ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

G20 : Αποφάσισαν ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξης



Όλοι θέλουν να αποκτήσουν γνώση αλλά λίγοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το τίμημα :  ( Γιουβενάλης )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


G20 : Αποφάσισαν την ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξης
















 


Οι είκοσι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη (G20) συμφώνησαν στη λήψη ενός πακέτου μέτρων που στόχο έχει να ενισχύσει την παγκόσμια ανάπτυξη κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από ό,τι προβλεπόταν έως σήμερα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, όπως αναφέρεται στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου τους που φιλοξενήθηκε στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.Τα μέτρα που υπόσχονται να λάβουν για να δώσουν ώθηση στην οικονομική δραστηριότητά τους αφορούν κυρίως τις επενδύσεις υποδομής και το εμπόριο και εκτιμάται ότι "θα αυξήσουν (το παγκόσμιο ΑΕΠ) κατά περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και θα δημιουργήσουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας.Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ επιβεβαίωσε ότι η πρόοδος στην εφαρμογή των μέτρων θα εξετάζεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Ανακοίνωσε επίσης ότι συμφωνήθηκε οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών της G20 να συναντηθούν εντός του 2015, για πρώτη φορά, ώστε να συζητήσουν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.Οι χώρες της G20 συμφώνησαν εξάλλου να συνεργαστούν για να καταπολεμήσουν τη φοροαποφυγή και τη διαφθορά και να ενισχύσουν τους χρηματοοικονομικούς θεσμούς τους ώστε να αποφευχθεί μια επανάληψη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008.Η σύνοδος χαιρέτισε "τη σημαντική πρόοδο" που έχει επιτευχθεί υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής των πολυεθνικών εταιρειών και κυρίως της χορήγησης φοροαπαλλαγών,μιας πρακτικής σαν αυτή που χρησιμοποιούσε το Λουξεμβούργο και αποκαλύφθηκε πρόσφατα από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων.Στην τελική ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος και για ανάληψη "ισχυρής και αποτελεσματικής δράσης" για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ένα θέμα που, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους,περιλήφθηκε τελικά μετά από "μάχη χαρακωμάτων" μεταξύ της οικοδέσποινας Αυστραλίας και άλλων μελών, όπως των ΗΠΑ και της Ευρώπης.Η Αυστραλία επιδίωκε να επικεντρωθεί η σύνοδος σε οικονομικά ζητήματα,όμως το μεγαλύτερο μέρος της επισκιάστηκε από την ουκρανική κρίση και το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός,εγγεγραμμένος στον Εθνικό Κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών ο οποίος παραβίασε δικαστική απόφαση απέλασης 















Συνελήφθη, την 16-11-2014 το πρωί στο Κεράσοβο Δελβινακίου, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου,ένας 26χρονος φυγόποινος,υπήκοος Αλβανίας,ο οποίος παραβίασε απόφαση δικαστικής απέλασης και εισήλθε λάθρα στην ελληνική επικράτεια.Ο συλληφθείς είναι εγγεγραμμένος στον Εθνικό Κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, συνεπεία δικαστικής απόφασης απέλασης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με την οποία είχε καταδικαστεί για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσε επιπρόσθετα και καταδικαστική απόφαση  από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γρεβενών, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη,στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 19χρονος αλλοδαπός για κλοπή στον Μεσοπόταμο Πρέβεζας















Συνελήφθη, την 16-11-2014 το μεσημέρι στον Μεσοπόταμο Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 19χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. ιδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 19χρονος απογευματινές ώρες της 15-11-2014, αφαίρεσε από αυλή σπιτιού στον Μεσοπόταμο Πρέβεζας, μία γυναικεία τσάντα ιδιοκτησίας 54χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά της έγγραφα.Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Καρδιακή προσβολή υπέστη 15χρονη Βορειοηπειρώτισσα έπειτα από … οδοντιατρική «φροντίδα»














Ακαριαίο θάνατο βρήκε ύστερα από καρδιακή προσβολή που υπέστη καθώς επέστρεφε στο σπίτι της στα Γιάννενα,15χρονη Βορειοηπειρώτισσα η οποία προηγουμένως είχε επισκεφτεί Αλβανό οδοντίατρο στην πόλη των Αγίων Σαράντα.Ενώ λοιπόν βρισκόταν καθ'οδόν προς τα σύνορα, έξω από το Ελληνικό μειονοτικό χωριό Πλάκα, η νεαρή Κ.Α., ένοιωσε έντονη δυσφορία ως αποτέλεσμα να υποστεί καρδιακή προσβολή και να αφήσει την τελευταία της πνοή. Στο νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα όπου μεταφέρθηκε, απλά πιστοποιήθηκε ο θάνατος της. Η αστυνομία διενεργεί εκτεταμένη έρευνά των συνθηκών θανάτου της 15χρονης και εντός των ημερών αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση που θα φωτίσει τα πραγματικά αίτια του θανάτου της άτυχης Βορειοηπειρώτισσας.
...πηγή : TV - Α1 REPORT

Τριήμερη αποχή των δικηγόρων από 19 έως και 21 Νοεμβρίου
















Αποχή από τις αίθουσες των δικαστηρίων από την Τετάρτη 19 έως και την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως το περασμένο Σάββατο (15 Νοεμβρίου) στην Αθήνα μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης στη Βουλή και αποφάσισε 3μέρη προειδοποιητική απόχη από την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 έως και Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η συντονιστική επιτροπή αναφέρει τα εξής:«Από την ανάγνωση του εν λόγω νομοσχεδίου καθίσταται - δυστυχώς - σαφές ότι η εξαγγελία περί διαλόγου με τη νομική κοινότητα (δικαστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές) ήταν άκρως προσχηματική. Αγνοήθηκαν πλήρως οι εμπεριστατωμένες παρατηρήσεις και προτάσεις επί των άρθρων του σχεδίου του ΚΠΔ, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί και γνωστοποιηθεί - ήδη τον Αύγουστο - από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Παραγνωρίστηκε η ομόφωνη σχεδόν απόφαση της Διοικητικής Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι - στην πλειονότητά τους - ατυχείς και σε κάθε περίπτωση απρόσφορες προς επίτευξη των σκοπών που τις συνοδεύουν. Δεν ελήφθησαν υπόψη οι ανάλογου περιεχομένου αποφάσεις των διοικητικών Ολομελειών των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας. Είναι δε γνωστό ότι στο σχέδιο τροποποίησης του ισχύοντος Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας εισάγονται διατάξεις, με τις οποίες:
α) Επανακαθορίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων, αλλά και της όλης φιλοσοφίας της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, με δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των οφειλετών των Τραπεζών, ιδίως αναφορικά με τα ζητήματα πλειστηριασμών ακινήτων και την ενίσχυση των προνομίων των Τραπεζών και τον περιορισμό των εν γένει δικαιωμάτων εργαζομένων, δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλιστικών οργανισμών, εγχειρόγραφων δανειστών, υπέρ των προνομίων των εμπραγμάτων προνομιούχων, ήτοι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Πρόκειται για ρυθμίσεις που έρχονται σε συνέχεια σειράς βαρύτατα δυσμενών μέτρων κατά της μικρής και μεσαίας τάξης ή της μικρής ιδιοκτησίας.
β) Καταργείται η εμμάρτυρη απόδειξη, με αποτέλεσμα να καθίσταται άνευ ουσιαστικού περιεχομένου η αποδεικτική διαδικασία και να αναιρείται κάθε έννοια δίκαιης δίκης.
γ) Διατηρείται η καταβολή εξοντωτικών παραβόλων και η επέκταση του αγωγώσιμου, που έχουν οδηγήσει σε οιονεί αρνησιδικία, ενόψει της δραματικής οικονομικής κατάστασης των πολιτών.
Είναι ευνόητο ότι η κατά ως άνω αδιάλλακτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης συνιστά απρόκλητη επίθεση όχι μόνον κατά της νομικής κοινότητας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, η οποία συνεχίζει να βάλλεται. Ουσιαστική στόχευση των ρυθμίσεων δεν είναι η ορθή και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης , αλλά η εξυπηρέτηση συμφερόντων των Τραπεζών. Η νομική κοινότητα ομονοεί ότι εν λόγω νομοσχέδιο όχι μόνον δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της πολιτικής δίκης, αλλά αντίθετα επιτείνει στην επιβράδυνση της πολιτικής δίκης. Θα προκαλέσει στην πράξη σοβαρά προβλήματα εφαρμογής, ανασφάλεια δικαίου και εν τέλει έλλειμμα Δικαιοσύνης».

Ακυβέρνητο σκάφος με δύο επιβαίνοντες κοντά στον δίαυλο Ηγουμενίτσας










 



Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες την 16-11-2014, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, ότι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Αγιονησίου και διαύλου Ηγουμενίτσας, είχε μείνει ακυβέρνητη, λόγω μηχανικής βλάβης, λέμβος με δύο (02) επιβαίνοντες.Άμεσα προς παροχή συνδρομής, μετέβη πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ,το οποίο εντόπισε και παρέλαβε τους δύο (02) επιβαίνοντες του Ε/Κ ΄΄ΑΚΗΣ'' Λ.Η. 968, και τους μετέφερε ασφαλώς στο λιμένα Ηγουμενίτσας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: