ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ στην πόλη των Φιλιατών



Ερωτισμός είναι να χρησιμοποιείς ένα πούπουλο. Πορνογραφία είναι να χρησιμοποιείς ολόκληρο το κοτόπουλο. : ( Ιζαμπέλ Αλιέντε )


…ΘΕΜΑΤΑ …17-11-2017


Νέα κακοκαιρία:  Ερχεται μεσογειακός κυκλώνας «Ζήνωνας»




















Ονομάστηκε «Ζήνωνας» αν και οι μετεωρολόγοι διαφωνούν μεταξύ τους για το πόσο δόκιμο είναι να «βαπτίζονται» τα φυσικά φαινόμενα. Συμφωνούν, όμως, σε κάτι: Ότι ένας μεσογειακός κυκλώνας με τροπικά χαρακτηριστικά θα «χτυπήσει» τη χώρα μας από αύριο το βράδυ. Ένας στρόβιλος μεγέθους ίσο με την Πελοπόννησο που αναμένεται να προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους.«Τον αποκαλούμε τροπικό κυκλώνα μεσογειακού τύπου γιατί οπτικά μοιάζει με τους τροπικούς κυκλώνες. Έχει «μάτι»- δηλαδή άνοιγμα- και σπειροειδή κίνηση γύρω από αυτό. Τέτοια φαινόμενα εμφανίζονται στη Μεσόγειο μία ή δύο φορές το χρόνο. Βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με την ένταση και την ταχύτητά των κυκλώνων της Καραϊβικής», λέει στο in.gr ο ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Κώστας Λαγουβάρδος. «Ο πιο πρόσφατος κυκλώνας τέτοιου τύπου είχε εμφανιστεί το διήμερο 30-31 Οκτωβρίου του 2016 στην Κρήτη με ισχυρές καταιγίδες», προσθέτει.Παρότι τα προγνωστικά μοντέλα μέχρι πριν από λίγες ημέρες δεν επιβεβαίωναν την εκδήλωση του φαινομένου, σήμερα η κατάσταση αποσαφηνίστηκε και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο κυκλώνας θα κάνει την εμφάνισή του από αύριο το βράδυ. «Παρ’ όλ’ αυτά, δεν είμαστε ακόμη σε θέση να γνωρίζουμε την ακριβή πορεία του», δηλώνει ο κ. Λαγουβάρδος.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ στην πόλη των Φιλιατών 






















Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που θα γίνει την 21η Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη, καταρτίζουμε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη των Φιλιατών, ως ακολούθως:ΤΡΙΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017:
ΓΕΝΙΚΑ:
1-Στους Φιλιάτες - Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, του Δημοτικού Καταστήματος, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από την 8η πρωϊνή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου.
2-Φωταγώγηση των ανωτέρω και της πόλης, κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2017.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
Ώρα 10:15΄:
3-Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.
 -Μετά τη δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από Αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων 
  -Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία,  στην Εκκλησία, ώρα 10.05΄.
4-  Ώρα 11.00΄: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, από τους κ.κ.:
α.  Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Θεσπρωτίας
β.  Βουλευτή  Ν.Θεσπρωτίας κ. Κάτση Μάριο
 γ.  Βουλευτή Ν. Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειο
δ.  Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών   
ε.  Δήμαρχο Φιλιατών
στ.  Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
ζ.  Δήμαρχο Σουλίου
η.  Πρόεδρο Δ.Σ. Φιλιατών
θ.  Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας
ι.  Δ/κτη της 3ης ΠΕΔΙΛ του Λιμενικού Σώματος
ια.  Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας
ιβ. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών
ιγ. Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών
ιδ.   Εκπρόσωπο Συνδέσμου  Φίλων Στρατού
ιε. Εκπρόσωπο Ε.Ο.Ε.Α. – Ε.Δ.Ε.Σ.   
ιζ. Εκπρόσωπο Π.Ε.Α.Ε.Α.                
 - Ενός (1) λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
5- Ακολουθεί δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φιλιατών.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ       Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ   Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ                          ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ- NEWS
Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός, διακινητής ναρκωτικών, σε «μπλόκο» στην Αετόπετρα Ιωαννίνων
Κατασχέθηκαν πάνω από -142- κιλά κάνναβης μέσα σε αυτοκίνητο




































Σήμερα (17-11-2017) νωρίς το πρωί στην Αετόπετρα Ιωαννίνων, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνελήφθη 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά  και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη  διακίνηση. Αναλυτικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί στην Αετόπετρα Ιωαννίνων, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος δράστης και μετά από έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν έξι σάκοι που περιείχαν -107- δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -142- κιλών και -500- γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
           -107- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -142- κιλών και -500- γραμμαρίων,
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
           το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ και
           δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Δευτέρα (20-11-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη (21-11-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (22-11-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (23-11-2017)    και    ώρες    από     08:00  έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (24-11-2017)   και  ώρες    από  18:00  έως  01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Κυριακή  (26-11-2017)   και   ώρες   από    08:00   έως   15:00
           ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.
Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Αλγερίας, ο οποίος ενέχεται σε δύο υποθέσεις κλοπών από σταθμευμένα οχήματα στα Ιωάννινα 
Συνελήφθη, χθες (16-11-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλγερίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω κλοπές:
           Χθες μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, απ’ όπου αφαίρεσε  διάφορα αντικείμενα, έγγραφα και πορτοφόλι με  χρηματικό ποσό.
           Χθες το μεσημέρι στα Αμπελάκια Ιωαννίνων αφαίρεσε από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μία τσάντα.
Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 27χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Κεράσοβο Ιωαννίνων, ο οποίος προωθούσε με δίκυκλη μοτοσικλέτα, στο εσωτερικό της χώρας, έναν παράνομο μετανάστη
Συνελήφθη, χθες (16-11-2017) αργά το βράδυ κοντά στη διασταύρωση Κεράσοβου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, έναν παράνομο μετανάστη. Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε δίκυκλη μοτοσικλέτα την οποία οδηγούσε ο 27χρονος, διαπίστωσαν ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, έναν 26χρονο ομοεθνή του, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Η δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του 27χρονου αλλοδαπού, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.
Συλλήψεις δύο φυγόποινων αλλοδαπών στο Δελβινάκι Ιωαννίνων
Συνελήφθησαν, χθες (16-11-2017) το βράδυ στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 27 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Καβάλας και Καστοριάς, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: