ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Θεοφάνια (ή Θεοφάνεια) η μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή



Σε κάποιο βαθμό όλα είναι ρεαλιστικά. Δεν υπάρχουν σύνορα ανάμεσα στη φαντασία και στο πραγματικό : ( Φρεντερίκο Φελίνι )
 
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Θεοφάνια (ή Θεοφάνεια) η μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή


















Με λαμπρότητα εορτάστηκαν στο Φιλιάτι τα Θεοφάνεια.Στον Ι.Ν του Αγίου Δημητρίου στο Φιλιάτι έγινε η Θεία λειτουργία των Θεοφανείων όπου την παρακολούθησαν ο Αντιπερειφερειάρχης κ. Θ.Πιτούλης με περιφερειακούς συμβούλους,ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σ.Παππάς με δημοτικούς συμβούλους όπως  και πολλοί επίσημοι από τον Στρατό και την Αστυνομία και από άλλους φορείς.Οι Ιερείς πάτερ Παύλος και πάτερ Κώστας λειτούργησαν  και έψαλαν στον Ι.Ν του Αγίου Δημητρίου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την θεία Λειτουργία καθώς επίσης και την ρήψη του Σταυρού στο νερό.Ο Σταυρός έπεσε κοντά στην εκκλησία σε τεχνική υδάτινη περιοχή,όπου οι μπόμπιρες αψηφώντας το κρύο βούτηξαν να φιλήσουν πρώτοι τον Σταυρό του αγιασμού των υδάτων.
Τα Θεοφάνια (ή Θεοφάνεια) είναι μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή της ανάμνησης της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.Εορτάζεται στις 06 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου (εορτών των Χριστουγέννων). Το όνομα προκύπτει από την φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας που συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές.Η εορτή των Θεοφανίων λέγεται επίσης και Επιφάνια και Φώτα (ή Εορτή των Φώτων).Σε αυτή την εορτή γιορτάζουν τα ονόματα Φωτεινή,Φώτης(Φώτιος),Ουρανία,Ιορδάνης,Θεοφάνης και Θεοχάρης.Αρχαία φαίνεται και η συνήθεια της τέλεσης του Μεγάλου Αγιασμού την ημέρα των Θεοφανίων, όπου ψάλλονται τα τροπάρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Σωφρονίου και το κοντάκιο του Ρωμανού του Μελωδού.
Απολυτίκιο Θεοφανίων : «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς εβεβαίου του λόγου το ασφαλές.Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός Και τον κόσμον φωτίσας δόξα Σοι».
Κοντάκιο Θεοφανίων : «Επεφάνης σήμερον τη οικουμένη και το Φως Σου Κύριε εσημειώθη εφ΄ ημάς εν επιγνώσει υμνούντας Σε .Ήλθες εφάνης το Φως το απρόσιτον» .
Μεγαλυνάριο Θεοφανίων : «Σήμερον επέφανεν ο Σωτήρ εν μορφή ως δούλου βαπτισθήναι μετά σαρκός υπό Ιωάννου εν Ιορδάνου ρείθροις ίνα βροτών εκπλύνει τα παραπτώματα».

Συνελήφθησαν τρία άτομα σε Ιωάννινα και Πρέβεζα, στο πλαίσιο καθημερινών αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών 















Συνελήφθησαν, την 05-01-2014 σε Ιωάννινα και Πρέβεζα, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών,  τρία (3) άτομα. Πρόκειται για  έναν 18χρονο ημεδαπό και δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας,  ηλικίας 18 και 26 ετών.Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, οι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, διότι κατελήφθησαν να αποκρύπτουν σε πάρκο δύο συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (22,4) γραμμαρίων.Στη δεύτερη περίπτωση, στην πόλη της Πρέβεζας, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στον 18χρονο ημεδαπό, βρέθηκαν στην κατοχή του (1,2) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν. Προανάκριση για τις παραπάνω υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών  Ιωαννίνων και το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας αντίστοιχα.

Τουριστικό λεωφορείο συγκρούσθηκε  με Ι.Χ.Ε στην Πρέβεζα















Τουριστικό λεωφορείο την 05-01-2015/02:20 που οδηγούσε 39χρονος υπήκοος Αλβανίας και εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα-Τίρανα με (37) επιβάτες ομοεθνείς του και έναν επιπλέον οδηγό, συγκρούσθηκε  με Ι.Χ.Ε αυτ/το, που οδηγούσε 30χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του  30χρονου οδηγού.







Δεν υπάρχουν σχόλια: