ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΣΥΡΙΖΑ : Επαναλειτουργεί το τελωνείο στον Αμπελώνα από 10/8 έως 30/8 - Ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας



Η ανάπαυση προέρχεται όχι από την ποσότητα αλλά από την ποιότητα του ύπνου.: ( Γκιόργκι Γκουρτζίεφ )

ΘΕΜΑΤΑ…@

ΣΥΡΙΖΑ : Επαναλειτουργεί το τελωνείο στον Αμπελώνα από 10/8 έως 30/8 - Ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας





















Έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα όπου το τελωνείο παρέμενε κλειστό, θα επαναλειτουργήσει κλιμάκιο του Τελωνείου Ηγουμενίτσας στον Αμπελώνα για το χρονικό διάστημα από 10 Αυγούστου έως και 30 Αυγούστου.Το παραπάνω αίτημα, κατατέθηκε με την μορφή υπομνήματος, υπογεγραμμένο από είκοσι (20) προέδρους χωριών της γειτονικής χώρας, που βρίσκονται πολύ κοντάστα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το υπόμνημα προωθήθηκε στον Βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση, ο οποίος με τη σειρά του έθεσε το ζήτημα στο αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο και ανταποκρίθηκε άμεσα.Έτσι θα εξυπηρετηθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο μεγάλος όγκος ταξιδιωτών που μετακινείται από και προς τα  χωριάτης ευρύτερης περιοχής που συνορεύει με τον Αμπελώνα, το μήνα Αύγουστο.Το παραπάνω ζήτημα, αποτελεί πάγιο αίτημα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, τηςΑλβανίας.Η διευκόλυνση για τους κατοίκους των χωριών αυτών είναι μεγάλη, καθώς γλιτώνουν πολύ χρόνο για την μετάβασή τους στη δύσβατη περιοχή(έως και 2 ώρες). Επίσης αποσυμφορίζεται η κίνηση στο τελωνείο του Μαυροματίου που κατά την περίοδο των γιορτών δέχεται τεράστιο φόρτο, με αποτέλεσμα την επιπλέον ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες και τους εργαζομένους.Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, είναι σημαντικό η Πολιτεία να αποδεικνύει ότι έχει το βλέμμα της στραμμένο στα μικρά και μεγάλα προβλήματα τηςΕλληνικής Εθνικής Μειονότητας, της μεγαλύτερης αριθμητικά και σημαντικότερης μειονότητας της Αλβανίας, που αποτελεί αναπόσπαστο και ενεργό κομμάτι του Ελληνισμού.

ΔΗΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΩΝ : Πρόσκληση μελών σε Έκτακτη  Συνεδρίαση 13η  έτους 2016




















Καλείστε να προσέλθετε σε έκτακτη  συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 27η του μηνός Ιουλίου του έτους 2016, ημέρα Τετάρτη   και ώρα 13:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και  της παρ. 5 του  άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέμα:
1.Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2016- Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία
Σημείωση: Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου θεωρείται κατεπείγουσα , διότι ο Δήμος θα πρέπει να καταβάλει μέχρι τις 29/07/2016  στην ΔΕΗ , τόσο την  δόση της ρυθμισμένης  οφειλής όσο και τον τρέχων λογαριασμό. Επειδή στον προυπολογισμό ,  λόγω της λογιστικής τακτοποίησης των εισπραττόμενων ποσών από την ΔΕΗ,  ο κωδικός εξόδων που αφορά την εξόφληση της υφιστάμενης ρύθμισης  και των λογαριασμών που εκδίδονται μηνιαίως από την ΔΕΗ παρουσιάζει σημαντική μείωση, χρειάζεται άμεσα να ληφθεί απόφαση για τροποποίηση του προυπολογισμού  ώστε να ενισχυθεί ο συγκεκριμένος κωδικός εξόδων.  Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία .
Πρόσκληση μελών σε Τακτική Συνεδρίαση 14η έτους 2016
Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 1η του μηνός Αυγούστου   του έτους 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1.Μεταφορά των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Φιλιατών ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ «Βοήθεια στο Σπίτι», με όλες τις δομές του «ΚΗΦΗ Κεστρίνης, ΚΗΦΗ Φιλιατών» και μεταφορά του αντίστοιχου προσωπικού με την ίδια σχέση εργασίας.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία
2.Ορισμός αναπληρωματικού μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου  Ο.Κ.Π.Π.Π.ΑΔ.Η.Φ.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
3.Έγκριση κανονισμού λειτουργίας του διαδημοτικού καταφυγίου περίθαλψης αδέσποτων ζώων Δήμων Ηγουμενίτσας - Σουλίου – Φιλιατών.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Κατσάρης Πέτρος
4.Ένταξη του Δήμου Φιλιατών στη Δράση: Δομή Παροχής βασικών αγαθών : ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ , παροχή συσσιτίου, κοινωνικό Φαρμακείο του επιχειρησιακού προγράμματος ΄Ηπειρος της Περιφέρειας Ηπείρου.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία
5.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου "Αποκατάσταση δρόμου συνοικισμού Σαγιάδας".
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης
6.Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου "Κατασκευή διαβάσεων στην περιοχή κάμπου Ραγίου"
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης
7.Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου "Διευθέτηση όμβριων υδάτων πόλης Φιλιατών"
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης
8.Παραχώρηση έκτασης στην Τ.Κ. Λιά για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του σταθμού Ο.Τ.Ε.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης
9.Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου:  «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Αμπελώνα»
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης
10.Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου:  «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης μεταξύ σχολείου Κίτσιου στο Τ.Δ. Αμπελώνας»
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης
11.Έγκριση της μελέτης “Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Φιλιατών”
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης.
Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία .
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Γκίζας Ν.  Χρήστος

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ :  Προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας





















Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 49 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΩΝ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. 1», έχει προγραμματιστεί από την Τρίτη 26 Ιουλίου έως και την Τρίτη 2 Αυγούστου, να κατασκευαστούν από εξειδικευμένο συνεργείο του αναδόχου οι προβλεπόμενες από τη μελέτη του έργου διαγραμμίσεις στις οδούς 49 Μαρτύρων, Αρχιλόχου Μινέρμου, Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Πινδάρου, Πάργης, Σαπφούς και Ναυσικάς. Σε εκτέλεση των παραπάνω, σας γνωρίζουμε ότι στις εν λόγω οδούς θα λαμβάνουν χώρα προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας οχημάτων για την κατασκευή των σχετικών εργασιών.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Καθαρισμός του Πεζοδρόμου Ηγουμενίτσας και  των κάθετων οδών
Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 31 Ιουλίου2016 και από ώρα 08:00 έως 10:00 π.μ., θα προχωρήσουμε σε καθαρισμό με πιεστικό μηχάνημα στον πεζόδρομο της Γρ. Λαμπράκη, καθώς και στις κάθετους αυτού οδούς Ελ. Βενιζέλου και 23ης Φεβρουαρίου.Καλούνται οι καταστηματάρχες να έχουν απομακρύνει τα τραπεζοκαθίσματα από τις προσόψεις των καταστημάτων τους και να συνδράμουν στον καθαρισμό.Επίσης όσοι συμπολίτες επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στις εργασίες καθαρισμού, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη μας.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας  :  Σταύρος Ζήσης

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στην Άρτα
Συνελήφθη, χθες (25-07-2016) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (0,5) γραμμαρίων.
Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί, 23 και 24 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής

























Κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, χρηματικό ποσό, αεροβόλο πιστόλι κ.α. Συνελήφθησαν, χθες (25.07.2016), από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δυο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής. Ειδικότερα, η σύλληψη του 23χρονου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα  στο 14ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, όπου βρέθηκαν στην κατοχή του και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του και κατασχέθηκαν, τα παρακάτω:
•μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (104.4) γραμμαρίων
•ένα μαχαίρι,
•ένας ξύλινος λοστός,
•πέντε χρυσά κοσμήματα, η προέλευση των οποίων διερευνάται,
•δύο κινητά τηλέφωνα,
•το χρηματικό ποσό των (635) ευρώ.
Από την εξέλιξη της υπόθεσης και την αξιολόγηση των στοιχείων της έρευνας, προέκυψε ότι ο 23χρονος προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά από τον 24χρονο κατηγορούμενο, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Λευκάδας .Άμεσα, εντοπίστηκε και ο 24χρονος στην περιοχή της Άρτας  και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.Ακολούθησαν έρευνες στις κατοικίες που διέμεναν οι εμπλεκόμενοι με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοικία του 23χρονου στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων,  το χρηματικό ποσό των (3.090) ευρώ, ως προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών, ένα αεροβόλο όπλο με γεμιστήρα και ιδιόχειρες σημειώσεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας  ενέχονται στη διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων





















Εξιχνιάσθηκαν  (12)  κλοπές και (4) απόπειρες κλοπών από σπίτια καθώς και (1) κλοπή δικύκλου.Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν  δύο υπήκοοι Αλβανίας, μέλη της εγκληματικής ομάδας ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ομοεθνής συνεργός τους .Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για  συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράνομη είσοδο στη χώρα και αντίσταση.Κατασχέθηκαν χρήματα, κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία, κ.α. Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη συστηματική διάπραξη  κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπών από σπίτια καθώς και μία κλοπή δικύκλου.Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, χθες (24-07-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 28 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη - συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράνομη είσοδο στη χώρα και αντίσταση, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 27χρονο Αλβανό, καθώς και δύο άγνωστους συνεργούς τους.Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο  εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ενέχονται στη συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση,  κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), οι δράστες, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους και επόπτευαν τον περιβάλλοντα χώρο, εισέρχονταν στους χώρους (μονοκατοικίες ή οικίες 1ου ορόφου) είτε παραβιάζοντας κυρίως μπαλκονόπορτες και παράθυρα είτε θραύοντας τον ομφαλό της πόρτας με διαρρηκτικά εργαλεία, κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν.Μέχρι στιγμής προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ότι οι δράστες εμπλέκονται στις παρακάτω εγκληματικές ενέργειες και συγκεκριμένα:
•δώδεκα κλοπές - διαρρήξεις από σπίτια, που έγιναν κατά το τελευταίο εξάμηνο  στην ευρύτερη  περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων (Ιωάννινα, Ανατολή, Σταυράκι, Κάτω Νεοχωρόπουλο, Καρδαμίτσια, Κάτω Μάρμαρα), όπου αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, κατά περίπτωση, χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων.
•τέσσερις διαρρήξεις - απόπειρες κλοπών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα από σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
•μία κλοπή δικύκλου.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αυτοσχέδιο παράπηγμα σε δασώδη περιοχή στα Ιωάννινα, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία (κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα αντικείμενα) καθώς και μέσα τέλεσης κλοπών (διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, κουκούλες) και δύο κινητά τηλέφωνα.Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των δύο συλληφθέντων εξακριβώθηκε ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου.Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους και τον εντοπισμό των συνεργών τους.

ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : Διακοπές και ξενοδοχεία














Η καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων, όσων αποφάσισαν να κάνουν διακοπές σε κάποιο από τα χιλιάδες ξενοδοχεία της χώρας μας είναι εύκολο να αποφευχθεί, γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζουν πώς να τα διεκδικήσουν.Ποιοι κανονισμοί τους προστατεύουν και πως θα αποζημιωθούν.
1.Ένα ξενοδοχείο οφείλει να προσφέρει στον πελάτη δωμάτια και υπηρεσίες, όπως ακριβώς περιγράφονται στα τουριστικά του φυλλάδια. Εάν π.χ. το πεντάλεπτο περπάτημα από το ξενοδοχείο προς την παραλία αποδειχθεί πεζοπορία μισής ώρας πρέπει να το καταγγείλετε για προσέλκυση πελατών με απατηλά μέσα, ουσιαστικά για εξαπάτηση. Όπως επίσης εάν π.χ. η πισίνα υπάρχει, αλλά δεν έχει νερό γιατί χάλασαν οι αντλίες εξηγήστε ότι δεχθήκατε να πληρώσετε τις τιμές του ξενοδοχείου ακριβώς γι’ αυτές τις πρόσθετες ανέσεις.
2.Το ξενοδοχείο είναι υποχρεωμένο να σας προσφέρει ένα λογικό επίπεδο εξυπηρέτησης ανάλογα με τον τύπο και τις τιμές του. Εάν μπαίνοντας στο δωμάτιό σας π.χ. διαπιστώνετε ότι οι πετσέτες και τα σεντόνια είναι επαναχρησιμοποιημένα και η τουαλέτα βρώμικη, καταγγείλετε το ξενοδοχείο στις αρμόδιες αρχές.
3.Ένα ξενοδοχείο οφείλει να σας προσφέρει το δωμάτιο το οποίο έχετε κλείσει κανονικά. Εάν φτάνετε στο ξενοδοχείο και διαπιστώνετε ότι το δωμάτιο που είχατε κλείσει δεν υπάρχει μην ανησυχείτε. Ο ξενοδόχος είναι υποχρεωμένος να σας εξασφαλίσει δωμάτιο σε κάποιο άλλο ξενοδοχείο στην ίδια πόλη, που να παρέχει μάλιστα τις ίδιες ανέσεις και να ανήκει στην ίδια κατηγορία με το δικό του. Πρέπει να πληρώσει τα έξοδα μεταφορά σας και την διαφορά της τιμής –προς τα πάνω– του άλλου ξενοδοχείου.
4.Ένα ξενοδοχείο οφείλει να έχει αναρτημένο στα δωμάτια, πίνακα θεωρημένο  όπου να αναγράφονται αναλυτικά : η τιμή του δωματίου, οι σχετικές προσαυξήσεις και η συνολική τιμή που θα προκύψει από την άθροιση με την τιμή του πρωινού και γεύματος.
5.Ένα ξενοδοχείο οφείλει να προσφέρει στον ταξιδιώτη την δυνατότητα ξεκούρασης, εφόσον έχει κενά δωμάτια, τα οποία είναι υποχρεωμένος να τα νοικιάζει σε όποιον του τα ζητήσει, εκτός εάν ο πελάτης είναι μεθυσμένος ή φέρεται άσχημα.
6.Για να κάνετε κράτηση, κανονικά πρέπει να δώσετε μια προκαταβολή που μπορεί να φτάσει και το 25% του συνολικού ποσού και θα ολοκληρωθεί όταν ο ξενοδόχος εισπράξει τα χρήματα, τα οποία οφείλει να σας επιστρέψει χωρίς να σας ζητήσει αποζημίωση, σε περίπτωση που αλλάξουν τα σχέδιά σας και τον ειδοποιήσετε 21 τουλάχιστον ημέρες πριν. Διαφορετικά πρέπει να πληρώσετε το μισό ποσόν από αυτό που θα σας αναλογούσε.
7.Το δωμάτιο του ξενοδοχείου την ημέρα της αναχώρησής σας, σας ανήκει μέχρι της 12 το μεσημέρι. Εάν το κρατήσετε έως τις 6 το απόγευμα πληρώνετε επί πλέον 50% της αξίας. Εάν καθίσετε περισσότερο θα αναγκαστείτε να πληρώσετε όλη την ημέρα.
8.Θυμηθείτε: Όταν βγαίνετε από το δωμάτιό σας πρέπει να παραδίδεται στο θυρωρείο το κλειδί του δωματίου, απαγορεύεται να μαγειρεύετε μέσα στο δωμάτιο, να χρησιμοποιείτε καμινέτα και ηλεκτρικές συσκευές. Ο ξενοδόχος είναι υποχρεωμένος να διατηρεί το ξενοδοχείο ανοιχτό όλο το 24ωρο και να εξασφαλίζει 24ωρη λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου.
Εάν παρ’ όλα αυτά είχατε μια απαίσια παραμονή, το δωμάτιο ήταν μικρό και βρώμικο, το φαγητό απερίγραπτο, το προσωπικό ανεπαρκές και δεν καταφέρατε να κοιμηθείτε από τους θορύβους και είσαστε τόσο εκνευρισμένος που αρνείστε να πληρώσετε, το ξενοδοχείο μπορεί να κρατήσει τα πράγματά σας εκτός από το αυτοκίνητό σας και αφήστε το να σας μηνύσει, εφόσον το καταγγείλετε. Η τουριστική αστυνομία ή αν δεν υπάρχει, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής παρεμβαίνουν για να επιλύσουν τυχόν προβλήματα. Κακό σέρβις, χαμηλή ποιότητα φαγητού, έλλειψη επαγγελματικής συμπεριφοράς, υψηλές τιμές , έλλειψη καθαριότητας, επιστροφή προκαταβολής, κρατήσεις πέραν της δυναμικότητας, παραπλανητική διαφήμιση, είναι όλα όσα μπορεί να αντιμετωπίσει ένας τουρίστας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Πρέπει να ξέρουμε όμως ότι η ευρωπαϊκή νομολογία για τα ταξίδια και τον τουρισμό έχει αλλάξει ριζικά προς όφελος των καταναλωτών οι οποίοι προστατεύονται απολαμβάνοντας την πλήρη και σαφή ενημέρωση αλλά και την δυνατότητα αποζημίωσης.Υποχρέωση αποτελεί εφεξής για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, η ανάρτηση σε εμφανές σημείο της Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη, σύμφωνα με τον νόμο 4403/2016 ΦΕΚ 125Α που ψηφίστηκε στη Βουλή.Ειδικότερα, η Καρτέλα Ενημέρωσης Πελάτη θα αναγράφει σε ελληνικά/αγγλικά τα κύρια δικαιώματα και υποχρεώσεις των πελατών σχετικά με την ακυρωτική πολιτική, τις ώρες άφιξης/αναχώρησης, τον κανονισμό παράτασης της ώρας αναχώρησης, τη χρέωση πρόσθετης κλίνης κ.ά. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε επιχειρηματίας τουριστικού καταλύματος οφείλει να προμηθεύεται την εν λόγω καρτέλα, καθώς με αυτό τον τρόπο όχι μόνο διασφαλίζεται η νόμιμη λειτουργία της επιχείρησής του, αλλά λύνει και αρκετά προβλήματα σε σχέση με τους πελάτες του. Για οποιοδήποτε πληροφορία ή  παράπονο απευθυνθείτε στο Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου  στο Τηλέφωνο 26510.65178  e.mail :  inpka.hp@gmail.com. Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου σας εύχεται καλές  διακοπές.!






Δεν υπάρχουν σχόλια: