ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣΘΕΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 Ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων καταγραφής των έτοιμων προς διαχείμαση κυψελών και συμμετοχής στη δράση 3.2. “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας”:Κυψέλες Διαχείμασης: Η καταγραφή των έτοιμων προς διαχείμαση κυψελών θα γίνεται με αίτηση-δήλωση προς την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας από όλους τους μελισσοκόμους-κατόχους μελισσοκομικών βιβλιαρίων κάθε χρόνο μέχρι 31 Δεκεμβρίου, διαφορετικά θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.Δράση 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας”: Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι που μετακινούν τα μελισσοσμήνη τους κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 20η Μαΐου του επόμενου έτους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως επαγγελματίες αγρότες και κατέχουν τουλάχιστον 110 παραγωγικά μελισσοσμήνη, πρέπει να υποβάλλουν και την αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στη δράση 3.2. “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας” στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας για τις επόμενες μετακινήσεις των μελισσοσμηνών τους. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την προμήθεια των σχετικών αιτήσεων- δηλώσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ : Θ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

 


Οι συνέργειες με Υπ. Τουρισμού και άλλους φορείς στο επίκεντρο της 3ης Συνάντησης   Αντιπεριφερειαρχών & Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού.Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκαν από  την Παρασκευή 7.10.2016 έως την Κυριακή 9.10.2016 στο Ναύπλιο, οι εργασίες της 3ης Συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών & Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού, στην οποία την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και Υπεύθυνος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτος Ιωάννου. Οι Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι έθεσαν όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον τουρισμό, τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως σε επίπεδο διοικητικών δομών, ενώ παράλληλα έκαναν σημαντικές προτάσεις για συνέργειες και συνεργασίες στο τομέα κυρίως του θεματικού τουρισμού όπου υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα σε εθνικό επίπεδο.Συντονιστής της συνάντησης ήταν η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία επεσήμανε ότι ο τουρισμός πρέπει να αποτελεί εθνικό στοίχημα, ζητώντας από τους εκπροσώπους του Υπουργείου να συνεργαστούν και να εμπιστευτούν τις αιρετές Περιφέρειες.Η Διευθύντρια του γραφείου της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Αγγελική Χονδροματίδου μετέφερε το χαιρετισμό της Αν. Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα της 3ης συνάντησης, θα αποτελέσουν για το Υπουργείο Τουρισμού το βασικό πλαίσιο στο οποίο θα στηριχθεί η ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία καθώς και οι συνέργειες μεταξύ του Υπουργείου και Περιφερειών. Την ειδική υπηρεσία Τουρισμού εξειδικευμένης σε θέματα ΕΣΠΑ εκπροσώπησε ο προϊστάμενος κ. Δημήτριος Μπλούκος και τον ΕΟΤ η Γενική Διευθύντρια Έρευνας, Αγοράς και Διαφήμισης κα. Πηνελόπη Νομπιλάκη. Από τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων προέκυψε η κοινή θέση όλων για περισσότερη και συχνότερη επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών σε θέματα τεχνογνωσίας και κυρίως σε θέματα  προβολής σε διεθνή γεγονότα, ενώ ζήτησαν και την αρωγή του υπουργείου για τις διαπεριφερειακές συνεργασίες που θα προκύψουν καθώς και για την  μόχλευση νέων πόρων από Ευρωπαϊκά προγράμματα.                      
ΣΤΡΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: Η διεύρυνση της συνεργασίας οδηγεί σε ανάπτυξη και ευημερία
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα της 3ης Συνάντησης  δήλωσε τα εξής: «Όπως αποδεικνύεται η διαπεριφερειακή συνεργασία είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα τόσο σαν μια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, τεχνογνωσίας και εμπειριών, αλλά και σαν μια ευκαιρία για το ξεκίνημα μιας ουσιαστικής διαδικασίας η οποία μέλλεται να συνεχιστεί και να αποδώσει καρπούς. Μέσα στην αντίξοη οικονομική συγκυρία, που ο τουρισμός είναι ίσως ο πρώτος τομέας που ανθίσταται και αναπληρώνει οικονομικές απώλειες από άλλους τομείς, αποδεικνύεται ότι ο περιορισμός στα τυπικά και οπωσδήποτε συμβατικά χωρικά όρια των περιφερειών αλλά και σε μικρότερη κλίμακα των δήμων, κλπ αποτελεί μια λανθασμένη και αναποτελεσματική λογική. Αντιθέτως, η διεύρυνση της συνεργασίας και η διάνοιξη της αντίληψης πέραν των τοπικών ή (τοπικιστικών) διαχωρισμών είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος που μπορεί να φέρει κοινή ανάπτυξη και ευημερία.Στην 3η συνάντηση αναδείχθηκε η ανάγκη για την πιο άμεση συνεργασία του αρμόδιου υπουργείου με την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να χαραχθεί μια κοινή πολιτική για το προϊόν του τουρισμού, βγήκαν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα και μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να γίνει ανάλογη συνάντηση με την αναπληρωτή Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, όπου θα τεθεί το θέμα της πιο στενής συνεργασίας με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης».Η  4η συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών & Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού, αποφασίσθηκε  να γίνει στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε : ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
"Φωτογραφίζω το γεωπάρκο Βίκου-Αώου"Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. και η Επιτροπή Διατήρησης και Ανάδειξης του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου, μετά τη θετική επαναξιολόγηση του Γεωπάρκου από την  UNESCO,  διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο “Φωτογραφίζω το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου”. Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή του κοινού μέσω της ενασχόλησης με την τέχνη της φωτογραφίας, στην προβολή του Γεωπάρκου και την ανάδειξη όλων εκείνων των στοιχείων που το συνθέτουν: τη γεωλογία, τα οικοσυστήματα, τους οργανισμούς, τους οικισμούς, τον άνθρωπο με τον πολιτισμό και τις δραστηριότητές του. Στον διαγωνισμό  μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι ερασιτέχνες ή επαγγελματίες φωτογράφοι, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά τις φωτογραφίες τους, μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του Γεωπάρκου. Οι κατηγορίες είναι οι εξής: "Γεωλογικοί Σχηματισμοί-Τοπίο", "Οικισμοί-Μνημεία", "Ανθρώπινες Δραστηριότητες", "Άγρια Ζωή", "Αεροφωτογραφίες". Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι η 15η Νοεμβρίου 2016. Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από πενταμελή επιτροπή καταξιωμένων φωτογράφων αλλά και από το κοινό με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Στους νικητές θα απονεμηθούν έπαθλα που προσφέρουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Γεωπάρκου. Οι καλύτερες φωτογραφίες θα εκτεθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος του διαγωνισμού. Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τον τρόπο συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Γεωπάρκου www.vikosaoosgeopark

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 
Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράνομο υπαίθριο εμπόριο στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας
Συνελήφθησαν, χθες (13-10-2016) το πρωί στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 20 ετών, διότι κατελήφθησαν να ασκούν δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου, διαθέτοντας προς πώληση προϊόντα, στερούμενοι την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.
ΕΛ.ΑΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
•Δευτέρα (17-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
•Τρίτη (18-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
•Τετάρτη (19-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
•Παρασκευή   (21-10-2016)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
•Σάββατο (22-10-2016)   και   ώρες   από  18.00   έως   01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά.
Συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαποί για υπόθεση ληστείας, στην Άρτα
Οι συντονισμένες και μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ημεδαπών, για υπόθεση ληστείας, στην πόλη της Άρτας. Πρόκειται για έναν 35χρονο και έναν 32χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία.Ειδικότερα, χθες (13-10-2016) το πρωί στην Άρτα, ο 35χρονος δράστης απώθησε με τη χρήση σωματικής βίας 39χρονο ημεδαπό και αφαίρεσε από το σταθμευμένο όχημά του δύο φιάλες υγραερίου, τις οποίες στη συνέχεια ο 32χρονος συνεργός του φόρτωσε στο όχημά τους και τράπηκαν σε φυγή. Εκδόθηκαν άμεσα αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν οι δύο δράστες το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην πόλη της Άρτας και συνελήφθησαν. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν τα κλοπιμαία και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο Καναλλάκι Πρέβεζας, για παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων
Συνελήφθησαν, χθες (13-10-2016) το μεσημέρι στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 37 και 55 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων.Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ – μπαρ),  οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα  ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα με κερματοδέκτη, σε λειτουργία, στο οποίο είχε εγκατασταθεί παράνομο τυχερό παίγνιο. Κατά τον έλεγχο συνελήφθη ο 37χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος καθώς και ένας 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος συμμετείχε ως παίκτης στο τυχερό παίγνιο, ενώ κατασχέθηκε επίσης και το χρηματικό ποσό των (35,5) ευρώ.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ηρωίνης στο Λούρο Πρέβεζας
Συνελήφθησαν, χθες (13-10-2016) το μεσημέρι στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 26 και 39 ετών, διότι μετά από έλεγχο που έγινε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (6) γραμμαρίων.
Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού .Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υπόθεση κλοπής από σπίτι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 29χρονου ημεδαπού. Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ο 27χρονος δράστης, χθες (13-10-2016) το μεσημέρι αφαίρεσε από μονοκατοικία στη Νέα Σελεύκεια  διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, με σκοπό τη μεταπώλησή τους και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλεμμένα αντικείμενα.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 29χρονου θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Hμερήσια διάταξη Οικονομικής Επιτροπής (συνεδρίαση 14 Οκτωβρίου 2016) της Περιφέρειας Ηπείρου
Την Παρασκευή  14-10-2016 και ώρα 9.30 π.μ. συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,   με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:   Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 06-10-2016 συνεδριάσεως.
1.Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Γ’ τρίμηνο έτους 2016 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 30-08-2016 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση - αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας», προϋπολογισμού € 121.000,00 με Φ.Π.Α.
3.Απόφαση επί της από 26-09-2016 ένστασης του Μυριούνη Γεώργιου του Σωτηρίου κατά του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 24-08-2016 επαναληπτικής δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ηλεκτροφωτισμός Ε.Ο. Άρτας – Πρέβεζας στον κόμβο Πασσά», προϋπολογισμού € 45.000,00 με Φ.Π.Α. επί της έγκρισης του ως άνω Πρακτικού ΕΔ.
4.Έγκριση χορήγησης 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στο Τ.Δ. Πάργας του Δήμου Πάργας», αναδόχου Κ/ξιας Πλώτας Ανδρέας – Μαρκεζίνης Παντελής, μέχρι την 08-02-2017.
5.Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Παλαιοχώρι Συρράκου - Κοτομίστα», αναδόχου «Κωνσταντινίδη Κατασκευαστική Ο.Ε.», μέχρι την 30-12-2016.

6.Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού από Εθνική οδό προς Λαγκάδα Κόνιτσας», αναδόχου Κων/νου Κωσταβασίλη ΕΔΕ, μέχρι την 07-01-2017.
7.Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (τακτοποιητικού με υπέρβαση λόγω αύξησης του Φ.Π.Α.) του έργου  της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Κοσμηρά» αναδόχου «Ιωάννη Γεωργούλα Ε.Δ.Ε.».
8.Έγκριση του Πρακτικού Ι/07-10-2016 (έλεγχος δικαιολογητικών συμμετοχής) της Επιτροπής Διενέργειας του ηλεκτρονικού ανοικτού δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού προϋπολογισμού € 586.774,19 πλέον ΦΠΑ, με αντικείμενο την «Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης του έργου με τίτλο «Υπηρεσίες Υποστήριξης και Διαχείρισης Ανάπτυξης Ενεργειακών Έργων για Αποδοτικά και Φιλικά προς το Περιβάλλον Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Δημόσιο Οδοφωτισμό και Κτίρια στην Περιφέρεια Ηπείρου, Ελλάδα» “Project Development Services for Efficient Eco-Friendly Transportation, Public Lighting and Buildings in the Region of Epirus, Greece”» που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται, από το Μηχανισμό ELENA (ΕΕ-ΕΤΕπ).
9.Έγκριση του Πρακτικού Ι/06-10-2016 (έλεγχος δικαιολογητικών συμμετοχής) της Επιτροπής Διενέργειας του ηλεκτρονικού τακτικού (ανοικτού) διεθνή διαγωνισμού για την εκτέλεση του υποέργου «Προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου», προϋπολογισμού 6.322.500,00 € πλέον ΦΠΑ.
10.Έγκριση των από 07-10-2016 Πρακτικών της Επιτροπής Διενέργειας των πρόχειρων μειοδοτικών διαγωνισμών, για την προμήθεια και μεταφορά αλατιού λευκού (πλυμένου) οδικών δικτύων (χύμα) για τη διευκόλυνση κυκλοφορίας οχημάτων και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από τυχόν χιονοπτώσεις-παγετούς στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη χειμερινή περίοδο 2016-2017.
11.Έγκριση του 3ου Α.Π.Ε. (υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου  της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή τοίχου προστασίας στον ποταμό Άραχθο (Κτήμα Γράβου)» αναδόχου Αλεξάνδρου Λάμπρου.
12.Έγκριση ανάθεσης των υπηρεσιών για τη διακίνηση κοινής αλληλογραφίας (με απευθείας ανάθεση) και επείγουσας (ταχυμεταφορές) αλληλογραφίας (με διαδικασία συλλογής προσφορών) για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2017, και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού.
13.Έγκριση διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού, για την ασφαλιστική κάλυψη των αυτοκινήτων και μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το έτος 2017 και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού.
14.Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, από την 08-10-2016, σύμφωνα με την αριθμ. 91582/5231/10-10-2016 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, για την άρση καταπτώσεων και αποκατάσταση  βατότητας (κατολισθήσεις-καθιζήσεις-πτώσεις λίθων, κ.λ.π.) από απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις-καταιγίδες-πλημμύρες) στην περιοχή Γέφυρας Πλάκας, στην επαρχιακή οδό Αμπελοχώρι-Πράμαντα και στην επαρχιακή οδό Ματσούκι-Χριστοί-Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
15.Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εκτέλεσης επειγουσών εργασιών για την αποκατάσταση βατότητας σε περιοχές των Δήμων Βορείων Τζουμέρκων, Κόνιτσας και Ζαγορίου από έντονα καιρικά φαινόμενα, από 23-08-2016, σύμφωνα με την αριθμ. 76309/4236/24-08-2016 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου και την αριθμ. 24/1300/02-09-2016 απόφαση ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
16.Έγκριση δαπάνης, διάθεσης πίστωσης, και ανάθεσης της προμήθειας τσιμεντοσωλήνων  για την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στην 3β επαρχιακή οδό στη θέση  «Μαυρολάγκαδο».
17.Έγκριση δαπάνης, διάθεσης πίστωσης, και ανάθεσης της προμήθειας ξυλείας για  κατασκευή  ξύλινης  γέφυρας  στο  Πανηπειρωτικό  στάδιο «αίθουσα βαρέων αθλημάτων».
18.Έγκριση συνδιοργάνωσης της αθλητικής εκδήλωσης «Νάιος Δρόμος» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
19.Έγκριση συνδιοργάνωσης Εικαστικής Έκθεσης, Ημερίδας και Εκπαιδευτικού προγράμματος με το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου και έγκριση σχετικών δαπανών.
20.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου.
21.Έγκριση διοργάνωσης από την Περιφέρεια Ηπείρου, εκδήλωσης για τον εορτασμό της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών και έγκριση σχετικών δαπανών.
22.Έγκριση δαπάνης και ανάθεσης υπηρεσιών για τη μεταφορά ξενάγηση και φιλοξενία Πολωνών τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στο πλαίσιο Fam Trip (ταξίδι εξοικείωσης) στην Ήπειρο, το διάστημα 20-24/10/2016.
23.Έγκριση μετακίνησης του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, κ. Ιωάννη Κατέρη στην Αθήνα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή των εγκαινίων του 4ου Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού, που διοργανώνεται το διάστημα 14-16/10/2016 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
24.Έγκριση μετακίνησης των υπαλλήλων του Τμήματος Φυτοϋγειονομικού & Ποιοτικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Ιωαννίνων, Ματακούλη Χρήστου και Θεοδώρας Χαρίση στο Ηράκλειο από 17/10/2016 έως 21/10/2016, για τη συμμετοχή τους στο 18o Πανελλήνιο Φυτοπαθολογικό Συνέδριο και έγκριση των σχετικών δαπανών.
25.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Εργασίες συντήρησης στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Καταρράκτη Άρτας (Θέση Σκοτωμένο)», προϋπολογισμού € 12.000,00 με ΦΠΑ.
26.Διαδικασία εκμίσθωσης του δημόσιου ιχθυοτροφείου Άγριλλος της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
27.Έγκριση διενέργειας πρακτικής άσκησης σπουδάστριας ΤΕΙ, σε Υπηρεσίες της Π.Ε. Άρτας.
28.Έγκριση α) δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την πρόσληψη Δικηγόρου στην Π.Ε. Άρτας με πάγια αντιμισθία, σε συμμόρφωση με την αριθμ.1065/2016 απόφαση του ΣτΕ και β) συμπληρωματικής δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη μεταφορά μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Άρτας.
29.Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 1/15/07-01-2016 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής ως προς το Φ.Π.Α.
30.Έγκριση μετακίνησης της Χρυσούλας Βόιδαρου και της Αριστούλας Στούπα, υπαλλήλων της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας, στην Αθήνα 19-20/10/2016, για τη συμμετοχή τους σε Σεμινάριο που διοργανώνει η Διαχειριστική Αρχή ΕΠ ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ, για την εκπαίδευση στο λογισμικό παρακολούθησης αποθεμάτων της Κεντρικής Αποθήκης του Δικαιούχου του ΤΕΒΑ – «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Άρτας – Περιφέρεια Ηπείρου» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
31.Έγκριση μετακίνησης της Βασιλικής Πετανίτη, προϊσταμένης του Τμήματος Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, στα Ιωάννινα, για συμμετοχή στο σεμινάριο «ΣΥΝΤΑΞΗ, ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ» που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης), και θα διεξαχθεί από 24-10-2016 έως 26-10-2016 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
32.Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (τακτοποιητικού με υπέρβαση λόγω αύξησης του ΦΠΑ) και του 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση - καθαρισμός αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου 2014 - 2016», υποέργο  «Κατασκευή αναχώματος και καθαρισμός ποταμού Λούρου», αναδόχου Σπυρίδων Ζιώβα Ε.Δ.Ε.
33.Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών και προμηθειών για τη διοργάνωση εκδηλώσεων της Π.Ε. Πρέβεζας για τον εορτασμό εθνικών επετείων.
34.Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την επισκευή οργάνου GPS, την ετήσια συνδρομή σε δορυφορικό δίκτυο καθώς και τη συνδρομή κάρτας internet για τις ανάγκες της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας.
35.Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την επισκευή του φωτοτυπικού μηχανήματος της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Πρέβεζας.
36.Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
37.Έγκριση μετακίνησης της Ευγενίας Κωνσταντινίδη, υπαλλήλου του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας στην Αθήνα, για συμμετοχή της σε σεμινάριο του προγράμματος «ΕΠ ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ» με θέμα το λογισμικό παρακολούθησης αποθεμάτων της Κεντρικής Αποθήκης του Δικαιούχου Π.Ε. Πρέβεζας το οποίο θα διεξαχθεί στις 20 Οκτωβρίου 2016 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
38.Έγκριση μετακίνησης της Φιλίας Ρέπα, υπαλλήλου του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας στην Αθήνα, για συμμετοχή της σε επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΙΝ.ΕΠ. το οποίο θα διεξαχθεί από 07/11/2016 μέχρι και 09/11/2016 με θέμα «Υλοποίηση και παρακολούθηση της πορείας των έργων στο πλαίσιο των ανταγωνιστικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
39.Έγκριση μετακίνησης της υπαλλήλου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας, Σαμοθρακη Μυρσίνης, στην Θεσσαλονίκη, για συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο του ΙΝ.ΕΠ. με θέμα «Εκπαίδευση σε θέματα καταπολέμησης ζωοανθρωπονόσων» από 02 έως και 04 Νοεμβρίου 2016 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
40.Έγκριση μετακίνησης της υπαλλήλου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Άρτας, Καλαφάτη Αγγελικής του κλάδου ΠΕ Κτηνιάτρων, στη Θεσσαλονίκη από 19 έως 21-10-2016 για την παρακολούθηση Σύσκεψη - Σεμιναρίου του Υπ.ΑΑΤ για την Οργάνωση του Προγράμματος Εμβολιασμού των Αλεπούδων έναντι του ιού της λύσσας για το 2016, και έγκριση των σχετικών δαπανών.
41.Συγκρότηση ετήσιας Επιτροπής διενέργειας διαδικασιών σύναψης συμβάσεων μεταφοράς μαθητών, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων.
42.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων, και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
43.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.
44.Έγκριση δαπάνης για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα της Ευφροσύνης Τσότση, υπαλλήλου της Δ/νσης Διοικητικού-Οικονομικού της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την κάλυψη μικροδαπανών της Π.Ε. Θεσπρωτίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: