ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Τα Νέα της Πέμπτης ….27-09-2012


Μουσικές αναμνήσεις : Βγάλε τη μάσκα     

 Στίχοι: Βασίλης Τσιτσάνης, Βλάχος
Μουσική: Βασίλης Τσιτσάνης, Βλάχος
Πρώτη εκτέλεση: Πρόδρομος Τσαουσάκης
Άλλες ερμηνείες:Ρένα Στάμου

Για μένα πάντα θα μείνεις ξένη,ψεύτρα γυναίκα, ψεύτρα καρδιά,
 βγάλε τη μάσκα σου να σε γνωρίσω
κι ας καθαρίσουμε τούτη τη βραδιά,βγάλε τη μάσκα σου να σε γνωρίσω
 κι ας καθαρίσουμε τούτη τη βραδιά.
Την πονηριά σου κανείς δε φτάνει,άλλα πιστεύεις κι άλλα μου λες,
βγάλε τη μάσκα σου να ξηγηθούμε,γιατί αργότερα άδικα θα κλαις,
βγάλε τη μάσκα σου να ξηγηθούμε,γιατί αργότερα άδικα θα κλαις.
Πες μου ποια είσαι, πες μου τι θέλεις κι άκου και μένα τι θα σου πω,
βγάλε τη μάσκα σου να μ’αγαπήσεις,πέτα τη μάσκα σου για να σ’αγαπώ,
βγάλε τη μάσκα σου να μ’αγαπήσεις,πέτα τη μάσκα σου για να σ’αγαπώ.

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής  Ενότητας Θεσπρωτίας και σε συνεργασία με τις  Υπηρεσίες  Πρόνοιας  της  Περιεφερειακής Ενότητας, των Δήμων  Ηγουμενίτσας, Φιλιατών, και Σουλίου, την Ιερά Μητρόπολη  Παραμυθίας Γηρομερίου και Πάργης, τον Πρόεδρο του Συλλόγου  Φροντιστών Β’ βάθμιας  Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και την Πρόεδρο  του Συλλόγου  Κέντρων  Ξένων γλωσσών ανακοινώνεται ότι ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το σχολικό έτος 2012-2013.Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία  του Νομού  και δεν παρακολουθούν  μαθήματα σε Φροντιστήρια  και Κέντρα ξένων γλωσσών.Η  επιλογή  θα γίνει  από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό με οικονομικά  και  κοινωνικά κριτήρια. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
Τα  δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν  οι δικαιούχοι  είναι  τα παρακάτω:
1.Επικυρωμένη  φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, γονέα ή κηδεμόνα.
2.Βεβαίωση  φοίτησης  από το σχολείο  που φοιτά ο μαθητής.
3.Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4.Επικυρωμένη φωτοτυπία εκκαθαριστικού  σημειώματος 2012, αντίγραφο φορολογικής δήλωσης που παρελήφθη  από την Δ.Ο.Υ  ή εκτύπωση μέσω ΤΑΧΙS , ETAK  2008 ή  2009 και τελευταίο  Ε9, θεωρημένα. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται  υπεύθυνη δήλωση  του Ν. 1599/86, θεωρημένη  από την αρμόδια  ΔΟΥ  για το 2012.
5.Επικυρωμένη  φωτοτυπία  γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67% και άνω (σε περίπτωση αναπηρίας μέλους της οικογένειας)
6.Επικυρωμένη  φωτοτυπία της πρώτης σελίδας και της τελευταίας θεώρησης του βιβλιαρίου  απορίας (αν υπάρχει).
7.Βεβαίωση  χρόνου  ανεργίας γονέων από τον  Ο.Α.Ε.Δ (αν υπάρχει).
8.Επικυρωμένη  φωτοτυπία ιδιωτικού συμφωνητικού  μίσθωσης  κατοικίας (αν υπάρχει).
9.Επικυρωμένη φωτοτυπία δικαστικής απόφασης επιμέλειας  παιδιών (αν υπάρχει).
10. Υπεύθυνη  Δήλωση  (θα δίνεται  από το γραφείο παραλαβής των αιτήσεων).
Τα  δικαιολογητικά  θα  κατατίθενται  από  28/9/2012 έως  και 08/10/2012 κατά τις ώρες 09.00 π.μ – 13.00 μ.μ στην υπηρεσία  Κοινωνικής Πρόνοιας  Δήμου  Ηγουμενίτσας που στεγάζεται  στο  κτίριο  της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας. ηλέφωνα  επικοινωνίας   26653 60182 κα  Αλεξάνδρου.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Στη Φάκα 186 κιλά κάνναβης στη Λωρίδα Σαγιάδας
Την 27-9-2012 ,14.15 στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τ.Σ.Φ. Φιλιατών, έγινε σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το, ο οδηγός του οποίου ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε αυτό σε αγροτική περιοχή του Δ.Δ. Σαγιάδας και τράπηκε σε φυγή.Εντός του αυτ/του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (186) κιλά και (196) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Δράστης αναζητείται.

Αλλα Ναρκωτικά
1) Την 25-9-2012/21.45 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3,2) γραμμάρια ηρωίνης.
2) Την 25-9-2012/22.00 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (7) γραμμάρια ηρωίνης.
Θανατηφόρο τροχαίο  
Την 27-09-2012 το πρωί στο 60Ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων–Κοζάνης, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 78χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 77χρονης ημεδαπής συνοδηγού του οχήματος και τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού.Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.
Νεκρή φαρμακοποιός μέσα στο φαρμακείο
Νεκρή βρέθηκε στις έντεκα το πρωί περίπου πολύ γνωστή φαρμακοποιός της Άρτας.Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε με μία θηλιά στο λαιμό και παρότι επίσημα είναι ακόμη μη εξακριβωμένα τα αίτια του θανάτου της, θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για αυτοκτονία.Τα αίτια που μπορεί να οδήγησαν την άτυχη γυναίκα στην αυτοκτονία διερευνώνται όμως,σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δεν συνδέονται με οικονομικά προβλήματα.Αυτό πάντως που μένει να διευκρινιστεί και θα γίνει μετά τη νεκροψία είναι ο χρόνος θανάτου.Την Τετάρτη,ημέρα της γενικής απεργίας,το φαρμακείο ήταν κλειστό.Η ίδια εντοπίστηκε νεκρή το πρωί της Πέμπτης, από τον σύζυγό της, όταν εκείνος πήγε στο φαρμακείο το οποίο παρέμενε κλειστό.

Οργιάζει η παρανομία στις διασυνοριακές μεταφορές
 Με 193 συνολικά παραβάσεις βεβαίωσε το ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες σε δώδεκα λεωφορεία που μετέφεραν επιβάτες από την Ελλάδα στην Αλβανία. Στο σύνολο των περιπτώσεων αυτών δεν είχαν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία.Κάθε φορά που οι ελληνικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούν αποδεικνύεται το μέγεθος της παρανομίας που συντηρεί ζωντανές τα τελευταία χρόνια τις δεκάδες αλβανικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.Συνάμα αποδεικνύεται ότι επί σειρά ετών το ελληνικό κράτος δεν ήθελε να βάλει τέλος σε μία παρανομία που γίνονταν όλο και μεγαλύτερη, παρά τις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες που σημειώνονταν.Σε όλο αυτό το διάστημα βέβαια, φούντωνε η φημολογία για «μίζες» πολλών χιλιάδων ευρώ που έχουν διακινηθεί στα ελληνικά υπουργεία μέχρις ότου αδειοδοτηθούν οι αλβανικές εταιρίες.Κι ας γνώριζαν όλοι ότι τα αλβανικά λεωφορεία δεν συντηρούνταν με τη μεταφορά επιβατών, αλλά με άλλες δραστηριότητες που αποκαλύφθηκαν ή θα αποκαλυφθούν όπως είναι η μεταφορά λαθρομεταναστών, ναρκωτικών κι άλλων...!

Ανοίγουν για το κοινό δωρεάν,οι χώροι πολιτισμού & ιστορίας στα Γιάννενα

 Οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού και ιστορίας της πόλης των Ιωαννίνων ανοίγουν για το κοινό και τους επισκέπτες επί ένα τετραήμερο.Σήμερα Πέμπτη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ενώ το Σάββατο και η Κυριακή, 29 και 30 Σεπτεμβρίου είναι οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Η ιστορία, ο πολιτισμός και το φυσικό περιβάλλον αποτελούν για τα Γιάννινα, τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα.Χρέος όλων είναι η ανάδειξη και η προβολή τους. Επενδύοντας άλλωστε στον πολιτισμό, επενδύουμε και στην ανάπτυξη του τουρισμού, ο οποίος, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μπορεί να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει ανταποδοτικά.Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της ΙΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων προσφέρουν ένα τετραήμερο δωρεάν επίσκεψης στους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους, ένα τετραήμερο γνωριμίας με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας.Έτσι την Πέμπτη, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, θα είναι ανοιχτά για το κοινό το Δημοτικό Μουσείο και η Δημοτική Πινακοθήκη.Το ίδιο τετραήμερο θα είναι δωρεάν η επίσκεψη του κοινού στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων.Το Αρχαιολογικό Μουσείο, θα είναι ανοιχτό για το κοινό την Πέμπτη, το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ την Παρασκευή το Μουσείο θα υποδέχεται δωρεάν τους μαθητές των σχολείων.Τέλος σήμερα Πέμπτη, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, θα είναι δωρεάν η είσοδος για το κοινό στο Σπήλαιο Περάματος.

Γιατί οι άντρες έχουν εμμονή με το γυναικείο στήθος;

 Οι επιστήμονες Larry Young και Brian Alexander επιχειρούν να εξετάσουν τους συναισθηματικούς, βιολογικούς και πολιτισμικούς παράγοντες που κρύβονται πίσω την προτίμηση των αντρών στο γυναικείο στήθος. Τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα παρουσιάζονται στη μελέτη τους που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Η Χημεία Μεταξύ μας: Αγάπη, Σεξ και η Επιστήμη της Έλξης».Σύμφωνα με τους συγγραφείς, οι ετερόφυλοι άντρες εξάπτονται τόσο στη θέα του γυναικείου στήθους εξαιτίας μιας απλής ορμόνης που απελευθερώνεται κατά το θηλασμό και ενισχύει το δεσμό μητέρας-παιδιού, ενώ δημιουργεί, επίσης, την τάση για δέσιμο μεταξύ των εραστών.Ο Larry Young, σε άρθρο του, εξηγεί πως από «βιολογικής απόψεως» η εμμονή με το στήθος είναι «αρκετά περίεργη». Όπως σημειώνει, «οι άντρες είναι τα μόνα αρσενικά θηλαστικά που διεγείρονται σεξουαλικά από τα στήθη. Και οι γυναίκες είναι τα μόνα θηλυκά θηλαστικά με στήθος που αναπτύσσεται κατά την εφηβεία, ανεξάρτητα από την εγκυμοσύνη. Είμαστε, επίσης, το μόνο είδος το οποίο περιλαμβάνει στη σεξουαλική του δραστηριότητα τα χάδια, το μασάζ και εν γένει τη διέγερση του στήθους της γυναίκας».Ο ειδικός νευρολόγος συνεχίζει εξηγώντας ότι και οι γυναίκες απολαμβάνουν την προσοχή αυτή στο στήθος τους και μάλιστα επικαλείται σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου του Sheffield. Σύμφωνα με αυτήν, το 82% των γυναικών είχε σεξουαλική έξαψη μετά τη διέγερση του στήθους και της θηλής. Σύμφωνα με τον Young, η έλξη που ασκεί στον ανδρικό πληθυσμό το γυναικείο στήθος είναι μια συνήθεια την οποία έχουμε εκ φύσεως και όχι σαν αποτέλεσμα εκμάθησης. «Τα αγόρια δεν μαθαίνουν στο νηπιαγωγείο ότι το στήθος είναι κάτι που θα πρέπει να τους ενδιαφέρει. Είναι βιολογικό και βαθιά ριζωμένο στον εγκέφαλό μας», γράφει.Οι συγγραφείς διαφωνούν με διάφορες θεωρίες που έχουν προταθεί από βιολόγους, αντίθετα προκρίνουν μια εξήγηση που βασίζεται στη νευρολογία και συνδέει το νοητικό μηχανισμό που χρησιμοποιείται για τη σχέση μεταξύ μητέρας-παιδιού. «Όταν η γυναίκα γεννάει, το νεογέννητο θα έχει επαφή με το στήθος της μητέρας. Αυτή η διέγερση στέλνει σήμα στον εγκέφαλο διαμέσου των νεύρων. Εκεί, τα σήματα αυτά προκαλούν την απελευθέρωση χημικής ένωσης που ονομάζονται οξυτοκίνη (oxytocin) από τον υποθάλαμο του εγκεφάλου. «Αυτή οδηγεί στη διέγερση των μυών στο στήθος ώστε να παράγει γάλα, για να θρέψει το μωρό. Ωστόσο, η ένωση αυτή έχει και άλλες επιδράσεις».Όπως εξηγούν οι συγγραφείς, όταν η οξυτοκίνη απελευθερώνεται εξαιτίας του μωρού, η προσοχή της μητέρας στρέφεται σε αυτό. Αυτή, σε συνδυασμό με τη ντοπαμίνη, ενισχύει τον ισχυρό δεσμό των δύο. «Όταν ο σύντροφος διεγείρει το στήθος, προκαλεί την ίδια αλληλουχία συμβάντων όπως κατά το θηλασμό», καταλήγουν.

Έρχεται η πιο καυτή βότκα στον κόσμο

 Για όσους είναι εθισμένοι στην καψαϊκίνη (η δραστική καυτερή ουσία του τσίλι), η καυτερή Naga Chilli Vodka υπόσχεται να βάλει φωτιά στον ουρανίσκο και τη γλώσσα, καθώς παρασκευάζεται από το πλέον καυτό τσίλι στον κόσμο, το περίφημο Naga Jolokia. Η βότκα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές Οκτωβρίου, 2,5 φορές πιο καυτερή από την προηγούμενη έκδοση, με ειδική προειδοποίηση για την υγεία σε εμφανές σημείο του μπουκαλιού! Και αυτό, βέβαια, δεν είναι καθόλου παράξενο αν σκεφτεί κανείς ότι το ποτό παρασκευάζεται από τη ζύμωση της βότκας μέσα σε αρκετά κιλά καυτερής πιπεριάς.Η βότκα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές Οκτωβρίου, 2,5 φορές πιο καυτερή από την προηγούμενη έκδοση, με ειδική προειδοποίηση για την υγεία σε εμφανές σημείο του μπουκαλιού! Και αυτό, βέβαια, δεν είναι καθόλου παράξενο αν σκεφτεί κανείς ότι το ποτό παρασκευάζεται από τη ζύμωση της βότκας μέσα σε αρκετά κιλά καυτερής πιπεριάς. Μετά από αρκετές εβδομάδες «εμβάπτισης», το ποτό αποκτά το χρώμα της καραμέλας και τη γεύση της… φωτιάς, και είναι έτοιμο προς εμφιάλωση. Σύμφωνα με την Daily Mail, το κάψιμο που προκαλεί η Naga Chilli Vodka φτάνει στα 250.000 Scovilles, όπου «Scoville» είναι μια κλίμακα μέτρησης της «θερμότητας» των τσίλι.Αξίζει να σημειώσουμε και όσοι αγαπούν τα καυτερά θα το καταλάβουν αμέσως, ότι μια πιπεριά Jalapeno έχει κατ ‘εκτίμηση 5.000 Scovilles, ενώ το τσίλι Naga Jolokia μπορεί να υπερβαίνει το 1.000.000 Scovilles .Οι mixologists αλλά και οι πρώτοι δοκιμαστές της καυτερής βότκας αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ένα σφηνάκι καίει τα ούλα, ενώ η γλώσσα είναι σαν να την έχουν τσιμπήσει χιλιάδες μυρμήγκια! Τα μάτια διογκώνονται και τα χείλη νιώθεις όχι έχουν διπλασιαστεί σε μέγεθος… Αυτό διαρκεί περίπου πέντε λεπτά μέχρι να αποφασίσεις να πιεις ένα… δεύτερο !».