ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ : ‘’ Αριστερή ξεδιάντροπη ανεύθυνη η Πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ‘’



Αν λεηλατείς από τη ανατολή προς τη δύση, είσαι ο Τζένγκις Χαν, ο Βάρβαρος. Αν λεηλατείς από τη δύση προς την ανατολή είσαι ο Αλέξανδρος, ο Μέγας  :  ( Javed Akhtar )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ : ‘’ Αριστερή ξεδιάντροπη ανεύθυνη η Πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ‘’ γεμάτη με ψέματα 


















Ο ελληνικός λαός πληρώνει το τίμημα μιας ανεύθυνη άσχετης κυβέρνησης.Εχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικ΄και έχουν βρει σχολέια για τα παιδιά τους.Αυτό μαρτυρεί ο έντονος φανατισμός της εμμονής του ΣΥΡΙΖΑ για « τσαμπουκά με τζάμπα μάγκες » Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι όλα μέχρι στιγμής ήταν λάθος στην Ε.Ε. κι ότι αυτή είναι η μόνη που έχει δίκιο. Το θέμα είναι ότι τα προγράμματα της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας ήταν επιτυχή. Συνεπώς το πρόβλημα δεν είναι το πρόγραμμα αλλά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αλλάξει εντελώς προσδοκίες κι όταν συμβαίνει αυτό υπάρχει μαζική εκροή καταθέσεων, οι επενδυτές αποσύρονται και τελικά ο ελληνικός λαός είναι αυτός που πληρώνει το τίμημα της ανευθυνότητας της κυβέρνησης, που ενδιαφέρεται περισσότερο να αποδείξει ότι έχει μια συγκεκριμένη ιδεολογία παρά ότι εκπροσωπεί μια τόσο σημαντική χώρα όπως η Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω μια κυβέρνηση να επιτίθεται στις άλλες τη στιγμή που στην ουσία έχει ανάγκη την αλληλεγγύη τους», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο,ενώ έκανε λόγο για μεγάλη ανευθυνότητα της κυβέρνησης.Μήπως τελικά είναι η φάση « τα παδία παίζουν »;; πράγμα που φάινεται από τον τρόπο συμπεριφοράς της προέδρου της ελληνικής βουλής.
Ο έλεγχος κεφαλαίων
Οι έλεγχοι αυτού του είδους περιορίζουν την ελευθερία της διεθνούς κίνησης των κεφαλαίων, ενώ μπορούν να επιβληθούν (α) είτε στις εισροές, με τη μορφή της φορολόγησης, επειδή ανατιμούν το νόμισμα, επιδεινώνοντας τις εξαγωγές, (β) είτε στις εκροές, με τη μορφή του περιορισμού των ποσοτήτων (αναλήψεων, εμβασμάτων), καθώς επίσης με την υποχρέωση λήψης αδείας ή δήλωσης για τη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό.Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ελέγχου των κεφαλαίων στην οικονομία είναι αυτό της Χιλής (1982 – 1999), με στόχο τον περιορισμό του όγκου των βραχυπρόθεσμων δανείων σε συνάλλαγμα – επειδή οι ξαφνικές, μαζικές εκροές αυτού του είδους των δανείων, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες χρηματοπιστωτικές κρίσεις (όπως συνέβη στην Ασιατική κρίση, σε αυτήν του Μεξικού κλπ.). Διακρίνουμε δε τα εξής είδη:
(α)  Άμεσοι έλεγχοι κεφαλαίων: Ρυθμίζουν τις διασυνοριακές χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, μέσω της υποχρέωσης λήψης αδειών ή των απαγορεύσεων τους.
(β)  Έμμεσοι έλεγχοι κεφαλαίων: Γίνεται προσπάθεια να ακριβύνουν οι συναλλαγές με το εξωτερικό – είτε μέσω της επιβολής φόρων στις εκροές, είτε με ένα σύστημα διπλών ή πολλαπλών ισοτιμιών, όπως συμβαίνει σήμερα στη Βενεζουέλα.
Περαιτέρω, η χρηματοπιστωτική θεωρία υποστηρίζει πως η απελευθέρωση της κυκλοφορίας των κεφαλαίων οδηγεί στη μείωση του κόστους τους, καθώς επίσης στη διευκόλυνση της εύρεσης τους – ενώ, μέσω του ελεύθερου ανταγωνισμού, τα χρηματοπιστωτικά συστήματα κερδίζουν σε ευελιξία και αποδοτικότητα.Εκτός αυτού, οι «ανοιχτές αγορές» εξασφαλίζουν την πειθαρχία της οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να υποτάσσονται στις αγορές – με την έννοια πως οι δυνατότητες χρηματοδότησης των κρατών τους, καθώς επίσης το κόστος (επιτόκια), δυσχεραίνουν, όταν τα χρέη τους αυξάνονται, στην περίπτωση ελλειμμάτων (ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, προϋπολογισμός), όταν μειώνεται η ανταγωνιστικότητα τους κοκ.Η θεωρία αυτή χρησιμοποιήθηκε από το νεοφιλελευθερισμό, με αποτέλεσμα οι περισσότερες χώρες να έχουν έκτοτε (1980) απελευθερώσει τις αγορές κεφαλαίων τους, καταργώντας τους ελέγχους στη διακίνηση τους. Επειδή όμως ουσιαστικά γκρέμισαν τα τείχη τους, τα οποία τις προστάτευαν από το τοκογλυφικό κεφάλαιο, με τη γνωστή αγελαία συμπεριφορά του, παρέδωσαν ένα μεγάλο μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους στις αγορές – οι οποίες πλέον διοικούν απολυταρχικά τον πλανήτη.Ακριβώς αυτή ήταν η αιτία μίας σειράς κρίσεων που συντάραξαν την υφήλιο, όπως η Ασιατική, η Ρωσική, κυρίως δε η πρόσφατη του 2007. Σε κάθε περίπτωση, χώρες με απελευθερωμένες αγορές κεφαλαίων γίνονται πολύ εύκολα θύματα των κερδοσκόπων – όπως στο παράδειγμα των ασιατικών κρατών, τα οποία βυθίστηκαν στην κρίση αμέσως μετά το άνοιγμα των χρηματοπιστωτικών αγορών τους. Αντίθετα, τα κράτη που είχαν τότε αυστηρούς περιορισμούς, όπως η Κίνα και η Ινδία, δεν «προσβλήθηκαν» από την κρίση.Περαιτέρω, η βασική αιτία των κρίσεων δεν είναι τόσο η απελευθέρωση των αγορών, όσο η μεταβλητότητα (αστάθεια) των διεθνών κεφαλαιακών ροών – η οποία έχει σήμερα αυξηθεί κατακόρυφα, λόγω των συνεχών «πακέτων ρευστότητας» (QE) των κεντρικών τραπεζών. Πόσο μάλλον όταν οι διοικητές τους, ιδιαίτερα της ιδιωτικής Fed και της ΕΚΤ, έχουν «αναβαθμισθεί» στους πραγματικούς ηγεμόνες της Δύσης.Σε κάθε περίπτωση θεωρείται πως ο έλεγχος κεφαλαίων είναι χρήσιμος, σε εποχές που είναι ταραχώδεις για τις διεθνείς αγορές – επειδή τότε η οικονομία της χώρας που τους επιβάλλει, προστατεύεται από τους κινδύνους μετάδοσης (μόλυνσης). Όταν όμως οι συνθήκες είναι θετικές, αναπτυξιακές, τότε οι έλεγχοι κεφαλαίων είναι αρνητικοί.

Επιστροφή πινακίδων,αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας εν όψει του δημοψηφίσματος


















Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, επιστρέφονται από αύριο (1.7.2015) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για το δημοψήφισμα της 5.7.2015.Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 30.6.2015.Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και τις 30.6.2015.Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
•Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
•Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
•Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
•Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
•Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.Η καταβολή του προβλεπόμενου διοικητικού χρηματικού προστίμου, θα πραγματοποιηθεί εντός δεκαημέρου, μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας.

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Αποτελέσματα Διακομματικής

















Για την ομαλή διεξαγωγή της προεκλογική περιόδου αλλά και την τήρηση της νομιμότητας ισχύουν τα ακόλουθα μετά και την σημερινή συνάντηση:
1.Η προβολή των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων θα γίνει ισότιμα και όχι ανάλογα με τη δύναμη που έχουν στη Βουλή όπως ανάλογα και ισόποσα θα γίνεται και με βάση την υποστήριξη τους στο ΝΑΙ ή στο ΟΧΙ.
2.Να υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ των κομματικών επιτελείων τις λίγες ημέρες που απομένουν έως και το Δημοψήφισμα και να αποφευχθούν εντάσεις και διαπληκτισμοί.
3.Με ευθύνη των κομμάτων μπορούν να κατασκευασθούν και θα τοποθετηθούν στην  πλατεία Δημαρχείου  περίπτερα ή άλλες κατασκευές, οι διατάσεις των οποίων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 2Χ2Χ2 μέτρα, ύστερα από σχετικό αίτημα προς το Δήμο.
4.ΔΕΝ επιτρέπεται η ανάρτηση με τη μέθοδο της διπλής αφίσας (σάντουιτς) & πετραχήλια στις κολώνες του Δήμου.
5.Ο Δήμος δίνει το δικαίωμα στα πολιτικά κόμματα ή το συνασπισμό συνεργαζόμενων κομμάτων για συγκεντρώσεις στους εξής χώρους: Πλατεία Δημαρχείου, Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον, Πεζόδρομος Ηγουμενίτσας κατόπιν συνεννόησης με το Δήμο και στα οποία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
6.Τα κόμματα θα γνωστοποιήσουν εγκαίρως στο Δήμο και στην Αστυνομία την ημερομηνία πραγματοποίησης των κεντρικών τους εκδηλώσεων.  
7.Μεγαφωνικές εγκαταστάσεις δεν παραχωρούνται από το Δήμο. Η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων από τα πολιτικά κόμματα ή το συνασπισμό συνεργαζομένων κομμάτων θα γίνεται λελογισμένα με την προϋπόθεση της τήρησης των ωρών κοινής ησυχίας και ο βαθμός της έντασής τους δεν θα υπερβαίνει τα 70 D.B. στην πηγή εκπομπής.
8.Απαγορεύεται η ανάρτηση πανό, αεροπανό και πάσης φύσεως όμοιων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους. Σε περίπτωση που τοποθετούνται πανό ή αεροπανό, ο Δήμος υποχρεώνεται για την άμεση αφαίρεσή τους εκτός εάν ενημερωθεί ο Δήμαρχος σχετικά και έγκαιρα.
9.Απαγορεύεται η χρήση χρωστικών ουσιών, όπως σπρέι χρώματα κ.λπ., και η αναγραφή συνθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες δημοσίων ή ιδιωτικών χώρων, όπως και σε χώρους που καθορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 2946/2001, όπως ισχύει.
10.Δεν επιτρέπεται η επικόλληση αφισών ή άλλων εντύπων σε πλαίσια καθώς και η χρήση χώρων που έχουν διατεθεί, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε άλλα κόμματα ή σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων. Αφίσες μπορούν να αναρτηθούν μόνο στους πίνακες ανακοινώσεων.
11.Τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων υποχρεούνται να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν καθώς και για τον καθαρισμό τους από τις κολλητικές ουσίες, αφίσες κ.λπ.
12.Το Σάββατο 04/07/2015 θα αφαιρεθούν από την πόλη, με ευθύνη των κομμάτων όλα τα προεκλογικά υλικά πλην των περιπτέρων για τα οποία δίνεται προθεσμία απομάκρυνσης έως και τις 07/07/2015.
Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: Η ομαλή περίοδος μέχρι και την διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος της Κυριακής, προϋποθέτει την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων που συμφωνήθηκαν σήμερα και φυσικά την ύπαρξη αλληλοσεβασμού στις διαφορετικές απόψεις. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι θα επιδείξουν τη δέουσα σοβαρότητα και θα τηρήσουν στο έπακρο την απόφαση της επιτροπής.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015: Αναβολή Παράστασης















Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνει το κοινό ότι η προγραμματισμένη για τις 7 Ιουλίου  θεατρική παράσταση «Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ Ο ΜΕΝΙΟΣ Ο ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ» από το ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ στο ΔΑΣΑΚΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των πολιτικών εξελίξεων της χώρας μας. Η παράσταση θα ορισθεί σε νέα ημερομηνία κατόπιν συνεννόησης με τον θίασο και θα ενημερωθεί το κοινό με νέα ανακοίνωση
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ : Γεράσιμος Φουσέκης

Ν.Δ. : Non paper
Απομονώνουν την Ελλάδα - Διαψεύδονται από  Ευρωπαίους και «συντρόφους»


















Ζαν - Κλωντ Γιούνκερ (Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής)
•Ένα "όχι" στο δημοψήφισμα, θα σήμαινε ότι η Ελλάδα λέει όχι στην Ευρώπη.
•Ποτέ δεν δόθηκε τελεσίγραφο στην Ελλάδα. Θέλαμε μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία. Έκανα τα πάντα.
•Θα πρέπει οι Έλληνες να ξέρουν ξεκάθαρα τι διακυβεύεται την επόμενη Κυριακή.
•Δεν εκφραστήκαμε με τελεσίγραφα. Η δική μας προσέγγιση ήταν, και είναι, να κάνουμε μια συμφωνία δίκαιη και συγκροτημένη. Προσαρμόσαμε τις μεθόδους εργασίας μας σε αυτό που ήθελε η ελληνική κυβέρνηση. Δείξαμε αποφασιστικότητα και επιμονή για τις ελληνικές προτάσεις.
•Αγαπώ βαθιά τους Έλληνες. Να μην αυτοκτονήσουν.
•Η Ευρώπη είναι Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι Ευρώπη.
Ματέο Ρέντσι (Πρωθυπουργός Ιταλίας)
•Το θέμα είναι ότι το ελληνικό δημοψήφισμα δεν θα είναι ένα ντέρμπι "Κομισιόν εναντίον Τσίπρα", αλλά "ευρώ εναντίον δραχμής". Αυτή είναι η επιλογή.
Φρανσουά Ολάντ (Πρόεδρος Γαλλίας)
•Το ερώτημα είναι κατά πόσον οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη ή να πάρουν το ρίσκο της εξόδου. Είναι δημοκρατία, έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει τι προτιμά για το μέλλον του.
Μαριάνο Ραχόι (Πρωθυπουργός Ισπανίας)
•Αν ο Τσίπρας επικρατήσει στο δημοψήφισμα, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ.
•Η κατάσταση θα είναι αναστρέψιμη για όλους τους υπόλοιπους που θα μείνουμε στην Ευρωζώνη.
Άνγκελα Μέρκελ (Καγκελάριος Γερμανίας)
•H Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση με μεγαλύτερη άνεση και σιγουριά απ’ ό, τι πριν πέντε χρόνια.
•Είναι δικαίωμα της Ελλάδας να κάνει δημοψήφισμα, αλλά και δικό μας δικαίωμα να σκεφτούμε την κίνηση για να προστατευθούμε.
•Το δημοψήφισμα θα είναι για το μέλλον του ευρώ!
Ζίγκμαρ  Γκάμπριελ (Αντικαγκελάριος Γερμανίας)
•Η Ελλάδα ήθελε να έχει το δικαίωμα να μην τηρεί όλες τις προδιαγραφές της ευρωζώνης.
•Tο δίλημμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής είναι ναι ή όχι στην ευρωζώνη. Πρέπει η Αθήνα να καταλάβει ότι υπάρχουν κανόνες για όλη την Ευρώπη.
•Η ευρωζώνη, έχει οικονομικά κριτήρια που ισχύουν και για τα υπόλοιπα 300 εκατ. πολίτες.
Κώστας Χρυσόγονος (Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) - Επιστολή στον Α. Τσίπρα
•Έχει ήδη διαφανεί ότι η προεκλογική μας ρητορική, περιλαμβανομένου και του "προγράμματος της Θεσσαλονίκης", βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τη δυσάρεστη πραγματικότητα, την οποία υποχρεωνόμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε
•Η "λύση" της παύσης πληρωμών και ενδεχομένως της εξόδου από την ευρωζώνη, για την οποία έχει γίνει τόσος λόγος μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ ουσία δεν υφίσταται
•Η ρήξη με τους δανειστές είναι μια ανέφικτη επιλογή και αν επιχειρηθεί η κατάληξη θα είναι η χώρα να επιστρέψει στον μνημονιακό εγκλωβισμό υπό χειρότερους όρους (σαν τον κρατούμενο που επιχειρεί απόδραση και αφού αποτύχει καταλήγει στην απομόνωση της φυλακής).
•Η λαϊκή εντολή προς την κυβέρνηση είναι εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση και όχι για χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη και ενδεχομένως και την Ένωση.
•Η άρνηση καταβολής θα μας έφερνε de facto αντιμέτωπους όχι με τη Γερμανία, αλλά με τον πλανήτη ολόκληρο.
• Το χειρότερο είναι όμως ότι σε τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν να μας επιβληθούν από τα κράτη κάθε είδους οικονομικά και άλλα αντίποινα, μετατρέποντας την Ελλάδα σε κάτι ελαφρώς χειρότερο από τη Ζιμπάμπουε.
Πύρρος  Δήμας- Έλληνας Ολυμπιονίκης (ανάρτηση στο facebook)
•Αρνούμαι την αλβανοποίηση στην οποία οδηγείται η ελληνική κοινωνία.
•Αρνούμαι τα παιδιά μας να στέκονται σε ουρές  1κιλό τυρί ή 10 αυγά ή 60 γραμμάρια κιμά (αμφιβόλου προελεύσεως) (αμφιβόλου προελεύσεως) κάθε μήνα με ένα κουπόνι στο χέρι όπως στάθηκα εγώ.
•Αρνούμαι να μεγαλώσουν με έναν Χότζα πάνω απ' το κεφάλι τους και τον φόβο στην ψυχή τους.
•Επειδή ευτυχώς δεν το έχετε ζήσει, ελπίζω να το φαντάζεστε, αλλά να μην το ζήσετε ποτέ.

Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων, ενόψει του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, για την εξυπηρέτηση των πολιτών
















Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει της διεξαγωγής του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:
•Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00
•Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Υπενθυμίζεται ενδεικτικά, ότι για την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι:
•Δύο (2) πρόσφατες ασπρόμαυρες φωτογραφίες (για ταυτότητα), διαστάσεων 3,6*3,6 εκ.
•Αίτηση που θα προμηθευτεί από την Αστυνομική Υπηρεσία.
•Βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Υγειονομικού Εργαστηρίου για την ομάδα Αίματος και το Rhesus (εφόσον επιθυμεί την αναγραφή του στο δελτίο).
•Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο, ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων «ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ και ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ» του ενδιαφερόμενου, με λατινικούς χαρακτήρες (εφόσον επιθυμεί ο ίδιος αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων, διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική υπεύθυνη δήλωση)
•Επίσης, για Δελτίο Ταυτότητας το οποίο εκδίδεται πρώτη φορά, απαιτείται η βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από έναν μάρτυρα. Σε περίπτωση που είναι ανήλικος/η, την βεβαίωση των στοιχείων μπορεί να κάνει ο γονέας ή εκείνος, που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του.
•Σημειώνεται ότι η Αρχή έκδοσης του Δελτίου Ταυτότητας, υποχρεωτικά αναζητά αυτεπάγγελτα το πιστοποιητικό γέννησης του Δήμου ή της Κοινότητας του αιτούντος (το πιστοποιητικό γέννησης δεν προσκομίζεται από τον ενδιαφερόμενο).
Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά. Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: