ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας : Ψήφισμα σχετικά με την προωθούμενη κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων




Η δύναμη των γυναικών δεν βρίσκεται σ’ αυτό που λένε, αλλά πόσες φορές το λένε.:  ( Μαρσέλ Ασάρ )


…ΘΕΜΑΤΑ …20-11-2017


Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας : Ψήφισμα σχετικά με την προωθούμενη κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων 
























Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας εξέδωσε το κάτωθι ψήφισμα σχετικά με την προωθούμενη κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα:
           Στηρίζουμε και διεκδικούμε την διατήρηση του Τμήματος στην Ηγουμενίτσα, με κατεύθυνση «Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στην Διοίκηση και την Οικονομία» σε Πανεπιστημιακό επίπεδο.
           Ζητούμε:
o          Άμεση προκήρυξη των δύο (2) θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού που αποδόθηκαν στην πρόσφατη κατανομή από το ΤΕΙ στο τμήμα που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα.
o          Άμεση αποδέσμευση των κονδυλίων και ταχύτατη δημοπράτηση της ανακαίνισης των φοιτητικών εστιών στην Ηγουμενίτσα.
o          Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας
           Επιθυμούμε να λειτουργήσουν προγράμματα διετούς φοίτησης, παράλληλα όμως με το τμήμα.  
Το παρόν ψήφισμα θα αποσταλεί στον Υπουργό Παιδείας και στους Βουλευτές του Νομού Θεσπρωτίας.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Δήμος Ηγουμενίτσας : Ίδρυση Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια 





















Δυναμικά ο Δήμος μας συνεχίζει την πορεία του όσον αφορά την Κοινωνική πολιτική και ιδιαίτερα τη στήριξη των ήδη υπαρχουσών δομών για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και την ίδρυση νέων που αφορούν την πρόληψη σε θέματα Υγείας των πολιτών. Προχωράει λοιπόν στην ίδρυση του συμβουλευτικού σταθμού για την άνοια. Για αυτόν το λόγο ύστερα από πρόσκληση το Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ & ΚΕΔΕ Δημάρχου Αμαρουσίου Γεωργίου Πατούλη, της Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Alzheimer & Καθηγήτριας ΑΠΘ Μαγδαληνής Τσολάκη και του Δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, κοινωνικοί επιστήμονες και επιστήμονες υγείας που ανήκουν στο δυναμικό του Νομικού προσώπου του Δήμου μας, συμμετείχαν στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Κοινότητες φιλικές προς την άνοια. Δημιουργία δικτύου Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια στους Δήμους της Ελλάδας».Στόχος της λειτουργίας του συμβουλευτικού σταθμού, είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη της Άνοιας και κυρίως η υποστήριξη των πασχόντων δημοτών και κατοίκων του Δήμου (μέσω μη φαρμακευτικών θεραπειών όπως ασκήσεων μνήμης, εργοθεραπείας, γυμναστικής κλπ) και η ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους.Οι υπηρεσίες που προβλέπεται να παρέχονται μέσω του συμβουλευτικού σταθμού από εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας είναι:
           Πρόληψη μέσα από ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης σε ηλικιωμένους χωρίς προβλήματα μνήμης & ενημερωτικές ομιλίες στην κοινότητα,
           Έγκαιρη Διάγνωση με αξιολόγηση νοητικών λειτουργιών, υποστήριξη ανθρώπων με προβλήματα μνήμης άνω των 60 ετών με προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης,
           ψυχοεκπαίδευση και υποστήριξη συγγενών και λοιπών φροντιστών και
           δράσεις διασύνδεσης στην κοινότητα.
Σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να μην αισθανθούμε υπερήφανοι για το γεγονός πως έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο Δήμο μας, ο οποίος δέχθηκε συγχαρητήρια για τους ταχύτατους ρυθμούς που ακολουθεί, όσον αφορά την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων όπως το ΚΕΠ Υγείας, το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και τώρα τον Συμβουλευτικό σταθμό για την Άνοια.
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ       Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής
   Γεράσιμος Φουσέκης                             Δημήτριος Πάκος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΔΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
























 Η Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, ενημερώνει τους πολίτες της, ότι την Τρίτη πρωί, 21η Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής  Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD», έχει προγραμματίσει να παραδώσει στους Δήμους-Εταίρους ποσότητες οπωρολαχανικών, παντοπωλείου & νωπών προϊόντων προς διανομής στους δικαιούχους. Σύμφωνα με την Δ23/ οικ.17108/875/2017–ΦΕΚ 1474/Β/28-4-2017 Υπουργική Απόφαση περί “Καθορισμού όρων και προϋποθέσεων ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα», ωφελούμενοι είναι αποκλειστικά οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.), οι οποίοι τροποποίησαν την αίτησή τους, δηλώνοντας ότι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διανομών ΤΕΒΑ. Οι Δήμοι –Εταίροι θα ενημερώσουν σχετικά τους δικαιούχους για τις ημέρες και ώρες διανομής των ειδών .Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν τον αριθμό της αίτησης τους και το ΑΜΚΑ τους.ημεία Διανομής:   
• Για το Δήμο Ηγουμενίτσας : Δνση : Κοινωνικό Παντοπωλείο ,   28ης Οκτωβρίου (πρώην Μαθητική Εστία), Ηγουμενίτσα 
• Για το Δήμο Σουλίου: Δνση : Κοινωνικό Παντοπωλείο ,κτίριο ΚΕΓΕ επί της Ε.Ο Ηγουμενίτσας –Παραμυθιάς, Παραμυθιά .
• Για το Δήμο Φιλιατών : Δνση : Κοινωνικό Παντοπωλείο , ισόγειο του κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου, Εθνικής Αντίστασης αρ. 120, Φιλιάτες .
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της  Δνσης Δημόσιας Υγείας &΄ Κοινωνικής Μέριμνας στο τηλ. επικοινωνίας: 2665360187.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ :    ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ

Δήμος Ηγουμενίτσας : Διανομή τροφίμων






















Ο Δήμος Ηγουμενίτσας μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας θα διανείμει τρόφιμα σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ στη πρώην Μαθητική Εστία από Τετάρτη 22-11-2017 έως Παρασκευή 24-11-2017 & ώρες 10:00 έως 14:00. Οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά τον Α.Μ.Κ.Α. τους. Πληροφορίες: κα Μπούτα Χριστίνα, 2665021003, pronoia@1345.syzefxis.gov.gr                               
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
















Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στην Ελεούσα Ιωαννίνων, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες (19-11-2017) αργά το απόγευμα στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες αργά το απόγευμα, μετά από έλεγχο που έγινε στον 30χρονο, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, βάρους (17,9) γραμμαρίων και μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2,9) γραμμαρίων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη 27χρονου αλλοδαπού στο Δελβινάκι για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παραβίαση περιορισμών διαμονής
Συνελήφθη, προχθές (18-11-2017) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 27χρονος υπήκοος Μαρόκου, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παραβίαση περιορισμών διαμονής.Αναλυτικότερα, κατά τη διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ο 27χρονος αλλοδαπός δήλωσε αρχικά ψευδή στοιχεία ταυτότητας.Στη συνέχεια, από τον έλεγχο των πραγματικών του στοιχείων, προέκυψε ότι είχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση στην Κόνιτσα
Συνελήφθη, χθες (19-11-2017) το πρωί στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης ενός έτους και τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και ψευδή ανώμοτη κατάθεση.

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου






















Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ανέδειξε τους αναδόχους των παρακάτω έργων:
         «Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
         «Εργασίες συντήρησης οδικού δικτύου: α. Καστανιά – Τετράκωμο, β. Τυμπά - Διχομοίρι» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεώργιος Μπαζούκης
         «Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών αντλιοστασίων στράγγισης πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 10.000 ευρώ. Ανάδοχος: Α. Τσώρος - Λ. Σακκάς ΟΕ
         «Τεχνικά έργα αντιστήριξης εδαφών και διευθέτησης όμβριων υδάτων στην οδό Άνω Ράχης – Δεσποτικών (Β’ φάση)» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 10.700 ευρώ. Ανάδοχος: Φώτιος Στεφάνου
         «Τοποθέτηση ραντάρ ανίχνευσης ταχύτητας στον Αρχάγγελο»  Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 13.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεώργιος Μυριούνης
         «Καθαρισμός κοίτης χειμάρρου Ζούτου» Π.Ε. Άρτας, συνολικής δαπάνης 14.230,24 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Ζιώβας
         Αποκατάσταση Κεντρικού αντλιοστασίου ΤΟΕΒ Μπόιδα- Μαυρή, Π.Ε. Πρέβεζας (προμήθεια υλικών Μέσης τάσης και ομαλών εκκινητών), συνολικής δαπάνης   19.344 ευρώ. Ανάδοχος  ΦΩΤΙΟΣ Β. ΚΩΝ/ΝΟΣ.
Επίσης ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:
         «Παροχή Υπηρεσιών Υποστήριξης στη σχεδίαση και υλοποίηση των δράσεων στο πλαίσιο του έργου: “Sustainable Urban Mobility in MED PORT cities”- “SUMPORT”»,  (Π.Ε. Θεσπρωτίας) προϋπολογισμού 106.000 ευρώ
         «Αποκατάσταση οδού Αρχαία Κασσιώπη – Καμαρίνα – Μυρσίνη», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ
         «Αποκατάσταση οδού Άνω Καλεντίνη – Διχομοίρι στη θέση Μαραθόρεμα», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ
         «Εργασίες αντικατάστασης κατεστραμμένων ιστών οδοφωτισμού στο ΕΟΔ Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ
         «Συμπληρωματικές αποτυπώσεις περιοχής υπό αναδασμό αγροκτήματος Αηδονοχωρίου Κόνιτσας», προεκτιμώμενης αμοιβής 35.000 ευρώ
         «Βελτίωση προσβάσεων σε παραγωγικές μονάδες στο Δήμο Νικολάου Σκουφά (ΔΕ Αράχθου)» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ
         «Βελτίωση πρόσβασης σε παραγωγική μονάδα (πτηνοτροφείο) Δήμου Νικολάου Σκουφά Δ.Ε. Κομποτίου» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.










                                   
    
              
                                                                                                                       




Δεν υπάρχουν σχόλια: