ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΕΛ.ΑΣ. : Ενημερωτική διάλεξη πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα για την πρόληψη εξαπάτησης ευπαθών κοινωνικών ομάδωνΘΕΜΑΤΑ

ΕΛ.ΑΣ. : Ενημερωτική διάλεξη πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα για την πρόληψη εξαπάτησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων


Αναλύθηκε διεξοδικά ο τρόπος δράσης και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις τηλεφωνικές απάτες, όπου οι δράστες υποδύονται συγγενικά πρόσωπα των ηλικιωμένων ή ισχυρίζονται ότι καλούν εκ μέρους τους και ζητούν την καταβολή χρημάτωνΕνημερωτική διάλεξη πραγματοποιήθηκε σήμερα (08-11-2016) το πρωί,  στο 2ο Κ.Α.Π.Η. Ιωαννίνων, με θέμα την αποφυγή θυματοποίησης ευπαθών ομάδων πολιτών από απάτες.ε αναλυτικό τρόπο παρουσιάστηκε η μεθοδολογία δράσης των επιτήδειων, που αφορά τόσο σε τηλεφωνικές απάτες, όσο και σε επισκέψεις σε σπίτια, ζητώντας χρήματα για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων ή ακόμα και για υποτιθέμενη άμεση ανάγκη που προέκυψε από δήθεν τροχαίο ατύχημα.Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις τηλεφωνικές απάτες με τη μέθοδο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος καθώς η συγκεκριμένη μεθοδολογία απάτης έχει εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές της χώρας και γι αυτό τον λόγο οι πολίτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί και να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση ή για κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ατόμων που δεν γνωρίζουν. Η συγκεκριμένη μεθοδολογία αποτυπώνεται ως ακολούθως:
•Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι άλλοτε νοσοκομειακούς γιατρούς, άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως το παιδί τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.
•Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των υποψήφιων θυμάτων.
•Για να γίνουν πιο πειστικοί, άλλοι συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα. Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στο σπίτι τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, κοντά στο σπίτι.Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.
Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας. Μπορούν να απευθύνονται στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, ενώ για άμεση αστυνομική επέμβαση να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100.Επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (http://www.hellenicpolice.gr ), στην ενότητα « Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές » καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Σώματος σε Facebook και Twitter παρατίθενται γενικές και ειδικότερες συμβουλές για την πρόληψη των κλοπών-διαρρήξεων και των απατών.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση στην ΗγουμενίτσαΣυνελήφθη, χθες (07-11-2016) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Οκτώβριο 2016 στην Ήπειρο  Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Οκτώβριο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 14 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 7 το 2015). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3  θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (κανένα το 2015)
3  τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 1 το 2015)
8 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2015)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 22 παθόντες (έναντι 13 το 2015). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
5     νεκροί ( κανένας το 2015)
4     σοβαρά τραυματίες (έναντι 1 το 2015)
13   ελαφρά τραυματίες (έναντι 12 το 2015)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
•υπερβολική ταχύτητα
•κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
•παραβίαση προτεραιότητας
•ολισθηρότητα του οδοστρώματος
•έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
•λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης  
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά  (4.847) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν :
•937      για υπερβολική ταχύτητα.
  37      για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
  36      για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
• 127     για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
• 117     για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
  35      για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
    1      για παραβίαση προτεραιότητας.
  52      για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
  37      για αντικανονικό προσπέρασμα.
  16     για αντικανονικούς ελιγμούς.
  20      για φθαρμένα ελαστικά.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (105) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (106) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: