ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Χωρίς αποζημίωση παύονται οι διοικήσεις των νοσοκομείων



Το κακό που κάνεις μένει σε σένα. Το καλό που κάνεις επιστρέφεις σε σένα.  : ( Βούδας )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Χωρίς αποζημίωση παύονται οι διοικήσεις των νοσοκομείων
















Παύονται όλοι οι διοικητές και οι αναπληρωτές διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων, σύμφωνα με το περιεχόμενο της τροπολογίας τοου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, την οποία ψήφισε προχθές (Τετάρτη) η Βουλή.Συγκεκριμένα, στην επίμαχη τροπολογία προβλέπεται ότι οι απερχόμενοι διοικητές δε θα λάβουν αποζημίωση, ενώ ταυτόχρονα ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για τον διορισμό νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, διετούς θητείας σύμφωνα με τα αξιολογικά κριτήρια της παρ.2 του άρθρου 2 του Ν.4052/2012. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι υφιστάμενοι διοικητές των νοσοκομείων έχουν τριετή θητεία, επιλέχθηκαν με βάση επιτροπή αξιολόγησης που είχε συσταθεί και, στην πλειονότητά τους, τοποθετήθηκαν στις αρχές του 2014.Θεωρείται πολύ πιθανό διοικητές που θα απομακρυνθούν να προσφύγουν – ανεξάρτητα της τροπολογίας – στη δικαιοσύνη και να διεκδικήσουν αποζημίωση.
           
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρέχει χρήσιμες συμβουλές σε γονείς και παιδιά σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

















Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η χρήση του διαδικτύου, τόσο μέσω υπολογιστών, όσο και μέσω έξυπνων συσκευών (κινητών τηλεφώνων και tablets) αυξάνεται ραγδαία.Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να προστατεύσει τους γονείς και τα παιδιά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών αποδράσεων, ελαχιστοποιώντας τα περιστατικά κακόβουλης χρήσης του διαδικτύου, συνιστά τα ακόλουθα:
•Βάλτε τα απαραίτητα όρια στη χρήση του διαδικτύου. Η αλόγιστη χρήση μπορεί να επιφέρει πολλά προβλήματα, όπως διατροφικές διαταραχές, διαταραχές ύπνου και πονοκεφάλους.
•Μην παραμελείτε τις δραστηριότητες σας και τον κοινωνικό σας περίγυρο για χάρη του διαδικτύου. Θυμηθείτε ότι ο προτεινόμενος καθημερινός χρόνος στο διαδίκτυο δε θα πρέπει να ξεπερνάει τη μία (1) ώρα και τριάντα (30) λεπτά.
•Δώστε κίνητρα στα παιδιά να ασχολούνται με νέες δραστηριότητες και χόμπι, που δεν περιλαμβάνουν το διαδίκτυο και ενθαρρύνουν τις κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις. Η συμμετοχή των παιδιών σε καλλιτεχνικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες θα βοηθήσει στην υιοθέτηση ενός ισορροπημένου και δημιουργικού τρόπου ζωής.
•Μην εμπιστεύεστε τα στοιχεία που δηλώνει κάποιος κατά τη διάρκεια συνομιλίας σε chat room. Το όνομα, η ηλικία, ακόμη και οι φωτογραφίες που ενδεχομένως σας στείλει μπορεί να μην είναι αληθινά.
•Όταν σας προσεγγίζει κάποιος χρήστης σε ένα chat room, ο οποίος παρουσιάζεται σαν φίλος ή γνωστός σας, επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί του και ρωτήστε αν είναι όντως ο ίδιος.
•Μη δέχεστε να στείλετε φωτογραφίες σας ή να ενεργοποιήσετε την κάμερα του υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια συνομιλίας με αγνώστους. Μπορεί να χρησιμοποιήσουν το υλικό αυτό εν αγνοία σας.
•Αν μία συνομιλία σας κάνει να αισθανθείτε άβολα, μπορείτε να τη σταματήσετε με το πάτημα ενός πλήκτρου.
•Μη χρησιμοποιείτε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ως ημερολόγιο. Το προφίλ σας δεν είναι απαραίτητο να περιέχει όλες τις πληροφορίες για την καθημερινή σας δραστηριότητα.
•Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου για το προφίλ σας. Ρυθμίστε τις έτσι ώστε οι πληροφορίες σας να είναι ορατές μόνο στους φίλους σας.
•Μην επιτρέπετε σε εφαρμογές (applications) που δε γνωρίζετε να δημοσιεύουν σχόλια στο λογαριασμό σας ή να χρησιμοποιούν τα στοιχεία του λογαριασμού σας, πέρα από το ονοματεπώνυμό σας, εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο για την παρεχόμενη υπηρεσία.
•Πριν δημοσιεύσετε μια πληροφορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκεφτείτε ότι δε σβήνεται ποτέ από το διαδίκτυο. Μήπως θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη μελλοντική σας ζωή;
•Εάν αντιληφθείς ότι κάποιος προσπαθεί σε εκφοβίσει στο διαδίκτυο, ανέφερε τον εκφοβισμό στους γονείς σου. Μη μείνεις σιωπηλός!
•Η απάντηση με τον ίδιο τρόπο δεν είναι λύση! Μην απαντάτε σε περίπτωση που κάποιος σας συμπεριφερθεί άσχημα στο Διαδίκτυο. Κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα!
Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να καλέστε τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Μη φοβηθείτε - Δεν είστε μόνοι. !

Αμαλία Τσιάβου – Στέφανος Ντούσκος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας
Θ’ αγωνιστούν στη Λουκέρνη της Ελβετίας με τα χρώματα της Ελλάδας

































Με την ελίτ της διεθνούς Κωπηλασίας θα αναμετρηθούν τις επόμενες ημέρες δύο απ’ τα νέα πολύ ελπιδοφόρα «κουπιά» του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, με στόχο να αποδείξουν ότι δίκαια βρίσκονται ανάμεσά τους.Η διοργάνωση είναι το τρίτο και τελευταίο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται μέχρι την ερχόμενη Κυριακή στη λίμνη της Λουκέρνης στην Ελβετία. Με τα ελληνικά εθνικά χρώματα θα λάβουν μέρος στους αγώνες οι Πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι. Αμαλία Τσιάβου στο Διπλό Σκιφ ελαφρών βαρών των Γυναικών και Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος θα τρέξει με την Τετράκωπο άνευ ελαφρών βαρών των Ανδρών.Η ελληνική εθνική αποστολή στο Κύπελλο της Λουκέρνης αριθμεί συνολικά δέκα επίλεκτους κωπηλάτες, οι οποίοι θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους για τελευταία φορά πριν τρέξουν στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών που θα διεξαχθούν στο υπόλοιπο του καλοκαιριού.Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης θα λάβουν μέρος πληρώματα από 45 χώρες. Οι τελικοί θα διεξαχθούν την Κυριακή. Την ελληνική ομάδα συνοδεύει και ο Γιαννιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος.

ΕΛ.Α.Σ  ΗΠΕΙΡΟΥ -  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

















Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
•Δευτέρα (13-07-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
•Τρίτη (14-07-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
•Τετάρτη (15-07-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Βίτσα – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
•Πέμπτη (16-07-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
•Παρασκευή (17-07-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
•Σάββατο (18-07-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.

Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές τροχοφόρων - Συνελήφθη ως δράστης 28χρονος ημεδαπός 


















Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, δύο (2) κλοπές τροχοφόρων, που είχαν διαπραχθεί, κατά το τελευταίο διήμερο, στην Φιλιππιάδα και την Άρτα.Συνελήφθη ως δράστης, χθες (09-07-2015) το μεσημέρι  στην Εθνική Οδό Άρτας – Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τροχοφόρων. Όπως προέκυψε, ο 28χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 07 έως 09-07-2015, αφαίρεσε, από την Φιλιππιάδα και την Άρτα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο. Τα κλεμμένα οχήματα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Θεανώ Φωτίου : Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου θα καταβληθεί η 2η δόση για το επίδομα τέκνων     

                                                                                                     










Σε δηλώσεις, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου έκανε γνωστό, ότι η 2η δόση για το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ θα καταβληθεί στους δικαιούχους τη Δευτέρα 20 Ιουλίου. Δικαιούχοι του επιδόματος του ΟΓΑ είναι όσοι υπέβαλαν Ε1 και Α21 εως και τις 21 Ιουνίου 2015, ενώ όσοι δεν πρόλαβαν θα πληρωθούν σε επόμενη πληρωμή τον Σεπτέμβριο. Εισοδηματικό κριτήριο για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων λαμβάνονται υπόψη ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων η κλίμακα ισοδυναμίας, το ισοδύναμο εισόδημα και η εισοδηματική κατηγορία. Ως κλίμακα ισοδυναμίας ορίζεται το σταθμισμένο άθροισμα των μελών της οικογένειας. Ο ένας γονέας έχει στάθμιση 1, ο άλλος γονέας έχει στάθμιση 1/3 και κάθε εξαρτώμενο τέκνο έχει στάθμιση 1/6. Ως ισοδύναμο εισόδημα ορίζεται το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα διαιρεμένο με την κλίμακα ισοδυναμίας. Οι οικογένειες που δικαιούνται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων διαιρούνται αναλόγως του ισοδύναμου εισοδήματος σε τρεις εισοδηματικές κατηγορίες, ως εξής:
(α) ΄Εως έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ που λαμβάνουν το πλήρες επίδομα,
(β) από έξι χιλιάδες και ένα (6.001) ευρώ έως δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ που λαμβάνουν τα 2/3 του επιδόματος και
(γ) από δώδεκα χιλιάδες και ένα (12.001) ευρώ έως δεκαοκτώ χιλιάδες (18.000) ευρώ που λαμβάνουν το 1/3 του επιδόματος. Για τον υπολογισμό της εισοδηματικής κατηγορίας λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί με ηρωίνη στα Ιωάννινα
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -10,1- γραμμάρια ηρωίνης 






















Συνελήφθησαν, την 09-07-2015 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 42, 35 και 34 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ηρωίνης.Ειδικότερα, την 09-07-2015 το απόγευμα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους τρεις δράστες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (10,1) γραμμαρίων.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: