ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ



Ω τραυλορήμον τραυλεπίτραυλε γνάθε, τραυλόλαλον πάντραυλον έντραυλον στόμα,
τραυληγορούν άναρθρον τρυγόνου τρόπον, σύριζε, κράζε, τρύζε σον τραυλόν μέλος,
κρού κρού κεκραγώς εν πρυμνοίς δένδρων κλάδοις .    : (  Λέων Στ’ ο Σοφός  )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
- Από την ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατών -


























Ανακοίνωση Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών, σχετικά με τη περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων
ΔΗΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ,   Τ.Κ. 46300 ΦΙΛΙΑΤΕΣ    
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Κάθε πρώτη εβδομάδα του μήνα, το φορτηγό του Δήμου θα περνά από την πόλη των Φιλιατών να μαζεύει ογκώδη αντικείμενα όπως κρεβάτια, στρώματα, κουζίνες, κλαδιά  κ.λ.π. .Σας παρακαλούμε να φροντίσετε τα προς απόρριψη αντικείμενα να τοποθετούνται δίπλα στους κάδους απορριμμάτων μόνον την  πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.
Ευχαριστούμε   :  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  Ν. ΚΑΙΣΑΡΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Γιόγιακα
ΠΡΟΣ:  ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΘΕΜΑ: ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
























Κύριε υπουργέ,
Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου» του Άξονα Προτεραιότητας 6: «Αειφόρος Ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Περιφέρεια Ηπείρου» συνολικού προϋπολογισμού 661.000,00€, εντάχθηκε και το έργο «Κατασκευή πεζοδρομίων πόλης Παραμυθιάς» (έγγραφο της ΕΕΤΑΑ, αρ. πρωτ. 2560/12-12-2013). Μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες, στις 13/05/2014 έγινε η δημοπράτηση του έργου  και αναδείχτηκε ο προσωρινός μειοδότης.Ωστόσο, ενώ  ήδη από τις 14/07/2014 ο Δήμος Σουλίου είχε αποστείλει στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα (αρ. 9908/14-07-2014),  ο εποπτεύων οργανισμός έκανε γνωστό (αρ. πρωτ. 910/25-02-2015) ότι ανακαλεί την απόφαση  ένταξης του συγκεκριμένου έργου. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η απένταξη έγινε με βάση  «την ανάγκη μείωσης των υπερδεσμεύσεων του προγράμματος».
Κατόπιν των παραπάνω:
-Με ποιο αιτιολογημένο σκεπτικό ελήφθη η απόφαση απένταξης του συγκεκριμένου έργου;
-Τι προτίθεστε να πράξετε για την εκ νέου ένταξη του έργου στο πρόγραμμα και την άμεση υλοποίησή του;
Ο ερωτών βουλευτής : Βασίλειος Γιόγιακας                          

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Κάτση Μάριου για τοο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Θεσπρωτίας
Εύγε Μάριε…επιτέλους κάποιος ενδιαφέρθηκε…! 


























Η προηγούμενη κυβέρνηση, με το πρόσχημα της περικοπής των λειτουργικών δαπανών και στα πλαίσια των συγχωνεύσεων υπηρεσιών και οργανισμών αποφάσισε τη μεταφορά του παραρτήματος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Θεσπρωτίας (ΣΕΠΕ), στα Ιωάννινα.Κατόπιν διαβούλευσης με τους εργαζόμενους του παραρτήματος Θεσπρωτίας και την τοπική κοινωνία, ο κ. Κάτσης δέχθηκε τον έντονο προβληματισμό τους ότι μια τέτοια συγχώνευση θα αποδυνάμωνε τον ρόλο του ΣΕΠΕ και ταυτόχρονα θα είχε αμφίβολο δημοσιονομικό όφελος.Για το θέμα αυτό ο κ. Μ.Κάτσης ήρθε σε επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τους αρμόδιους φορείς και ενημερώθηκε για την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει το ρόλο του  θεσμού με επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία για την συνολική αναδιαμόρφωση του οργανογράμματος του ΣΕΠΕ.Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της εντολής μετακίνησης του παραρτήματος στα Γιάννενα.Ταυτόχρονα αποφασίστηκε και αναζητείται υπηρεσιακή λύση ούτως ώστε το Σώμα επιθεώρησης εργασίας να μεταστεγαστεί  σε άλλο δημόσιο κτήριο της Ηγουμενίτσας ώστε να εξοικονομηθεί η επιβάρυνση του ενοικίου.

Δήμος Ηγουμενίτσας : 2η Συνάντηση για Let’s do it Greece 2015















Συνεχίζοντας το διάλογο για την διοργάνωση του Let’s Do It Greece 2015 ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί όλους τους εν δυνάμει εθελοντές, πολίτες, τους συλλόγους και τις οργανώσεις στην δεύτερη συνάντηση, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας.Για τον καλύτερο συντονισμό αλλά και για την άμεση επικοινωνία υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου (http://www.igoumenitsa.gr/ και στο μενού, Για τον Δημότη -> Δράσεις -> Let’s do it Greece) φόρμες καταχώρησης των στοιχείων επικοινωνίας αλλά και υποβολής προτάσεων για το πώς θα υλοποιηθεί το Let’s Do It Greece 2015 στο Δήμο μας.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Δράση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας (press@1345.syzefxis.gov.gr , 26653 61151)
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Κυκλοφοριακής ρύθμισης οδού στη θέση γέφυρα Νεράιδας























Γίνεται γνωστό ότι, λόγω εκτέλεσης του έργου «Ενίσχυση Ύδρευσης Ν. Θεσπρωτίας, Β΄ υποέργο δίκτυο Άγιος Νικόλαος έως γέφυρα Νεράιδας» πρόκειται να γίνει  διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της Εθνικής Οδού 19 (Ε.Ο. Ιωαννίνων -Ηγουμενίτσας-Φιλιάτες-Ασπροκκλήσι) και συγκεκριμένα στην γέφυρα Νεράιδας. Η οδός θα παραμείνει κλειστή στο σημείο αυτό, για το χρονικό διάσημα από 16 Μαρτίου 2015 έως 17 Μαρτίου 2015.Στο διάστημα αυτό η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω της γέφυρας Τζόγγου (Κορύτιανη).Για την ενημέρωση και την αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού θα τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες σε επίκαιρα σημεία διασταυρώσεων του επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού. Ζητάμε την κατανόησή σας.                                                                     
 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ : ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ   

Χρήση κοινόχρηστου χώρου 2015 - Ενημέρωση Ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού  Ενδιαφέροντος Δήμου Ηγουμενίτσας  

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με την αρίθ. 311/21-12-2011  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, με την οποία εγκρίθηκε ο κανονισμός κοινοχρήστων χώρων του Δήμου, προβλέπεται αναλυτικά τι ισχύει  σε κάθε  Δημοτική και Τοπική Κοινότητα. Στον κανονισμό  οριοθετούνται  οι κοινόχρηστοι χώροι που παραχωρούνται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων  στα καταστήματα σας.Ο κανονισμός είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας (www.igoumenitsa.gr στο μενού Για το Δημότη -> Κανονισμοί) .Όσοι προτίθεστε να προβείτε  στην χρήση κοινόχρηστου  χώρου έτους 2015, για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και λοιπών αναγκών εξυπηρέτησης πελατών στο κατάστημά σας υγειονομικού ενδιαφέροντος ,παρακαλείστε μέχρι το τέλος του μηνός Μαρτίου 2015, να προσέλθετε στις σχετικές υπηρεσίες του Δήμου  για την χορήγηση της σχετικής άδειας.Σας γνωρίζουμε ότι  το ανάλογο τέλος  καταβάλλεται εξολοκλήρου στο Ταμείο του Δήμου  πριν την χορήγηση της σχετικής άδειας.Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης καταλογίζεται σε βάρος του υπόχρεου  με απόφαση Δημάρχου, εκτός από το αναλογούν τέλος, και χρηματικό πρόστιμο διπλάσιο προς το αναλογούν τέλος, ανεξάρτητα από το διάστημα της  αυθαίρετης χρήσης.Σε περίπτωση  που γίνεται αυθαίρετη χρήση  του χώρου  καθ΄ υποτροπή ,επιβάλλονται, κάθε φορά και μέχρι δύο φορές τα παραπάνω πρόστιμα και αν εξακολουθεί η παράβαση, ο Δήμος  με συνεργείο του  προέρχεται  στην αφαίρεση  κάθε είδους αντικειμένων ,με την συνδρομή της οικίας  Αστυνομικής Αρχής, και επιβάλλεται ειδικό πρόστιμο για τα έξοδα  μεταφοράς και αποθήκευσης, ίσο με το διπλάσιο του μεγαλύτερου κατά τετραγωνικό μέτρο  ποσού που έχει καθοριστεί  με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.Πληροφορίες: Τμήμα Έκδοσης Αδειών, Σουλίου 3 46100 Ηγουμενίτσας, τηλ. 2665361265 .

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας 
ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΣΤΡΟΦΩΤΑ
Περιοδική Έκθεση Φωτογραφίας Γιώργος Μαλαμίδης & Κωνσταντίνος Τσέκας
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας  : 16 Μαρτίου - 16 Μαΐου 2015






















Από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου έως και το Σάββατο 16 Μαΐου 2015, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα φιλοξενεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας τη σπονδυλωτή έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Μνημεία Αστρόφωτα” του Γιώργου Μαλαμίδη & του Κωνσταντίνου Τσέκα.Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες αρχαίων, βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων της Θεσπρωτίας με φόντο αστερισμούς, πλανήτες και άλλα εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα, που συνέλαβαν με τον φακό τους οι δύο φωτογράφοι κατά το οδοιπορικό τους στους αρχαιολογικούς χώρους το φθινόπωρο ~ χειμώνα του 2014.Το υλικό της έκθεσης οργανώνεται σε δύο χωριστές θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν περιοδικά: Οχυρωμένοι οικισμοί και κάστρα (16 Μαρτίου ~ 15 Απριλίου 2015) και Εκκλησίες και Μονές (17 Απριλίου ~ 16 Μαΐου 2015). Τις φωτογραφίες πλαισιώνουν πληροφοριακά κείμενα για αστερισμούς, νεφελώματα, γαλαξίες κλπ. που θα συναντήσει ο επισκέπτης στην έκθεση.Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 στις 20.00 στην Αίθουσα "Σωτήρης Δάκαρης" του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση και συζήτηση με τους φωτογράφους.Η έκθεση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και με την ευγενική συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στην Καμπή Άρτας 















Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού Ρομά.\Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από σπίτι που έγινε πριν από τρεις ημέρες στην Καμπή Άρτας.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 36χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι είναι ο δράστης της κλοπής. Αναλυτικότερα, ο 36χρονος το απόγευμα της 10-03-2015, διέρρηξε παράθυρο σπιτιού 59χρονου ημεδαπού, στο χωριό Καμπή Άρτας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Συνελήφθησαν, δύο άτομα για οφειλές Δημοσίου, στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα















Συνελήφθησαν, σήμερα την 13.03.2015 το πρωί, στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 57 και 39 ετών, για οφειλές Δημοσίου.Ειδικότερα, στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη ένας 57χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (87.319,02) ευρώ.Επιπλέον, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, συνελήφθη ο 39χρονος για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (67.132,40) ευρώ.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Διευρύνονται οι δυνατότητες αύξησης  του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία 





















Με την επιτυχημένη παρουσία της Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου (IBT), ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της συμμετοχής της Περιφέρειας σε στοχευμένες τουριστικές αγορές για το πρώτο τρίμηνο του 2015. Είχαν προηγηθεί οι συμμετοχές στις εκθέσεις ΗΟRECA, Ισραήλ και Σουηδίας, στις οποίες από την Περιφέρεια έγινε προβολή της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού τεσσάρων εποχών,  παρουσίαση τοπικών προϊόντων και της παραδοσιακής Ηπειρωτικής κουζίνας.Η γενική εικόνα που αποκομίστηκε από τις ανωτέρω εκθέσεις είναι ενθαρρυντική και αισιόδοξη για την Ήπειρο. Η αξιοποίηση του θετικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί απαιτεί ωστόσο την περαιτέρω ενεργή συμμετοχή και παρουσία σε Εκθέσεις,  (στις οποίες η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει οργανωμένα διαθέτοντας περίπτερα για την προβολή και διευκόλυνσή τους), επιχειρηματιών του κλάδου από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, καθώς εκείνοι μπορούν να έλθουν σε άμεση επαφή με τουριστικούς πράκτορες  για την επίτευξη συμφωνιών, μετατρέποντας έτσι σε άμεσο αποτέλεσμα για τις επιχειρήσεις και τις περιοχές τους το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται, μέσω της τουριστικής προβολής.Η διαπίστωση αυτή ισχύει ιδιαίτερα για την τελευταία  παρουσία της  Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "IBT 2015" του Βερολίνου, στην οποία η Περιφέρεια   συμμετείχε με δικό της Stand στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ.. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις, με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους βασικότερους προορισμούς των Γερμανών τουριστών και στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας είναι να αυξήσει τη ροή τους προς την Ήπειρο, εκμεταλλευόμενη το θαλάσσιο, τον ορεινό, αλλά και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού για τις οποίες υπάρχει τελευταία ενδιαφέρον.Οι Ηπειρώτες επιχειρηματίες που έδωσαν το "παρών" τους, ήτοι της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, με επικεφαλής τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων κ. Γ. Τάσσο και μεμονωμένοι ξενοδόχοι από Πάργα, Μέτσοβο, Ζαγόρι, Τύρια και ορισμένες άλλες περιοχές, είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μεγάλο αριθμό συναντήσεων με Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες, που οργανώθηκαν και με τη συμβολή της Ελληνογερμανικής συνέλευσης.Στο πλαίσιο της Έκθεσης έγιναν επισκέψεις και συναντήσεις σε πολιτικό επίπεδο. Μεταξύ άλλων στο περίπτερο της Ηπείρου περιηγήθηκαν και είχαν συζήτηση για γενικότερα θέματα τουριστικής ανάπτυξης, η Αν. Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά με τον Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. κ. Πάνο Λειβαδά,  ως  και ο Γερμανός Υφυπουργός  κ. Χανς- Γιοακίμ Φούχτελ.Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δ. Σιώλος, που είχε την ευθύνη της παρουσίασης της Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση, παραβρέθηκε επίσης στην κεντρική εκδήλωση που οργάνωσε ο Ε.Ο.Τ. με την παρουσία της Αν. Υπουργού Τουρισμού και είχε σειρά επαφών με παράγοντες του Γερμανικού τουρισμού, τους οποίους και ενημέρωσε για γενικότερα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρειά μας. Στο σύνολό τους όλοι εκφράστηκαν με θετικά λόγια για την Ελλάδα και την Ήπειρο,  επισημαίνοντας παράλληλα ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα, επηρεάζεται εν μέρει και από τη γενικότερη πολιτική κατάσταση. Για την ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Ηπείρου, η Περιφέρεια οργάνωσε και ειδική εκδήλωση παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος, με παράθεση δείπνου με γεύσεις και κρασιά της Ηπείρου σε Γερμανούς Δημοσιογράφους και tour operators.Στη Διεθνή Έκθεση Βερολίνου, από τους Δήμους της Ηπείρου, εκπροσωπήθηκε και φιλοξενήθηκε στο stand της Περιφέρειας ο Δήμος Ιωαννιτών, με επικεφαλής της αντιπροσωπείας του το Δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα, με τον οποίο υπήρξε απόλυτη συναντίληψη και συνεργασία. Σημαντικότατη ήταν η συμβολή του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου, στις συναντήσεις που έγιναν και στους "δρόμους" που ανοίχτηκαν για την περαιτέρω συνεργασία με Γερμανικούς φορείς και ιδιαίτερα με εκείνους που ενδιαφέρονται για ειδικές μορφές τουρισμού,  όπως  ο θρησκευτικός. Η Περιφέρεια εκφράζει με την ευκαιρία τις ευχαριστίες της προς τους επιχειρηματίες εκείνους που είτε με τη συμμετοχή τους, είτε με τη συνδρομή τους στηρίζουν την τουριστική προβολή της Ηπείρου και των επιχειρήσεων της, ευελπιστώντας όπως στις επόμενες εκθέσεις, που άμεσα προγραμματίζονται για Σκόπια- Τίρανα, να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή.Επίσης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Ενέργειες για την Προώθηση και Προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Ηπείρου» το διάστημα 16-20 Μαρτίου πρόκειται να φιλοξενηθούν στην περιοχή είκοσι (20) τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από το εξωτερικό. Η εν λόγω φιλοξενία αποτελεί το δεύτερο ταξίδι εξοικείωσης (familiarization trip) που πραγματοποιείται ως δράση και αφορά τη γνωριμία με τη φιλοξενία, τη γαστρονομία, τη φύση και τη περιπέτεια στην ορεινή Ήπειρο.Για αυτό το δεύτερο ταξίδι εξοικείωσης, οι φιλοξενούμενοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι προέρχονταν από 10 χώρες και συγκεκριμένα από τη Ρωσία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Κύπρο, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την πΓΔΜ, την Ολλανδία την Ελλάδα και τη Γερμανία, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα των τουριστικών αγορών για τις οποίες ενδιαφέρεται η Περιφέρεια Ηπείρου. Oι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν τα Γιάννενα, το Μέτσοβο, το Ζαγόρι, την Άρτα και τα Κεντρικά Τζουμέρκα.

« Workshop από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου με θέμα τη Γεωθερμική ενέργεια »


















Mε ιδιαίτερη θέρμη και ενδιαφέρον συμμετείχαν οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τομέα της ενέργειας, μηχανολόγοι μηχανικοί, αρχιτέκτονες, αλλά και στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου στην εκδήλωση με θέμα «Γεωθερμική ενέργεια» η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου Alterenergy, την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτηρίου του Περιφερειακού Ταμείου   Ανάπτυξης στα Ιωάννινα.Την ημερίδα άνοιξε η κ. Μπακόλα Ντίνα, συντονίστρια του Workshop και υπεύθυνη του έργου η οποία και το παρουσίασε αναλυτικά αναφερόμενη σε βασικά στοιχεία που αφορούν την περιοχή παρέμβασης και το εταιρικό σχήμα καθώς και τους σκοπούς και τις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί τονίζοντας ιδιαίτερα τον σημαίνοντα ρόλο της Περιφέρειας. Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε  ο κ. Πατλιτζιάνας Κωνσταντίνος, στέλεχος Διεύθυνσης Προγραμμάτων ΚΑΠΕ, εταίρος στο έργο Alterenergy, αναφερόμενος ενδελεχώς στο νομικό πλαίσιο που αφορά την εγκατάσταση μικρών υδροηλεκτρικών μονάδων. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι κ. Καλαμπόκης Χρήστος και Θεοχάρης Κωνσταντίνος οι οποίοι μίλησαν για τον «Υδροστρόβιλο χαμηλών υδατοπώσεων». Για την Αβαθή Γεωθερμική ενέργεια και τη χρήση της για θέρμανση και ψύξη μίλησε ο κ. Χωροπανίτης Ιωάννης ενώ το workshop έκλεισε ο κ.Βούρδας Περικλής ο οποίος μίλησε για τη γεωθερμική ενέργεια εστιασμένα στο έργο Alterenergy.Την Ημερίδα τίμησε με την παρουσία της και η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Τατιάνα Καλογιάννη.Τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έκλεισε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του ακροατηρίου και των βασικών ομιλητών θέτοντας τις βάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη του εγχειρήματος.Με βασικό στόχο του έργου την ανάπτυξη «μοντέλων» ικανών για την αυτόνομη ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και την ενσωμάτωση τεχνολογιών Εξοικονόμησης Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής και ιδιαίτερα της Ηπείρου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ενεργοποίηση πλέον των ενδιαφερομένων μερών για το θέμα αυτό, το οποίο μπορεί να αποφέρει τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά οφέλη.





                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια: