ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η ΔΕΠΥ στο επίκεντρο επιτυχημένου σεμιναρίου του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου



Τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την αγάπη, βελτιώνουν όμως τη διαπραγματευτική σου θέση.: ( Κρίστοφερ Μάρλοου )


…ΘΕΜΑΤΑ …13-12-2017


Η ΔΕΠΥ στο επίκεντρο επιτυχημένου σεμιναρίου του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου



























Με ιδιαίτερη επιτυχία και έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, το σεμινάριο με θέμα «ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα): Προβλήματα λόγου & Οργάνωση μελέτης». Εισηγήτρια του σεμιναρίου, που διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης των Ιωαννίνων, ήταν η κυρία Μαρία Ιγνατίου, Λογοθεραπεύτρια και Επιστημονική Υπεύθυνη του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου.Στο καλωσόρισμά του ο κύριος Ελευθέριος Μέλιος συγκινημένος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ενεργό συμμετοχή τους, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη στις δράσεις του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου. Η ανταπόκριση των παιδαγωγών, των ειδικών και τον γονέων, όπου και απευθυνόταν το σεμινάριο, ήταν θερμή, αφού είναι γνωστό ότι η κυρία Ιγνατίου έχοντας την επιστημονική κατάρτιση, έντονη εσωτερική ευαισθησία και αγάπη για τα παιδιά και τους εφήβους, καθώς και συναίσθηση της αποστολής της, βοηθάει με αποτελεσματικό τρόπο στην επίλυση δυσκολιών όπως η Διαταραχή της Ελλειμματικής Προσοχής και Υπεκινητικότητας.Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, με έδρα τα Ιωάννινα. Είναι ένας κορυφαίος φορέας εκπαίδευσης για θέματα Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής, με εκπαιδεύσεις που χαρακτηρίζονται από την ποιοτική τους οργάνωση και τους υψηλού επίπεδου εισηγητές.

«Χαίρε και ευ ποίει» - Κάνε την ευχή σου στολίδι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας στις 19 Δεκεμβρίου 2017

























Την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10.30 π.μ., το Μουσείο φοράει τα γιορτινά του και σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Με απλά υλικά και χαρούμενη διάθεση, οινοχόες, χύτρες, μυροδοχεία και κύπελλα μεταμορφώνονται στα χέρια των παιδιών και αποτελούν τα φετινά στολίδια του δέντρου. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι θα ακούσουμε χριστουγεννιάτικες μελωδίες, θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα κάλαντα και θα ανταλλάξουμε ευχές εμπνευσμένες από την ελληνική αρχαιότητα.
 O Προϊστάμενος της Εφορείας κ.α.α.  , Γεωργία Πλιάκου – Αρχαιολόγος

ΣΥNΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ -  ΑΝ Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   

             























                                   
Σε συγκέντρωση που οργανώσαμε οι συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού μας στις 28/01/2017 στο Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας και αφού συζητήσαμε για τα προβλήματα που μας έχει φορτώσει διαχρονικά η κυβερνητική πολιτική, τόσο στον τομέα της υγείας, όσο και στα οικονομικά που προκύπτουν από την αποφασισμένη περικοπή των συντάξεων μας και την μείωση του φορολογικού ορίου αποφασίσαμε να συντονίσουμε την δράση τόσο μεταξύ μας όσο και με τις πανελλαδικές ομοσπονδίες μας. Στα πλαίσια αυτά αποφασίσαμε την συμμετοχή μας  στην πανελλαδική κινητοποίηση συνταξιούχων που οργανώνει η ΣΕΑ των Ομοσπονδιών μας και θα γίνει στην Αθήνα στις 15/11/2017  και ώρα 5 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Καλούμε όλους τους συναδέλφους όλων των κλάδων να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική κινητοποίηση και απαιτούμε :
-  Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των πληρωμένων δώρων μας.
-  Άμεση καταβολή όλων των κύριων, επικουρικών συντάξεων, καθώς και των εφάπαξ και των μερισμάτων που χρονίζουν.
-  Καταβολή των συντάξεων χηρείας με κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4387/16.
-  Ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.
-  Κατάργηση των παρακρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
-  Κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών - αντεργατικών νόμων και απόδοση σε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί.
-  Καταγγέλλουμε και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις νέες θανατηφόρες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2018. 
Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος. Μπορούμε να τους σταματήσουμε και να πάρουμε πίσω ότι μας έχουν αφαιρέσει. Είμαστε οι πολλοί και έχουμε και το δίκιο με το μέρος μας.Η μετακίνηση μας θα γίνει με λεωφορεία ναυλωμένα από τις ομοσπονδίες μας. Αναχώρηση στις 9 το πρωί από το «ΠΑΝΘΕΟΝ» Ηγουμενίτσας. Για την συμμετοχή σας επικοινωνήστε με τους Συλλόγους μας.
Για τον Σύλλογο Πολιτικών  Συντ/χων ΔΗΜΟΣΙΟΥ :  η  πρόεδρος Βασιλική Μακατσώρη      
Για την Ένωση Συντ/χων ΟΑΕΕ    ο πρόεδρος  :  Τάκης Πετσίνης
Για το Σωματείο Συντ/χων του ΙΚΑ     ο πρόεδρος :     Νίκος Δημητρίου

Δήμος Ηγουμενίτσας : Καταβολής μισθώματος για τις κατανεμημένες επιλέξιμες βοσκήσιμες γαίες για το έτος 2017






















Ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους του Δήμου Ηγουμενίτσας ότι, σύμφωνα με την 1332/93579/16 (ΦΕΚ 2848/Β/7-09-2016) απόφαση του ΥΠΑΑΤ όπως τροποποιήθηκε από την 558/399122/17 (ΦΕΚ 1340 Β/20-4-17), για την κάλυψη των υποχρεώσεων που απορρέουν από το δικαίωμα βόσκησης στις επιλέξιμες βοσκήσιμες εκτάσεις που τους έχουν κατανεμηθεί στο Δήμο μας για το έτος 2017, θα πρέπει είτε να προσέρχονται στον 3ο όροφο του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας είτε να επικοινωνούν με την κ. Καννά στο τηλέφωνο 2665 361233 προκειμένου να ενημερωθούν για το Μίσθωμα που τους αναλογεί.Η καταβολή του μισθώματος μπορεί να γίνει καταθέτοντας το τίμημα σε κάποιον από τους παρακάτω αναφερόμενους λογαριασμούς της Περιφέρειας Ηπείρου:
GR5301724070005407072544367 στην Τράπεζα Πειραιώς
GR2302607080000950200790007 στην Eurobank
Προσοχή! Κατά την κατάθεση του τιμήματος σε κάποιον από τους παραπάνω λογαριασμούς για να μπορεί να ταυτοποιηθεί η πληρωμή, θα πρέπει απαραίτητα να αναγράφεται ως αιτιολογία η ταυτότητα (δεκαψήφιος κωδικός) της αντίστοιχης μίσθωσης/οφειλής για την οποία γίνεται η πληρωμή.Η καταβολή της οφειλής θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 29-12-2017.Μη τήρηση της υποχρέωσης αυτής επιφέρει την ανάκληση της κατανομής επιλέξιμων εκτάσεων για το τρέχον έτος με ότι αυτό συνεπάγεται στην απρόσκοπτη αξίωση των αντίστοιχων ενισχύσεων.Συγκεντρωτικά στοιχεία για τις επιλέξιμες βοσκήσιμες εκτάσεις που έχουν κατανεμηθεί συνολικά σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου μπορείτε να δείτε στις σελίδες:
http://data.php.gov.gr/php2017
http://data.php.gov.gr/php
Σημειώνεται ότι έχουν αποσταλεί ατομικά ειδοποιητήρια σχετικά με το παραπάνω μίσθωμα στις διευθύνσεις κατοικίας του κάθε κτηνοτρόφου.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ
( AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΕΤΙΑΣ 2016-2017 ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  )































Δοξολογία καί εὐχαριστία ἀναπέμπουμε στόν Κύριό μας, ὁ ὁποῖος μέ τό πολύ ἔλεός του μᾶς ἀξίωσε νά τόν ὑπηρετήσουμε στήν ἐνορία Κεστρίνης κατά τή διετία 2016-2017. Ἀνακρίνοντας τή συνείδησή μας, διαπιστώσαμε ὅτι δέν πράξαμε ὅσα ἐπιθυμοῦσε ἡ ψυχή μας. Ὡστόσο ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ καί ἡ ἀνοχή τῶν ἐνοριτῶν μας μᾶς στήριξε καί μᾶς στηρίζει, ὥστε νά μήν ἀποθαρυνθοῦμε, ἀλλά νά ἀποκτήσουμε ἀκμαῖο φρόνημα προσφορᾶς.Πέρασαν δύο χρόνια διακονίας στήν ἐνορία Κεστρίνης. Ἐάν ἦταν, ὅπως θά ἔπρεπε, ἀποτελεσματικά καί πολύκαρπα, μόνο ὁ Θεός τό γνωρίζει, ἐνῶ οἱ πιστοί μποροῦν νά τό ἀξιολογήσουν κατά τήν κρίση τους. Τό βέβαιο εἶναι ὅτι, ἐμφανίσαμε ἐλλείψεις καί ἀδυναμίες.  Ὡστόσο μέ εἰλικρίνεια καρδιᾶς καταθέτουμε ὅτι ἐπιθυμοῦμε τήν προαγωγή τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ βίου καί στόχος μας εἶναι νά πορευόμαστε τήν ἀδιάστροφη ὁδό, ἔχοντας ὡς γνώμονα ζωῆς τό Εὐαγγέλιο καί τήν παράδοση τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας μας.
Π. Ἠλίας Μάκος , Πρεσβύτερος- Θεολόγος
ΔΡΑΣΕΙΣ 2016
-Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας παιδικῆς χορωδίας ἱεροῦ ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης καί μικρή δεξίωση (15 Ἰανουαρίου 2016).
-Ἀπονομή τιμητικοῦ ἐπαίνου στό Μητροπολίτη Παραμυθίας κ. κ. Τίτο (28 Φεβρουαρίου 2016)
-Ἐκδήλωση μέ θέμα: «Ὁδοιπορικό Λόγου καί Τέχνης στή Μ. Ἑβδομάδα» (20 Ἀπριλίου 2016).
-Ἐκδήλωση μέ θέμα: «Ἐκκλησία καί περιβάλλον» (28 Μαΐου 2016)
-Προσκυνηματική ἐκδρομή στόν τάφο τοῦ ὁσίου Παϊσίου (11 Ἰουνίου 2016)
-Πανηγυρικός ἑορτασμός τῆς μνήμης τοῦ ὁσίου Παϊσίου (12 Ἰουλίου 2016)
-Προσκυνηματική ἐκδρομή τοῦ τομέα νεότητας στήν Κέρκυρα καί συμμετοχή στή λιτανεία τοῦ λειψάνου τοῦ ἁγίου Σπυρίδωνα (11 Αὐγούστου 2016, θαυματουργική διάσωση τοῦ νησιοῦ ἀπό τήν πολιορκία τῶν Τούρκων).
-Προσκύνημα νέων στή Μονή Γηρομερίου καί συμβουλευτική καθοδήγησή τους ἀπό τόν ἡγούμενο  π. Μεθόδιο Ντελή (Σεπτέμβριος 2016).
-Ἐπιχρωματισμός τοῦ νέου ναοῦ τοῦ ἁγίου Μηνᾶ (Ὀκτώβριος 2016).
-Διανομή ρουχισμοῦ καί εἰδῶν προικός  σέ οἰκογένειες (Νοέμβριος 2016).
-Ἐξοπλισμός μέ τεχνολογικό ὑλικό  τοῦ πνευματικοῦ κέντρου τῆς ἐνορίας  (Ὀκτώβριος 2016).
- Ἀλλαγή μοκέτας στό Ἱερό Βῆμα τοῦ νέου ναοῦ τοῦ Ἁγίου Μηνᾶ (Νοέμβριος 2016)
-Χριστουγεννιάτικη ἐκδήλωση γιά παιδιά μέ ψαλμούς, τραγούδια, κάλαντα, ποιήματα, διηγήματα (23 Δεκεμβρίου 2016)
-Ἔκδοση ἡμερολογίου τοίχου 2017 (Δεκέμβριος 2016)
- Φιλανθρωπική διακονία καί φροντίδα γιά τούς ἡλικιωμένους (σέ ὅλη τή διάρκεια τοῦ ἔτους)
- Κηρύγματα, κατηχητικό, μαθήματα βυζαντινῆς-παραδοσιακῆς-κλασικῆς μουσικῆς (σέ ὅλη τή διάρκεια τοῦ ἔτους)
ΔΡΑΣΕΙΣ 2017
-Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας παιδικῆς χορωδίας ἱεροῦ ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης καί μικρή δεξίωση (5 Φεβρουαρίου 2017)
-Τετραήμερο  προσκυνηματικό ὁδοιπορικό στό  Ἅγιο Ὄρος νέων (Μάρτιος 2017)
-Ἐκδήλωση μέ θέμα: «Ἀνιχνεύοντας τά ἤθη καί τα ἔθιμα τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδας καί τοῦ Πάσχα στά χωριά τῆς Θεσπρωτίας» (6 Ἀπριλίου 2017)
-Ἵδρυση ἐνοριακῆς Τράπεζας Αἵματος  «Ὁ Ἅγιος Μηνᾶς» (Μάϊος 2017)
-Διαμόρφωση τοῦ προαυλείου  τοῦ ἐξωκλησίου τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὑδροδότησή του καί δημιουργία χώρου στάθμευσης αὐτοκινήτων στόν περιβάλλοντα χῶρο  (Μάϊος 2017)
-Ἀναβίωση μέ ἐπιτυχία τοῦ ἡμερήσιου πανηγυριοῦ στό ἐξωκκλῆσι τοῦ Ἁγίου Νικολάου (21 Μαΐου 2017)
-Ἐκδρομή τῶν μαθητῶν/τριῶν τοῦ κατηχητικοῦ σχολείου στή Σαγιάδα καί μικρή δεξίωση (28 Μαΐου 2017)
-Προσκυνηματική ἐκδρομή στά Μετέωρα  καί ἐπίσκεψη στήν Καλαμπάκα καί στό Μέτσοβο ( 17 Ἰουνίου 2017)
-Πανηγυρικός ἑορτασμός τῆς μνήμης τοῦ ὁσίου Παϊσίου (12 Ἰουλίου 2017)
-Πρώτη ἐθελοντική αἱμοδοσία μέ μεγάλη συμμετοχή (16 Ἰουλίου 2017)
-Προσκυνηματική ἐκδρομή τοῦ τομέα νεότητας στήν Κέρκυρα καί συμμετοχή στή λιτανεία τοῦ λειψάνου τοῦ ἁγίου Σπυρίδωνα (11 Αὐγούστου 2017, θαυματουργική διάσωση τοῦ νησιοῦ ἀπό τήν πολιορκία τῶν Τούρκων).
-Ἐπιχρωματισμός κοιμητηριακοῦ ναοῦ Ἀναστάσεως (Αὔγουστος 2017)
-Προσκύνημα νέων στή Μονή Γηρομερίου καί συμβουλευτική καθοδήγησή τους ἀπό τόν ἡγούμενο  π. Μεθόδιο Ντελή (Σεπτέμβριος 2017)
-Καθαρισμός τοῦ ἐξωτερικοῦ χώρου τοῦ παλαιοῦ ναοῦ τοῦ Ἁγίου Μηνᾶ καί μερική διαμόρφωσή του (Ὀκτώβριος 2017)
-Ἔκδοση ἡμερολογίου τσέπης 2018 μέ θέμα «Ἠ Κεστρίνη (Σκουπίτσα) μέσα στό χρόνο”, καθώς καί ἡμερολογίου τοίχου 2018 (Δεκέμβριος 2017).
- Φιλανθρωπική διακονία καί φροντίδα γιά τούς ἡλικιωμένους (σέ ὅλη τή διάρκεια τοῦ ἔτους)
- Κηρύγματα, κατηχητικό, μαθήματα βυζαντινῆς- κλασικῆς μουσικῆς (σέ ὅλη τή διάρκεια τοῦ ἔτους)

ΕΛ.ΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS















 
Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη είσοδο και καταδικαστικές αποφάσεις στον Αμπελώνα Φιλιατών
Συνελήφθησαν, χθες (12-12-2017) το μεσημέρι στον Αμπελώνα Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21 και 39 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γρεβενών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας καταστήματος στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, χθες (11-12-2017) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, να έχει παραβιάσει το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στην Άρτα
Συνελήφθη, χθες (11-12-2017) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς  Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης οχτώ μηνών, για εμπρησμό.
Θανατηφόρο τροχαίο με παράσυρση δύο πεζών στην περιοχή Ρόκκα Άρτας
Χθες (12-12-2017) αργά το απόγευμα, στο 70,4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας (περιοχή Ρόκκα Άρτας), Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο οδηγούμενο από 45χρονο υπήκοο Αλβανίας, παρέσυρε δύο πεζούς υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 28 και 25 ετών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 28χρονου και τον ελαφρύ τραυματισμό του 25χρονου.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας καταστήματος στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, σήμερα (13-12-2017) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι ως ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατελήφθη να λειτουργεί αυτό έχοντας παραβιάσει το ωράριο λειτουργίας.












                            

Δεν υπάρχουν σχόλια: