ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Θεσμοθέτηση όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας σταθμών βαρέων οχημάτων για πρώτη φορά στη Χώρα μας



Όταν δεν έχεις αυτό που αγαπάς, πρέπει ν’ αγαπάς αυτό που έχεις.( Σερζ Γκενσμπούρ)


…ΘΕΜΑΤΑ  …11-06-2019 


Θεσμοθέτηση όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας σταθμών βαρέων οχημάτων για πρώτη φορά στη Χώρα μας





















Δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) (υπ’ αριθμ. 44662/454) «Καθορισμός των αρμοδίων οργάνων, των όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας πάσης φύσεως σταθμών αυτοκινήτων εντός και εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων, καθώς και των όρων και προϋποθέσεων για την κυκλοφοριακή σύνδεση των ανωτέρω εγκαταστάσεων και επιχειρήσεων με εθνικές, επαρχιακές, δημοτικές και κοινοτικές οδούς». Με την απόφαση αυτή δίδεται για πρώτη φορά η δυνατότητα λειτουργίας σταθμών αυτοκινήτων βαρέων οχημάτων, δημοσίας ή ιδιωτικής χρήσης, διευρύνοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης των υποδομών στάθμευσης οχημάτων της κατηγορίας αυτής στην χώρα μας, καλύπτοντας έτσι την έλλειψη κανονιστικής διάταξης στον τομέα αυτόν. Μεταξύ άλλων, στην απόφαση καθορίζονται η διαδικασία έκδοσης άδειας λειτουργίας, οι όροι και οι προϋποθέσεις για την κυκλοφοριακή σύνδεση με το οδικό δίκτυο, η χωροθέτηση των σταθμών, οι απαιτούμενες παροχές και λοιπές υποδομές εξυπηρέτησης οχημάτων, καθώς και οι τεχνικές προδιαγραφές και λεπτομέρειες του κατάλληλου σχεδιασμού των χώρων, συμπεριλαμβανομένων και ενδεικτικών σκαριφημάτων. Με τη δημοσίευση της εν λόγω ΥΑ, δίνεται λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης στάθμευσης των λεωφορείων, των διαφόρων τύπων φορτηγών, βυτιοφόρων αλλά και των αυτοκινούμενων και ρυμουλκούμενων τροχόσπιτων, στο πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος. Ωστόσο, δίνεται η δυνατότητα συμμόρφωσης εντός 18 μηνών με τα οριζόμενα στην απόφαση αυτή, των υφιστάμενων σταθμών βαρέων οχημάτων που δραστηριοποιούνται σήμερα, προκειμένου να διατηρήσουν τη λειτουργία τους.  Τέλος, όλοι οι Σταθμοί Βαρέων Οχημάτων θα υπόκεινται πλέον σε επιθεώρηση από τις αρμόδιες Δ/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών.

Στη διάθεση των πολιτών το Αρχείο Εκλογικών Αποτελεσμάτων της Διεύθυνσης Εκλογών του ΥΠΕΣ

















Στη διάθεση των πολιτών, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα στη διεύθυνση https://www.ypes.gr/ekloges/, είναι πλέον το Αρχείο Εκλογικών Αποτελεσμάτων της Διεύθυνσης Εκλογών του ΥΠΕΣ.Το εν λόγω υλικό περιλαμβάνει:
(α) τα αποτελέσματα των εθνικών (βουλευτικών) εκλογών [1952-1996], των αυτοδιοικητικών (δημοτικών και κοινοτικών) εκλογών [1951-1998], των ευρωεκλογών [1981-2004] και του δημοψηφίσματος του 1974, καθώς και
(β) σημαντικά κείμενα της εκλογικής νομοθεσίας από τις αντίστοιχες ιστορικές περιόδους.
Επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα των εκλογών για το διάστημα από το 1926 έως το 1950, έχουν ψηφιοποιηθεί από την Ελληνική Στατική Αρχή και είναι προσβάσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://dlib.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/categoryyears?p_cat=14308576&p_topic=14308576
Με τον τρόπο αυτό, ακόμη ένα αρχείο μεγάλης ιστορικής αξίας αποδίδεται στην ελληνική κοινωνία και, πέρα από τη συστηματική επιστημονική επεξεργασία που μπορεί να λάβει από εξειδικευμένους ερευνητικούς φορείς, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να εντοπίσουν τα εκλογικά αποτελέσματα όλων των εκλογών από τη δεκαετία του 1920 μέχρι και τη δεκαετία του 2000 στην περιφέρειά τους, να αποκτήσουν δηλαδή πλήρη γνώση του εκλογικού προφίλ της ιδιαίτερης πατρίδας τους.H πρόταση για τον εντοπισμό των ιστορικών αρχείων του ΥΠΕΣ, την καταγραφή και την ψηφιοποίησή τους, έγινε δεκτή πριν από δύο χρόνια τότε Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη. Στη συνέχεια δόθηκε νέα ώθηση για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου από τον Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος αγκάλιασε αμέσως την προσπάθεια όταν ανέλαβε το Υπουργείο.Αναφερόμενος στην μεγάλη ιστορική αξία των αρχείων του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Χαρίτσης έχει δηλώσει: «Πρόκειται για έναν τεράστιο όγκο αρχειακών δεδομένων, έναν ιστορικό θησαυρό κυριολεκτικά, που μπορεί να φωτίσει μεγάλο μέρος της ιστορίας του ελληνικού κράτους, συμπεριλαμβανομένων κάποιων ιδιαίτερα σκοτεινών και αμφιλεγόμενων περιόδων, όπως ο Εμφύλιος και η Δικτατορία. Η σημασία του ωστόσο, δεν εξαντλείται μόνο στο περιεχόμενό του αλλά έχει να κάνει και με την εποχή την οποία βλέπει το φως της δημοσιότητας. Μια εποχή εξαιρετικά κρίσιμη, όπου η βαθιά και ουσιαστική γνώση της ιστορίας μας είναι ίσως, πιο απαραίτητη από ποτέ».
 

Καμία αλλαγή στην εξεταστέα ύλη της Γ’ Λυκείου που ανακοινώθηκε για τη σχολική χρονιά 2019-2020





















Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής της εξεταστέας ύλης της Γ’ Λυκείου για τη σχολική χρονιά 2019-2020, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει:
Καμία σκέψη για αλλαγή της εξεταστέας ύλης που ανακοινώθηκε για όλα τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου για τη σχολική χρονιά 2019-2020 δεν εξετάζει το επιτελείο του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι δήθεν εξετάζονται αλλαγές στη νέα εξεταστέα ύλη αποτελούν ξεκάθαρα fake news που ως στόχο έχουν να δημιουργήσουν αγωνία και σύγχυση σε μαθητές και στις οικογένειές τους.



Υπεγράφει η  επέκταση τεσσάρων συλλογικών συμβάσεων εργασίας





















Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε την απόφαση για την επέκταση τεσσάρων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι οποίες καλύπτουν συνολικά 14.820 εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, επεκτάθηκαν και καθίστανται γενικώς υποχρεωτικές οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις:
α) για το υπαλληλικό προσωπικό των ναυτιλιακών πρακτορείων και των ναυτιλιακών επιχειρήσεων όλης της χώρας,
β) για τους εργαζόμενους στις καπνοβιομηχανίες όλης της χώρας,
γ) για τους εργαζόμενους στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νομού Ηρακλείου,
δ) για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων Κρήτης. 
Μετά την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων τον Αύγουστο του 2018, το Υπουργείο Εργασίας έχει επεκτείνει συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε 15 κλάδους της οικονομίας, οι οποίες καλύπτουν συνολικά περισσότερους από 220.000 εργαζόμενους. Η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, μέσω της ευρείας κάλυψης της αγοράς εργασίας από συλλογικές συμβάσεις, αποτελεί κεντρική στόχευση του Υπουργείου Εργασίας. Γι’αυτό το σκοπό, θα συνεχίσει να εξετάζει όλες τις εν ισχύ συλλογικες συμβάσεις εργασίας και όσες υπογραφούν στο μέλλον, ώστε να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επέκτασή τους.   

ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Συνελήφθη 18χρονος στα Ιωάννινα, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών



























Κατασχέθηκαν συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού  βάρους (409,2) γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας καθώς και πληθώρα νάιλον συσκευασιών για την κατανομή και αποθήκευση ναρκωτικών Συνελήφθη, χθες (10-06-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων,  ένας 18χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 18χρονος αλλοδαπός κατέχει και διακινεί ναρκωτικά, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα και συνελήφθη, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (4,7) γραμμαρίων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει ο 18χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
           εννέα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (404,5) γραμμαρίων,
           ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
           πληθώρα νάιλον συσκευασιών, για την κατανομή και αποθήκευση ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 24χρονος στα Ιωάννινα, ο οποίος ενέχεται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς τριών αλλοδαπών
Σε βάρος του ενός μεταφερόμενου αλλοδαπού, εκκρεμούσε μεταξύ άλλων, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά.Συνελήφθη, χθες (09-06-2019) στο 85ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων Κοζάνης (στην περιοχή της Πυρσόγιαννης Ιωαννίνων), από αστυνομικούς της Μικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 24χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών παράτυπων μεταναστών.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 24χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 35, 32 και 39 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ελέγχου των στοιχείων των αλλοδαπών, προέκυψαν τα παρακάτω για τον 39χρονο μεταφερόμενο:
           εκκρεμεί σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και
           εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινή φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής -3.000- ευρώ, για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.
           είναι καταχωρημένος στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών, με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το  Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.
Συνελήφθη 45χρονος στα Ιωάννινα, για εμπρησμό  αυτοκινήτου
Συνελήφθη, χθες (10-06-2019) το απόγευμα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 45χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις του ΚΟΚ. Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, ο κατηγορούμενος με τη χρήση εύφλεκτου υλικού, προκάλεσε πυρκαγιά σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 41χρονης ημεδαπής, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του οχήματος. H πυρκαγιά κατασβέστηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έφθασε στο σημείο.Μετά από σχετική καταγγελία του συμβάντος στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, εκδόθηκαν αναζητήσεις με αποτέλεσμα αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων να εντοπίσουν λίγο αργότερα στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων τον 45χρονο να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίντητο και να τον συλλάβουν.Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μπιτόνι με βενζίνι, τέσσερα μπουκάλια με φωτιστικό οινόπνευμα,  σωλήνας για την εισαγωγή της βενζίνης και αναπτήρας.Επιπρόσθετα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 45χρονο, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε το ανωτέρω αυτοκίνητο, υπό την επίδραση οινοπνεύματος.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη τριών ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Συνελήφθησαν χθες (10-06-2019) το απόγευμα, στα Ιωάννινα, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 28, 21 και 21 ετών, διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν: δύο συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους (2,8) γραμμαρίων, τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (2,6) γραμμαρίων,  και ένα ναρκωτικό χάπι.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στην Άρτα
Συνελήφθη χθες (10-06-2019) το μεσημέρι, στο 55ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 19χρονος ημεδαπός διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη, βάρους (2,8) γραμμαρίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: