και συνεπώς το τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στο διάστημα επιδότησης από 1-5-2012 έως την 30-6-2012, θα υπολογιστεί βάσει του παλαιού καθεστώτος, δηλαδή 6 ημερήσια επιδόματα ανεργίας ως Δώρο για κάθε πλήρη μήνα επιδότησης». Έτσι, στο προηγούμενο παράδειγμα διαστήματος επιδότησης από 1 Μαΐου έως την 26 Δεκεμβρίου, ειδικά για το έτος 2012 και μόνο, ο ασφαλισμένος θα λάβει ως Δώρο Χριστουγέννων 25 ημερήσια επιδόματα ανεργίας επειδή για το διάστημα που αφορά στον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 θα δικαιούται 6 ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε πλήρη μήνα επιδότησης.Στην περίπτωση δε, όπου κάποιες ημέρες του μήνα επιδότησης ειδικά του έτους 2012, εμπίπτουν στον μήνα Ιούνιο και κάποιες, οι οποίες είναι απαραίτητες για να συμπληρωθεί ο μήνας επιδότησης εμπίπτουν στο διάστημα μετά την 1 Ιουλίου του 2012, ο υπολογισμός για τον μήνα αυτό θα γίνει με βάση το νέο καθεστώς υπολογισμού.Παράδειγμα υπολογισμού του Δώρου Χριστουγέννων ειδικά για το έτος 2012:
Έστω, ότι ένας ασφαλισμένος έλαβε επιδότηση διαστήματος από 10-5-2012 έως 9-10-2012. Στην περίπτωση αυτή ο υπολογισμός του δικαιώματος του σε Δώρο Χριστουγέννων θα γίνει ως εξής:
Για το διάστημα από 10-5-2012 έως 9-6-2012 δικαιούται 6 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.
Για το διάστημα από 10-6-2012 έως 9-7-2012 δικαιούται 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.
Για το διάστημα από 10-7-2012 έως 9-8-2012 δικαιούται 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.
Για το διάστημα από 10-8-2012 έως 9-9-2012 δικαιούται 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.
Για το διάστημα από 10-9-2012 έως 9-10-2012 δικαιούται 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.
Σύνολο σε Δώρο Χριστουγέννων έτους 2012 θα έχει 18 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.