ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η τρόικα ζητά "αίμα" : « αν δεν πληρώσεις τα παίρνουν όλα »



Μικρήν νήα αινείν, μεγάλη δ’ ενί φορτία θέσθαι.μτφρ: να παινεύεις το μικρό καράβι, αλλά βάλε το φορτίο σου στο μεγάλο :  ( Ησίοδος  )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
  
Η τρόικα ζητά "αίμα" : Αν δεν πληρώσεις τρεις, σου παίρνουν το σπίτι και τις καταθέσεις...?


















Σε γόρδιο δεσμό για την κυβέρνηση εξελίσσεται το θέμα των 100 δόσεων στα ληξιπρόθεσμα χρέη καθώς η τρόικα, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές, διεμήνυσε προ ημερών πως ναι μεν αποδέχεται την πρόταση της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όπως σχεδιάστηκε πριν από λίγες μέρες σε κοινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά υπό όρους.Όρους δυσβάσταχτους που, μεταξύ άλλων, φτάνουν μέχρι και σε δημεύσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας αν υπάρξει καθυστέρηση στην εξόφληση των δόσεων.Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", η τρόικα  θέτει  αυστηρές προϋποθέσεις και προδιαγραφές, με την πιο σκληρή, να είναι η τελική δήμευση περιουσιακών στοιχείων μέχρι του ποσού της οφειλής εάν ο οφειλέτης επί τρεις φορές δεν ανταποκριθεί στην υποχρέωση αποπληρωμής των δόσεών του.Συγκεκριμένα, οι δανειστές στην πρόταση που μελετάται από το οικονομικό επιτελείο, ανατρέπουν τη λογική ο οφειλέτης απλώς να τίθεται εκτός ρύθμισης αν χάσει κάποιες δόσεις. Και για να επιτρέψουν στην κυβέρνηση αυτό το ουσιαστικό αλλά και «επικοινωνιακό» δώρο των δόσεων με μακρύ ορίζοντα, ζητούν «αίμα». Πρόκειται για μια απαίτηση η οποία προβληματίζει έντονα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς μετά την περιπέτεια με το θέμα των πλειστηριασμών κανένας δεν θέλει να τεθεί εκ νέου θέμα απώλειας ακίνητης περιουσίας ή απόσπασης χρημάτων από καταθετικούς λογαριασμούς.

Κλοπή στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στο Βασιλικό Πωγωνίου Ιωαννίνων











 

Tην 02-08-2014 το μεσημέρι καταγγέλθηκε  κλοπή στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στο Βασιλικό Πωγωνίου Ιωαννίνων.Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 26-07-2014 έως 02-08-2014,άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την ξύλινη κεντρική πόρτα της εκκλησίας και αφαίρεσαν ένα κεντητό υφαντό, ιερά άμφια, ασημένιους σταυρούς και μπρούτζινα κηροπήγια,μία ασημένια λειψανοθήκη και χρηματικό ποσό από τα παγκάρια.Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 44χρονος στα Ιωάννινα γι απαράνπμη διακίνηση αλλοδαπού
Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός την  02-08-2014/15:15 στα Ιωάννινα ,, γιατί μετέφερε με Ι.Χ.Ε αυτ/το ιδιοκτησίας του, 27χρονο  υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος επίσης συνελήφθη, στερούμενος ταξιδιωτικών έγγραφων. Προαναφερθέν όχημα κατασχέθηκε.
Συνελήφθησαν δύο διακινητές, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών
Συνελήφθησαν στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων – Αθηνών και στο Καλπάκι Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά και το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών.Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη την 02-08-2014 το μεσημέρι στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αθηνών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου να μεταφέρει με προορισμό τον Τύρναβο Λάρισας, έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας,ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής.Επίσης, κατά τον έλεγχο, προέκυψε ότι σε βάρος του λαθρομετανάστη εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, λόγω διοικητικής απέλασης.Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη την 03-08-2014 τα ξημερώματα,  στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 50χρονος υπήκοος Αλβανίας, ιότι μετά από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 27χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου στη χώρα.Τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις λαθρομεταφορές κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος των παράνομων αλλοδαπών θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής τους απέλασης.

Αντικαθιστούν τους σχολικούς φύλακες, με κάμερες














Με 80 κάμερες ετοιμάζεται να  αντικαταστήσει ο δήμος Αθηναίων τους σχολικούς φυλακες  και τους δημοτικούς αστυνομικούς, σε σχολεία και παιδικές χαρές. Όπως διαβάζουμε στον "Ελευθερο Τυπο":Με 80 κάμερες σε σχολεία και παιδικές χαρές ξεκινά ο δήμος Αθηναίων να χτίζει ένα, όπως το αποκαλεί, Έξυπνο Κέντρο Επιχειρήσεων, εκτιμώντας ότι έτσι θα καλύψει το κενό ασφαλείας από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.Το κτίσιμο και η συντήρηση θα κοστίσουν σε πρώτη φάση περίπου 7 εκατ. ευρώ, ενώ η σχετική συζήτηση προκάλεσε έντονο προβληματισμό στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για τον τρόπο που μεθοδεύθηκε.Ο όρος Έξυπνο Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΚΕ) πρωτοακούστηκε πέρυσι και σε εποχή μάλιστα που δεν είχε ακόμη καταργηθεί η Δημοτική Αστυνομία ούτε είχαν απομακρυνθεί οι σχολικοί φύλακες.Τότε, μάλιστα, δεν είχε περιγραφεί το αντικείμενο του έργου με την τοποθέτηση καμερών ούτε καν το ποσό που θα έπρεπε να επενδυθεί.Η εισήγηση είχε γίνει από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού τον Ιούνιο του 2013 και η απόφαση ελήφθη αργότερα από το δημοτικό συμβούλιο, όπου το ΕΚΕ περιγραφόταν ως ένα σύστημα που θα συλλέγει και θα καταγράφει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα αιτήματα και τις καταγγελίες των πολιτών, καθώς και την επεξεργασία-συντονισμό των ενεργειών από πλευράς των αρμοδίων.Αυτό που είχε αποφασισθεί ήταν να αναθέσει ο δήμος το όλο έργο με προγραμματική συμφωνία στη θυγατρική του εταιρεία ΔΑΕΜ (πρώην Διεύθυνση Μηχανογράφησης).

Ο "Τιτάνας" του Αμπράμοβιτς, στην «Σκάλα" της Κεφαλονιάς












Γι' άλλο ένα καλοκαίρι, ο 13ος πλουσιότερος Ρώσος σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και ιδιοκτήτης της αγγλικής  ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έδωσε το στίγμα του στη Κεφαλονιά, με το θηριώδες γιοτ «ΤΙΤΑΝ», χωρίς όμως να γίνει αντιληπτός ο ίδιος και η σύντροφός του, Ντάρια Ζούκοβα.Το super yacht, μήκους 78 μέτρων, το οποίο βρίσκεται στην 76η θέση των μεγαλύτερων του κόσμου, έδεσε λίγο έξω από τη μεγάλη παραλία της Σκάλας στην Κεφαλονιά το απόγευμα της Παρασκευής.Αμέσως προσέλκυσε το ενδιαφέρον των λουόμενων που εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθος και την πολυτέλεια της θαλαμηγού.Οι φιλοξενούμενοι του Ρώσου μεγιστάνα απόλαυσαν το μπάνιο τους στη θάλασσα, ενώ έκαναν και τζετ σκι.Η θαλαμηγός σήκωσε άγκυρα το απόγευμα του Σαββάτου,για να συνεχίσει το ταξίδι της στο Ιόνιο.Ο «ΤΙΤΑΝ» κατασκευάστηκε το 2010 από τη φημισμένη γερμανική εταιρεία Abeking &a Rasmussen,ενώ τη σχεδίαση και το design ανέλαβαν οι κορυφαίοι στο είδος τους Pascale Reymond και Andrew Langton. Το γιοτ διαθέτει επτά πολυτελείς καμπίνες, γυμναστήριο,κινηματογράφο,κλαμπ αλλά και μεγάλο γκαράζ στα οποία φυλάσσονται τα φουσκωτά σκάφη. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι ακόμη ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου γιοτ στον κόσμο «ECLIPSE» μήκους 162,5 μέτρων και του «SUSSURRO» μήκους 49,5 μέτρων.

«O Γύπας» : Μασουλά το ζωντανό πτώμα της Αργεντινής















 

Ποιος είναι ο Πολ Σίνγκερ, ο άνθρωπος πίσω από τα funds που ηγούνται της κερδοσκοπικής επίθεσης κατά της Αργεντινής, ο οποίος μάλιστα δεν μας είναι διόλου άγνωστος στην Ελλάδα, καθώς το 2012 εκβίαζε το ελληνικό κράτος;Ενα σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο του ερευνητή αμερικανού δημοσιογράφου Greg Palast, Billionaires & Ballot Bandits: How to Steal an Election in 9 Easy Steps, που κυκλοφόρησε τα τέλη του 2012 από τον οίκο Seven Stories Press.Τα αφεντικά μου στο Κέντρο Τηλεόρασης του BBC, στο Λονδίνο, δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από τη Νέα Υόρκη.Στην άλλη άκρη της γραμμής, ένας απ’ τους αγροίκους που πληρώνονται από τον δισεκατομμυριούχο Πολ Σίνγκερ, νούμερο ένα χρηματοδότη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Νέα Υόρκη, δωρητή ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο super-PAC του Μιτ Ρόμνεϊ και κορυφαίου χρηματοδότη της προεκλογικής εκστρατείας των Ρεπουμπλικανών για τη Γερουσία. Πιο γνωστός ως «Σίνγκερ ο Γύπας».
«Ξέρουμε κάποια πράγματα για τον Γκρεγκ Πάλαστ».
Α ναι, προφανώς και ξέρουν.
Κι εγώ ξέρω κάποια πράγματα γι’ αυτούς.
Είχα μόλις επιστρέψει από ένα ταξίδι μου στον Ποταμό Κονγκό για λογαριασμό του BBC και του Guardian. Ο μπράβος του Σίνγκερ υπονόησε πως ο κ. Σίνγκερ θα προτιμούσε το BBC να μην ασχοληθεί μαζί του — ιδίως σε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τα βασανισμένα του θηράματα : «τα παιδιά και τα θύματα της χολέρας». Όπως όλα τα όρνεα, ο Σίνγκερ το γλεντάει όταν κάποιοι πεθαίνουν. Κυριολεκτικά.Για παράδειγμα, έβγαλε ένα κάρο λεφτά αγοράζοντας τη χρεοκοπημένη εταιρεία αμιάντου Owens Corning. Η εταιρεία είχε αποκρύψει από τους εργάτες της ότι, δουλεύοντας με το προϊόν της, θα πάθαιναν αμιάντωση.Είναι φρικτό να πεθαίνεις από την αρρώστια αυτή. Οι πνεύμονες καλύπτονται από έναν ινώδη ιστό και δεν μπορείς να αναπνεύσεις. Η εταιρεία υποχρεώθηκε να πληρώσει τα έξοδα νοσηλείας σε δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους της και, όταν αυτοί πέθαναν, αποζημιώσεις στις οικογένειές τους.Τότε όμως ο Σίνγκερ κινητοποίησε τις πολιτικές του διασυνδέσεις για να μειώσει τις υπεσχημένες αποζημιώσεις και πρόσφερε ψίχουλα στους εργάτες του. Αυτοί, στο κατώφλι του θανάτου, τα δέχτηκαν. Με τους εργάτες του αμίαντου νεκρούς ή φτηνά εξαγορασμένους, τα εργοστάσια θανάτου του Σίνγκερ άξιζαν πλέον μια περιουσία… κι έτσι ο Σίνγκερ πέτυχε το πρώτο μεγάλο του «κυνήγι».Μετά ήταν η σειρά του Περού, όπου ο Σίνγκερ, με έναν πιστωτικό-νομικό ελιγμό, ελιγμό εξαιρετικά αμφιλεγόμενο για να τον επιχειρήσει οποιοσδήποτε άλλος, κατάφερε να αρπάξει τον έλεγχο ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας. Όταν ο σκανδαλιάρης πρόεδρος, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, αποφάσισε ότι ήταν καλή ιδέα να την κάνει απ’ τη χώρα πριν τον συλλάβουν με την κατηγορία του φόνου, ο Σίνγκερ (όπως μου έχει πει ο περουβιανός δικηγόρος Μαρκ Σίμροτ) βοήθησε τον Φουτζιμόρι να αποδράσει υπό τον όρο ο Αρχιδολοφόνος να δώσει εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να του μεταβιβάσει 58 εκατομμύρια δολάρια.Για το δωράκι αυτό, ο Σίνγκερ, που είχε ήδη αρπάξει το προεδρικό αεροπλάνο του Περού, έδωσε τα κλειδιά του στον δραπέτη.







Δεν υπάρχουν σχόλια: