ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Παράταση για την καταβολή τελών κυκλοφορίας έως την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου



Αρχή άνδρα δείκνυσι. : μτφρ: η εξουσία αποκαλύπτει τον χαρακτήρα  ( Βίας ο Πριηνεύς )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Παράταση για την καταβολή τελών κυκλοφορίας έως την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου
 Παράταση για την καταβολή τελών κυκλοφορίας έως την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών "είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους. Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου, έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014".

Ανακοίνωση Περιφερειάρχη Ηπείρου για μέτρα αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια 
 Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο των Ιωαννίνων,  την 29/12/2013 διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου των 100μg/m3 της  συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10)  και απαιτείται σύμφωνα και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» (ΦΕΚ Β’ 3272/23.12.2013) η ενημέρωση του πληθυσμού για την  λήψη μέτρων προφύλαξης καθώς  και η  λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών από εστίες καύσης.Δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τις συνθήκες των επόμενων ημερών, όπως προκύπτει από την συνεργασία των υπηρεσιών μας με το εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν, ανακοινώνονται τα εξής:
Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου
Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση-δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.
Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό
Κάθε άτομο θα πρέπει να περιορίσει  τη σωματική άσκηση ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό.
Γ. Λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών από εστίες καύσης
1.σύσταση για αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και για χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης έναντι της χρήσης στερεών καυσίμων και καυσίμων στερεής βιομάζας,
2.σύσταση για ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18οC σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης για επίτευξη αποδεκτού επιπέδου θερμικής άνεσης χωρίς υπερκατανάλωση ενέργειας,
3.απαγόρευση λειτουργίας  αποτεφρωτικών κλιβάνων,
4.απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης σε ανοικτούς χώρους,
Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν για την περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών.
Για την αναστολή ή την διαφοροποίηση των παραπάνω μέτρων θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Στα 217 και πλέον εκατομμύρια ευρώ η απορρόφηση του ΕΣΠΑ Ηπείρου
 Με την αίτηση πληρωμής, που υποβλήθηκε από την Ε.Δ.Α., οι απορροφήσεις του ΕΣΠΑ Ηπείρου, μέχρι σήμερα ανήλθαν στα 217,3 εκ. ευρώ, ήτοι ποσοστό 74%. Αν στο ποσό αυτό προστεθεί η  μεταφορά των έργων που έγινε  από το πρόγραμμα της Ηπείρου ύψους 9 εκ. ευρώ, για την επίτευξη του εθνικού στόχου,  το ποσοστό ουσιαστικά της απορρόφησης ανήλθε στο 77%. Σημειωτέον ότι πληρωμές ύψους 2 εκ. ευρώ, δεν μπόρεσαν να αποτυπωθούν έγκαιρα εξ αιτίας αμέλειας τόσο των τελικών δικαιούχων όσων και των αναδόχων. Οι πληρωμές που έγιναν το 2013, ανήλθαν σε 57 εκ. ευρώ.

Εξετάσεις πιστοποίησης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας ( σεκιουριτάδες )
 Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) ανακοινώνει ότι από 27/12/2013 έως και 10/01/2014 έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης όσοι διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία ως «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας». Επειδή δεν πρόκειται να δοθεί παράταση υποβολής αιτήσεων πέρα από την προαναφερόμενη ημερομηνία, η υποβολή της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών εκτός της καταληκτικής ημερομηνίας θα θεωρηθεί εκπρόθεσμη και δεν θα γίνει αποδεκτή. Οι υποψήφιοι των Εξετάσεων Πιστοποίησης επαγγελματιών οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας» μπορούν να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά τον ισχύοντα Κανονισμό Πιστοποίησης της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας» από την ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (www.eoppep.gr). Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εξετάσεις είναι:


1) Έντυπο αίτησης συμμετοχής,
2) Πρόσφατη φωτογραφία του υποψηφίου, τύπου ταυτότητας,
3) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή επικυρωμένο αντίγραφο της σχετικής βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής της αρμόδιας αρχής,
4)Νόμιμα θεωρημένη άδεια εργασίας ή ένσημα ασφαλιστικού φορέα ή νόμιμες βεβαιώσεις εργοδοτών ή βεβαιώσεις πρακτικής άσκησης και κατάρτισης ή φορολογικά ή ασφαλιστικά ή λοιπά στοιχεία, από τα οποία αποδεικνύεται η επαγγελματική εμπειρία (ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ),
5)Πρωτότυπες αποδείξεις τραπεζικής κατάθεσης ανταποδοτικών τελών (συνολικά 150,00¤) στις οποίες πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου:
Α) Εκατό ευρώ (100,00¤) θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) με τα παρακάτω στοιχεία: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Δικαιούχος: ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ, Αριθ.Λογαριασμού: 125/540034-13, ΙΒΑΝ: GR7901101250000012554003413,
Β) Πενήντα ευρώ (50,00¤) στον τραπεζικό λογαριασμό του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) με τα παρακάτω στοιχεία: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Αριθ. Λογαριασμού: 694/480008-72, ΙΒΑΝ: GR6301106940000069448000872. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται με συστημένη επιστολή στην ακόλουθη ταχυδρομική διεύθυνση: Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Π. Κανελλοπούλου 4, 101 77 , ΑΘΗΝΑ, (Για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης επαγγελματιών Π.Ι.Α.). Οι υποψήφιοι που έχουν αποτύχει σε Εξετάσεις Πιστοποίησης προηγούμενης περιόδου και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη παρούσα εξεταστική περίοδο, οφείλουν να καταθέσουν μόνο τα ανταποδοτικά τέλη των 100,00¤ στον τραπεζικό λογαριασμό του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Επίσης, γιΆ αυτή την κατηγορία υποψηφίων, απαιτείται η αποστολή μόνο της αίτησης συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης και της απόδειξης κατάθεσης των ανταποδοτικών τελών. Το πρόγραμμα των εξετάσεων και τα ονόματα των υποψηφίων ανά εξεταστικό τμήμα θα ανακοινωθούν μετά την παραλαβή κι επεξεργασία των αιτήσεων από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.).

Σπίθα Ιωαννίνων : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Στο επίκεντρο της εθνικής μας κρίσης βρίσκεται και η διαρκώς οξυνόμενη κρίση του προσωπικού της υποτέλειας λόγω της φθοράς που υφίστανται τα μέλη του, καθώς είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα των ξένων Καγκελαριών που από το 2011 κατέχουν τη χώρα, μεταξύ των οποίων μέτρων ήταν και το να καταδικάσουν σε σιγή όσους και όποιους συνεχίζουν να σκέφτονται και να μάχονται αντιμνημονιακά και αντισυστημικά.Ένας απ’ αυτούς υπήρξα και είμαι κι εγώ, γεγονός που το γνωρίζουν όλοι. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να με εμπλέκουν στα παιχνίδια τους οι παντός είδους εκπρόσωποι του προσωπικού της υποτέλειας και μάλιστα ως παράγοντα λύσης στο πρόβλημά τους;
Άλλωστε μόλις προχθές ανέπτυξα στην Ακαδημία Αθηνών την άποψή μου υπογραμμίζοντας ότι η «Μόνη Λύση» είναι η κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.Μπροστά σ’ αυτό τον Στόχο, ας μου επιτραπεί να θεωρώ τα πολιτικά παιχνίδια που απασχολούν το υπάρχον πολιτικό δυναμικό σαν ένα τμήμα της βαθειάς κρίσης ενός πολιτικού χώρου ο οποίος εγκατέλειψε προ πολλού τον ελληνικό λαό τυφλωμένος από πολιτικές φιλοδοξίες και απέναντι στον οποίο η δική μου θέση είναι η κάθετη αντίθεση και η ανθρώπινη θλίψη.
Αθήνα, 31.12.2013, Μίκης Θεοδωράκης ".
 …από : Σκανδάλης Ευάγγελος
 τηλέφωνο: 6977247557, Email: plesiaptisi@hotmail.com,Fb: Σπίθα Ιωαννίνων

Εμβάσματα Εξωτερικού: Θα ελεγχθούν σε 5,5 αιώνες
 Σε δύο χρόνια έχουν ελέγξει 44 περιπτώσεις, για τις 24.710 χρειάζονται περίπου 550 χρόνια.Μισή χιλιετία ή πεντέμισι αιώνες θα χρειάζονταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να ελέγξουν 24.710 περιπτώσεις εμβασμάτων της τριετίας 2009 – 2011, εάν οι έλεγχοι προχωρούσαν με τους ρυθμούς που κινήθηκαν την τελευταία διετία.Μέχρι τώρα ελέγχθηκαν μόλις 44 περιπτώσεις! Σε 12 από αυτές βεβαιώθηκαν πρόστιμα και φόροι ύψους 7,2 εκατ. ευρώ και στον κρατικό κορβανά μπήκε το… ιλιγγιώδες ποσό των δύο εκατ. ευρώ.Όλα αυτά την ώρα που πολλοί φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια και χάνουν εν ριπή οφθαλμού ό,τι έχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 7, 8, 9 και 10 Ιανουαρίου 2014.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ δήλωσαν χθες απογοητευμένοι από τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Υγείας Ατνώνη Μπέζα και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Χαρακτήρισαν επίσης τους όρους ένταξής τους στο ΕΣΥ, απαξιωτικούς και αποτρεπτικούς, ώστε να αναγκαστούν να αποχωρήσουν.

Φάει - Φάει - Φάει….μα πολύ Φάει ! ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις αποκαλύψεις Κάντα
 Να λοιπόν ποιοι τα φάγανε…!...:«Έκαναν πάρτι πάνω στις πλάτες του λαού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της με την οποία αναφέρεται στο θέμα με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Σχολιάζοντας τις μέχρι στιγμής αποκαλύψεις, τονίζει πως: "Οι αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Α. Κάντα σχετικά με τις μίζες και τη διαφθορά στα εξοπλιστικά προγράμματα, αναδεικνύουν σαν φυσιολογικό, ένα μόνιμο καθεστώς μίζας και παράνομων συναλλαγών. Πέρα από την πολιτική χρήση και τις διακομματικές ισορροπίες για την έκταση των αποκαλύψεων, τόσο για το χρονικό διάστημα όσο και για τα πρόσωπα που θα πάρει η μπάλα,Πίσω από την επικοινωνιακή διαχείριση μιας ανώδυνης εκτόνωσης της λαϊκής οργής για την κοινωνική καταστροφή που επιφέρει η καπιταλιστική κρίση, αναδίδεται η μπόχα του συστήματος που σαπίζει. Μέσα από ένα τρελό χορό προμηθειών, δωροδοκιών ‘ανωτέρων’ και ‘κατωτέρων’ με ασύλληπτα χρηματικά ποσά που ζαλίζουν, offshore εταιριών κλπ, αποκαλύπτεται πλέον με διευθύνσεις και ονόματα ποιοι φόρτωσαν με εκατοντάδες δισεκατομμύρια το δημόσιο χρέος.Πώς μια κλίκα αστών πολιτικών, ανώτερων στρατιωτικών, εμπόρων όπλων και καθώς πρέπει επιχειρηματιών και τραπεζιτών, "σύμμαχων χωρών" (Γερμανών, Γάλλων, Ρώσων, Αμερικάνων) έκαναν πάρτι πάνω στις πλάτες του λαού.Τότε φούσκωναν τις τσέπες τους μιλώντας για την "άμυνα της χώρας", την πατρίδα, το ‘’ολυμπιακό ιδεώδες’’ κλπ, διογκώνοντας παράλληλα ένα χρέος που δεν είναι δικό μας. Σήμερα που μιλάμε, άραγε, όλοι αυτοί, τι δουλειά κάνουν; ".Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: Σήμερα ο ίδιος πολιτικός και επιχειρηματικός συρφετός, αφού προσπάθησε να μας πείσει ότι τότε "μαζί τα φάγαμε", τώρα μιλάει πάλι για την ‘'σωτηρία της πατρίδας" γεμίζοντας τις τσέπες του από τα 580 μικτά, τις βάρβαρες περικοπές συντάξεων, το αίσχος της απλήρωτης εργασίας, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, την φορολογική τους ασυλία κλπ.Η πολιτική τους και το σύστημά τους γέννησε και θα γεννά διαχρονικά τέτοιου είδους σκάνδαλα. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η βάρβαρη πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας στο όνομα της παραμονής στο ευρώ και την ΕΕ και της αποπληρωμής του ληστρικού χρέους.Ενός χρέους που αποδεικνύεται πια πως δεν είναι δικό μας.Ο δικός μας δρόμος είναι ο αγώνας για την ανατροπή του συστήματος που γεννά τα σκάνδαλα και την εκμετάλλευση. Για να στείλουμε στα αζήτητα της Ιστορίας όλο αυτό το αστικό προσωπικό, αφού πρώτα τιμωρηθούν και επιστρέψουν όσα άρπαξαν.Διαγραφή του χρέους, έξοδος από ΕΕ και ευρώ, έξοδος από το ΝΑΤΟ, τέρμα στην κούρσα εξοπλισμών. Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας"...!
…πηγή κειμένου  : enet.gr


                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: