ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Γέμισε η Αττική με άδεια διαμερίσματα και…η κατάρα οδεύει στην επαρχία



Ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας έχει να κάνει με το να ξέρεις πώς να λες ψέματα : ( Έρασμος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Γέμισε η Αττική με άδεια διαμερίσματα και…η κατάρα οδεύει στην επαρχία













Αυξάνονται και πληθύνονται τα κενά διαμερίσματα στην περιοχή της Αττικής, όπου σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχουν φθάσει τα 120.000. Οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να πληρώσουν τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων στο ακέραιο καθώς το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων προς το υπουργείο Οικονομικών για μείωση του φόρου στο 50% έπεσε στο κενό.Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ» οι ιδιοκτήτες των κενών διαμερισμάτων ζητούσαν να μην φορολογηθούν με ολόκληρο το φόρο για τα κενά διαμερίσματα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό.
Οι ιδιοκτήτες φοβούνται τα «φέσια»
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς, τα άδεια διαμερίσματα ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα, καθώς οι ιδιοκτήτες προτιμούν να μην τα παραχωρούν σε ενοικιαστές αφού τα «φέσια», δηλαδή τα απλήρωτα ενοίκια και οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ , τους οδηγούν στη λύση του κλειστού διαμερίσματος.

Τρεις νέες παραγωγικές δράσεις στον τομέα της Αλιείας στα Προγράμματα των Υδατοκαλλιεργειών












Οι υδατοκαλλιέργειες και η μεταποίηση ιχθυηρών αποτελούν δύο ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους της Θεσπρωτικής και Ηπειρώτικης οικονομίας και αποτελούν τη βαριά βιομηχανία της περιφερειακής μας οικονομία, ενισχύοντας σημαντικά κάθε χρόνο τις εξαγωγές της χώραςμας στο συκγκεκριμένο τομέα.Στο πλαίσιο αυτό,τρεις νέες Προσκλήσεις για ενδιαφερόμενους,τις οποίες υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Καρασμάνης και αφορούν όσους επιθυμούν να καταθέσουν πρόταση για να ενταχθούν στα Προγράμματα των Υδατοκαλλιεργειών είναι: της Μεταποίησης και Εμπορίας Αλιευτικών Προϊόντων και Μόνιμης Παύσης Αλιευτικών Δραστηριοτήτων, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013. Ειδικότερα για το μέτρο τωνΥδατοκαλλιεργειών, η πρόσκληση αφορά επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 10.350.000 ευρώ, σχετικά με δράσεις για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων Μονάδων, την μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμού υφιστάμενων Μονάδων και την αύξηση της ποσότητας γόνου, που παράχθηκε σε Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς, με ημερομηνία έναρξης της ανοιχτής πρόσκλησης από την ημερομηνία δημοσίευσης της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Για αυτό της Μεταποίησης και Εμπορίας, η πρόσκληση αφορά επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 10.500.000 ευρώ, και αφορά δράσεις βελτίωσης της επιχειρηματικής θέσης των παραγωγικών Μονάδων μεταποίησης και των εγκαταστάσεων εμπορίας με ημερομηνία έναρξης της ανοικτής πρόσκλησης από την ημερομηνία δημοσίευσης της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ενώ τέλος σε αυτό της μόνιμης παύσης αλιευτικών δραστηριοτήτων, η πρόσκληση αφορά επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 15.200.000 ευρώ, με ημερομηνία έναρξης της πρόσκλησης από την επόμενη της δημοσίευσης της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα για τους ενδιαφερόμενους, που εκ νέου υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο μέτρο μέχρι 35 ημέρες, ενώ για τις νέες αιτήσεις μέχρι και 45 ημέρες αντίστοιχα.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
 

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
.ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ(ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ).ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ "ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ".ΔΡΑΜΑ.ΔΑΣΑΚΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.ΩΡΑ:21:00.ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ."ΟΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ",ΔΑΣΑΚΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ,ΩΡΑ 21:00.ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ(ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ).ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ".ΔΡΑΜΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΔΙΚΑΣ .ΩΡΑ:21:00 .ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ,ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ-ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΛΑΤΑΡΙΑ ,ΩΡΑ:21:00.ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΛΑΤΑΡΙΑ ,ΩΡΑ 21:00 ,ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ .
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ
Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ,ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ,ΔΑΣΑΚΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ,ΩΡΑ:21:00, ΕΙΣΟΔΟΣ 10€ .

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στα Κουρέντα Ζίτσας Ιωαννίνων
 Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 88χρονος ημεδαπός την 20-07-2014/11:20 και επέβαινε ως συνοδηγός 85χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της συνοδηγού και τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού.Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Γ. Ν. «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» Ιωαννίνων,για την παροχή πρώτων βοηθειών. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

Νέο δυσβάσταχτο χαράτσι η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων












Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει ότι σημαντική αύξηση στη συμμετοχή των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη, επιφέρει η υπουργική απόφαση που τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα 14-07-2014, η οποία προβλέπει την εξ ολοκλήρου επιβάρυνση του ασθενή, της διαφοράς ανάμεσα στην τιμή αναφοράς και στην τιμή του πρωτότυπου φαρμάκου που επιλέγει.Η επιβάρυνση αυτή ισχύει πλέον όχι μόνο για τα φαρμακευτικά σκευάσματα που έχουν γενόσημο αλλά και για τα πρωτότυπα φάρμακα που είναι αναντικατάστατα και ο ασθενής δεν έχει περιθώριο επιλογής. Καθώς θα πρέπει να πληρώνει τη διαφορά από την τιμή αναφοράς που προσδιορίζεται με βάση την κατηγορία ομοειδών φαρμάκων στην οποία ανήκει το φάρμακο.Ειδικότερα όπως προβλέπει η σχετική απόφαση (ΦΕΚ 1144 Β/ 06-05-2014).«Στις περιπτώσεις που επιλέγεται φάρμακο με λιανική τιμή υψηλότερη από την τιμή αποζημίωσης, ο ασθενής καλύπτει εκτός από την προβλεπόμενη θεσμοθετημένη συμμετοχή, το σύνολο της διαφοράς μεταξύ της τιμής αποζημίωσης και της λιανικής τιμής του φαρμάκου».Η νέα αυτή επιβάρυνση εκτοξεύει στα ύψη την ήδη δυσβάσταχτη για τον ασφαλισμένο συμμετοχή. Χιλιάδες ασθενείς είναι εγκλωβισμένοι και θα εξαναγκαστούν ν αλλάξουν την αγωγή τους καθώς δεν υπάρχει γενόσημο για να επιλέξουν.Ως εκ τούτου θα πρέπει να το αντικαταστήσουν με σκευάσματα που πιθανόν να μην είναι τα ενδεδειγμένα για την πάθησή τους καθώς έχουν μπει στην ίδια θεραπευτική κατηγορία φάρμακα με διαφορετικό μηχανισμό δράσης.Χαρακτηριστικό παράδειγμα γνωστό αντιθρομβωτικό φάρμακο - χωρίς γενόσημο - που χορηγείται μετά από αγγειοπλαστική και ενώ μέχρι τώρα ο ασθενής πλήρωνε 36,70 ΕΥΡΩ τώρα οφείλει να πληρώσει 54,6 ΕΥΡΩ.

Από το κακό στο χειρότερο : Η Βολιβία, έγινε η πρώτη χώρα που νομιμοποιεί την παιδική εργασία













Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Βολιβίας να νομιμοποιήσει την εργασία μικρών παιδιών. Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και ο αντίλογος.Η Βολιβία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποιεί την παιδική εργασία μετά τον νόμο που υπέγραψε την περασμένη Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της χώρας, Alvaro Garcia Linera.Νωρίτερα το Κογκρέσο ενέκρινε το νόμο, που ορίζει ως νόμιμη την εργασία 10χρονων παιδιών. Σύμφωνα με τους νομοθέτες, το να μειωθεί το επιτρεπτό όριο εργασίας από τα 14 στα 10 χρόνια απλώς αναγνωρίζει την πραγματικότητα δηλαδή ότι πολλές φτωχές οικογένειες συντηρούνται από την εργασία των παιδιών τους."Αντί να αγνοήσουμε το πρόβλημα, θέλουμε να εγγυηθούμε τα δικαιώματα και την εργασιακή ασφάλεια των παιδιών" είπε ένας εκ των υπερμάχων του σχετικού νόμου.Σύμφωνα με την Independent περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά κάτω των 17, εργάζονται σήμερα στη χώρα. Ακόμα και ο Πρόεδρος Evo Morales, εργαζόταν σαν βοσκός λάμα από τα 14 του στην γενέτειρά του Isallawi.Σύμφωνα με το νόμο, τα 10χρονα μπορούν να δουλεύουν εφόσον βρίσκονται υπό γονική εποπτεία, ενώ τα παιδιά 12 ετών και άνω μπορούν να δουλεύουν και με συμβόλαιο. Προϋπόθεση της εργασίας για όλα τα παιδιά είναι να παρακολουθούν το σχολείο."Δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική σε μια χώρα όπου ο μισός πληθυσμός ζει στη φτώχεια" δήλωσε ο επικεφαλής του σωματείου Αγοριών, Κοριτσιών και Εφήβων εργατών στο Associated Press.Ωστόσο, ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως η Human Rights Watch τονίζουν ότι η απόφαση της Βολιβίας θα αποτελέσει οδηγό και για άλλες χώρες, ωθώντας σε γενιές παιδιών που θα έχουν ελάχιστη μόρφωση και χαμηλά εισοδήματα ως ενήλικες. Τονίζεται εξάλλου ότι η απόφαση αντιβαίνει τη συνθήκη του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται η παιδική εργασία κάτω των 14 ετών.Ο Carmen Moreno,υπάλληλος της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας που εργάζονται για τη μείωση της παιδικής εργασίας, δήλωσε οτι ο νέος νόμος της Βολιβίας παραβιάζει την σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την ελάχιστη ηλικίας εργασίας."Ο νέος νόμος αντιβαίνει το περιφερειακό ρεύμα. Το Μεξικό έχει θέσει ως ελάχιστο όριο τα 15 χρόνια, ενώ η Χιλή τα 16.".Στη Βολιβία τα παιδιά εργάζονται κυρίως στην υφαντουργία,σε φάρμες, ως πλανόδιοι πωλητές, αχθοφόροι και συλλέκτες φύλλων κακάο.Έρευνα του 2008 πάντως κατέδειξε ότι 850.000 παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών εργάζονται στη Βολιβία και από αυτά, 9 στα 10 σε εξαιρετικά δυσμενείς εργασίες όπως τα ζαχαροκάλαμα και τα ορυχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: