ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες νομιμοποίησης των προ της 8ης Αυγούστου 2014 κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων



Το να θυμίζεις σε έναν άνθρωπο τα καλά που του έχεις κάνει είναι σα να τον κατακρίνεις : ( Δημοσθένης )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες νομιμοποίησης των προ της 8ης Αυγούστου 2014 κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

















"Ως Περιφέρεια Ηπείρου έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια  τουλάχιστον στην ύπαρξη οργανωμένων κτηνοτροφικών μονάδων, ώστε να μπορέσουν κάποιοι άνθρωποι να κάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις", ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, με αφορμή  τη δημοσίευση στις 4 Δεκεμβρίου 2015 στο Φ.Ε.Κ. του Νόμου 4351 για τη διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών. Συγκεκριμένα όπως δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης, σε απάντηση που έδωσε σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Β. Γιόγιακας, με βάση επιστολή της Περιφέρειας, διευκρίνισε ότι "όσες μονάδες είναι εγκατεστημένες μέχρι τις 8/8/2014 που πέρασε η αναμόρφωση του Νόμου περί δασών, δεν απαιτείται κατά την αδειοδότηση εγγράφου περί του χαρακτηρισμού από τα Δασαρχεία"."Αυτό - είπε ο Περιφερειάρχης- διευκολύνει όλους όσους έχουν εγκαταστάσεις  σε εκτάσεις- πλην γεωργικής γης- να αποκτήσουν μέχρι 12 Σεπτεμβρίου 2016   άδειες κατευθείαν  Αυτή είναι η "μισή απάντηση", για αυτό ζητάμε να μας απαντήσει και για τη σημερινή κατάσταση, που θεωρούμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο, επιτρέποντας στις λεγόμενες "δασικές εκτάσεις" να γίνονται και σταβλικές εκτάσεις".

Δήμος Ηγουμενίτσας : «Συνάντηση για τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις»  



















Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας και ο Δήμος Ηγουμενίτσας προσκαλεί όλους τους φορείς και εθελοντές του Δήμου μας στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 17-02-2016 και ώρα 20:00μ.μ για την καταγραφή προτάσεων, για τις εκδηλώσεις των Αποκριών όπως συζητήθηκε από την πρώτη συνάντηση. 
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.  : Γεράσιμος Φουσέκης

Σύλληψη (1) δράστη για σωματική βλάβη - περί όπλων στο Λούρο Πρέβεζας


















Συνελήφθη 61χρονος υπήκοος Ιταλίας, για σωματική βλάβη - περί όπλων στο Λούρο Πρέβεζας την 13-02-2016/17:30 γιατί κατά τη διάρκεια κυνηγιού σε αγροτική περιοχή, μαζί με ομοεθνείς του, από έλλειψη προσοχής πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο, 23χρονο κυνηγό ομοεθνή του, προκαλώντας του ελαφρά τραύματα στο κεφάλι και την πλευρική χώρα. Ο παθών διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Άρτας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

















Τη στελέχωση του ασθενοφόρου οχήματος του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και την παράδοση ενός ακόμη οχήματος από την Υγειονομική Περιφέρεια Ηπείρου στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας ζητεί ο Β. Γιόγιακας με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Ανεπαρκής στελέχωση ασθενοφόρου και ανάγκη παράδοσης νέου οχήματος στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας»
Με το άρθρο 66, παρ. 15 του ν.3984/2011 (ΦΕΚ 150/Α/11) τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας υποχρεούνται να διαθέτουν υπό τη συντονιστική αρμοδιότητα του Ε.Κ.Α.Β. και των παραρτημάτων του, τα ασθενοφόρα, καταλλήλως στελεχωμένα και εξοπλισμένα, με μηνιαίο πρόγραμμα που υποβάλλεται στο Ε.Κ.Α.Β.. Στην πράξη, ωστόσο, η παροχή προσονοκομειακής φροντίδας και  η διακομιδή των ασθενών στα Κέντρα Υγείας και τις λοιπές μονάδες του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις σε πληρώματα ασθενοφόρου και οχήματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας όπου οι οδηγοί ασθενοφόρων που τελούν υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Α.Β. εξυπηρετούν περιστατικά δίχως συνοδεία εξειδικευμένου νοσοκόμου και σπανίως με τη συνοδεία γιατρού, όταν ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. στελεχώνονται από ιατρό και εξειδικευμένο προσωπικό. Η κατάσταση αυτή  δημιουργεί εκ των πραγμάτων ασθενείς «δύο ταχυτήτων» και διακυβεύει την αποτελεσματική και έγκαιρη φροντίδα διακομιζόμενων από τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας.Αναγκαίος είναι επίσης ο εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας με νέο ασθενοφόρο καθώς όλα τα περιστατικά εξυπηρετούνται από μόλις ένα όχημα ηλικίας 16 ετών, την ώρα που το άλλο Κέντρο Υγείας του νομού Θεσπρωτίας στο Μαργαρίτι δε διαθέτει ασθενοφόρο. Σημειώνεται ότι βάσει της σύμβασης που υπογράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από το υπουργείο Υγείας για την προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων σε Υγειονομικές Περιφέρειες  (ΥΠΕ) της χώρας, στην ΥΠΕ Ηπείρου έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν 11 οχήματα.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Τι προτίθεται να πράξει για την εφαρμογή των προβλεπομένων από την παρ. 15, του άρθρου 66 του ν.3984/2011 σχετικά με την κατάλληλη στελέχωση και τον εξοπλισμό των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας,
- Εάν έχει προγραμματιστεί η παράδοση νέου ασθενοφόρου, από τα 11 που θα παραδοθούν στην ΥΠΕ Ηπείρου, στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και, εάν ναι, πότε.

Δήλωση Περιφερειάρχη για τη συνδρομή των Περιφερειών στη λειτουργία Νοσοκομείων- Κέντρων Υγείας


















"H Ένωση Περιφερειών, μετά από πρόταση δική μου, είχε ζητήσει στο παρελθόν την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπ. Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας, ώστε σε ειδικές περιπτώσεις και στην έκτακτη περίοδο που διανύουμε,  όποιος φορέας μπορεί, να συνδράμει  παρεμβάσεις  μικρών οικονομικών απαιτήσεων και σε αποκαταστάσεις βλαβών σε μηχανήματα ζωτικής σημασίας  Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας", δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από το Υπουργείο Υγείας. Η πρόταση αυτή, όπως εξήγησε,  ήταν αποτέλεσμα διαπίστωσης περιπτώσεων  στις οποίες  το κεντρικό κράτος δεν ανταποκρίνεται για να δώσει λύσεις, όπως  και προβλημάτων που εντοπιζόταν στη λειτουργία νοσηλευτικών ιδρυμάτων από μικρές βλάβες και ελλείψεις σε καύσιμα, λάστιχα ασθενοφόρων κ.α., που απαιτούσαν όμως χρονοβόρες διαδικασίες. "Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό. Πρέπει ως άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης και μάλιστα του δεύτερου βαθμού να αντιμετωπίζουμε κάποιες έκτακτες περιπτώσεις.  Είμαστε εκλεγμένοι για να λύνουμε προβλήματα της περιοχής. Το κράτος έπρεπε με τον Καλλικράτη να δει διαφορετικά την ύπαρξη των περιφερειών και τις σχέσεις τους με τις δομές Υγείας. Αν και δεν έχω υπόψη μου το πλήρες κείμενο της πρότασης, νομίζω  ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση της συνεργασίας της Κεντρικής Διοίκησης με τις Περιφέρειες που  αφορά και την αποκέντρωση του κράτους". Τέλος ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι ανάλογη πρόταση έχει γίνει και προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σε περιπτώσεις που ακινητοποιούνται από μικρές βλάβες οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ή ακόμη  και για την άμεση αντιμετώπιση λειτουργικών προβλημάτων εργαστηρίων κ.α. .

Περιφέρεια Ηπείρου : ‘’ Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου ‘’

















Δράσεις προκειμένου τα αλιευτικά καταφύγια της Ηπείρου να έχουν "μεικτή" χρήση από αλιευτικά, αλλά και τουριστικά σκάφη/ σκάφη αναψυχής υλοποιεί η Περιφέρεια. Η σχετική ενημέρωση έγινε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου, με αφορμή τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής επί της Μ.Π.Ε. του έργου «Μετατροπή του υφιστάμενου καταφυγίου Συβότων σε τουριστικό καταφύγιο και εγκατάσταση πλωτών προβλητών».Η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τ. Καλογιάννη υπογράμμισε την προσπάθεια που καταβάλλει η περιφερειακή αρχή για τη νομιμοποίηση των αλιευτικών καταφυγίων (κυρίως στην Π.Ε. Πρέβεζας) και τη μετατροπή της χρήσης τους σε "μεικτή". «Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση των σχετικών μελετών και Μ.Π.Ε.,  ενώ έχουν κατατεθεί οι φάκελοι στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη νομιμοποίηση των αλιευτικών καταφυγίων. Και αυτό γίνεται για να μπορέσουν μελλοντικά να ενταχθούν αυτοί οι χώροι σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες υποδομές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρήσεων».Το συγκεκριμένο έργο («Μετατροπή του υφιστάμενου καταφυγίου Συβότων σε τουριστικό καταφύγιο και εγκατάσταση πλωτών προβλητών») περιλαμβάνει την εγκατάσταση δύο πλωτών προβλητών και τον καθορισμό βέλτιστης διάταξης σκαφών. Με την συγκεκριμένη τροποποίηση θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στα συγκεκριμένα σκάφη, ενώ θα επιτευχθεί αύξηση της συνολικής χωρητικότητας του καταφυγίου.
Άλλες αποφάσεις
Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου (Ν. Ιωαννίνων) για την υλοποίηση του έργου «Απομάκρυνση στραγγιδίων για την αποφόρτιση του κυττάρου του Χ.Υ.Τ.Α. 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου ( Ν. Ιωαννίνων)». Η κ. Καλογιάννη ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τις διαδικασίες που ξεκίνησε και έχει σε πλήρη εξέλιξη η Περιφέρεια για τη διαχείριση του συγκεκριμένου έργου. «Ήδη από το Δεκέμβριο του 2012 έγινε η ανάθεση για τη σύνταξη μελέτης για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς επεξεργασμένων στραγγιδίων του λειτουργούντος ΧΥΤΑ στο Βιολογικό Καθαρισμό Ιωαννίνων. Έχουν ολοκληρωθεί όλα (μελέτες - εγκρίσεις - αδειοδοτήσεις) και έχει βρεθεί και η συγχρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Εμείς έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες και για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και για τη Μονάδα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει βγάλει ούτε μια πρόσκληση. Το ΕΠΠΕΡΑΑ εδώ και ένα χρόνο δεν έχει προχωρήσει τίποτε. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι εδώ και καιρό». Μεταξύ άλλων, από την Επιτροπή εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε επόμενες τουριστικές εκθέσεις για το 2016. Αναλυτικά, πρόκειται για τις εκθέσεις: I.F.T. στο Βελιγράδι (19-21/2), I.T.B. στο Βερολίνο (9-13/3), «Ταξίδι» στην Κύπρο (Απρίλιος), W.T.M. στο Λονδίνο (7-9/11). Philoxenia στη Θεσσαλονίκη (17-20/11).








Δεν υπάρχουν σχόλια: