ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ο Δήμος Φιλιατών ευχαριστεί την Πυροσβεστική για την βοήθεια που πρόσφερε



Η στρατηγική λέει να μισείς τον εχθρό σου, αλλά η τακτική λέει να τον παίρνεις στα σοβαρά : ( Μάο Τσε-Τουνγκ )
                               

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Ο Δήμος Φιλιατών ευχαριστεί την Πυροσβεστική για την βοήθεια που πρόσφερε
Ετρεχε με χίλια ο εντεταλμένος δημοτικός Σύμβουλος Φιλιατών και έκανε την πόλη «Λαμπίκο».
Θεσπρωτικό τραγούδι : Να 'χα τον ουρανό χαρτί - Συρτό στα τρία
Να 'χα, μωρέ, να 'χα τον ουρανό χαρτί,και τη θάλασσα μελάνι, και ακόμα δε με φτάνει.
Να κα-, μωρέ, να καθόμουν και να 'γραφα,όλα τα παράπονά μου, τα μαράζια της καρδιάς μου.
Τρία, μωρέ, τρία ξαδέρφια ήμασταν,και τα τρία αγαπημένα, σαν αδέρφια τα καημένα.
Μια λυ-, μωρέ, μια λυγερή αγαπήσαμαν,και τη βάλαμαν στη μέση, να διαλέξει όποιον τσ' αρέσει.
Κι αυτή, μωρέ, κι αυτή η αφιλότιμη,πήγε διάλεξε εμένα, όπου μ' είχε η μάνα μ' έναν.
Που 'χα, μωρέ, που 'χα, που 'χα κεντημένο φέσι,που 'χα κεντημένο φέσι, και περίστροφο στη μέση.
Μου στει-, μωρέ, μου στείλαν τα ξαδέρφια μου,για να πάω να μ' ανταμώσουν, με σκοπό να με σκοτώσουν.
Σαν πη-, μωρέ, σαν πήγα και μ' αντάμωσαν,ένας μου 'δωσε το χέρι, κι άλλος βγάζει το μαχαίρι.
Και τρα-, μωρέ, και τρα-, και τραβήχτηκα πιο πέρα,και τραβήχτηκα πιο πέρα, και τους έριξα μια σφαίρα.
Κρίμα, μωρέ, κρίμα, κρίμα τέτοια παληκάρια,κρίμα τέτοια παληκάρια, ξαπλωμένα σα λιοντάρια.






















Ο Δήμος Φιλιατών και το Κοινοτικό διαμέρισμα των Φιλιατών, ευχαριστούν την Πυροσβεστική η οποία ανταποκρίθηκε στην βοήθεια που ο Δήμος ζήτησε για τον καθαρισμό της Πόλης, από τα διάφορα απομείναντα των εργασιών που γίνονται για τον βιολογικό καθαρισμό και όχι μόνο ,εν όψει της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.Τα έργα λειτουργήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι όντως πάντα άξια συγχαρητηρίων .

Επιμνημόσυνος δέηση στο Μνημείο κοντά στην Ι.Μ. του  Αγίου Δημητρίου στο Φιλιάτι















Την 27-10-2014 στο μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη και στο χώρο που απεικονίζεται το γεγονός του ηρωικού Σουλίου,έναντι του Γυμνασίου των Φιλιατών και κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου,έγινε η επιμνημόσυνος δοξολογία από τους τοπικούς, αξιόλογους και αξιοσέβαστους Ιερείς. Τίμησαν την επιμνημόσυνο εκδήλωση με την παρουσία τους τοπικοί παράγοντες και Σχολεία.

Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε 34χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό 
  





















Επιπλέον, συνελήφθη και ο 34χρονος, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.Συνελήφθη, την 27.10.2014 τα ξημερώματα στην παλαιά Εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων (στο ύψος του Παραποτάμου),από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, 38χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, σε 34χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό, υπήκοο Τουρκίας. Επιπλέον, συνελήφθη και ο 34χρονος, για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα,ο 38χρονος διακινητής μετέφερε τον 34χρονο αλλοδαπό, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό του από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 34χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Βουλγαρικών Αρχών,τα οποία και κατασχέθηκαν.Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του διακινητή και το χρηματικό ποσό των (1150) ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή των  συλληφθέντων.Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη 46χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Κακαβιά Ιωαννίνων, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης 
















Συνελήφθη την 26.10.2014 το πρωί στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοκατοχή. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου στο σημείο εισόδου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 46χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, διότι, το 1997 στην πόλη Bergamo της Ιταλίας, ενήργησε ως συνεργός, παίζοντας τον ρόλο του «τσιλιαδόρου» σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο 46χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

Έχασε την δεξιά άγκυρα του το ‘’ UROFERRY OLYMPIA ‘’ στην Ηγουμενίτσα











 



Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες την 27-10-2014, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “EUROFERRY OLYMPIA”, σημαίας Ιταλίας, για απώλεια της δεξιάς άγκυρας, κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από Πρίντεζι Ιταλίας.Το “EUROFERRY OLYMPIA” πρυμνοδέτησε με ασφάλεια στο λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου αρχικά του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή, κατόπιν όμως προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη η συνέχιση προγραμματισμένου δρομολογίου για Πάτρα με πενήντα τέσσερις (54) επιβάτες, τρία (03) Ι.Χ.Ε. και ογδόντα (80) Φρτηγά οχήματα.

Ο άγνωστος υπόγειος ποταμός του Λονδίνου















Αν αφουγκραστείτε προσεκτικά κάτω από τη σχάρα μπορεί να ακούσετε τους κυματισμούς του νερού που ρέει. Αυτός είναι ο ήχος του μεγαλύτερου υπόγειου ποταμού του Λονδίνου, που εξακολουθεί να ρέει έως τις εκβολές του, όπου ενώνεται με τον Τάμεση.Όμως, τι κρύβεται από κάτω; Κάτω από το έδαφος υπάρχει ένα αξιόλογο δίκτυο από σήραγγες και θαλάμους, που για να δημιουργηθούν από τους μηχανικούς πήρε αιώνες. Ο ποταμός Fleet παραμένει πλέον σε αυτές τις σήραγγες, ωστόσο, δεν ήταν πάντα έτσι.Αν πάμε πίσω μερικούς αιώνες συναντάμε μια διαφορετική ιστορία.Δεδομένου ότι η πόλη άρχισε να αναπτύσσεται ταχύτατα, μύλοι, βυρσοδεψεία και κρεοπωλεία ξεπήδησαν στις όχθες του ποταμού και σύντομα το νερό άρχισε να ρυπαίνεται από απόβλητα, ενώ έγινε ουσιαστικά μια χωματερή, ένας βολικός χώρος αποθήκευσης σκουπιδιών.Ως εκ τούτου, όλα αυτά τα χρόνια ο ποταμός έγινε πιο ρηχός και το νερό έρεε πολύ πιο αργά από ό,τι σε προηγούμενα χρόνια, με μεγάλη επικινδυνότητα για την υγεία. Κάτι έπρεπε να γίνει. Η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου το 1666 έδωσε την ευκαιρία του καθαρισμού και της αναδημιουργίας του.Το 1680 ένα κομμάτι του ποταμού μετατράπηκε σε Κανάλι και χαιρετίστηκε ως η «Βενετία της Αγγλίας». Ωστόσο, το 1860 ο ποταμός ενσωματώθηκε μέσα στο νέο δίκτυο των υπονόμων – ένα εκπληκτικό κομμάτι της βιομηχανικής τεχνολογίας που σχεδιάστηκε από τον πολιτικό μηχανικό Joseph Bazalgette.










                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: