ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ - Σύλλογος Οικογένειας



Όταν το Ένα έκανε έρωτα με το Μηδέν, οι σφαίρες σφιχταγκάλιασαν τις στερεές τους γωνίες και οι πρώτοι αριθμοί κράτησαν την αναπνοή τους.: ( Ραιημόν Κενώ )


…ΘΕΜΑΤΑ …08-03-2018


ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ - Σύλλογος  Οικογένειας
«Με πρωταγωνίστρια τη ζωή!»






































Εμείς οι γονείς, τα αδέλφια και οι σύντροφοι του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, βρίσκοντας τρόπους έκφρασης και μέσα από δημιουργικές καλλιτεχνικές ομάδες, βγάζουμε φωνή για να στηρίξουμε τον αγώνα που κάνουν οι δικοί μας άνθρωποι να επιστρέψουν στην ζωή.Αντίκρυ στην απάθεια την παραίτηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό αντιτάσσουμε έναν πιο ανθρώπινο και ουσιαστικό τρόπο ζωής. Αυτόν της επικοινωνίας, της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας, της δημιουργικότητας, της ποιότητας και της αισθητικής.Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας, παρουσιάζει την Τετάρτη 14.03.2018 και ώρα 19:30μ.μ. στην Ηγουμενίτσα, στο θέατρο ΕΣΤΙΑ (28ης Οκτωβρίου 9, πρώην Ε.Ι.Ν) την κωμωδία του Noel Coward  «Πονηρό πνεύμα».Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να μας δώσετε την δύναμη να συνεχίσουμε.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος καταγραφής δεδομένων στην πόλη της Ηγουμενίτσας
























Προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος καταγραφής δεδομένων με σκοπό τη δημιουργία χρονοσειρών, μοντέλων και ενημερώσεων σχετικά με τις πλημμύρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας.Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, συνεργάζεται με το ΤΕΙ Ηπείρου για την υλοποίηση του έργου "Ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής δεδομένων με σκοπό τη δημιουργία χρονοσειρών, μοντέλων και ενημερώσεων σχετικά με τις πλημμύρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» με κωδικό MIS 5006503 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ. Στο πλαίσιο αυτό δημοσιεύτηκε από το ΤΕΙ Ηπείρου στις 7-3-2018 πρόσκληση ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προμήθεια μετρητικών οργάνων που θα εγκατασταθούν σε ρέματα της Ηγουμενίτσας με σκοπό την καταγραφή δεδομένων όσο αφορά την παροχή νερού σε αυτά, βροχομετρικού σταθμού, σταθμών μέτρησης στάθμης υπογείων υδάτων και τη προμήθεια μη επανδρωμένου αερομοντέλου με δυνατότητα αυτοματοποιημένης φωτογράφησης. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό στο: http://research.teiep.gr/.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Στην 2η Διεθνή Έκθεση Verde.Tec που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Π.Έ.Δ.Ηπείρου














Στην 2η Διεθνή Έκθεση Verde.Tec που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συμμετείχε το τριήμερο 2-4 Μαρτίου 2018 η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου για πρώτη φορά. Στο περίπτερο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου φιλοξενήθηκαν οι Δήμοι από όλη την Ήπειρο και παρουσιάστηκε συνολικά το έργο που πραγματοποιείται στην περιοχή, αναφορικά με τις παρεμβάσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα και τις δράσεις που ενισχύουν την πράσινη ενέργεια, τις οικολογικές μετακινήσεις, τη μείωση των δαπανών για ενέργεια κ.α. Μάλιστα, στο πλαίσιο της Έκθεσης διαγωνίστηκαν και βραβεύτηκαν τρεις Δήμοι της Ηπείρου, οι Αρταίων, Ηγουμενίτσας και Νικολάου Σκουφά για έργα με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα που έχουν κάνει ή δρομολογήσει. Εκ μέρους της Π.Ε.Δ. Ηπείρου στην Έκθεση παρέστη ως συντονιστής το μέλος του Δ.Σ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, κ. Βασίλης Βλέτσας, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει: «Η συμμετοχή στην 2η Διεθνή Έκθεση Verde.Τec ήταν μια πρωτοβουλία της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά σε ανάλογη δράση με τη συμμετοχή και των 18 Δήμων της Ηπείρου, σε μια έκθεση με ιδιαίτερο αλλά και πολύ ενδιαφέρον θέμα. Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία για στοχευμένη προβολή σε ειδικό κοινό του προορισμού «Ήπειρος». Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου ευχαριστεί θερμά τους Δήμους που συμμετείχαν και συγχαίρει τους τρεις που διαγωνίστηκαν και βραβεύτηκαν, αναδεικνύοντας την Ήπειρο».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



















Την επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών που αχρεωστήτως έχουν καταβάλει ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ ή έχουν συνεισπραχθεί από τον ΕΦΚΑ για λογαριασμό  τρίτων φορέων (ΕΤΕΑΕΠ, ΕΟΠΥΥ, ΟΑΕΔ κλπ), προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος. Σύμφωνα με την απόφαση:
           Επιστρέφονται ή συμψηφίζονται με τυχόν καθυστερούμενες οφειλές,  χρηματικά ποσά που καταβάλλονται  στον ΕΦΚΑ για οποιαδήποτε αιτία (για πρώτη φορά, ακόμη και οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης), εφόσον  δεν προκύπτει με βάση τη νομοθεσία  υποχρέωση καταβολής τους.
           Η επιστροφή ή ο συμψηφισμός γίνονται κατόπιν υποβολής αίτησης των δικαιούχων και αφορούν περιπτώσεις αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών μετά την 1/1/2017, καθώς και  εκκρεμείς μέχρι 31/12/2016 αιτήσεις προς τους ενταχθέντες στον ΕΦΚΑ ασφαλιστικούς φορείς,  εξαιρουμένου του Δημοσίου.
           Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, τα ποσά επιστρέφονται ή συμψηφίζονται μετά την ολοκλήρωση της ετήσιας εκκαθάρισης των εισφορών απ’ όπου προκύπτουν οι καταβλητέες εισφορές. Εναλλακτικά, δίνεται η δυνατότητα, κατόπιν υποβολής αίτησης εντός διμήνου από την εκκαθάριση των εισφορών, να παραμείνει  το σχετικό ποσό ως πιστωτικό υπόλοιπο και να συμψηφίζεται με επόμενες ασφαλιστικές εισφορές.
           Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών και τηρεί τους όρους, το προς επιστροφή ποσό συμψηφίζεται με τις τρέχουσες δόσεις της ρύθμισης.


ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνεχίζονται οι ενημερωτικές διαλέξεις σε μαθητές της Ηπείρου με θέματα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την οδική ασφάλεια 




















Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, συνεχίζονται οι ενημερωτικές διαλέξεις σε μαθητές σχολείων,  με σκοπό την ενημέρωσή τους σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και οδικής ασφάλειας.Στις παρουσιάσεις αυτές που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα,  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πρακτική χρηστικότητα καθημερινών κανόνων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής καθώς και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Οι εκπαιδευτικές διαλέξεις θα συνεχιστούν από εξειδικευμένους αξιωματικούς, καθόλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, σε όλη την Ήπειρο, με διαρκή στόχο την ενημέρωση, την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών.
Συνελήφθη υπήκοος Πολωνίας με Διεθνές ένταλμα σύλληψης στη Φιλιππιάδα
Συνελήφθη, χθες (07-03-2018) το μεσημέρι στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού, 47χρονος υπήκοος Πολωνίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας. Ο 47χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη αλλοδαπός για εισαγωγή και κατοχή  ακατέργαστης κάνναβης στην περιοχή του Νεοχωρίου Κτισμάτων Ιωαννίνων























Κατασχέθηκαν πάνω από (164) κιλά κάνναβης και (158) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου .Συνελήφθη, χθες (07-03-2018) το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή του Νεοχωρίου Κτισμάτων Ιωαννίνων, κοντά στην ελληνοαλβανική μεθόριο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 17χρονος υπήκοος Αλβανίας,  κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα και κατοχή ακατέργαστης κάνναβης καθώς και για παράνομη είσοδο.Ειδικότερα ο 17χρονος εντοπίστηκε στην παραπάνω περιοχή να κινείται πεζός και να προπορεύεται ομάδας ατόμων, που μετέφεραν ταξιδιωτικούς σάκους, κρατώντας βαρύ οπλισμό.Ο 17χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ενώ οι συνεργοί του διέφυγαν προς το αλβανικό έδαφος, απορρίπτοντας τους ταξιδιωτικούς σάκους.Από το σημείο περισυλλέχθησαν (94) δέματα που περιείχαν  -164- κιλά και -600- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και -158- φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου (kalashnikov). Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Εξιχνίαση ληστείας στο Πέραμα Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχετικά με την ταυτοποίηση δραστών προχθεσινής ληστείας σε βάρος 15χρονου ημεδαπού στο Πέραμα Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν ένας 17χρονος ημεδαπός και ένας 16χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα ως δράστες και συνελήφθησαν.Ενεργείται προανάκριση.











Δεν υπάρχουν σχόλια: