ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

‘’ Ψηφίστηκε ‘’ : Είσοδος 25 ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία



Ουκ αεί θέρος έσσεται, ποιείσθε καλιάς , μτφρ: δεν θα είναι πάντα καλοκαίρι, θερίστε όσο είναι καιρός. ( Ησίοδος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Είσοδος 25 ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία
 Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα η απόφαση του υπουργείου Υγείας για εισιτήριο 25 ευρώ που θα πρέπει να καταβάλλει κάποιος πολίτης, προκειμένου να του επιτραπεί η νοσηλεία σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο.Οι γιατροί από την πλευρά τους εξακολουθούν να αντιδρούν, και όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου στον “Ευαγγελισμό”, ο μηχανισμός είσπραξης δεν είναι ακόμη έτοιμος.

Εκτός λειτουργίας το TaxisNet-Μόνο στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ τα τέλη κυκλοφορίας
 Σύγχυση στους φορολογούμενους μετά την παράταση που δόθηκε έως και αύριο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, καθώς το σύστημα taxisnet έχει τεθεί εκτός λειτουργίας τουλάχιστον έως τις 12 το μεσημέρι λόγω προγραμματισμένης συντήρησης.Ο γγ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης παραπέμπει τους πολίτες, για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ.Αλαλούμ και με την κατάθεση πινακίδων των οχημάτων, για την οποία δεν δόθηκε παράταση. Όσοι δεν παρέδωσαν τις πινακίδες έως προχθές θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας με πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των τελών.Η εικόνα σήμερα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες ημέρες στις εφορίες, όπου σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται εκτάκτως συναλλαγές, που αφορούν μεταξύ άλλων, τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας και την κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στα Ιωάννινα
 Συνελήφθη την 30-12-2013 στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων,  ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  αφαίρεσε από συνεργείο αυτοκινήτων, ανταλλακτικά μέρη οχήματος και σίδερα, αξίας (400) ευρώ.
Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου, μέσα σε  εμπορικό κατάστημα
Την 31-12-2013/10.10 στην Άρτα,σε υποκατάστημα της τράπεζας, (3) ημεδαπές (roma), εκμεταλλευόμενες το συνωστισμό, αφαίρεσαν από 76χρονο ημεδαπό, (1) βιβλιάριο καταθέσεων του και χρηματικό ποσό. Δράστιδες αναζητούνται.Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, περίπτωση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένου,που έλαβε χώρα την 31-12-2013 μέσα σε εμπορικό κατάστημα στην πόλη της  Άρτας.Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών Ρομά, ηλικίας 41 και 34 ετών, οι οποίες εμπλέκονται στην κλοπή, ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.Ειδικότερα, το πρωί της 31-12-2013, οι προαναφερόμενες μαζί με ένα ανήλικο κορίτσι, εκμεταλλευόμενες το συνωστισμό,αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού 76χρονου ημεδαπού, ο οποίος περίμενε στην ουρά ταμείου καταστήματος, το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ και ένα βιβλιάριο καταθέσεων.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Έως τις 07 Ιανουαρίου οι μετεγγραφές σε ΑΕΙ - ΤΕΙ
 Πώς γίνεται η διαδικασία...:
Έως την Τρίτη 7 Ιανουαρίου έχουν προθεσμία για μετεγγραφές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας οι δικαιούχοι, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που είχαν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είτε:
α) με τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α'και Ομάδας Β', Μαΐου-Ιουνίου των σχολικών ετών 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013,
β) με τη χρήση της βεβαίωσης πρόσβασης των δύο προηγούμενων της εισαγωγής τους ετών, κατά τα σχολικά έτη 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 και των οποίων το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα, δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ ή τις 18.000 ευρώ για Ειδικές κατηγορίες που προβλέπονται στο άρθρο 34 παρ. 1 του Ν. 4186/2013 (μονογονεϊκές οικογένειες, επιτυχόντες με σοβαρές παθήσεις ή δωρητές οργάνων ή μυελού των οστών σε συγγενείς α' ή β' βαθμού, επιτυχόντες με γονείς ή κηδεμόνες που ο ένας εκ των δύο ή και οι δύο αθροιστικά έχουν αποδεδειγμένα συμπληρώσει οκτώ (8) μήνες ανεργίας εντός του 2013).
Η διαδικασία υποβολής της αίτησης μεταφοράς έχει ως εξής:
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Για την ηλεκτρονική αίτηση, ο υποψήφιος που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής του, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας/Διαβατήριο (ταυτοποίηση), προκειμένου να δημιουργήσει Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας. Με τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας και τον οκταψήφιο Κωδικό Πανελληνίων Εξετάσεων υποβάλλεται η αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας.

ΠΡΟΣΟΧΗ :.. Νέος ιός κλειδώνει τον υπολογιστή και ζητάει χρήματα για να τον ξεκλειδώσει
 Πολλοί είναι οι χρήστες ηλεκτρονικού υπολογιστή που την πάτησαν.Ένας νέος και ισχυρός ιός έκανε την εμφάνιση του.Ο συγκεκριμένος ιός εγκαθίσταται αυτόματα και μπορεί και κλειδώνει τα αρχεία τους και ζητώντας τους στη συνέχεια λεφτά για να τα ξεκλειδώσει.Ο νέος ιός αυτός ονομάζεται CryptoLocker και ανήκει στην κατηγορία ransomware και στην ουσία χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης το οποίο κλειδώνει τα προσωπικά αρχεία του χρήστη και στη συνέχεια ζητάει 300 ευρώ κατά μέσο όρο για να στείλει τον κωδικό ξεκλειδώματος.Μέχρι στιγμής έχει μολύνει μόνο το Δεκέμβρη πάνω από 200.000 υπολογιστές σε όλο τον κόσμο και οι ειδικοί πιστεύουν οτι πρόκειται για ένα από τα πιο εξελιγμένα είδη ιών που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια.

‘’ Κrampus ‘’ : Εσείς τι ξέρετε για τον κακό Άγιο Βασίλη;
 Είναι μισός κατσίκα και μισός δαίμονας και είναι το τρομερό τέρας που "τσεκάρει" αν ήμαστε καλοί όλη τη χρονιά.Το άσπρο έχει το μαύρο, το φως έχει το σκοτάδι, ο Θεός έχει το Διάβολο και ο Άγιος Βασίλης… τον Krampus..!
Τι είναι ο Krampus; Είναι ας πούμε ο… κακός Άγιος Βασίλης, το αντίθετο του….!
Μισός κατσίκα και μισός δαίμονας, μαλλιάρος, με σκούρο τρίχωμα, γυριστά κέρατα και κυνόδοντες, «τσεκάρει» στα τέλη του χρόνου «who’s been naughty or nice» (που λέει και το τραγούδι).Μαζί του έχει λάσα και αλυσίδες και κομμάτια από φλοιό σημύδας για να πιάνει και να χτυπά τα κακά παιδιά. Το όνομα του Krampus προέρχεται από τη γερμανική λέξη krampen, που θα πει «δαγκάνα» και είναι γιος της Χελ (Hel), χαρακτήρα της σκανδιναβικής μυθολογίας.Πολλοί τον παρομοιάζουν με το σάτυρο της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.Ο Krampus γεννήθηκε ως το αντίπαλο δέος του καλού και γελαστού Άγιου των Χριστουγέννων που φέρνει δώρα και γλυκά.Σύμφωνα με την παράδοση, ο Δαίμονας των Χριστουγέννων βγαίνει στους δρόμους στις αρχές Δεκεμβρίου, περίπου στην εορτή του Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο.Υπάρχουν μάλιστα και ολόκληρα παραδοσιακά πανηγύρια στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία και την Τσεχία όπου άνδρες (συνήθως) ντύνονται σαν κερασφόροι διάβολοι και βγαίνουν στους δρόμους.Γιατί όμως υπάρχει ο Krampus;Σύμφωνα με ανθρωπολογικές ερμηνείες, το παγανιστικό αυτό τέρας υποδηλώνει την ανάγκη των ανθρώπων να μην αποκοπούν τελείως από τη ζωώδη πλευρά τους.Η τρομακτική αυτή μορφή είχε αποδιωχτεί από τις παραδόσεις από την Καθολική Εκκλησία, που είχε απαγορέψει οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα του.Τις τελευταίες δεκαετίες πάντως ο Krampus έχει επανέλθει δριμύτερος και βέβαια έχει επενδυθεί με τη σχετική εμπορική εκμετάλλευση του ονόματος του.Μάλλον ο ευτραφής και συμπαθέστατος Άγιος Βασίλης έχει ανταγωνισμό…?

Στα τρία ευρώ μηνιαίως το ανταποδοτικό τέλος για τη ΝΕΡΙΤ
 Αντί 4,24 ευρώ που ήταν το αντίστοιχο για την πρώην ΕΡΤ.Στο ποσό των τριών ευρώ μηνιαίως, αντί 4,24 ευρώ που ήταν το αντίστοιχο για την πρώην ΕΡΤ, ανέρχεται το ανταποδοτικό τέλος που ορίζεται ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας της εταιρείας «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση» (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.) σύμφωνα με το νόμο 4173/2013.Το ανταποδοτικό τέλος ισχύει από 1.1.2014 μετά από σχετική εισήγηση του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. και εισπράττεται μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος για το 2014 έχουν προϋπολογιστεί στα 191 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 101 εκατ. καλύπτουν το κόστος λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ. Η εταιρεία θα συνεισφέρει 91,4 εκατ. στο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014.Το 2012, το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ ήταν 245 εκατ. ευρώ και τα συνολικά έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος περίπου 300 εκατ. !




Δεν υπάρχουν σχόλια: