ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συνελήφθη την 12-01-2014 43χρονος στη Σαγιάδα για παράνομα παίγνια



Οι σύζυγοι, συνήθως, είναι καλοί εραστές όταν απατούν τις γυναίκες τους...: ( Μαίριλυν Μονρόε  )

 ...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Σύλληψη 43χρονου στη Σαγιάδα για παράνομα παίγνια
 Συνελήφθη την 12-01-2014 το βράδυ στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 43χρονος ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί παιγνίων. Συγκεκριμένα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο σε καφετέρια - μπαρ, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος,ως ιδιοκτήτης του καταστήματος, είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι μέσω του διαδικτύου, παρείχαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ιστοσελίδες στοιχηματισμού τυχερών παιγνίων. Οι δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατασχέθηκαν καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των (643,70) ευρώ που βρέθηκε μέσα σε δυο κερματοδέκτες, εντός του καταστήματος.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη 56χρονος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας για τοκογλυφία
 Συνελήφθη στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, από άντρες της ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 56χρονος ημεδαπός επιχειρηματίας, κατηγορούμενος για τοκογλυφία. Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία δύο πολιτών, πως ο 56χρονος τους ζητούσε εκβιαστικά και έντοκα, χρήματα που τους είχε δανείσει στο παρελθόν, συνελήφθη την Παρασκευή στα Σύβοτα. Ο 56χρονος θα οδηγηθεί σήμερα για εξηγήσεις στον Εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας.
allo blogger


Χρυσός ο αθλητής του ΑΚΜΩΝ ΑμεΑ Ιωαννίνων Δημήτρης Μπακοχρήστος
 Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η χρονιά για τον αθλητή του ΑΚΜΩΝ ΑμεΑ Ιωαννίνων Μπακοχρήστο Δημήτριο που συμμετείχε στο HUNGARIAN OPEN CHAMPIONSHIPS.Ο Πρωταθλητής μας και μέλος της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών σε Πάγκο κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των 54 κιλών Ανδρών με επίδοση 164 κιλά και μας έκανε περήφανους σαν Πόλη και σαν Έθνος . Απόλυτα ευχαριστημένοι δηλώνουν ο Προπονητής του Μπακοχρήστου Τριφύλλης Χρήστος και ο Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ιωαννίδης Δημήτριος καθώς η επίδοση αυτή κατατάσσει τον Αθλητή πολύ ψηλά στην Παγκόσμια κατάταξη με πολλές υποσχέσεις για υψηλές διακρίσεις στο μέλλον.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΗΠΕΙΡΟΥ  -   NEWS
 Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Ηπείρου με τους Δημάρχους της Ηπείρου και Υ.Π. την Τρίτη 14 Ιανουαρίου
Συνάντηση εργασίας με τους Δημάρχους της Ηπείρου και υπηρεσιακούς παράγοντες θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη την Τρίτη 14 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συσκέψεων της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Ηπείρου. Στόχος είναι η καταγραφή έργων που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στον σχεδιασμό των νέων παρεμβάσεων στον τομέα προώθησης της απασχόλησης καθώς και στον τομέα κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας στην Περιφέρεια Ηπείρου. Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί η διαμόρφωση ενός καταλόγου δυνητικών έργων για ενδεικτικές παρεμβάσεις στους τομείς της προώθησης της Απασχόλησης και Κοινωνικής ένταξης. Όπως τονίζεται στην πρόσκληση είναι απαραίτητη από πλευράς των δημάρχων η παροχή οποιασδήποτε πληροφόρησης αναφορικά με το αντικείμενο, την σκοπιμότητα, τους απαιτούμενους πόρους, τις ομάδες στόχου και τα ενδεικτικά χρονοδιαγράμματα των έργων που προτείνουν.
Παράταση για 24ωρες των μέτρων αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
 Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και μετά από πρόταση της αρμόδιας "Εισηγητικής Επιτροπής", παρατείνεται η ισχύς των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια που έχουν ανακοινωθεί με την από 10.1.2014 ανακοίνωση του Περιφερειάρχη για μία ημέρα, δηλαδή ως την Τρίτη 14.1.2014 και ώρα 12.οο. Στη συνέχεια τα μέτρα θα ανασταλούν καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις οι μετεωρολογικές συνθήκες που θα επικρατήσουν δεν θα ευνοούν την υψηλή συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.
Πρωτοβουλίες Περιφερειάρχη για την οριστική λύση του προβλήματος με τους βοσκότοπους
  Σε επικοινωνία με τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκεται ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξάνδρος Καχριμάνης, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά τη νέα προγραμματική περίοδο το πρόβλημα με τις επιλέξιμες εκτάσεις των βοσκοτόπων. Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε εκτενώς στην τοποθέτηση που έκανε την Κυριακή σε συγκέντρωση - ενημέρωση κτηνοτρόφων που οργάνωσε ο Δήμος Σουλίου στην Παραμυθιά. Για τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι τέλους του 2013, ο Περιφερειάρχης, ανάφερε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που υπάρχει από τον Οργανισμό, θα δοθεί λύση για όσους δεν διαθέτουν επιλέξιμες εκτάσεις μέσω εφεδρικών, τονίζοντας ότι οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, θα πρέπει να προωθήσουν τις σχετικές διαδικασίες για τις διορθώσεις που απαιτούνται.
Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για τη νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων
 Ο Περιφερειάρχης, ενημέρωσε επίσης τους κτηνοτρόφους ότι από την περασμένη Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014, έχει τεθεί πλέον σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων, μέσω του Τ.Ε.Ε., για την υποβολή αιτήσεων νομιμοποίησης των σταβλικών εγκαταστάσεων, βάσει του τελευταίου νόμου που ισχύει από τον Αύγουστο του 2013. "Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία που έχουν οι κτηνοτρόφοι για να νομιμοποιήσουν τις κτηνοπτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τους, ώστε στη συνέχεια να τις εκσυγχρονίσουν", τόνισε ο Περιφερειάρχης. 

Παράταση της Κ.Υ.Α. για την αποκατάσταση ζημιών από τις κατολισθήσεις του 2010
Παράταση ενός χρόνου δίνεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2013,για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια που επλήγησαν από τις κατολισθήσεις του 2010 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Τρικάλων.


H Πανηπειρωτική στηρίζει το Ωδείο Τσακάλωφ
 H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στηρίζει το έργο του Πνευματικού Κέντρου ''Τσακάλωφ''. Το Προεδρείο της ΠΣΕ, ύστερα από εισήγηση του Προέδρου Γιώργου Οικονόμου αποφάσισε ομόφωνα, υλοποιώντας αίτημα του «Πνευματικού Κέντρου Τσακάλωφ» της 4ης Ιανουαρίου:
- να τοποθετήσει «κουμπαρά» οικονομικής αρωγής στα γραφεία της ΠΣΕ και
- να διαβιβάσει το αίτημα για ενίσχυση του Κέντρου στους ανά την Ελλάδα και τον κόσμο Συλλόγους - μέλη της, προκειμένου να ανεγερθεί κτίριο «Ηπειρωτικής 'Όπερας» στα Ιωάννινα και να ευοδωθεί γενικά το σπουδαίο έργο του Πνευματικού αυτού Κέντρου (το οποίο εξάλλου στο πρόσφατο παρελθόν έχει βραβευθεί από την ΠΣΕ για τη δράση του).
Η ΠΣΕ καλεί όλους να στηρίξουν το έργο του Πνευματικού Κέντρου «Τσακάλωφ».

Τη διακοπή της σχολικής περιόδου για τους μαθητές μετά την Καθαρά Δευτέρα
 Τη διακοπή της σχολικής περιόδου την εβδομάδα της Καθαράς Δευτέρας (03 Μαρτίου) αποφασίζει από μέρα σε μέρα το υπουργείο Παιδείας, μετά από σχετικό αίτημα της τουριστικής κοινότητας προς τον πρωθυπουργό, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται να αναληφθεί στα πρότυπα αντίστοιχου θεσμού που τηρούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ο οποίος είναι συνδεδεμένος με διακοπές σε ορεινούς -συχνά χιονισμένους- προορισμούς.

Ημερίδα στην Παραμυθιά για τους ευεργέτες της Θεσπρωτίας την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 στις 18:00
 Στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ» , άξονας προτεραιότητας 7, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ. ) και εθνικών πόρων, το ΚΠΕ Φιλιατών διοργανώνει ημερίδα με θέμα:«Εθελοντικές ομάδες και προσωπικότητες που με τις ευεργεσίες τους διαμόρφωσαν ιστορικό εθνικό υπόβαθρο στο χώρο της Θεσπρωτίας και έδωσαν χαρακτηριστικές πινελιές στην εικόνα του τόπου μας».Η ημερίδα απευθύνεται σε ενήλικες καθώς και σε εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας συνολικά περίπου 110 συμμετέχοντες. Η διοργάνωση αυτή θα έχει υποστήριξη από τους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών. Θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Παραμυθιάς και συγκεκριμένα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με την ονομασία « Καρκαμίσι» την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 στις 18:00 .

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις
Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα από 13-01, και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.
 Η ΕΣΕΕ με επιστολή της στις Ομοσπονδίες μέλη της και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, απέστειλε εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, με τη προτροπή να ενημερωθούν έγκαιρα όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις.Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νέου νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2014 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014. Σε ότι, αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους.Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.Ειδικότερα, για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση.Παράλληλα με τα ως άνω, σας υπενθυμίζουμε ότι με το άρθρο 19 ν. 3769/2009 καταργήθηκε η απαγόρευση των προσφορών στο χρονικό διάστημα των 30 ημερών προ των εκπτώσεων και η κατάργηση αυτή διατηρήθηκε και στο νέο πλαίσιο του ν. 4177/2013. Κατά συνέπεια, στο διάστημα που μεσολαβεί, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενεργούν προσφορές, που στο μυαλό του καταναλωτή λειτουργούν εισαγωγικά ως «προπομπός» της κύριας περιόδου των τακτικών εκπτώσεων.Τέλος, σε ότι, αφορά το ερώτημα εάν η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων που θα ανοίξουν τα καταστήματα, συμπίπτει με την 12η ή με την 19η Ιανουαρίου, η Νομική Υπηρεσία της ΕΣΕΕ διευκρινίζει τα εξής:Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 εδάφιο α ν. 4177/2013, η λειτουργία των μικρών καταστημάτων επιτρέπεται:
«α) την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρόντος νόμου».
Παρεπόμενα, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 ν. 4177/2013:
«Επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές τέσσερις (4) φορές το χρόνο, ως εξής:
α) Τακτικές εκπτώσεις:
αα) από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και
αβ) από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.»
Από τις ανωτέρω διατάξεις, συνάγεται με ασφάλεια ότι η χρονική περίοδος των χειμερινών τακτικών εκπτώσεων έτους 2014 έχει ως εναρκτήρια ημέρα την Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου και ως τελευταία ημέρα την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου. Η Κυριακή, 12 Ιανουαρίου είναι εκτός αυτής της χρονικής περιόδου, ενώ η πρώτη Κυριακή εντός αυτής είναι η 19η Ιανουαρίου. Κατ’ ακολουθία, όλα τα εμπορικά καταστήματα χωρίς κανένα περιορισμό, θα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, την Κυριακή 19η Ιανουαρίου.

Σε " ταξίδι ψυχικής εκτόνωσης " ξανά ο Λιάπης
….έχει τρελαθεί στις βόλτες και στον παστουρμά….η κοιλιά του διαβόλου…ρίξεεεεε
 Πέρασε τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, προς άγνωστο προορισμό.Η πληροφορία είναι απόλυτα διασταυρωμένη και την μετέδωσε το ΔΙΚΤΥΟ Σερρών. Ο Μιχάλης Λιάπης εντοπίστηκε στο τελωνείο του Προμαχώνα και πέρασε πριν λίγη ώρα τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.Ο προορισμός του πρώην υπουργού είναι άγνωστος.Στο τελωνείο πέρασε πάντως από ενδελεχή έλεγχο τόσο το αυτοκίνητο, όσο και oι πινακίδες.Το ρεπορτάζ των ΜΜΕ λέει πως ο πρώην υπουργός ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμος στον έλεγχο, ενώ δεν αποκλείεται ο προορισμος του να είναι η Ρουμανία.

Βαρνάβας : " Ο Άδωνις Γεωργιάδης προετοιμάζει κοινωνικό ολοκαύτωμα "
 Δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών για το νομοσχέδιο του υπ. Υγείας.
Ολόκληρη η σχετική δήλωση:
Η οικονομική κρίση έχει τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών. Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πως μειώθηκαν κατά 30% οι επισκέψεις σε γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ), ενώ το 40% των ασθενών μειώνουν δαπάνες διατροφής προκειμένου να μπορούν να αγοράζουν τα φάρμακά τους.Άραγε το νέο σύστημα ΠΦΥ που πρόκειται να νομοθετήσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες θα κάνει τα πράγματα καλύτερα, βελτιώνοντας την ποιότητα υπηρεσιών και κυρίως το επίπεδο υγείας των πολιτών;Μετά λόγου γνώσεως απαντάμε πως το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας δεν πρόκειται να βελτιώσει τίποτα, τουναντίον θα προκαλέσει αλματώδη επιδείνωση σε όλους τους δείκτες υγείας. Πρόκειται για νομοθέτημα που κατασκευάστηκε με τρείς στοχεύσεις:
1.- Να θέσει σε διαθεσιμότητα γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, εξωθώντας μάλιστα αρκετούς απ΄ αυτούς σε «αυτό-απόλυση».
2.- Να μειώσει ακόμη περισσότερο τη χρηματοδότηση της ΠΦΥ, ενώ είναι γνωστό ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ήδη χρεοκοπημένος ως αγοραστής υπηρεσιών υγείας.
3.- Καταστρέφοντας τη δημόσια περίθαλψη να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε όσοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να στραφούν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και νοσηλευτήρια, ενώ οι ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύναμοι να μείνουν χωρίς περίθαλψη.
Εν ολίγοις ο κ. Γεωργιάδης με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προετοιμάζει ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα. Η δόξα θα είναι όλη δική του, όπως συνέβη και με τον Ηρόστρατο πολλούς αιώνες νωρίτερα..!

( Λιαπέν ) , Λιάπη - έν  : Νεκρή εδώ και χρόνια η θεία Λιάπη...???
 Νεκρή εδώ και περίπου δέκα χρόνια είναι η θεία του Μιχάλη Λιάπη, Βασιλική, που ανέλαβε την ευθύνη για την επιδότηση με κοινοτικά κονδύλια με την οποία ανακαινίστηκε το πολυτελές σαλέ του πρώην υπουργού στην Ευρυτανία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο πρώην υπουργός είχε δώσει πλαστά στοιχεία για την επιφάνεια του πολυτελούς εξοχικου με αποτέλεσμα να γλιτώνει χιλιάδες ευρώ επί πολλά χρόνια για τα δημοτικά τέλη, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας καθώς και το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ αλλά και το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Έλεγχο θα διενεργήσει ο δήμος Καρπενησίου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το δηλωθέν εμβαδόν 90 τ.μ., αντιστοιχεί στο πραγματικό μέγεθος του ακινήτου.Μάλιστα, το συγκεκριμένο ακίνητο - που στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού έχει δηλωθεί ότι έχει επιφάνεια 233,05 τετραγωνικά μέτρα και του ανήκει κατά 50%- διαθέτει δυο ρολόγια της ΔΕΗ και εκδίδονται δυο διαφορετικοί λογαριασμοί. Οι λογαριασμοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν το ίδιο όνομα, αυτό του αδελφού του πρώην υπουργού, Μάρκου Λιάπη και στέλνονται και πληρώνονται στην Αθήνα.Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα, επί 20 χρόνια στους λογαριασμούς τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ υπολογίζονταν με 144 τ.μ. λιγότερα από την πραγματική επιφάνεια. Ως εκ τούτου οικογένεια Λιάπη πλήρωνε επί χρόνια μικρότερους λογαριασμούς κλέβοντας τον δήμο της περιοχής ο οποίος είχε πλαστά στοιχεία για την επιφάνεια του σαλέ, σημειώνεται στο «Έθνος της Κυριακής».
Η θεία που αναστήθηκε
Η Βασιλική Λιάπη, είχε δηλώσει -νεκρή ή ζωντανή- ότι μόνο η ίδια και κανείς άλλος δεν ασχολήθηκε με την επίμαχη επιδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ, με ανακοίνωσή της που είχε δοθεί στη δημοσιότητα από τον δικηγόρο της Παναγιώτη Γεωργακόπουλο.Ωστόσο, άγνωστο είναι αν ζούσε ακόμη και το 2002, όταν ζήτησε να ανακληθεί το σήμα του ΕΟΤ για τον ξενώνα-σαλέ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Π.Γεωργακόπουλος στο «Πρώτο Θέμα». Συγκεκριμένα, σε διάλογο του με την εφημερίδα αναφέρονται τα εξής:
«- Μπορούμε να μιλήσουμε μαζί με την κυρία Βασιλική Λιάπη;
- Έχει πεθάνει ρε παιδιά, έχει πεθάνει εδώ και δέκα χρόνια. Δεν υπάρχει πια!
- Και ποιός σας εξουσιοδότησε να βγάλετε την ανακοίνωση;
- Τι ποιός με εξουσιοδότησε; Δεν ξέρετε ποιοί είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι; Θέλει πολλή φιλοσοφία για να το καταλάβετε; “Ρε Παναγιώτη, πες τα εσύ, αφού ξέρεις τι έγινε”, μου είπαν (σ.σ. εννοεί τους αδερφούς Λιάπη).
- Το 2002, τότε που η Βασιλική Λιάπη φέρεται να ζητά την ανάκληση του σήματος του ΕΟΤ και τη διαγραφή από τα μητρώα, ζούσε ή είχε πεθάνει;
- Μπορεί να ζούσε, μπορεί και να είχε πεθάνει, δεν θυμάμαι. Θα σας γελάσω!
- Υπήρξατε προσωπικός δικηγόρος της οικογένειας;
- Προσωπικός φίλος! Και δουλειές του συζύγου της έκανα και δουλειές των παιδιών, τα πάντα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: