ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σεμινάριο για τους Παραδοσιακούς Οικισμούς των ΚΕΠ Αράχθου - Φιλιππιάδας - Φιλιατών



Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ  : ( Wolinski )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Σεμινάριο για τους Παραδοσιακούς Οικισμούς των ΚΕΠ  Αράχθου - Φιλιππιάδας - Φιλιατών

















Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας- Πραμάντων σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αράχθου, Φιλιππιάδας και Φιλιατών διοργανώνει στις 11, 12 και 13 Απριλίου τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο – εργαστήριο για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.Το σεμινάριο με θέμα : «Παραδοσιακοί οικισμοί: Πολιτισμός- Περιβάλλον- Οικονομία-Κοινωνία» θα πραγματοποιηθεί στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου Βορείων Τζουμέρκων και στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στα Πράμαντα.Στόχοι του σεμιναρίου είναι η προώθηση των δραστηριοτήτων του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Παραδοσιακοί Οικισμοί και Φύση» που συντονίζει το Κ.Π.Ε. Κόνιτσας-Πραμάντων, η προώθηση συνεργασίας των Κ.Π.Ε. της Ηπείρου σε θέματα εκπαίδευσης και αειφόρου διαχείρισης ορεινών περιοχών και η ανάδειξη καλών εκπαιδευτικών, κοινωνικών και οικονομικών πρακτικών όπως προκύπτουν από τη λειτουργία και τη δράση του Δικτύου.Την έναρξη των εργασιών θα κάνει ο Φίλιππος Καραμπίνας, Υπεύθυνος του ΚΠΕ Κόνιτσας –Πραμάντων στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής.Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Την οργάνωση του σεμιναρίου επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Κόνιτσας –Πραμάντων : Καραμπίνας Φίλιππος, Ντόντορου Παρασκευή, Σακαρέλης Χρήστος, Τσιλιγιάννη Σπυριδούλα, Χρηστιά Ελένη, οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Αράχθου : Μπέλλος Δημήτριος, Ίσαρη Ασπασία, οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Φιλιππιάδας: Νάστου Μαριάννα, Σκαμνέλος Χρήστος και οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Φιλιατών : Νικολάου Μάρκος, Στράτος Ευάγγελος με την γραμματειακή υποστήριξη της κ. Γεωργούλα Δήμητρας.Οι ώρες του σεμιναρίου είναι: Παρασκευή: 16:00 – 21:15, Σάββατο : 9:00 – 15:00 και 17:00 – 21:00, Κυριακή: 9:00 – 13:00.

Εδώ και τώρα : Ζυμώσεις αυτοδιοικητικών εκλογών στο Φιλιάτι 

















Καλά κρατούν οι «ζυμώσεις» ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών.Κάπου ένας μήνας και κάτι απομένει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το «σκηνικό» όσον αφορά την Ήπειρο παραμένει ακόμα αρκετά ρευστό, καθώς τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει πλήρως τόσο στο «μέτωπο» της Περιφέρειας όσο και σε αυτό της Θεσπρωτίας και κατ επέκταση στον Δήμου Φιλιατών.Στην πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας πάντως ψήνονται αρκετές υποψηφιότητες υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, εκ των οποίων άλλες ήδη εκδηλώνονται, αν και οι λίστες είναι ακόμα υπό κατάρτιση, ενώ άλλες αναιρούνται, καθώς η συμπλήρωση συνδυασμού στους διευρυμένους Δήμους απαιτούν μεγάλο αριθμό υποψηφίων.Οι εξελίξεις πάνε και έρχονται έτσι μέχρι το τέλος της ημερομηνίας υποβολής των υποψηφιότητων όλα είναι ρευστά.Την πέμπτη την 10-04-2014 στο Φιλιάτι πολλοί ήταν οι υποψήφιοι και οι ψηφοφόροι που κάνανε τις δημόσιες σχέσεις τους με τα θέματα αυτά των περί εκλογών.Αγώνα «δρόμου» διεξάγουν οι υποψήφιοι με τον κ. Α.Καχριμάνη : ο κ. Αθ. Πορφύρης και η κα Αντ. Φίλη, όπου ακούραστα χαιρετούν,συνομιλούν και αφουγκράζονται τους ψηφοφόρους με εγκαρδιότητα και συμπόνια , ειδικά για θέματα και ζητήματα που το κράτος δυστυχώς δεν πτοείται π.χ. όπως το «αδιέξοδο επιβίωσης».
Οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ που πέρασαν σαν τον '' λίβα που καίει τα σπαρτά '' επιβάλλεται να εξαφανιστούν στην κάμινο της ΛΑΪΚΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ...!
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ που διευκόλυναν με την ''διακριτική '' τους στάση και την χλιαρή τους αντίσταση, τους διαχειριστές της εξουσίας, να κάνουν τις ανίερες συμμαχίες τους ανενόχλητα και να ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΟΥΝ το ΔΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα, καλύτερα να εκδράμουν στα ΑΖΗΤΗΤΑ της πολιτικής Ιστορίας.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ που περίμεναν σαν τους κροκόδειλους στη ΛΑΣΠΗ δίνοντας κάπου κάπου και για το θεαθήναι μόνο, κανένα ''δάκρυ συμπονοίας'' στις κάμερες καλύτερα να κάνουν το μοιραίο τους μακροβούτι στη ΛΑΣΠΗ που τους έχει θρέψει.
ΑΣ το πάρουν χαμπάρι οι επίδοξοι άρχοντες,εν ενεργεία και εν αναμονή : δεν περνάει άλλη ΚΟΡΟΪΔΙΑ.
ΟΛΟΙ τους έχουν γράψει τις σελίδες της πολιτικής τους διαδρομής.
ΟΛΟΙ τους έχουν στρατεύσει τον όχλο που θα τους προωθεί στο λαϊκό κοινό.
ΟΛΟΙ τους έχουν διάγει ΒΙΟ και ΠΟΛΙΤΕΙΑ με έργα και ημέρες ανάξια λόγου αλλά αξιοκατάκριτα και αξιόποινα για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ τους ΕΥΘΥΝΗ.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ή ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΑΛΙΟΠΑΡΕΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑΪΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ.
ΟΙ εκλογές του Μάη 2014, είναι οριακές γραμμές που πρέπει να τεθούν σε ΟΛΟ ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ.
ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥΣ.
ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΑΝΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ.
ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟ ΤΟΞΟ ΤΩΝ ΑΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09.04.2014
( σχετικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές )
 Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα σειρά επαφών και συναντήσεων με αυτοδιοικητικές προσωπικότητες και συνδημότες του Δήμου Φιλιατών, με σκοπό την δυνατότητα επίτευξης συνεργασιών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014.Βασική προϋπόθεση για την επιλογή των πιθανών υποψηφίων ήταν η αποδοχή των θέσεων και αρχών της ιδρυθείσας δημοτικής παράταξης, όπως αναλύονται διεξοδικά στη δημοσιευμένη διακήρυξη με σκοπό,αφενός την ανατροπή της επικρατούσας κατάστασης και την εφαρμογή μιας νέας ελπιδοφόρας πολιτικής από την νέα Δημοτική Αρχή και αφετέρου τη συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια με εμπιστοσύνη και ισοτιμία, με βάση τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αντιπροσωπευτικότητας χωρίς προσωπικές προτιμήσεις και αποκλεισμούς. Από την προαναφερόμενη διαδικασία δεν προέκυψε μία αξιόπιστη και κοινά αποδεκτή λύση για να στηρίξει μία νέα, δυναμική υποψηφιότητα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.Χωρίς να θέλουμε να αποφύγουμε τις δικές μας ευθύνες που δε καταφέραμε να μορφοποιήσουμε την εναλλακτική μας πρόταση σε ένα ικανό ψηφοδέλτιο νίκης, δίνοντας εκλογική διέξοδο σε πολλούς συνδημότες μας, είμαστε τουλάχιστον συνεπείς στις αρχές και τις αξίες μας.Ωστόσο η δημοτική μας παράταξη θα παραμείνει ενεργή, παρά τη μη κάθοδό της στις εκλογές και θα παρεμβαίνει με κινηματικούς όρους στα δημοτικά θέματα. Καλούμε τα οργανωμένα μέλη, τους φίλους και τους συνδημότες μας να στηρίξουν ευσυνείδητα υποψήφιους που αντιπροσωπεύουν τις αρχές της διακήρυξής μας, την ηθική και την αξιοπρέπεια σε μία κοινωνία αλληλεγγύης και συνοχής. Επισημαίνουμε τέλος, ότι σύμφωνα με απόφαση της Ο.Μ. τα εγγεγραμμένα μέλη μας δε θα συμμετέχουν σε αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
( ΑΓΡΙΝΙΟ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ, 10-12/04 ) 
 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί το Αγρίνιο, την Κέρκυρα και τα Γιάννενα.
Το πλήρες πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:
ΠΕΜΠΤΗ 10/04 - Αγρίνιο
20:15 Συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας.
21:00 Ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στο Αγρίνιο, στην κεντρική πλατεία.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/4 - Κέρκυρα
13:20 Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.
20:30  Ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στην Πάνω Πλατεία (Πεντοφάναρο).
ΣΑΒΒΑΤΟ 12/4 - Γιάννενα
20:30 Ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στη Ζίτσα Ιωαννίνων.
ΑΘΗΝΑ 09/04/2014 - ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αποφάσεις της Ο. Ε. για τη μονάδα Α.Σ.Α, για έργα αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο, αντιπλημμυρικής προστασίας 
 Αποφάσεις για τη μονάδα Α.Σ.Α., για έργα συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο, αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και για παρεμβάσεις συντήρησης και συμπλήρωσης του πρασίνου στο σύνολο του Εθνικού Δικτύου της Ηπείρου,  έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Αναλυτικά αναδείχτηκαν ανάδοχοι: 
 Για τα οδικά έργα:
.«Συντήρηση κόμβου Εγνατίας Οδού προς Γραμμενοχώρια», προϋπολογισμού 246.000 ευρώ (Ανάδοχος: Δημοσθένης Βήχας & ΣΙΑ Ο.Ε.).
. «Συντήρηση – αποκατάσταση οδών προς παραγωγικές μονάδες Άρτας», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ (Ανάδοχος: Χρυσοβαλάντης Χαρμπής ΕΔΕ).
. «Αποκατάσταση ζημιών 3Α επαρχιακής οδού Γερακάρι - Πλατανιά», προϋπολογισμού  50.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κουγκουλης Κωνσταντίνος του Σπυρίδωνος).
. «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Αρτοπούλα», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστικής Ο.Ε.).
Για τα  αντιπλημμυρικά έργα:
.  Σε περιοχές του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 110.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κοινοπραξία Β. Αηδώνη & Σια Ο.Ε. – Αφοί Λαινα ΕΔΕ)
. Σε ρέματα – χείμαρρους και στραγγιστικές τάφρους που απορρέουν στο χείμαρρο Κάκκαβο και τον ποταμό Αχέροντα προϋπολογισμού  60.000 ευρώ (Ανάδοχος: Νικόλαος Κασσαβός ΕΔΕ)
Για καταπολέμηση των κουνουπιών:
Για το έργο καταπολέμησης των κουνουπιών στην Π.Ε. Πρέβεζας για το έτος 2014, (προϋπολογισμού 45.000 ευρώ), ανάδοχος αναδείχτηκε η    Καψογιώργου Άννα – Κώστας Θωμάς «Απολυμαντική Πρέβεζας Ο.Ε.
Για το πράσινο του Εθνικού Οδικού Δικτύου:
Για τη συντήρηση και συμπλήρωση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Ηπείρου, θα  υλοποιηθούν τέσσερα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχοι κατά τμήμα είναι οι εξής:
.  Γέφυρα Καλογήρου έως Πρέβεζα και παραλιακή οδός Πρέβεζας –      Ηγουμενίτσας  Ανάδοχος: Γείτονας Χρ. Ευάγγελος
.   Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα, Ανάδοχος: Μπίμπος Σπυρίδων
.  Ιωάννινα – Κακαβιά Ανάδοχος: Σκαρώνης Θεοφ. Χρήστος
.   Ιωάννινα – Άρτα Ανάδοχος: Μπίμπος Σπυρίδων
Δημοπρατήθηκαν τα έργα:
.«Συντήρηση επαρχιακής οδού Σταυροσκιάδι – Δολό – Κακόλακος – Παλαιόπυργος – Κάτω Μερόπη», προϋπολογισμού 170.000 ευρώ
.«Συντήρηση οδού από κόμβο επαρχιακής οδού Γρεβενίτι – Βοβούσα και προς Λίμνη πηγών Αώου έως Δόλιανη», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ
.«Αποκατάσταση οδού Τρίστενο – Ιτέα και είσοδος Τριστένου», προϋπολογισμού  70.000 ευρώ
.«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Λίμνη – Βήσσανη - Κεφαλόβρυσο», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
.«Αποκατάσταση οδού στην Τ.Κ. Μιχαλιτσίου της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού  90.000 ευρώ
.«Επισκευή γηπέδου Καναλίου», προϋπολογισμού  37.000 ευρώ
.«Ασφαλτόστρωση Δημοτικής οδού στο Κανάλι», προϋπολογισμού 35.000 ευρώ
.«Συμπληρωματικά τεχνικά επί της 10ης επαρχιακής οδού στον Άσσο», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ
.Βελτίωση – ασφαλτόστρωση τμήματος επαρχιακής οδού Ανατολική – Κοτομίστα - Παλαιοχώρι», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Το έργο επαναδημοπρατείται επειδή ο πρώτος απέβη άγονος.

Εγκρίθηκε το πρακτικό για το διαγωνισμό της μονάδας Α.Σ.Α.
 Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση  ενέκρινε το πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού (Β’ Φάση – Στάδιο ΙΙ: Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών) για την επιλογή του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για το έργο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου», σύμφωνα με το οποίο γίνονται δεκτοί οι διαγωνιζόμενοι:
.ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ARCHIRODON GROUP N.V. – INTRAKAT – ENVITEC Α.Ε.
.ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.
.ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.ΤΕ.
.ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ: ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. – ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ Α.Ε. – ΕΓΝΩΝ Α.Τ.Ε.
.ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ
 Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, ώρα 11 π.μ. στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, θα γίνει η παρουσίαση του καλλιεργητικού πλάνου από τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Ψαθά.







Συλλογή φαρμάκων από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
 Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δράσης του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου, την Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 (από τις 10:00 έως τις 14:00), θα πραγματοποιηθεί συλλογή φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, στην πόλη της Ηγουμενίτσας (στην πλατεία Δημαρχείου) με την συνεργασία του Ερασιτέχνη ΠΑΣ  ΓΙΑΝΝΙΝΑ, της φαρμακευτικής Εταιρείας HELP και του ΣΚΑΪ (χορηγός επικοινωνίας).Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της δράσης που ξεκίνησε η Περιφέρεια Ηπείρου στην Π.Ε. Ιωαννίνων, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες θα ακολουθήσουν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.Τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν στα Ιδρύματα Ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και στα Κοινωνικά Φαρμακεία.Καλούμε τους συμπολίτες μας καθώς και τους φορείς της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια, να προσφέρουν τα φάρμακα που δεν χρησιμοποιούν, ώστε να βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας που τα έχουν ανάγκη.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS











 
Περί αλλοδαπών στα Ιωάννινα
Την 09-04-2014/05.30 στα Ιωάννινα, συνελήφθησαν 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ημεδαπός, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το, γιατί κατελήφθησαν να μεταφέρουν (3) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Περί αρχαιοτήτων στο Καναλάκι
Την 08-04-2014/21.45 στο Καναλάκι Πρέβεζας, συνελήφθη ημεδαπός, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλο μοτο, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) ανιχνευτής μετάλλων και νομίσματα, εμφανώς διαβρωμένα, καταφανώς προϊόντα έρευνας εδάφους.Όπως προέκυψε, δράστης προ ολίγου βρίσκονταν στην παραλία της περιοχής Λούτσας Πάργας και πραγματοποιούσε έρευνα επί του εδάφους με τη χρήση του ανωτέρω μηχανήματος προς ανεύρεση νομισμάτων του ευρώ. Δράστης, το εν λόγω μηχάνημα το είχε προμηθευτεί, μέσω συγγενικού του προσώπου, από το εξωτερικό και έως και σήμερα δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια για την έκδοση σχετικής άδειας - νόμιμης κατοχής και χρήσης αυτού.
Σύλληψη ατόμου για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο στα Ιωάννινα
Την 09-04-2014/09.45 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός, για καθυστέρηση καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, χρηματικού ύψους  133.035 €.
Περί ναρκωτικών στην περιφερειακή οδό Ιωαννίνων

Την 09-04-2014/12.00 στην περιφερειακή οδό Ιωαννίνων, συνελήφθησαν ημεδαπός και αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4.200) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (1) μηχανή από δίκυκλη μοτ/τα, (1) γεννήτρια ρεύματος, (3) κινητά τηλέφωνα, καθώς και χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

 Κλοπή στην περιφερειακή οδό Άρτας
Την 09-04-2014/09.00 στην περιφερειακή οδό Άρτας,συνελήφθησαν (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, γιατί από χώρο στάθμευσης των φορτηγών και απορριμματοφόρων του Δήμου Αρταίων, αφαίρεσαν (4) μπαταρίες φορτηγών,(10) Η/Υ, (2) πλυντήρια,(1) ψυγείο,(3) τηλεοράσεις και διάφορα άλλα χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα, συνολικού βάρους (200) κιλών και χρηματικής αξίας (2.500)€.  
Περί ναρκωτικών στην Κακαβιά
 Την 9-4-2014/22.00 στην Κακαβιά Ιωαννίνων, συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν (2) καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και Μονομελούς Πλημ/κείου Αθηνών, με ποινή συνολική φυλάκισης (1) έτους, (3) μηνών και χρηματική ποινή 2.200 €, για παραβάσεις του Ν. «Περί Όπλων» και του Ν. «Περί Κ.Ο.Κ.».

Συνελήφθησαν, σε διαφορικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί για χρέη προς το Δημόσιο
Συνελήφθησαν, την 09-04-2014 το πρωί σε διαφορετικές περιπτώσεις,στα Ιωάννινα και στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας  Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο ημεδαποί, για οφειλές προς το Δημόσιο.Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη στα Ιωάννινα, 35χρονη ημεδαπή,  σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη απόδοση ΦΠΑ. Το ύψος της οφειλής, ανέρχεται στο ποσό των 110.184,88 ευρώ.Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη στον Κατσικά Ιωαννίνων, 51χρονος ημεδαπός, για καθυστέρηση καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.Οι οφειλές του ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 133.035,07 ευρώ.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν τρεις (3) διακινητές, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά τεσσάρων (4) παράνομων μεταναστών 
Συνελήφθησαν στη διασταύρωση Δελβινακίου και στην πόλη των Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για μεταφορά τεσσάρων παράνομων μεταναστών.Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (09-04-2014) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στη διασταύρωση Δελβινακίου, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατελήφθη ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας, μία 35χρονη ομοεθνή του, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής.Επίσης, κατά τον έλεγχο, η 35χρονη κατείχε και επέδειξε διαβατήριο που έφερε πλαστές σφραγίδες.Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν την 09-04-2014 τα ξημερώματα στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφεραν από κοινού με το αυτοκίνητο του 34χρονου, τρεις υπηκόους Αλβανίας, 54, 27 και 28 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις λαθρομεταφορές και το πλαστό διαβατήριο κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ σε βάρος των παράνομων αλλοδαπών θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής τους απέλασης.
Συνελήφθησαν δύο έμποροι ναρκωτικών, που είχαν στο αυτοκίνητό τους  περίπου τέσσερα (4) κιλά κάνναβης
 Τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα στην ρεζέρβα του αυτοκινήτου.Συνελήφθησαν, την 09-04-2014 το μεσημέρι,από αστυνομικούς  της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 21χρονος ημεδαπός, γιατί είχαν (4) κιλά κάνναβης, κρυμμένα μέσα στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου.Η   αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των διακινητών πραγματοποιήθηκε  χθες το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, όπου τις συλλήψεις διαδέχθηκε η κατάσχεση ενός αυτοκινήτου, ως μέσου μεταφοράς της ναρκωτικής ποσότητας.Σε κρύπτη στη ρεζέρβα του κατασχεμένου οχήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε  ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (4.200) γραμμαρίων, που οι διακινητές  σκόπευαν να  διοχετεύσουν στην ελληνική επικράτεια.Τα ναρκωτικά, τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα για τη συνεννόηση πώλησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και το χρηματικό ποσό των (285) ευρώ κατασχέθηκαν.Επίσης,βρέθηκε και κατασχέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο,ένας κινητήρας δίκυκλης μοτοσικλέτας και ένας κινητήρας γεννήτριας ηλεκτρικού ρεύματος, η νόμιμη κατοχή των οποίων διερευνάται.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για λαθρεμπόριο στο Κομπότι Άρτας 

Κατασχέθηκαν συνολικά περίπου (32) κιλά λαθραίου καπνού.Συνελήφθη 09.02.2014 το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας ημεδαπός, ηλικίας 51 ετών, για  λαθρεμπόριο.Ειδικότερα, ο 51χρονος εντοπίστηκε στο Κομπότι Άρτας και σε αστυνομικό έλεγχο,βρέθηκαν στην κατοχή του προς πώληση και κατασχέθηκαν  δεκαεπτά (17) συσκευασίες με λαθραίο καπνό, βάρους (7,98) κιλών.Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν εξωτερικά άλλοι τέσσερις σάκοι που περιείχαν καπνό, βάρους (24) κιλών.Η παραπάνω ποσότητα καπνού θα αποσταλεί στο Τελωνείο Άρτας για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών.Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προαναφερόμενου θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Συνελήφθησαν τρία άτομα, για κλοπή  από χώρο στάθμευσης φορτηγών και απορριμματοφόρων του Δήμου Αρταίων  
 Κατασχέθηκαν μεταλλικά  και χάλκινα αντικείμενα, βάρους διακοσίων (200) περίπου  κιλών, δέκα (10) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές και μπαταρίες φορτηγών. Συνελήφθησαν, την 09-04-2014 το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο υπήκοοι Αλβανίας (άνδρας-γυναίκα), ηλικίας 29 και 24 ετών καθώς και ένας 44χρονος ομογενής,οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή από χώρο στάθμευσης φορτηγών και απορριμματοφόρων του Δήμου Αρταίων.Ειδικότερα, την 09-04-2014 το πρωί, οι τρεις δράστες αφαίρεσαν από το χώρο στάθμευσης φορτηγών και απορριμματοφόρων του Δήμου Αρταίων και από κοντέινερ της ανακύκλωσης, τα κάτωθι αντικείμενα:
  χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα, συνολικού βάρους (200) περίπου κιλών.
• τέσσερις μπαταρίες φορτηγών.
• δέκα (10) ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
• δύο πλυντήρια, ένα ψυγείο και τρεις τηλεοράσεις.
Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον υπεύθυνο του χώρου, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία και συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω από προστρέξαντες αστυνομικούς.Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του χώρου στάθμευσης.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια: