ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ελάτε να κάνουμε τον Καρκίνο του παχέος εντέρου παρελθόν 2017 Έτος αφιερωμένο στην πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου



Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα. : ( Ανατόλ Φρανς )


…ΘΕΜΑΤΑ …04-01-2018


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Ελάτε να κάνουμε τον Καρκίνο του  παχέος εντέρου παρελθόν 2017 Έτος αφιερωμένο στην πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου




























Πανελλαδική Εκστρατεία των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων για την πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου.Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, μέλος του Δικτύου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανακηρύσσει το 2017, ως Διαδημοτικό Έτος Πρόληψης του Καρκίνου του παχέος εντέρου. Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας συμμετέχει ενεργά και σε αυτήν την Εκστρατεία. Βασιζόμενοι στα προληπτικά πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ.   προτρέπουμε όλους τους δημότες:
1.         Να κάνουν τον ετήσιο έλεγχο Ανίχνευσης Αιμοσφαιρίνης Κοπράνων, αν είναι 50 έως 75 ετών, στα συνεργαζόμενα Διαγνωστικά Κέντρα με τιμή έως 3€.
2.         Να εγγραφούν στο λογισμικό των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου τους για να ενημερώνονται εγκαίρως για την επανεξέταση τους.
3.         Να λάβουν ηλεκτρονικά το ενημερωτικό υλικό κάνοντας «like» στην σελίδα του συνεργαζόμενου Διαγνωστικού Κέντρου στο facebook, ή μέσω e-mail. 
4.         Ένας μικρός αριθμός πολιτών (έως 10% του συνόλου των παραπεμπομένων) ανασφάλιστων και απόρων, που έχουν λάβει ειδικό παραπεμπτικό μέσω του Δήμου τους ότι ανήκουν  στις ευπαθείς ομάδες, θα εξυπηρετείται δωρεάν.
Σας γνωρίζουμε τα Διαγνωστικά Κέντρα του Δήμου μας που συμμετέχουν στην Εκστρατεία και τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε για να κάνετε την εξέταση ΣΗΜΕΡΑ!
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΠΑΡΟΧΟΙ ΚΕΠ Υγείας
Dr. Παναγιώτα Καραγιάννη- Πέλεχα PhDs, MAc ,Ιατρός – Βιοπαθολόγος,Πάργας 33 - Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021594 - Κιν.: 6938056129,www.bioacuhealth.gr

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS




















Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί  με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Συνελήφθησαν, χθες (03-01-2018) το απόγευμα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί, ένας 32χρονος υπήκοος Αφγανιστάν και ένας 20χρονος υπήκοος Ιράν, για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω αλλοδαπών στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Ηγουμενίτσας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν πλαστά.Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κλεμμένη γερμανική ταυτότητα και ένα γαλλικό διαβατήριο άλλου προσώπου.Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.
Σύλληψη φυγόποινου στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, χθες (02-01-2018) το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου και Εφετείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης ενός έτους και δέκα μηνών, για κλοπές και αντίσταση.Σύλληψη φυγόποινου    Συνελήφθη, χθες (02-01-2018) το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Σύλληψη δύο ημεδαπών, για κλοπή στην Ανατολή Ιωαννίνων
Συνελήφθησαν, χθες (02-01-2018) το βράδυ, στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων,  δύο ημεδαποί, ηλικίας 19 και 23 ετών, οι οποίοι νωρίτερα αφαίρεσαν δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού.
Σύλληψη φυγόποινου στην Άρτα
Σήμερα (03-01-2018) μετά τα μεσάνυχτα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Άρτας, ένας 58χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, φυλάκισης (23) μηνών και χρηματικής ποινής (1.400) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί επιταγών.
Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου σε βάρος 35χρονου ημεδαπού
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου 15χρονου ημεδαπού
Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Ασφάλειας Σπάτων - Αρτέμιδος, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου σε βάρος 35χρονου ημεδαπού και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 15χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. Ειδικότερα, ο 15χρονος κατηγορούμενος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο 35χρονος, σχετικά με πώληση συσκευών και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.  Μετά την τηλεφωνική τους συμφωνία για την αγοραπωλησία και την ηλεκτρονική αποστολή τραπεζικού παραστατικού υποτιθέμενης μεταφοράς χρημάτων, ο 35χρονος απέστειλε τα αντικείμενα, χωρίς ουδέποτε να καταβληθεί το προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό του λογαριασμό.  Τα παραπάνω αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, στην Άρτα
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονης ημεδαπής, για κλοπή
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονης ημεδαπής.Ειδικότερα, χθες (30-12-2017) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, η 49χρονη από κοινού με γυναίκα συνεργό της που αναζητείται, με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από 46χρονο ημεδαπό, το πορτοφόλι του που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση τριών αλλοδαπών, που διέπρατταν συστηματικά κλοπές από σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών .Εξιχνιάστηκε  πλήθος κλοπών κυρίως αλκοολούχων ποτών από τα καταστήματα ενώ εκτιμάται ότι το παράνομο όφελος που αποκόμισαν από τη συστηματική δράση τους ξεπερνά τις 52.000 ευρώ.Εξακριβώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, η εγκληματική δράση τριών αλλοδαπών, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην κλοπή κυρίως αλκοολούχων ποτών από καταστήματα (super – market) στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και στη μετέπειτα πώλησή τους.Πρόκειται για τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 57, 34 και 57 ετών (δύο άνδρες και μία γυναίκα αντίστοιχα), οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (30-12-2017) το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο Άρτας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.Όπως διαπιστώθηκε από την τεκμηριωμένη έρευνα των αστυνομικών,  οι δράστες κατά τους τελευταίους κυρίως μήνες, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και προσποιούμενοι τους πελάτες,  εισέρχονταν στα καταστήματα κυρίως τις ώρες αιχμής και εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό, αφαιρούσαν διάφορα αλκοολούχα ποτά και άλλα προϊόντα.Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι έχουν διαπράξει πλήθος κλοπών από καταστήματα (super - market) στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, όπου υπολογίζεται ότι η αξία των κλοπιμαίων από τη συστηματική δράση τους ξεπερνά τις 52.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων.  Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, χθες (30.12.2017) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι τρεις αλλοδαποί και σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν κλοπιμαία, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από δύο σούπερ μάρκετ ενώ κατασχέθηκε και όχημά τους, ως μέσο διάπραξης των κλοπών.Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι μεταπωλούσαν τα κλοπιμαία, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. 

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου.Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 55χρονου ημεδαπού για υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 57χρονου ημεδαπού. Συγκεκριμένα, ο 57χρονος κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς μετά από διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες για αγορά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μέσω διαδικτύου, πείσθηκε και κατέθεσε την 22-11-2017 σε τραπεζικό λογαριασμό συνολικά το χρηματικό ποσό των (4,290 €) για την αγορά του, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία. Μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 55χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.  Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες:
           Να αποφεύγουν την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζουν, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού,
           Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζουν αγγελίες πώλησης οχημάτων σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς»,
           Σε κάθε περίπτωση να επιδιώκουν τη διασταύρωση του αληθούς της πώλησης οχήματος, την τεχνική εξέταση του (σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο κατά προτίμηση) προ της συναλλαγής καθώς και την επίδειξη της άδειας κυκλοφορίας του, με σκοπό τον, κατά το δυνατό, αποκλεισμό περίπτωσης κλεμμένου οχήματος,
           Να επιδιώκουν ο προγραμματισμός συναντήσεων (ραντεβού) για επίδειξη του οχήματος να γίνεται σε πολυσύχναστα μέρη και σημεία και όχι σε ερημικές τοποθεσίες, για λόγους ασφάλειας,
           Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι έχουν πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
           Τονίζεται ότι οι δράστες αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία με τους παθόντες, επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, μέσω διαφόρων τηλεφωνικών συνδέσεων ή τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εντοπισμού και σύλληψής τους.
Συνελήφθησαν επτά άτομα, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα παίγνια σε χωριό του Δήμου Αρταίων
Συνελήφθησαν, σήμερα (04-01-2018) τα ξημερώματα, σε χωριό του Δήμου Αρταίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, επτά ημεδαποί άνδρες, ηλικίας από 30 έως 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τα παίγνια. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη διενέργειας παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου συνέλαβαν τον προσωρινά υπεύθυνο και έξι θαμώνες, οι οποίοι συμμετείχαν στα τυχερά παίγνια «πόκερ» και «ζάρια» κατά περίπτωση.Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν στην κατοχή των συλληφθέντων και στους χώρους του καταστήματος, συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.480) ευρώ, μία τράπουλα και ζάρια.Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αναζητείται.Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: