ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

INKA ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ



Το να είσαι ελεύθερος σημαίνει ότι είσαι ελεύθερος από την επιθυμία να είσαι κάτι : ( Κρίσνα )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


INKA ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ  ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
 Σε όλους αρέσουν τα πυροτεχνήματα τα οποία χρησιμοποιούμε κυρίως το Πάσχα. Χωρίς την απαιτούμενη προσοχή,όμως,τα πυροτεχνήματα μπορούν να αποτελέσουν αιτία σοβαρού τραυματισμού τόσο για αυτόν που τα χρησιμοποιεί,όσο και για τους γύρω του.Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου επισημαίνει ότι:
  Ειδικά σε μικρά παιδιά και νέους καταναλωτές απαγορεύεται να διατίθενται βεγγαλικά και παρεμφερή «φονικά όπλα»! Εκατοντάδες άτομα έχουν σημάδια για πάντα, κάποια έχασαν κάποιο μέλος τους ή ακόμη οδηγήθηκαν στον θάνατο έπειτα από μια «αξέχαστη» εμπειρία με βεγγαλικά.Για να μην έρθουμε ποτέ αντιμέτωποι με ανάλογο δυσάρεστο συμβάν, αποφύγετε οποιαδήποτε ενασχόληση με αυτό το επικίνδυνο «σπορ» του Πάσχα.Η εισαγωγή, κατασκευή, μεταφορά, εμπορία και κατοχή ειδών πυροτεχνίας που χαρακτηρίζονται ως βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, επιτρέπεται μόνο κατόπιν σχετικής άδειας των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών. Πριν την διάθεση στην κατανάλωση οποιουδήποτε εκρηκτικού, πρέπει αυτό να είναι εφοδιασμένο με έγκριση κυκλοφορίας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η χρήση των παιδικών πυροτεχνικών αθυρμάτων πρέπει να αποφεύγεται ώστε να αποτρέπονται ατυχήματα ή άλλα δυσάρεστα προβλήματα.
Για το λόγο αυτό:
 Προσέχουμε τι είδους πυροτεχνήματα αγοράζουμε και από που, γιατί ορισμένα από αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα.
 Δεν κατασκευάζουμε μόνοι μας πυροτεχνήματα, διότι κινδυνεύουμε να πάθουμε σοβαρά εγκαύματα.
 Δε μεταφέρουμε δυναμιτάκια στην τσέπη μας. Με την τριβή και μόνο, είναι δυνατόν να ανάψουν και να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα.
 Δεν πετάμε δυναμιτάκια σε άλλους, ούτε αστειευόμενοι.
 Προσέχουμε να μην ανάβουμε βεγγαλικά κοντά στο πρόσωπο, στα μαλλιά και σε εύφλεκτα υλικά.
 Δε χρησιμοποιούμε πυροτεχνήματα μέσα σε πολύ κόσμο, για να μην τραυματίσουμε κάποιον άθελά μας.
 Δε χρησιμοποιούμε πυροτεχνήματα κοντά σε ξερά χόρτα, για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά.
ΛΑΜΠΑΔΕΣ
 Προσέχετε ιδιαίτερα την χρήση κεριών και λαμπάδων.Σε χώρους με συνωστισμό κρατάτε τα αναμμένα κεριά ή λαμπάδες σε απόσταση ασφαλείας από τους  διπλανούς  σας. Έχετε τα παιδιά σας υπό την άμεση επιτήρηση σας καθώς οι λαμπάδες τους είναι συνήθως από εύφλεκτα υλικά.

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Στην Φάκα της ΕΛ.ΑΣ. 108 κιλά κάνναβης στο Καρτέρι
 Την 11-04-2014/22.06 στο Καρτέρι Θεσπρωτίας, συνελήφθη αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε αυτ/το που επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (107.830) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.Ειδικότερα : Συνελήφθη αλλοδαπός στo Καρτέρι Θεσπρωτίας για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.Κατασχέθηκαν πάνω από 107 κιλά κάνναβης.Το απόγευμα δηλ. στο Καρτέρι της Θεσπρωτίας την 11-04-2014,αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας συνέλαβαν 36χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια συστηματικών ελέγχων και δράσεων, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε Ι.Χ.Ε ιδιοκτησίας του 36χρονου, που οδηγούσε ο ίδιος και μέσα σε αυτό, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών,εκατό (100)  δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους  (107,830) γραμμαρίων.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
•κάνναβη, συνολικού βάρους 107,830 γραμμαρίων
•το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
•ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Το προανακριτικό έργο για τη συγκεκριμένη υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Σύλληψη στην Κακαβιά Ιωαννίνων διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού, για σωρεία διαρρήξεων 
 Συνελήφθη, την 11-04-2014 το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα μας, μέσω του μεθοριακού σταθμού Κακαβιάς.Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές αρχές,  για συμμετοχή του σε σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια σε περιοχές της Ιταλίας.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.
Εξιχνίαση κλοπών στην Πρέβεζα
 Την 11-04-2014/19.25 στην Πρέβεζα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστης από 06-04-2012 έως 22-8-2013, στην ανωτέρω περιοχή, διέπραξε (5) διαρρήξεις - κλοπές σε καταστήματα.


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη ημεδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε κλοπή μεγάλης αξίας  από σπίτι στην Άνω Καλεντίνη Άρτας
 Είχε ήδη συλληφθεί την 19-03-2014  ένας 25χρονος ημεδαπός Ρομά.Σε συνέχεια του από 20-03-2014 Δελτίου Τύπου σχετικά με την εξιχνίαση κλοπής μεγάλης αξίας από σπίτι στην Άνω Καλεντίνη Άρτας και τη σύλληψη ενός 25χρονου ημεδαπού δράστη, ανακοινώνεται ότι συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας,  ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του συνεργού του.Πρόκειται για έναν 29χρονο ημεδαπό Ρομά, ο οποίος προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, όπου και αναγνωρίσθηκε από την 78χρονη παθούσα.Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δράστες, πρωινές ώρες της 18.03.2014, πλησίασαν την 78χρονη έξω από το σπίτι της στην Άνω Καλεντίνη Άρτας και ενώ ο ένας την απασχολούσε, ο άλλος αφού παραβίασε την κεντρική είσοδο, εισήλθε στο σπίτι και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (33.000) ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) κλοπές από καταστήματα στην  Πρέβεζα
 Δράστης είναι ένας 24χρονος ημεδαπός.Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, πέντε κλοπές από καταστήματα που είχαν συμβεί τον τελευταίο χρόνο σε περιοχές της Πρέβεζας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 24χρονου ημεδαπού για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.Η εξιχνίαση των υποθέσεων είναι απότοκος  στοχευμένων αναζητήσεων  αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας.Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις κλοπών που διέπραξε ο 24χρονος. Πιο συγκεκριμένα :
•Την 06-04-2013 τα ξημερώματα, στα Ριζά Πρέβεζας,  αφού παραβίασε παράθυρο ψησταριάς, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
•Την 12-09-2013 τα ξημερώματα στην πόλη της Πρέβεζας, αφού εισήλθε σε ψησταριά από ανοιχτό παράθυρο, αφαίρεσε πενήντα (50) ευρώ.
•Την 09-08-2013 τα ξημερώματα,  στο Κανάλι Πρέβεζας,  αφού εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, έκλεψε από τσάντες υπαλλήλων το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ.
•Την 20-08-2013 αργά το βράδυ στην Πρέβεζα, αφού διέρρηξε παντοπωλείο, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
•Την 22-08-2013 τα ξημερώματα στην Πρέβεζα, παραβίασε παράθυρο αναψυκτηρίου, χωρίς να αφαιρέσει τελικά κάτι.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 24χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή του σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.

Στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ανατίθεται η ευθύνη για τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσα-Σαγιάδα
 Με Κοινή Υπουργική Απόφαση τα Υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης, μεταβιβάζουν τα πάσης φύσης δικαιώματα και υποχρεώσεις του έργου Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε, την οποία καθιστούν «κύριο του έργου και Φορέα Υλοποίησης».Η Εγνατία Οδός αναλαμβάνει την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την ωρίμανση του έργου, δηλαδή μελέτες, επικαιροποιήσεις κ.ο.κ. Αναλαμβάνει τις αδειοδοτήσεις και φυσικά την δημοπράτηση, εκτέλεση και επίβλεψη του έργου που έχει εκτιμώμενο κόστος 50εκ.ευρώ. Ο γνώμονας της απόφασης είναι πως η Εγνατία Οδός ΑΕ έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία τα προβλήματα, τις μελέτες, την διαχείριση και την παρακολούθηση των αυτοκινητόδρομων που κατασκευάζει.Στην απόφαση αναφέρεται πως διαθέτει προηγμένη τεχνογνωσία και αποτελεσματική οργάνωση για την διοίκηση και τη διαχείριση της μελετητικής ωρίμανσης της κατασκευής, της συντήρησης και της λειτουργίας σύνθετων τεχνικών έργων υποδομής (...) έχει αποκτήσει εξειδικευμένη εμπειρία και διαχειριστική επάρκεια στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων οδικών έργων.Αυτό που απομένει πλέον είναι να τεθεί στα σχέδια της Εγνατίας Οδού το πλάνο για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου για την Ήπειρο οδικού έργου.


Κατευθύνσεις  σε νέους αγρότες δίνει το καλλιεργητικό πλάνο που κατήρτισε η Περιφέρεια Ηπείρου
 Η οριστική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που ανακοινώθηκε σήμερα για τις συγκεκριμένες δράσεις του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που εκχωρούνται στις Περιφέρειες,σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Ήπειρο.Οι δράσεις αυτές ταυτίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό,  με τις προτάσεις που με δικό της επιχειρησιακό πρόγραμμα είχε καταθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου στα αρμόδια υπουργεία.Για την καλύτερη αξιοποίηση του νέου προγράμματος και την καθοδήγηση όσων θέλουν ή σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα, η Περιφέρεια έχει καταρτίσει- μέσω των υπηρεσιών της- καλλιεργητικό πλάνο για τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, το οποίο παρουσίασε σήμερα στα Μ.Μ.Ε. ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας και αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας κ. Βασίλης Ψαθάς, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.Όπως ανέφερε, ο κ. Ψαθάς,  το καλλιεργητικό πλάνο διαμορφώθηκε με βάση το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται από νέους ανθρώπους για επιστροφή στον αγροτικό τομέα, ενόψει της εκχώρησης αρμοδιοτήτων και πόρων εκ μέρους του ΥΠΑΑΤ στις Περιφέρειες και τον βαθμό ετοιμότητας της Περιφέρειας Ηπείρου να ανταποκριθεί στις βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Το καλλιεργητικό πλάνο, είναι ένα συμβουλευτικό εργαλείο, το οποίο απαντά στα εξής βασικά ερωτήματα:
α) "Θέλω να γίνω επαγγελματίας αγρότης- κτηνοτρόφος" και
β) "ως ετεροαπασχολούμενος, τι μπορώ να καλλιεργήσω σε ένα χωράφι εγκαταλελειμμένο;" .
Οι οδηγίες που δίνονται μέσω του καλλιεργητικού πλάνου, όπως είπε ο κ. Ψαθάς,  είναι κοστολογημένες και τεκμηριώνονται ως βιώσιμα οικονομικά σχήματα. Περιλαμβάνει παραδοσιακές καλλιέργειες, αλλά και νέες καλλιέργειες.Όσον αφορά τον κτηνοτροφικό τομέα, υπάρχει αναφορά μόνο σε βιώσιμες μονάδες, το κόστος των οποίων είναι επίσης κοστολογημένο. "Θέλουμε να δώσουμε το στίγμα μας, να βγάλουμε καθαρά επαγγελματίες κτηνοτρόφους", υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης, για να καταλήξει λέγοντας:
"Ευελπιστούμε το εγχειρίδιο αυτό να αποτελέσει ένα καλό εργαλείο, να διαφωτίσει και να δώσει τα φώτα σε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα".
Από την ερχόμενη εβδομάδα, το καλλιεργητικό πλάνο,  θα αναρτηθεί στο Site της Περιφέρειας, ενώ εξειδικευμένες πληροφορίες θα δίνονται από τα Γραφεία Στήριξης των Αγροτών που θα λειτουργήσουν στη συνέχεια στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων.
O ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ευχαρίστησε από την πλευρά τις Υπηρεσίες Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας για τις προσπάθειες και το έργο τους, με το οποίο υπάρχουν τα πρώτα συμπεράσματα. "Τα προηγούμενα χρόνια, πρόσθεσε, είδαμε τραγελαφικά πράγματα, όπως ήταν η κατασκευή μονάδων για τις οποίες δεν μπορούσε να γίνει απόσβεση και οι παραγωγοί ήταν χρεωμένοι στην Αγροτική Τράπεζα, και τώρα στην Τράπεζα Πειραιώς. Εμείς μιλάμε για πραγματικούς αγρότες και κτηνοτρόφους. Μέχρι τώρα οι παραγωγοί ήταν έρμαια μιας κατάστασης που όλα αυτά τα χρόνια προωθούσε την επιδότηση και όχι την παραγωγή".
Για το νέο πρόγραμμα
Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης τις τελικές αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το νέο πρόγραμμα 2014-2020. Αφού χαρακτήρισε "αποτυχημένο" το πρόγραμμα "Αλ. Μπαλτατζής" το οποίο από το 2006 διαχειριζόταν κεντρικά το Υπουργείο, πρόσθεσε ότι δόθηκε μεγάλη μάχη από τους Περιφερειάρχες, ώστε το νέο να υλοποιηθεί από τις Περιφέρειες."Τελικά - κατέληξε- μετά από πολλές συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, εστάλη από τον Υπουργό κ. Τσαυτάρη έγγραφο για την συμφωνία εκχώρησης στις Αιρετές Περιφέρειες της διαχείρισης Μέτρων και Δράσεων σε ποσοστό 30% του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Πρόκειται για μια νίκη της τοπικής κοινωνίας και των Αιρετών Περιφερειών, ώστε επιτέλους να επιτευχθεί η ανάπτυξη στον τόπο μας στην κατεύθυνση που όλοι θέλουμε για    να αλλάξουμε σελίδα. Έχω πει πολλές φορές αν δεν αναπτυχθεί ο παραγωγικός τομέας στην ύπαιθρο, θα πάνε χαμένες όλες αυτές οι θυσίες".
Ποιές δράσεις εκχωρούνται στις Περιφέρειες
Οι δράσεις για τις οποίες εκχωρείται η διαχείριση στις Περιφέρειες είναι οι εξής:
.Επενδύσεις που βελτιώνουν τις συνολικές επιδόσεις και τη βιωσιμότητα της γεωργικής εκμετάλλευσης (30% του προϋπολογισμού της δράσης).
.Επενδύσεις που αφορούν στη μεταποίηση και/ ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων (25% του προϋπολογισμού της δράσης), με έμφαση στην καινοτομία.
.Ενίσχυση εκκίνησης επιχείρησης για νέους αγρότες (70% του προϋπολογισμού της δράσης).
.Ενίσχυση εκκίνησης επιχειρήσεων αφενός μεν για μη γεωργικές δραστηριότητες σε αγροτικές περιοχές, αφετέρου για την ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων (1005 του προϋπολογισμού της δράσης).
.Μικρά και μεγάλα δημόσια εγγειοβελτιωτικά έργα (μέχρι 2,5 εκ. ευρώ), σε αναλογία 100% και 30% των δράσεων αντίστοιχα.
.Αναδασμοί, αγροτικός εξηλεκτρισμός, δασική οδοποιία σε αναλογία 100% του προϋπολογισμού των αντίστοιχων δράσεων.
.Αναχλόαση των βοσκοτόπων με στόχο το περιβαλλοντικό όφελος (100% του προϋπολογισμού της δράσης).
Επίσης, η εκχώρηση της διαχείρισης αρμοδιοτήτων δίνεται στις δράσεις:
.Μεγάλα εγγειοβελτιωτικά δημόσια έργα, με προϋπολογισμό ανώτερο των 2,5 εκ. ευρώ.
.Συνεργασίες, οι οποίες στοχεύουν στη διάδοση των αποτελεσμάτων της εφαρμοσμένης γεωργικής έρευνας και την προώθηση της καινοτομίας, σε όλο το φάσμα της αγροτικής ανάπτυξης.

Προβολή της Ηπείρου των "4 εποχών" στην τουριστική αγορά της Ιταλίας
 Η τουριστική αγορά της Ιταλίας, αποτελεί  μια από τις βασικές στοχεύσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για την τόνωση και ενίσχυση του τουρισμού μας, τόσο του θερινού, όσο και του χειμερινού. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΒΤΜ (Borsa Mediterranea del Turismo), που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη, στην οποία κεντρική κατεύθυνση ήταν η προβολή της Ηπείρου, ως προορισμού τεσσάρων εποχών.Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ένταξη της Ηπείρου στα προγράμματα σχολικών εκδρομών από την Ιταλία,. Ήδη καταγράφεται το πρώτο θετικό αποτέλεσμα, καθώς συμφωνήθηκε με μεγάλο τουριστικό πρακτορείο που διοργανώνει σχολικές εκδρομές στην Ελλάδα  από 24 Απριλίου μέχρι και την Πρωτομαγιά να περιλάβει στο πρόγραμμα στάση για επίσκεψη και σε περιοχές της Ηπείρου.Δυναμική ήταν η παρουσία της Ηπείρου στην τουριστική αγορά της Ιταλίας, μέσα τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση BTM που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη από 4-6 Απριλίου. Βασική στόχευση της Περιφέρειας ήταν η προβολή της Ηπείρου ως προορισμού τεσσάρων εποχών, καθώς η Ιταλία αποτελεί μια ισχυρή δεξαμενή τουριστών για την ευρύτερη περιοχή.Παράλληλα, η Διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Μιλάνο κ. Κυριακή Μπουλασίδου, στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Σιώλο,  ανακοίνωσε πως τον προσεχή Σεπτέμβριο θα επισκεφτούν την Ήπειρο 20 tour operator από την Ιταλία, στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης που σχεδιάζει ο ΕΟΤ. Όπως σημείωσε, σε αυτή την εξέλιξη συνέβαλλαν το έντονο τουριστικό ενδιαφέρον για την Ήπειρο, η συστηματική προώθηση και προβολή της από την πλευρά της Περιφέρειας σε αγορές στόχους του εξωτερικού, και η εξαιρετική συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Μιλάνου.Ο  Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, μεταξύ άλλων, είχε συνάντηση με  τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο,  για θέματα Τουρισμού της Νάπολη, Rosario Martino, o οποίος επιβεβαίωσε το  ενδιαφέρον που υπάρχει στη Ιταλία για την Ήπειρο.   Σε παράλληλη εκδήλωση που οργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο, η Περιφέρεια παρουσίασε σε δημοσιογράφους και tour operator μέσα από video και έντυπο υλικό  με τα αξιοθέατα, την ιστορία, τον πολιτισμό, την γαστρονομία και τις παραδόσεις της Ηπείρου.Απόρροια της συμμετοχής στην Έκθεση, αποτέλεσε η εκτενής αναφορά που έγινε στην Ήπειρο, στο Ιταλικό περιοδικό «Il Giorno del Tourismo», στο πλαίσιο αφιερώματος στην Ελλάδα.

Όμως μόνο στην Αρτα;;
Τα γραφεία τελετών καταγγέλλουν τη δράση κυκλώματος νοσοκόμων στο νοσοκομείο της Άρτας
Οι καταγγελίες των ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών,για τη δράση κυκλώματος στο νοσοκομείο της Άρτας είναι αποκαλυπτικές: «Τραυματιοφορείς και νοσοκόμοι στο νοσοκομείο της Αρτας αντί να περιορίζονται στα καθήκοντά τους, ως δημόσιοι υπάλληλοι του νοσοκομείου, προσεγγίζουν συγγενείς θανόντων και διαφημίζουν συγκεκριμένα Γραφεία Τελετών, ενώ προσφέρουν μάλιστα ακόμη και τις υπηρεσίες τους σε αυτά, είτε ετοιμάζοντας τη σορό, είτε οδηγώντας και τη νεκροφόρα (!), έναντι αδρής αμοιβής» αναφέρουν στην καταγγελία τους.Οι ιδιοκτήτες των Γραφείων Τελετών μετά από δύο επιστολές του προς το Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας αλλά και της επίσημης ενημέρωσης που απηύθυναν προς το Υπουργείο Υγείας, τελικά στέλνουν την υπόθεση και στον αρμόδιο Εισαγγελέα, παραθέτοντας και σχετικό αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό, για το «έργο» 2 τουλάχιστον νοσοκόμων-τραυματιοφορέων του Νοσοκομείου Άρτας.
...πηγή : allo blogger


Δεν υπάρχουν σχόλια: