ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Στην «Φάκα» των Λιμενικών με την συμμετοχή αστυνομικού σκύλου 100…+ κιλά ηρωίνης



Την αυγή μπορείς να την φτάσεις μόνο περπατώντας το μονοπάτι της νύχτας :  ( Χαλίλ Γκιμπράν )

 
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Στην «Φάκα» των Λιμενικών με την συμμετοχή αστυνομικού σκύλου 100…+   κιλά ηρωίνης















Πάνω από 100 κιλά ηρωίνης εντόπισαν οι λιμενικοί σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη φορτηγού στην Ηγουμενίτσα.Κατά τη διάρκεια ελέγχου από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν 190 πακέτα που περιείχαν 100 κιλά και 230 γραμμάρια ηρωίνης.Οι διακινητές είχαν δημιουργήσει έναν ειδικό χώρο στο δάπεδο της καρότσας του φορτηγού όπου είχαν τοποθετήσει τα ναρκωτικά, ωστόσο ο αστυνομικός σκύλος που συμμετείχε στην επιχείρηση μύρισε την ηρωίνη και άμεσα ξεκίνησε το «ξήλωμα» του δαπέδου. Η ανωτέρω ναρκωτική ουσία ήταν κατανεμημένη σε εκατόν ενενήντα (190) πακέτα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο σασί του Φ/Γ οχήματος. Το εν λόγω Φ/Γ όχημα ήταν άφορτο.Ο 37χρονος αλλοδαπός οδηγόςκαθώς και ο 35χρονος αλλοδαπός συνοδηγόςτου οχήματος συνελήφθησαν. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ι.ΕΚ. ΗΓ/ΤΣΑΣ













Για την εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού υποψηφίων, λόγω των εγγραφών στα (10) Νέα Τμήματα,
 η Γραμματεία θα είναι ανοικτή Σάββατο 6/9/2014 & Κυριακή 7/9/2014 : 09:00 -19:00 και καθημερινά 11:00-19:00..Παράταση ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων εγγραφής: Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 24:00. http://iek.sch.gr/LogIn
Eπισημαίνουμε ότι η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ.Ποιος μπορεί να σπουδάσει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ηγ/τσας:
α) όλοι όσοι έχουν απολυτήριο Λυκείου (Γενικού, ΕΠΑ.Λ κλπ)
β)φοιτητές ΤΕΙ-ΑΕΙ (επιτρέπεται η παράλληλη φοίτηση στο ΙΕΚ)
γ) επαγγελματίες που επιθυμούν να κατοχυρώσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα
δ) άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου που επιθυμούν να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση
ε) εργαζόμενοι και μη που θέλουν να καλλιεργήσουν νέες δεξιότητες και να αξιοποιήσουν τις κλίσεις τους.
στ) υποψήφιοι για θέσεις που απαιτούν εξειδίκευση (μοριοδότηση ΑΣΕΠ)
10 ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
1 ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
2 ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
3 ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ
4 ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
5 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΜΑΚΙΓΙΑΖ
6 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ
7 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
8 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ
9 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
10 ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Στοιχεία Επικοινωνίας:Γραμματεία Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγ/τσας: καθημερινά 11:00 - 19:00
Τηλέφωνο: 26650-26987,Fax: 26650 - 26985 .

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ηγουμενίτσα














Συνελήφθησαν την 06-09-2014 νωρίς το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς  του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Σομαλίας, ένας 30χρονος άνδρας και μία 21χρονη γυναίκα, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.Ειδικότερα, οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου,  επέδειξαν πλαστές ταυτότητες Βελγίου, οι οποίες και κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός διακινητής,ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, δύο παράνομους μετανάστες 













Συνελήφθη, την 05-09-2014 το πρωί στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Αστυνομικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας,ένας 35χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών.Ειδικότερα,οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 35χρονος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα Αττικής, δύο ομοεθνείς του, παράνομους μετανάστες, ηλικίας 39 και 27 ετών.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών κατασχέθηκε.Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες που επίσης συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας.
Θανάσιμος τραυματισμός 67χρονου ημεδαπού στην Αγιά Πρέβεζας 














Την 05.09.2014 το μεσημέρι στην Αγιά Πρέβεζας, κατά τη διάρκεια γεωργικών εργασιών σε αγρόκτημα, ο 67χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του αγροκτήματος καταπλακώθηκε από τμήμα - εξάρτημα μηχανήματος έργων, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.Ο 59χρονος χειριστής και ιδιοκτήτης του ανωτέρω μηχανήματος συνελήφθη.Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας.

ΠΑΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : Παίρνουν τους δασκάλους από τα ολοήμερα τμήματα των Δημοτικών ΕΑΕΠ για να καλύψουν μέρος των χιλιάδων κενών στην πρωινή ζώνη των Δημοτικών Σχολείων
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ! ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ! ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ !
















Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,
Το Υπουργείο Παιδείας, με την εγκύκλιο 137359/Γ1/2-9-2014, μετακινεί τους δασκάλους από τα 1350 Ολοήμερα Δημοτικά ΕΑΕΠ (με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα) για να καλύψει, όπως όπως, μέρος από τα χιλιάδες κενά που δημιουργεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.Ταυτόχρονα, κλείνουν τμήματα και μετακινούνται δάσκαλοι και στα κλασικά ολοήμερα, αφού, με βάση την ίδια εγκύκλιο, επιτρέπεται να μείνει μόνο ένας δάσκαλος σ' αυτά από δύο, τρεις και τέσσερις δασκάλους που υπάρχουν σήμερα.Με την εγκύκλιο αυτή, η κυβέρνηση, όπως έκανε και πέρυσι, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στις λαϊκές οικογένειες που αναγκάζονται να αφήσουν το παιδί τους στο ολοήμερο σχολείο, ενώ ταυτόχρονα χτυπάει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.Τα παιδιά των οικογενειών αυτών δε θα βοηθιούνται στη μελέτη τους στα ολοήμερα τμήματα των 1350 Δημοτικών ΕΑΕΠ, εφόσον δάσκαλος δεν θα υπάρχει πλέον σ' αυτά, κι αυτό σε μια περίοδο που οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο των γονιών τους τούς αναγκάζουν να μένουν πολλές ώρες έξω από το σπίτι. Αυτό είναι το πολυδιαφημισμένο "νέο" σχολείο με τον εύηχο τίτλο "πρώτα ο μαθητής"! Παιδιά αβοήθητα, στοιβαγμένα σε πολυπληθή τμήματα, σχολεία και μαθητές χωρίς δασκάλους ! Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αναγκάζει 1350 και πλέον δασκάλους να μετακινηθούν, πιθανόν και σε άλλες περιοχές, για να καλύψουν κενά στην πρωινή ζώνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικογενειακή τους κατάσταση σε μια περίοδο που έχουν πληγεί εργασιακά και οικονομικά. Με ανάλογη εγκύκλιο πέρυσι μετακινήθηκαν δάσκαλοι στην Αττική από το Μαρούσι στη Νέα Πέραμο !Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, τους Συλλόγους Διδασκόντων, τον κάθε εκπ/κό, από κοινού με τους γονιούς και τους άλλους εργαζόμενους, να καταγγείλουν τη νέα επίθεση.Με πορείες και παραστάσεις, σε διευθύνσεις και περιφέρειες, να απαιτήσουμε να αποσυρθεί η εγκύκλιος και να διεκδικήσουμε:
• Να μην κλείσει κανένα τμήμα, πρωινό ή ολοήμερο.
• Να μη μετακινηθεί κανένας δάσκαλος.
• Να γίνουν τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα των χιλιάδων συμβασιούχων που δουλεύουν στην εκπαίδευση.
• Απαιτούμε 15 μαθητές ανά τμήμα στο νηπιαγωγείο και στις Α και Β τάξεις του δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ !

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι 















Η περαιτέρω ανάπτυξη του θαλασσίου σκι και η διοργάνωση νέων διεθνών αγώνων στα Ιωάννινα, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που είχαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Πρόεδρος της  Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι και  κ. Kuno Ritschard, σε συνάντησή τους στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, ενόψει της έναρξης του Πρωταθλήματος Ευρώπης & Αφρικής 35+. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συνδρομή της Περιφέρειας στη διεξαγωγή των περυσινών και των φετινών αγώνων θαλασσίου σκι στη λίμνη Παμβώτιδα και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας, ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου και των άλλων φορέων για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την ανάληψη και άλλων μεγάλων διοργανώσεων, με στόχο τα Ιωάννινα να καθιερωθούν ως μόνιμος τόπος διεξαγωγής μεγάλων διεθνών αγώνων θαλασσίου σκι. "Θέλουμε να καταστήσουμε την Ήπειρο έναν προορισμό και για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Τα Γιάννενα προσφέρονται για αγώνες σκι, άλλες περιοχές για άλλα αθλήματα και αθλητικές δραστηριότητες. Για μας η μεγαλύτερη ικανοποίηση θα είναι όταν μετά τη λήξη των αγώνων, αθλητές και συνοδοί επιστρέφουν στις πατρίδες τους με θετικές εντυπώσεις, λειτουργώντας ως πρεσβευτές της Ηπείρου", τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης. Ο κ. Kuno Ritschard, ο οποίος είχε επισκεφθεί ξανά τα Ιωάννινα, προ 20ετίας, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο διάστημα που μεσολάβησε, ενώ υπογράμμισε την μεγάλη σημασία που έχει για την προβολή της πόλης και της Ηπείρου γενικότερα  η  διεξαγωγή διεθνών αγώνων θαλασσίου σκι, καθώς όπως είπε μεταδίδεται εικόνα σε 700 τηλεοπτικούς σταθμούς και εκπομπές σε όλο τον κόσμο.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Αντώνης Μπέζας στον «ΑΘΗΝΑ 9.84»















Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Αντώνης Μπέζας, μίλησε σήμερα 4/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου. Μεταξύ άλλων είπε:
Για την διαπραγμάτευση στο Παρίσι:
«Γίνεται μία διαπραγμάτευση, δεν έχουμε καταλήξει ακόμα. Σε αυτή τη διαπραγμάτευση ένα βαρύ χαρτοφυλάκιο είναι αυτό του υπουργείου Εργασίας, όπου συμπεριλαμβάνονται το θέμα των ομαδικών απολύσεων, το θέμα των αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο και οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προωθηθούν στο ασφαλιστικό. Είναι ζητήματα, τα οποία συζητάμε. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε μονομερώς σε αποφάσεις. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται μετά από συζήτηση. Η συζήτηση συνεχίζεται βέβαια και θα συνεχιστεί και στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν το κλιμάκιο θα έρθει πάλι εδώ... Εγώ νομίζω ότι θα υπάρξουν αποφάσεις, οι οποίες μπορεί να "παγώσουν" κάποιες διαδικασίες, αλλά θα καταλήξουμε κάπου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλήξουμε στις διαπραγματεύσεις. Στα περισσότερα από αυτά έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις. Για παράδειγμα, όσον αφορά τις ομαδικές απολύσεις, εμείς έχουμε ήδη εξορθολογίσει τη διαδικασία αυτή, σύμφωνα με τις καλύτερες ευρωπαϊκές προοπτικές. Η θέση μας είναι ότι έχουμε ήδη ολοκληρώσει εκεί. Από την άλλη πλευρά τίθενται κάποια άλλα επιπλέον ζητήματα. Αυτά λοιπόν συζητούνται και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε κάπου».
Δημοσιογράφος: Επί της ουσίας δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Αυτό καταλαβαίνω...
Α. Μπέζας: «Εγώ θα σας πω την προσωπική μου άποψη. Κόκκινες γραμμές με την έννοια "εγώ δεν συζητάω" δεν υπάρχουν. Όταν ο άλλος θέτει ένα θέμα, δεν δρούμε μονομερώς, αλλά σε συνεννόηση και σε συνάρτηση με αυτά τα οποία ζητούν οι εταίροι και οι δανειστές μας. Όταν ο άλλος θίγει ένα θέμα, εμείς πρέπει ν' απαντήσουμε και απαντούμε με επιχειρήματα, αν πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει με τον α τρόπο ή με άλλα επιχειρήματα, αν πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει με τον β τρόπο. Αλλά η συζήτηση, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να μην γίνεται, όταν τίθενται θέματα έστω από την μία πλευρά...».
Για την περαιτέρω διοικητική ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων:
«Πρέπει να πάμε αναγκαστικά σε μία περαιτέρω διοικητική ενοποίηση των ταμείων και όταν αυτό υλοποιηθεί, θα πρόκειται για μία τεράστια μεταρρυθμιστική τομή, η οποία θα έχει απτά αποτελέσματα προς όφελος του ασφαλισμένου, του συνταξιούχου και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει οικονομίες κλίμακας. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτή η διοικητική ενοποίηση των ταμείων. Ωστόσο, δεν θα θιγούν παροχές και συντάξεις. Με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία, θα μειωθούν τα διοικητικά βάρη, θα γίνουν σημαντικές εξοικονομήσεις και εξορθολογισμός του συστήματος παρακολούθησης της λειτουργίας των ταμείων και τέλος θα υπάρξει ενιαιοποίηση των κανόνων λειτουργίας... Δεν είπα ότι θα πάμε σε ένα ταμείο για όλους. Είπα ότι θα γίνει περαιτέρω διοικητική ενοποίηση. Υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις και για ένα ταμείο, αλλά δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις».
Για συντάξεις:
 «Δεν πρόκειται να θιγούν παροχές και συντάξεις γι' αυτούς που παίρνουν τώρα σύνταξη, γι' αυτούς δηλαδή που έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν, το επόμενο διάστημα, τα επόμενα λίγα χρόνια δικαίωμα συνταξιοδότησης. Εκεί δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση που ν' αλλάζει τον προγραμματισμό αυτών των χιλιάδων συμπολιτών μας.  Για όσους έπονται, γίνεται με λογικό και ορθολογικό τρόπο και είναι γνωστοί οι κανόνες του παιχνιδιού, από πολύ πριν βγουν στη σύνταξη ή θεμελιώσουν δικαίωμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: