ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σεμινάρια για λογιστές από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας



Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά κι ο κόσμος όλος κι απ’ τα πολλά πια τα σκατά μου πιάστηκε κι ο κώλος.Έρχεται ο ένας ο σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,σαν φύγει όμως βλέπουμε πως αποσκατωθήκαμε : ( Γεώργιος Σουρής )

ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Σεμινάρια για λογιστές από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας










 





Το Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των μελών του και των Λογιστών Φοροτεχνικών συνδιοργανώνει με την εταιρεία PROSVASIS στα  Ιωάννινα  στις 6 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Grand Serai σεμινάριο με θέμα:
Ισχύουσα νομοθεσία Φ.Π.Α. Εισηγήτρια σεμιναρίου: Αικατερίνη Σταυροπούλου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Φ.Π.Α. Υπουργείο Οικονομικών. Ώρες διεξαγωγής: 10:00 πμ – 15:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Επίσης, το Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας διοργανώνει στην Πρέβεζα  στις 7 Δεκεμβρίου 2015 στο ΤΕΙ Ηπείρου –Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής σεμινάριο με θέμα: Λογιστικές εργασίες ισολογισμού βάσει Ε.Λ.Π. Εισηγητής σεμιναρίου: Ευάγγελος Χύτης. Ώρες διεξαγωγής: 17:00 - 22:00. Είσοδος ελεύθερη.

Εδώ Παρλεβού... : Γαλλία - Πρώτο το κόμμα της Λεπέν...?...μία μέρα πριν τις περιφερειακές εκλογές

















Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα και η δεξιά αντιπολίτευση, έπειτα και από την τελευταία δημοσκόπηση λίγο πριν τις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία, που προβλέπει απόλυτη επικράτηση του ευρωσκεπτικιστικού κι ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Μαρίν λεπέν.Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες - τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου - η Μαρίν Λεπέν έρχεται πρώτη  με ποσοστό 29,5% σε εθνικό επίπεδο και προηγείται των Ρεπουμπλικάνων (LR) του πρώην προέδρου της δεξιάς Νικολά Σαρκοζί και των κεντρώων συμμάχων του (28,5%), καθώς και των Σοσιαλιστών (PS) του Φρανσουά Ολάντ, που έρχονται τρίτοι με 23%.Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις το τοποθετούν στην πρώτη θέση σε τέσσερις έως έξι από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Η νίκη του στο δεύτερο γύρο στις 13 Δεκεμβρίου προβλέπεται σε τουλάχιστον δύο περιφέρειες, κάτι πρωτοφανές για τη Γαλλία.Σημειώνεται ότι το κόμμα της Μαρίν Λεπέν σημείωσε άνοδο τους τελευταίους μήνες στη σκιά της προσφυγικής κρίσης, άνοδο που ενίσχυσαν και οι τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή 130 ανθρώπων.
Ο Αγώνας δρόμου
Με την ακροδεξιά να φαίνεται να κερδίζει τη μάχη των αυριανών περιφερειακών εκλογών της Γαλλίας, αποτελώντας έναν πολύ κακό οιωνό για τις προεδρικές εκλογές του 2017, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, αλλά, και ο γαλλικός Τύπος προσπαθούν μέχρι τελευταίας στιγμής για να αποτρέψουν τη νίκη του Εθνικού Μετώπου.Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε έτοιμος «να κάνει τα πάντα για να ηττηθεί το Εθνικό Μέτωπο», με τον Νικολά Σαρκοζί να απορρίπτει από την πλευρά του ωστόσο την εκδοχή ενός «ρεπουμπλικανικού μετώπου».Την ίδια στιγμή, δύο από τα μεγαλύτερα γαλλικά συνδικάτα, το CGT και το CFDT κάλεσαν τους πολίτες να μην «αυτοπυροβοληθούν στα πόδια» με μια ψήφο στο κόμμα της Λεπέν που χαρακτηρίζουν «αδιέξοδο». Σε μια σπάνια τοποθέτηση πριν από εκλογές, μάλιστα, ο διευθυντής της εφημερίδας Le Monde Ζερόμ Φενογκλιό, χαρακτήρισε το κόμμα της Μαρίν Λεπέν «απάτη» που «συνιστά σοβαρή απειλή για τη χώρα».

Πάει το τάαααληροοοο…:  ‘’ Ψαλίδι μέχρι και 50% στις επιδοτήσεις των αγροτών ‘’


















«Κουτσουρεμένα» μέχρι και 50% σε σχέση με αυτά που είχαν υπολογίσει, είδαν τα προσωρινά δικαιώματά τους 720.000 δικαιούχοι αγρότες της ενιαίας ενίσχυσης.Μεγάλη «σφαγή» έχει γίνει στους νεοεισερχόμενους, οι οποίοι στις δενδρώδεις εκτάσεις από τα 52 ευρώ το στρέμμα που περίμεναν, θα λάβουν τελικά 28 ευρώ. Αντίστοιχα, τα δικαιώματα της πλειοψηφίας των κτηνοτρόφων κυμαίνονται από 14-17 ευρώ το στρέμμα έναντι 25 που ανέμεναν.Από την άλλη, «ευνοημένοι» φαίνεται να είναι οι παλιοί δικαιούχοι, οι οποίοι θα λάβουν για τις δενδρώδεις καλλιέργειες 28-30 ευρώ το στρέμμα και για τις αροτραίες 20 ευρώ το στρέμμα.
Νέα ΚΑΠ
Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και πριν ακόμα ξεσπάσουν οι πρώτες αντιδράσεις από τους αγρότες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016, ανέφερε ότι πρόκειται για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, που σημαίνει επαναπροσδιορισμός όλων των δικαιωμάτων (720 χιλιάδες δηλώσεις) τονίζοντας μάλιστα ότι «τα ποσά της νέας ΚΑΠ, που βέβαια είχε συμφωνηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι τουλάχιστον κατά 10% μικρότερα».
Καθυστερήσεις
Αναφορικά με την καθυστέρηση στην καταβολή των επιδοτήσεων, η οποία για μια ακόμη φορά μετατέθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, αν και είχε ανακοινωθεί για την περασμένη Παρασκευή, δήλωσε ότι «στις περισσότερες χώρες δεν έχουν γίνει οι σχετικές πληρωμές.Ενδεικτικά αναφέρω ότι το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο κ.λπ. δεν θα πληρώσουν εντός του 2015, ή άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η πιο οργανωμένη αγροτική χώρα, η Ισπανία, η Σουηδία, η Δανία κ.λπ. θα πληρώσουν εντός του Δεκεμβρίου».Κύκλοι του ΥπΑΑΤ πάντως αποδίδουν τις μειωμένες επιδοτήσεις, εκτός από τη νέα ΚΑΠ, και στις αυξημένες δηλώσεις των νεοεισερχόμενων (υπολογίζονται στις 90.000), οι οποίες έκαναν ακόμα πιο δύσκολη την κατανομή των δικαιωμάτων. Από την πλευρά του, ο ΟΠΕΚΕΠΕ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις επιδοτήσεις.
…ΠΗΓΉ : " Ελεύθερος Τύπος "

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS














 
ΕΛ.ΑΣ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, στην Περιφέρειά μας, από επιτήδειους που επικοινωνούν τηλεφωνικά με άτομα, κυρίως τρίτης ηλικίας και προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα, με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό, για το οποίο ευθύνεται, κρατείται σε Αστυνομικές Υπηρεσίες και χρειάζεται μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να απαλλαγεί από τις κατηγορίες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει ξανά ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:
•Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
•Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
•Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
•Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
•Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
•Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Σε ανάλογες περιπτώσεις, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με το "100" ή με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα και παράβαση του Τελωνειακού κώδικα στο Λούρο
Συνελήφθη,την 05-12-2015 μετά τα μεσάνυκτα στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι από τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Επιπρόσθετα, στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με λαθραίο καπνό, βάρους (530) γραμμαρίων. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.
Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας
Συνελήφθη, την 04-12-2015 αργά το απόγευμα, στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα, στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι (τύπου πεταλούδα) και ένα πτυσσόμενο γκλοπ.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.
Σύλληψη  αλλοδαπού φυγόποινου στην Κεστρίνη Φιλιατών
Συνελήφθη, την 03-12-2015 το βράδυ στην Κεστρίνη Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ.

Ανθρακας ο Θυσαυρός...ή βλάχικη Τσαπέλα;; : « Στο δικαστήριο την ερχόμενη Τρίτη για το πόθεν έσχες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης »
Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, διαπίστωσε όμως ότι ο  ίδιος και η σύζυγός του διατηρούσαν αδήλωτες  τραπεζικές καταθέσεις.

































Την ερχόμενη Τρίτη 08 Δεκεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο του τριμελούς πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων,προκειμένου να να δικαστεί για υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση και συγκεκριμένα για τα έτη 2010, 2011 και 2012.Για τα τρία επίμαχα χρόνια, προκύπτουν ελλιπείς ή ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων, μετά από έλεγχο που έκανε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, όπου κατατίθενται τα πόθεν έσχες Βουλευτών, Υπουργών,αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσίων υπαλλήλων, δημοσιογράφων κ.α.Η πιο σημαντική ανακρίβεια αφορά το οικονομικό έτος 2010, όταν και στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του ιδίου (όντας νομάρχης Ιωαννίνων τότε), της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του δεν δηλώθηκαν καθόλου τραπεζικές καταθέσεις.Η πρώτη δίκη είχε ορισθεί για την Τρίτη 26 Μαΐου  2015 και η  εκδίκαση της υπόθεσης δεν έγινε, καθώς η δικηγόρος του περιφερειάρχη ζήτησε αναβολή λόγω κωλύματoς.Μιλώντας τον περασμένο Μάιο σε τοπικά ΜΜΕ για το θέμα,ο κ. Καχριμάνης στο πόθεν έσχες ο κ. Καχριμάνης είχε πει, τι ξέχασε να δηλώσει τα χρήματα τα οποία ήταν κατατεθειμένα σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό μαζί με τη σύζυγό του και τα οποία προέρχονταν από δάνειο για να φτιάξει τον  ξενώνα επί της οδού Τοσίτσα 31 στα Γιάννενα.Η συγκεκριμένη επένδυση δεν προχώρησε λόγω των καταγγελιών που υπήρχαν εκείνη την εποχή και ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως θα επέστρεφε τα χρήματα στην τράπεζα, ενώ για άλλα ποσά είπε ότι ήταν από συντάξεις γονιών και πεθερικών και δώρο του κουμπάρου του από την Αμερική στο γιό του τον οποίο είχε βαφτίσει.Να θυμίσουμε πως και στο παρελθόν κ. Καχριμάνης κατηγορήθηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους,πως δεν είχε δηλώσει ώς νομάρχης Ιωαννίνων, εισοδήματα από εργασίες ως ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος και  ότι είναι κάτοχος μετοχών των "Χιονοδρομικών Κέντρων Μετσόβου Α.Ε.".
...πηγή θέματος από : epirusgate.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: