ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Την ένταξη πράξεων στο "Ήπειρος 2014-2020" για υπηρεσίες προς ΑμεΑ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης



Οι άνθρωποι που δημιουργούν ιστορία, δεν έχουν χρόνο να τη γράψουν.: ( Φον Μέτερνιχ )


ΘΕΜΑΤΑ …06-04-2017


Την ένταξη πράξεων στο "Ήπειρος 2014-2020" για  υπηρεσίες προς ΑμεΑ  υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης




 







Με αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" δύο πράξεις για τη στήριξη ατόμων με αναπηρία και ειδικές ανάγκες. Η πρώτη με συνολικό κόστος 547.200 ευρώ, έχει δικαιούχο φορέα τον "Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία" "Αγκαλιά" Άρτας.  Ο Σύλλογος θα λειτουργήσει Κέντρο Διημέρευσης Φροντίδας για 19 άτομα με ειδικές ανάγκες για 12 μήνες επί τρία χρόνια. Η δεύτερη πράξη με συνολικό κόστος 720.000 ευρώ, έχει δικαιούχο το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νομού Άρτας.  Πρόκειται για τη λειτουργία Κέντρου Διημέρευσης Φροντίδα για  με ειδικές ανάγκες Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Αγία Θεοδώρα". Μέσω αυτού θα  παρέχονται υπηρεσίες σε  25 άτομα με ειδικές ανάγκες, για 12 μήνες επί 3 έτη άτομα.

Let’s Do It Greece 2017 – Δήμος Ηγουμενίτσας

















Και φέτος ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις εθελοντισμού του Let’s do it Greece. Η εβδομάδα εθελοντισμού, που ξεκίνησε από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου, ξεπέρασε και φέτος κάθε προσδοκία στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών, συλλόγων και φορέων έφερε άριστα αποτελέσματα, όχι μόνο στον καθαρισμό στοχευμένων περιοχών, αλλά στη διάδοση του μηνύματος της ανάγκης αλλαγής της νοοτροπίας μας, με τη σκέψη ότι η αλλαγή ξεκινάει πάντα πρώτα από εμάς τους ίδιους.Οι δράσεις εθελοντισμού που πραγματοποιήθηκαν εντός του Δήμου Ηγουμενίτσας είναι οι εξής:
           Δ.Κ. Ηγουμενίτσας:
         Καθαρισμός στάσεων λεωφορείων στην κεντρική πλατεία της Ηγουμενίτσας και στο πνευματικό κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ
(Συμμετοχή: Δ.Κ. Ηγουμενίτσας, ΚΕΘΕΑ Ηπείρου, εθελοντές)
         Καλλωπισμός του περιφραγμένου πάρκου, πλησίον της Alpha Bank, στον πεζόδρομο της Γρ. Λαμπράκη, με φύτευση λουλουδιών
(Συμμετοχή: Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος «Ρένα Κώτσιου»)
           Παραλία Δρεπάνου:
         Καθαρισμός ακτής και ανάδειξη του φυτού «κρινάκι της άμμου» με περίφραξη
(Συμμετοχή: Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, Α’ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, Αθλητικός Σύλλογος Wing Tzun Ηγουμενίτσας, εθελοντές)
           Ποδηλατόδρομος Δρεπάνου:
         Καθαρισμός ποδηλατόδρομου και κοπή χόρτων
(Συμμετοχή: Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας, Γ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ Ηγουμενίτσας, εθελοντές)
           Δ.Κ. Γραικοχωρίου:
         Καθαρισμός της περιοχής γύρω από το Σχολείο και το Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου», καθώς και της περιοχής του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας
(Συμμετοχή: Δ.Κ. Γραικοχωρίου, ΠΑΚΠΠΟ, Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Αγ. Δημήτριος»)
         Ζωγραφική στις σκάλες και στο μονομπλόκ πίσω από την Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας
(Συμμετοχή: Δ.Κ. Γραικοχωρίου, ΚΔΑΠ Δίαυλος)
           Τ.Κ. Λαδοχωρίου:
         Εξωραϊσμός του περιβάλλοντος χώρου του Νηπιαγωγείου Λαδοχωρίου - βάψιμο γλαστρών και οργάνων της παιδικής χαράς, των πάγκων και των κιγλιδωμάτων περίφραξης
(Συμμετοχή: Πολιτιστικός Σύλλογος Λαδοχωρίου, Νηπιαγωγείο Λαδοχωρίου)
           Τ.Κ. Συβότων:
         Καθαρισμός του μονοπατιού των ερωτευμένων
(Συμμετοχή: Sivotistas)
         Καθαρισμός και εξωραϊσμός παραλιών στα νησιά Συβότων
(Συμμετοχή: Sivotistas)
           Τ.Κ. Πέρδικας:
         Καθαρισμός των εισόδων της Πέρδικας 
(Συμμετοχή: Τ.Κ. Πέρδικας, Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και εθελοντές)
           Δ.Ε. Μαργαριτίου:
         Βάψιμο και ζωγραφική του τοίχου της εισόδου του Νηπιαγωγείου
(Συμμετοχή: ΚΔΑΠ Μαργαριτίου, Νηπιαγωγείο Μαργαριτίου)
         Ανάδειξη του χώρου του Κάστρου Μαργαριτίου και του μονοπατιού με καθαρισμό και κοπή χόρτων           
(Συμμετοχή: Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μαργαριτίου και Καταβόθρας, Τ.Κ. Μαργαριτίου, Καταβόθρας, Ελευθερίου, Σπαθαραίων, εθελοντές της περιοχής Μαργαριτίου)
         Ανάδειξη του πάρκου της λίμνης Καλοδικίου με επισκευές και βάψιμο των ξύλινων κατασκευών (κιόσκι, παγκάκια, τραπέζια), με κοπή χόρτων και καθαρισμό του χώρου     
(Συμμετοχή: Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μαργαριτίου και Καταβόθρας, Τ.Κ. Μαργαριτίου, Καταβόθρας, Ελευθερίου, Σπαθαραίων, εθελοντές της περιοχής Μαργαριτίου).
Πνεύμα εθελοντισμού έδειξαν και οι περισσότερες Σχολικές μονάδες Α’θμιας Εκπαίδευσης, που καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντισμού προχώρησαν σε καθαρισμό των σχολικών αύλειων χώρων, κλαδέματα, σκαλίσματα και δενδροφυτεύσεις, βάψιμο κιγλιδωμάτων περίφραξης και ζωγραφική σε τοίχους.Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, μετά το πέρας των εθελοντικών δράσεων, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:«Και φέτος ο Δήμος Ηγουμενίτσας έδωσε ένα δυναμικό «παρών» στη γιορτή του εθελοντισμού «Let’s do it Greece”. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι με πνεύμα εθελοντισμού, ανταποκρίθηκαν στο πανελλήνιο κάλεσμα για δράσεις εξωραϊσμού και καθαρισμού των χώρων που ζούμε. Είναι δική μας ευθύνη να ομορφύνουμε τον τόπο μας, αλλά και να περάσουμε στα παιδιά μας το μήνυμα της αξίας συμμετοχής σε δράσεις εθελοντισμού. Ελπίζω και του χρόνου η συμμετοχή να είναι εξίσου μεγάλη. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους σας!» .
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ -  NEWS 












 



Συνελήφθη άμεσα 36χρονη ημεδαπή για ληστεία σε βάρος 83χρονου ημεδαπού στην πόλη της Άρτας
 Αναζητείται συνεργός της.Οι συντονισμένες και μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη 36χρονης ημεδαπής για ληστεία σε βάρος 83χρονου ημεδαπού, στην πόλη της Άρτας. Σε βάρος της 36χρονης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για  το αδίκημα της ληστείας ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μία συνεργός της 36χρονης, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρις στιγμής.Ειδικότερα, χθες (05-04-2017) το πρωί στην πόλη της Άρτας, οι δύο γυναίκες ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν, από ανασφάλιστη πόρτα, σε σπίτι ιδιοκτησίας 83χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Κατά τη διαφυγή τους, έγιναν αντιληπτές από τον παθόντα, στον οποία η μία εξ αυτών άσκησε σωματική βία, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και να διαφύγουν. Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της 36χρονης και στο πλαίσιο ερευνών, εντοπίστηκε και συνελήφθη. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Άρτας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στην Άρτα
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 32χρονου και μίας 47χρονης.Οι δράστες, με το πρόσχημα της διευθέτησης οικονομικών εκκρεμοτήτων προς την εφορία συγγενικού προσώπου της ηλικιωμένης, της απέσπασαν χρηματικό ποσό.Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στην πόλη της Άρτας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 32χρονου και μίας 47χρονης.Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, το πρωί της (30-03-2017) στην πόλη της Άρτας, οι δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγισαν 78χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα της διευθέτησης οικονομικών εκκρεμοτήτων προς την εφορία συγγενικού της προσώπου, της απέσπασαν  χρηματικό ποσό.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί  το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθη, επ’ αυτοφώρω, 39χρονος αλλοδαπός για κλοπή από επιχείρηση στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, επ΄ αυτοφώρω, χθες (05-04-2017) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή από επιχείρηση στην Πρέβεζα.Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας συνεργός του, ο οποίος αναζητείται.Ειδικότερα, μετά από καταγγελία για κλοπή σε εξέλιξη σε ανενεργή επιχείρηση στην Πρέβεζα, άμεσα μετέβησαν αστυνομικοί στο σημείο, όπου εντόπισαν στον περιβάλλοντα χώρο της επιχείρησης τον 39χρονο δράστη και τον συνέλαβαν, ενώ ο συνεργός διέφυγε και αναζητείται.Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες είχαν αφαιρέσει διάφορα πάνελ και μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία είχαν φορτώσει σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που βρέθηκε σταθμευμένο παραπλεύρως της επιχείρησης. Το ανωτέρω όχημα, ιδιοκτησίας του 39χρονου δράστη, κατασχέθηκε ενώ τα κλαπέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Κομπότι Άρτας, οι οποίοι προωθούσαν με αυτοκίνητο, στο εσωτερικό της χώρας, παράνομο μετανάστη
Συνελήφθησαν, χθες (05-04-2017) το βράδυ στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Άρτας, δύο υπήκοοι Αλβανίας,  ηλικίας 45 και 47 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, έναν παράνομο μετανάστη. Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 45χρονου αλλοδαπού, διαπίστωσαν ότι αυτός από κοινού με έτερο 47χρονο, προωθούσαν στην ενδοχώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής,  έναν 20χρονο υπήκοο ομοεθνή τους, μη νόμιμο μετανάστη. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Άρτας.
 Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με  το αυτοκίνητό του, μία μη νόμιμη μετανάστρια
Συνελήφθη, χθες (05-04-2017) το μεσημέρι στη διασταύρωση Δελβινακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά  μίας μη νόμιμης μετανάστριας.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 39χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μία ομοεθνή του, ηλικίας 59 ετών, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων της 59χρονης προέκυψε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 39χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά. Οι συλληφθέντες  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο Βαρλαάμ Ιωαννίνων, οι οποίοι προωθούσαν με αυτοκίνητο, στο εσωτερικό της χώρας, δύο παράνομους μετανάστες
Συνελήφθησαν, σήμερα (06-04-2017) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο Βαρλαάμ Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ένας 60χρονος άνδρας και μία 44χρονη γυναίκα, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, δύο παράνομους μετανάστες. Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες ως οδηγός και συνοδηγός, διαπίστωσαν ότι αυτοί από κοινού, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 28 και 27 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των δύο αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Κατασχέθηκαν:
•το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά
•το χρηματικό ποσό των (612,8) ευρώ
•τρία κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.








Δεν υπάρχουν σχόλια: