ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Στους Φιλιάτες τελέστηκε η θεία λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού



 « ΛΑΕ » : Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς :  ( Μαχάτμα Γκάντι )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Στους Φιλιάτες τελέστηκε η θεία λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού



















Τη μνήμη του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, του Ισαποστόλου τιμά η Εκκλησία σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου, όπου σήμερα το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν στους Φιλιάτες που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο. Ο Κοσμάς ο Αιτωλός (1714 - 24 Αυγούστου 1779), γνωστός και ως Πατροκοσμάς, ήταν Ελληνορθόδοξος μοναχός. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Κώνστας,ενώ το επώνυμό του παραμένει άγνωστο.Το 1961 ανακηρύχθηκε άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και εορτάζεται στις 24 Αυγούστου. Γεννήθηκε στην Αιτωλία και όπως αναφέρει ο ίδιος αόριστα "Η πατρίδα μου είναι Ελλάδα από το Απόκουρον". Κατά τον βιογράφο και σύγχρονό τoυ Νικόδημο Αγιορείτη γεννήθηκε στο χωριό Μέγα Δένδρο Απόκουρου κοντά στο Θέρμο ενώ κάποιοι μελετητές θεωρούν πιθανό το γειτονικό Ταξιάρχη.Ο πιθανός χρόνος γέννησής του είναι το 1714 διότι ο Νικόδημος ο Αγιορείτης αναφέρει πως πέθανε σε ηλικία 65 ετών. Οι Παπακυριακού και Κώνστας την τοποθετούν στα 1700-1707.Πιστεύεται από χριστιανούς ότι διέθετε προφητικές και θαυματουργικές ικανότητες.Το κοσμικό του όνομα ήταν Κώνστας.Μαθήτευσε στα διδασκαλεία της Παρνασσίδας και της Ναυπακτίας πλάι σε ονομαστούς ιεροδιδασκάλους: τα στοιχειώδη γράμματα τα έμαθε από τον ιεροδιάκονο Γεράσιμο Λύτσικα, ενώ γύρω στα είκοσι, τα γραμματικά, δηλαδή την εγκύκλιο παιδεία την έλαβε από τον ιεροδιάκονο Ανανια, ενώ δίδασκε συγχρόνως και ως υποδιδάσκαλος.Το 1749 πήγε στην Αθωνιάδα Σχολή του Αγίου Όρους (χερσόνησος του Άθω), όπου έκανε σπουδές ανωτέρου επιπέδου στη θεολογία και τη φιλοσοφία. Εκεί υπήρξε μοναχός για δύο περίπου χρόνια στη μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους.Στα 1759 εγκατέλειψε το μοναστήρι και με εντολή του Πατριάρχη Σεραφείμ ξεκίνησε τις περιοδείες του στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο τότε εξισλαμισμό των Χριστιανών. Παρακινούσε με θέρμη τους Ορθοδόξους Χριστιανούς να ιδρύσουν σχολεία που θα διδάσκουν την ορθοδοξία.

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός,  για κατοχή κάνναβης

















Συνελήφθη την 23-08-2015 το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 34χρονος ημεδαπός,διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συνελήφθη 32χρονος στην Ηγουμενίτσα

















Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Αλβανίας την 22-08-2015/13:15, στην Ηγουμενίτσα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημ-κείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης (4) ετών, (5) μηνών και χρηματική ποινή (225) €, για παράβαση του ν. περί παιγνίων.

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Αθλητισμού



















Σύσκεψη γα τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ηπείρου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ι. Συναδινό, του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη (αρμόδιο για θέματα Νεολαίας και Άθλησης) κ. Π. Βασιλάκη, καθώς και της Επιτροπής Διοίκησης των Εθνικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ Ιωαννίνων. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξ. Καχριμάνης και ο Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ι.Συναδινός, υπογράμμισαν το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει και για την από κοινού αναζήτηση λύσεων για προβλήματα που εντοπίζονται στη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.Συγκεκριμένα ο Γ.Γ. Αθλητισμού Ι. Συναδινός, ανέφερε στις δηλώσεις του τα εξής:
"Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Περιφερειάρχη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη για τα θέματα της αθλητικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ηπείρου, για τις αθλητικές υποδομές και τη στήριξη των αθλητικών δραστηριοτήτων. Πέρα από την περιοδεία που κάναμε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, για τις οποίες συζητήσαμε πιο αναλυτικά και με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, τώρα κάναμε μια γενικότερη συζήτηση για το πως η Περιφέρεια, η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι φορείς θα μπορέσουν να συνεργαστούν για να κάνουν τον απαραίτητο σχεδιασμό για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο. Βρήκαμε ανταπόκριση. Νομίζω πως μπορεί να προχωρήσει μια συνεργασία. Η Ήπειρος σαν Περιφέρεια έχει μεγάλες ανάγκες και πρέπει να καλυφθούν, μέσα από μια απαραίτητη συνεργασία όλων των φορέων".Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:  
"Κάναμε  εκτενή συζήτηση για τις αθλητικές εθνικές εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων- με την παρουσία της Διοίκησής τους-  και στη συνέχεια για τις εγκαταστάσεις όλης της Ηπείρου. Το μήνυμα είναι ένα: ο αθλητισμός χρειάζεται τη βοήθεια της Πολιτείας και των τοπικών αρχών. Με το Γ.Γ. κ. Συναδινό και τη Διοίκηση των αθλητικών εγκαταστάσεων συμφωνήσαμε ότι με τη συνεργασία λύνονται όλα. Αυτό λέει τα πάντα.Ευχαριστώ για το πνεύμα της συζήτησης, καθώς διευκρινίσαμε διάφορα θέματα". Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Περιφερειάρχης  ανάφερε ότι το Β΄ Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων, η Περιφερειακή Αρχή, θα το προχωρήσει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. "Το έργο- εξήγησε- είναι τώρα ενταγμένο στη ΣΑΕΠ της Περιφέρειας Ηπείρου. Προς το παρόν έχουμε εξασφαλίσει 310.000 ευρώ για το έργο". 


Δεν υπάρχουν σχόλια: