ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Αποζημίωσες θα καταβάλει στους αγρότες της Ηπείρου ο ΕΛΓΑ



Οι ρίζες είναι για να βγάζουμε κλαδιά και όχι να επιστρέφουμε σ’ αυτές : ( Κατερίνα Γώγου )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Αποζημίωσες θα καταβάλει στους αγρότες της Ηπείρου ο ΕΛΓΑ

Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ σε 1.070 αγρότες. θα καταβάλει,την 28-08-2014 Πέμπτη, ο ΕΛΓΑ.Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε εσπεριδοειδή, ελιές, καπνά και κηπευτικά, αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Σημειώνεται ότι πρόκειται για εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2013 και 2014.Δείτε τον πίνακα με την κατανομή των αποζημιώσεων ανά νομό της Ηπείρου:
. ΑΡΤΗΣ : 2.558,53
. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : 1.943,70
. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 2.115
. ΠΡΕΒΕΖΗΣ : 285,12

Για την κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στα Γιάννενα Τετάρτη 27/08/2014

Αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου Ζίτσας μαζί με άλλους κτηνοτρόφους συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τη Διευθύντρια του ΟΠΕΚΕΠΕ στα Γιάννενα. Στη συνάντηση, η διευθύντρια παραδέχθηκε ότι οι επιλέξιμες εκτάσεις για την περίοδο 2013-2014 είναι σαφώς λιγότερες από πριν, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς υπάρχουν περικοπές πλέον στις εξισωτικές αποζημιώσεις για τη μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων. Η περικοπή αυτή προκύπτει ως αποτέλεσμα της εφαρμογής οδηγίας της ΕΕ, γεγονός που διαψεύδει όλους εκείνους που κάνουν λόγο για «λάθη». Επιβεβαίωσε με απλά λόγια τις καταγγελίες του Αγροτικού Συλλόγου για ευθύνες πολιτικές που βαραίνουν την συγκυβέρνηση, την ΕΕ αλλά και όλους όσους στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, πολιτικές που οδηγούν στο βίαιο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, ο οποίος δήλωσε απερίφραστα ότι, απέναντι στο πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού, οι κτηνοτρόφοι είναι ο καθένας μόνος του! Αποποιήθηκε των ευθυνών του σχετικά με τους απαραίτητους ψεκασμούς που έπρεπε να έχουν ήδη γίνει επικαλούμενος έλλειψη κονδυλίων, αν και ο ίδιος λίγους μήνες νωρίτερα κατά την προεκλογική περίοδο, δήλωνε ότι «ο πρωτογενής τομέας είναι η ατμομηχανή της Ηπείρου» στον οποίο θα πέσει όλο το βάρος!Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας καλεί όλους τους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους σε επαγρύπνηση. Ο δρόμος προς τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής των μικρομεσαίων αγροτών στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών, έχει ανοίξει με εργαλείο τη νέα ΚΑΠ 2015-2020. Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαιτείται η οργάνωση του αγώνα μας, η δημιουργία αγροτικών συλλόγων παντού, που θα ενώσει και θα δυναμώσει τη φωνή του δίκιου μας. Θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με τους συναδέλφους σε κάθε χωριό, σε κάθε μαντρί δίνοντας το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στη ΔΕΘ το Σάββατο 6/9 στις 6.00 μμ στην πλατεία Αριστοτέλους.  

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα για οφειλές προς το Δημόσιο 











Συνελήφθη την 27-08-2014 το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων,ένας 31χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.Ειδικότερα, ο 31χρονος συνελήφθη,διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (183.370,11) ευρώ.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Περιφερειακή παράταξη "Ήπειρος Ανατροπής "









Η περιφερειακή παράταξη "Ήπειρος Ανατροπής "με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει τις επαφές και ενημερωτικές επισκέψεις σε φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες της περιοχής μας προκειμένου να λάβει γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Ηπείρου και να συμβάλλει στην συνέχεια, στην προσπάθεια διαχείρισης και επίλυσης των προβλημάτων με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και προς όφελος των πολιτών. Σήμερα Τρίτη 26 Αυγούστου ,περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της παράταξης 'Ήπειρος Ανατροπής" πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στα Ιωάννινα και συζήτησαν αναλυτικά ζητήματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής της περιοχής μας, όπως οι ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους το θέμα που ανέκυψε με τους βοσκοτόπους και για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Από τη συζήτηση που διεξήχθηκε, αναδείχθηκε ότι η επιλογή των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα να μην προχωρήσουν στην δημιουργία του εθνικού κτηματολογίου  εντείνει τα τεχνικής φύσης προβλήματα που αφορούν στην χρήση γης και τις δραστηριότητες των κτηνοτρόφων.Σε κάθε περίπτωση όμως το κύριο πρόβλημα των αγροτοκτηνοτρόφων είναι η συνεχιζόμενη καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και η πιστή εφαρμογή της από τους τοπικούς άρχοντες της συγκυβέρνησης που οδηγεί στην οικονομική τους εξαθλίωση, στην εγκατάλειψη των χωριών και την περαιτέρω συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας.Η περιφερειακή παράταξη "Ήπειρος Ανατροπής", παλεύει για την εφαρμογή μιας νέας πολιτικής που θα στηρίζει ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα, τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους της Ηπείρου. Με παρεμβάσεις και προτάσεις στο νέο Περιφερειακό συμβούλιο θα επιδιώξει την λήψη μέτρων προστασίας του μεσαίου και μικρού παραγωγού - κτηνοτρόφου ,που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της κτηνοτροφίας στην περιοχή μας.

Μεγάλη επιτυχία το 7ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων της Ηπείρου















Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε , το 7ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων της Ηπείρου στα «χειμαδιά». Η εκδήλωση που πλέον έχει γίνει θεσμός στην περιοχή μας πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πρέβεζας, τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας καθώς και με την εθελοντική εργασία πολλών μελών και φίλων.Η Σαρακατσάνικη Στάνη στα «Χειμαδιά», αποτελεί ένα ξεχωριστό υπαίθριο μουσειακό χώρο, πολύ κοντά στην Πρέβεζα, που έδωσε τη δυνατότητα σε ντόπιους και επισκέπτες τις δυο ημέρες του ανταμώματος -22 και 23 Αυγούστου- να περιηγηθούν, να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο ζωής, τα ήθη και έθιμα των Σαρακατσαναίων και να γλεντήσουν με τους γνώριμους πλέον ρυθμούς της σαρακατσάνικης μουσικής παράδοσης. Ειδικότερη αναφορά έγινε φέτος στη σημασία που είχε ο ήχος και το είδος των κουδουνιών στα τσελιγκάτα των Σαρακατσαναίων. Την αναφορά συμπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο η έκθεση κουδουνιών από τη Συλλογή του Θανάση Κατσαρού. Ακολούθησε η παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων Συλλόγων Σαρακατσαναίων Δράμας, Θεσπρωτίας και
Πρέβεζας.

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο στα Ιωάννινα














Από 01 έως 05 Σεπτεμβρίου 2014 διοργανώνεται στα Ιωάννινα το 17ο παγκόσμιο συνέδριο της International Humic Substances Society (ΙΗSS), στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serai. Το συνέδριο, το οποίο διεξάγεται ανά διετία υπό την αιγίδα της IHSS, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχει την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και φέρει τον τίτλο: «Natural Organic Matter: Structure-Dynamics -Innovative applications».
Τα θέματα που θα συζητηθούν και θα αναλυθούν αφορούν, τεχνολογίες περιβάλλοντος, περιβαλλονική τεχνολογία αποκατάστασης υδάτων, εδάφους, δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα κ.α.. Επιπλέον στο συνέδριο αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα τεχνολογίας νανοϋλικών για περιβαλλοντικές τεχνολογίες. Το παρών θα δώσουν 250 σημαντικοί ομιλητές και σύνεδροι από όλον τον κόσμο (ΗΠΑ, Ρωσία, Ελβετία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Κίνα, Βραζιλία, Σαουδική Αραβία, Νιγηρία, Τουρκία, Νότια Κορέα κ.λπ.).Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 17ου συνεδρίου της IHSS στα Ιωάννινα είναι οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιάννης Δεληγιαννάκης και Τριαντάφυλλος Αλμπάνης αντίστοιχα. Αναλυτικές πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.ihss2014.org.

Οι μεταβιβάσεις άδειας ΙΧ και μέσω των ΚΕΠ










Από τις 02 Σεπτεμβρίου η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας Ιδιωτικής Χρήσης, θα πραγματοποιείται πλέον και μέσω των ΚΕΠ. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται συνεπώς από 1.060 σημεία που είναι τα ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα.Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «τα ΚΕΠ, στην καινούργια εποχή που έχουν περάσει, παρέχουν διαρκώς νέες υπηρεσίες υψηλής ζήτησης για τους πολίτες. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η περαιτέρω ενίσχυση ενός επιτυχημένου θεσμού. Η επιτυχία αυτή συνδέεται άρρηκτα με την υψηλή παροχή υπηρεσιών από τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω, για την αφοσίωσή τους στη δουλειά την οποία επιτελούν. Επιπλέον, για το αίσθημα εξυπηρέτησης του πολίτη το οποίο τους διακρίνει, κάτι που πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες». Η υπηρεσία για μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας Ιδιωτικής Χρήσης), δέχεται ετησίως πάνω από 60.000 αιτήσεις. Τα ΚΕΠ ήδη εξυπηρετούν τους πολίτες στη διαδικασία ανανέωσης της άδειας οδήγησης και τον τελευταίο εξυπηρέτησαν πάνω από 22.000 πολίτες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: