ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Βρέθηκε πτώμα στο Φράγμα Ραγίου στην όχθη του ποταμού Καλαμά



Η ηθική είναι ο πιο αποτελεσματικός μηχανισμός για να σέρνεις την ανθρωπότητα από τη μύτη. (  Φρήντριχ Νίτσε )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Βρέθηκε πτώμα στο Φράγμα Ραγίου
 Την 19-11-2013 το πρωί στην όχθη του ποταμού Καλαμά, κοντά στο Φράγμα Ραγίου Θεσπρωτίας, βρέθηκε πτώμα ανδρός, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.H σορός του άνδρα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας  Ηγουμενίτσας. 
                                                        

Eπαναλειτουργεί το ‘’ κρατικό ‘’  Κ.Τ.Ε.Ο  Ηγουμενίτσας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας γίνεται γνωστό ότι επαναλειτουργεί το Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο)  Ηγουμενίτσας.Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων:
1. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν:
α. Το παλιό δελτίο Τεχνικού Ελέγχου οχήματος.
β. Την  άδεια κυκλοφορίας οχήματος.
γ. Το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριο τους .
2.Για τον έλεγχο μεγάλων οχημάτων (φορτηγά-λεωφορεία)οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να φέρουν αναμονές του αέρα στο σύστημα πέδησης  (αερόφρενα).
3.Απαραίτητη προϋπόθεση η εκ των προτέρων τηλεφωνική συνεννόηση για τον ακριβή καθορισμό της ημερομηνίας ελέγχου (ραντεβού)  με τις υπηρεσίες του ΚΤΕΟ στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2665092086 και 92088.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Θεσπρωτίας

ΠΡΟΓΡΑΜMΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
 Στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης που φέτος θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, καταρτίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ως ακολούθως:
ΓΕΝΙΚΑ:
1.-Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωϊνή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 24ης Νοεμβρίου, ημέρας εορτασμού.
2.-Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 24ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωϊνές ώρες της επομένης.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
Ώρα 10.15΄: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου & Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.
- Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, ώρα 10:05΄ π.μ.
Ώρα 10.35΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:
α. Υφυπουργό Υγείας και Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας 
β. Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Θεσπρωτίας
γ. Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών-Ηγουμενίτσας  
δ. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
ε. Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας
στ. Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας
ζ. Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας
η.  Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών
θ.  Εκπρόσωπο ΕΟΕΑ – ΕΔΕΣ    εκ μέρους των αντιστασιακών
ι.   Εκπρόσωπο ΠΕΑΕΑ   οργανώσεων
ια. Όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.
- Δηλώσεις   συμμετοχής   για   καταθέσεις   στεφάνων   από  εκπροσώπους κομμάτων, Ν.Π.Δ.Δ. ή άλλων φορέων  μέχρι  20-11-2013, στο τηλέφωνο 2665360114---103.
- Ενός (1) λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
 Κ α λ ο ύ ν τ α ι      ν α      π α ρ α σ τ ο ύ ν :
- Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΣ
-Ο Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής νομού Θεσπρωτίας κ. Μπέζας Αντώνιος
-Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης
-Η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ.Μακεδονίας-Ηπείρου
-Ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας
-Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Φιλιατών-Ηγουμενίτσας 
-Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
-Ο Δήμαρχος Φιλιατών
-Η Δήμαρχος Σουλίου
-Οι πρώην Υπουργοί
-Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου
-Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
-Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Ηγουμενίτσας – Φιλιατών- Σουλίου 
-Ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
-Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσπρωτίας
-Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηγουμενίτσας
-Οι πρώην Βουλευτές
-Οι Πρόεδροι των Δ.Σ. των Ν.Π.Δ.Δ.
-Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας
-Οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, εν ενεργεία, κατά ιεραρχική τάξη:
-Οι Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων
-Οι Πρόεδροι των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων
-Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
-Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
-Οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων
-Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίας
-Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας
-Όλος ο λαός της πόλης
Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
♦ Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου & Πάργας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού της πόλης.
● Τελετάρχες ορίζουμε τους: Γιαννακό Ηλία, Δρίζη Δημήτριο υπάλληλους  της Π.Ε.  Θεσπρωτίας .
♦ Το παρόν επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης, να δημοσιευθεί δεν με μέριμνα του Δήμου Ηγουμενίτσας στα κεντρικότερα σημεία της πόλης.                                                                        
 Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ                Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ                                ΘΩΜΑΣ  ΠΙΤΟΥΛΗΣ

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS   
 ΕΞΤΡΑ : Εξιχνίαση κλοπών στην Πάτρα
Την 19-11-2013, 10.00 στην Πάτρα, συνελήφθησαν (5) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ενώ αναζητούνται (5) άγνωστοι συνεργοί τους, γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα ανωτέρω δράστες σε διάφορες περιοχές των Πατρών, διέπραξαν (34) κλοπές μοτοσικλετών και (1) εμπρησμό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.
Εξιχνίαση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης στο χωριό Σκορπιώνα
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού.Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, περίπτωση κλοπής σε οικία ηλικιωμένης, που έλαβε χώρα  το μεσημέρι της 19-11-2013, στο χωριό Σκορπιώνα Θεσπρωτίας.Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  μαζί με συνεργό του που αναζητείται, πήγαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και προφασιζόμενοι τους πωλητές κουβερτών, αφαίρεσαν από το εσωτερικό, χρηματικό ποσό και χρυσές λίρες.Η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Εξιχνίαση  κλοπής  υλικών από οικοδομή στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 20χρονου ημεδαπού.Εξιχνιάστηκε,την 20-11-2013 από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υπόθεση κλοπής αντικειμένων από νεοαναγειρόμενη μονοκατοικία στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας.Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 34χρονου ημεδαπού, άγνωστοι δράστες την 20-11-2013 το απόγευμα αφαίρεσαν από νεοαναγειρόμενη οικοδομή ιδιοκτησίας του, ηλεκτρολογικά υλικά και κομμάτια χαλκοσωλήνων,  έγιναν αντιληπτοί όμως από τον ίδιο και τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας τα κλεμμένα υλικά. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, οι δράστες είχαν κλέψει παρόμοια υλικά από τον ίδιο χώρο και κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι, δράστης της κλοπής, είναι ένας 20χρονος ημεδαπός Ρομά, ο οποίος μαζί με συνεργό του, αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.Το προανακριτικό έργο ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας στο περιφερειακό πρωτάθλημα άρσης βαρών στα Γιάννενα
 Παρουσία του Ολυμπιονίκη και σημερινού Προέδρου του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και βουλευτή Επικρατείας Πύρρου Δήμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στα Γιάννενα το περιφερειακό πρωτάθλημα άρσης βαρών του Ε΄ομίλου.Οι αγώνες στο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί, με συμμετοχή ομάδων από τα Γιάννινα και την Κέρκυρα. Θα διεξαχθούν αγώνες ανδρών, νέων ανδρών, εφήβων, παίδων, γυναικών, νέων γυναικών, νεανίδων, κορασίδων, προκριματικοί αγώνες, καθώς και αγωνιστικό τεστ παμπαίδων – παγκορασίδων.



Ειδικός Γραμματέας στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας ο Κώστας Πανταζής
 Μετά από πέντε μήνες που το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας παρέμενε ακέφαλο η κυβέρνηση αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του Ειδικού Γραμματέα τον 35χρονο Κώστα Πανταζή, ο οποίος έχει διατελέσει γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές στο νομό Θεσπρωτίας.Η επαγγελματική του σταδιοδρομία περιλαμβάνει θητεία ως μόνιμος υπάλληλος από το 2003 στο Νομικό Συμβούλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως αναφέρει και το paraskhnio.gr.Με την αγορά εργασίας να έχει μετατραπεί σε «ζούγκλα» και τους εργαζομένους να φθάνουν στο σημείο να δουλεύουν αδιαμαρτύρητα, είτε χωρίς ασφάλιση, είτε ακόμα και απλήρωτοι για πολλούς μήνες, προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους, θα περίμενε κανείς το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας να ήταν από τις πλέον μάχιμες υπηρεσίες.Ωστόσο, η κυβέρνηση είχε αφήσει για πέντε ολόκληρους μήνες το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας χωρίς ειδικό γραμματέα, αφού μετά την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη από την κυβέρνηση συνεργασίας, ο τότε ειδικός γραμματέας Μιχάλης Κανδαράκης -που είχε διοριστεί από τη ΔΗΜΑΡ- είχε παραιτηθεί.

Ξεκίνησε η λειτουργία του το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς
 Ξεκίνησε κι επίσημα την λειτουργία του ο σταθμός του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά. Την ώρα που σε όλη την Ελλάδα το δημόσιο συρρικνώνεται και υπηρεσίες κλείνουν, μία ορεινή περιοχή κατάφερε το ακατόρθωτο. Με τη συμβολή και του Θεσπρωτού υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα κατάφερε να θέσει σε λειτουργία μία νέα υπηρεσία και να καλύψει ένα σημαντικό κενό στον τομέα της υγείας.Η λειτουργία του σταθμού κατέστη εφικτή χάρη στη συνεργασία πολλών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Ο διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Βασίλειος Παπαδιώτης σε δηλώσεις που έκανε ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμα την προσπάθεια. Όπως τόνισε η Παραμυθιά πληρούσε όλες τις προυποθέσεις για τη λειτουργία του σταθμού. «Ο τομέας ξεκινά τη λειτουργία του αλλά οι προσπάθειες για την αναβάθμιση και τη στήριξή του δεν θα σταματήσουν», τόνισε ο κ. Παπαδιώτης. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρος Δερδεμέζης ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και σημείωσε ότι με τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ όλων των φορέων αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες υγείας στην περιοχή. Ιδιαίτερη σημαντική χαρακτήρισε τη λειτουργία του τομέα ΕΚΑΒ η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη. «Ήταν αίτημά μας να λειτουργήσει το ΕΚΑΒ ώστε να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση για τους πολίτες και μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας. Το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρό και θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν για τη λειτουργία και από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη λειτουργία», σημείωσε η κ. Μπραίμη.
…πηγή : paramythia-online

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ερντογαν...?
 Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιηθηκε πριν από λίγο στο γραφείο του.Όπως μεταδίδει η..." Ηurriyet ", ενας  άντρας ζωσμένος με εκρηκτικά προσπάθησε να μπει στο γραφείο του πρωθυπουργού.Οι αντρες της ασφάλειας του πρωθυπουργικού γραφείου αντεδρασαν αμέσως και πουροβόλησαν τον άντρα, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Οι Τούρκοι πέταξαν στη θάλασσα τα λείψανα Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων...?..;;;
 Ειδική ομάδα από την Τουρκία που ήρθε στην Κύπρο ανέλαβε την επίχειρηση το 1996 - Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος που έμαθε για την επιχείρηση δολοφονήθηκε μετά από λίγες ημέρες έξω από το σπίτι του.Tα λείψανα Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή, που βρίσκονταν σε ομαδικούς τάφους στα κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ρίχτηκαν το 1996 στην θάλασσα, αποκαλύπτει ο εκδότης της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», Σενέρ Λεβέντ.Όπως γράφει, επρόκειτο για μια επιχείρηση καταστροφής ομαδικών τάφων Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων που έγινε από ειδική ομάδα από την Τουρκία που ήρθε στην Κύπρο. Ο Λεβέντ αναφέρει ότι για την επιχείρηση έμαθε πρόσφατα από αυτόπτη μάρτυρα, τον οποίο για λόγους ευνόητους δεν κατονομάζει.Μάλιστα, συνδέει την επιχείρηση με τη δολοφονία το 1996 του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί, ο οποίος- σύμφωνα με την μαρτυρία που εξασφάλισε ο Σενέρ Λεβέντ- γνώριζε για την απόφαση που λήφθηκε στην Τουρκία και για την επιχείρηση. Ο Ανταλί πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε έξω από το σπίτι του.Στο άρθρο του, ο εκδότης της «Αφρίκα» αναφέρεται ειδικά στην ιστορία της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα, έξω από την Αμμόχωστο. Όλοι νομίζουν, γράφει, ότι στην αυλή του μοναστηριού υπάρχει θαμμένος ένας θησαυρός και ότι γι' αυτό ανασκάφηκε ο χώρος. Σύμφωνα με την μαρτυρία, που εξασφάλισε ο Λεβέντ, υπήρχε και εκεί ένας ομαδικός τάφος και έγινε εκταφή από ειδική ομάδα, που ήρθε από την Τουρκία. «Ουσιαστικά, εκείνοι που θάφτηκαν εκεί, δεν είχαν δολοφονηθεί εκεί. Τους σκότωσαν αλλού, όμως τους μετέφεραν και τους έθαψαν εκεί» είπε, σύμφωνα με τον Λεβέντ, ο αυτόπτης μάρτυρας.

Καταιγίδα κατασχέσεων για χρέη στο Δημόσιο το 2013
 Στοιχεία σοκ για χιλιάδες φορολογούμενους (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο αποκαλύπτει η πλημμυρίδα κατασχέσεων στην οποία έχει επιδοθεί το ελληνικό Δημόσιο.Σύμφωνα με τα στοιχεία, 81.583 φορολογούμενοι είδαν την εφορία να απλώνει «χέρι» σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μισθούς, ενοίκια και ταμεία επιχειρήσεων την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων ανήλθαν σε 48.589.Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν περιστατικά προληπτικών κατασχέσεων έναντι οφειλών προς την εφορία, που όμως δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.
Προληπτικές κατασχέσεις για χρέη από το υπουργείο Οικονομικών
Ο λόγος που έχουν σχεδόν διπλασιαστεί οι κατασχέσεις μέσα σε ένα έτος έχει να κάνει με τις πιέσεις που ασκεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στους εφοριακούς υπαλλήλους. Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κύριος Χάρης Θεοχάρης στέλνει καθημερινά το μήνυμα ότι όσοι προϊστάμενοι εφοριών δεν πιάνουν το στόχο των εσόδων απειλούνται με πειθαρχικές κυρώσεις και θα απομακρύνονται απο τη θέση τους.Από το σύνολο των 81.582 κατασχέσεων στο εννιάμηνο, περισσότερες από 50.000 αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς.Πως όμως φθάνει το υπουργείο οικονομικών στην κατάσχεση; Η διαδικασία απλή: Αν υπάρχει ληξιπρόθεσμη οφειλή αρχικά στέλνονται στους οφειλέτες ηλεκτρονικά μηνύματα και επιστολές μέσω ταχυδρομείου με προειδοποιήσεις κατασχέσεων. Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν ανταποκριθεί, δηλαδή δεν πληρώσει ή ρυθμίσει την οφειλή του τότε η εφορία παίρνει το «όπλο» της. Ενεργοποιεί το νόμο περί κατασχέσεων εις χείρας τρίτων που θεωρούνται πιο «επικερδείς» έναντι των κατασχέσεων ακινήτων.
Κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων
Βήμα 1ον. Η εφορία διαβιβάζει εντολή στην τράπεζα με δικαστικό επιμελητή
Βήμα 2ον. Η τράπεζα ανοίγει το λογαριασμό και αποδίδει στην Εφορία ότι βρεθεί υπό μορφή κατάθεσης
Βήμα 3ον. Λαμβάνονται υπόψη οι προστατευτικές διατάξεις για μισθούς, συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθήματα ( προστατεύονται από την κατάσχεση 1.000 ευρώ και από αυτό το ύψος και πάνω επιτρέπεται κατάσχεση 25% , υπό τον όρο ότι απομένει να μην είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ). Αν ο λογαριασμός δεν είναι μισθοδοσίας ή σύνταξης, τότε μπορεί να γίνει κατάσχεση ακόμα και σε υπόλοιπο 1 ευρώ.
Κατάσχεση ενοικίων
Αντί η εφορία να ψάχνει τον ιδιοκτήτη ακινήτου ο οποίος έχει ληξιπρόθεσμο χρέος, αναζητά τον ενοικιαστή. Όταν τον βρει, απαιτεί την κατάθεση του ενοικίου στην Εφορία και όχι στον εκμισθωτή του ακινήτου.

Ξάχνουν τρόπο να διαγράψουν τον Τατσόπουλο
Τι εμπόδισε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει απόφαση;
 Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας σήμερα το απόγευμα έγινε σε κλίμα έντονης δυσφορίας για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Πέτρο Τατσόπουλο και τον Βασίλη Μουλόπουλο.Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας έθεσαν "θέμα Τατσόπουλου" ενώ στη συζήτηση εκφράστηκε έντονη δυσφορία για τις αναφορές του βουλευτή σε "σταλινισμό" και "ζαχαριαδικές" αντιλήψεις.Η Πολιτική Γραμματεία όμως δεν μπόρεσε να βγάλει κάποια απόφαση για τον βουλευτή αφού ο ίδιος δεν είναι μέλος του κόμματος και έτσι παρέπεμψε το θέμα στο προεδρείο της ΚΟ του κόμματος που συνεδριάζει αύριο.Είναι φανερό πλέον ότι το γυαλί έχει ραγίσει και αναζητείται φόρμουλα για να διαγραφεί ο βουλευτής.

Στην τελική ευθεία η ανακήρυξη της υποψηφιότητας Τσίπρα
 Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση του συνεδρίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μαδρίτη το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου και έχει ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς την τελευταία ημέρα θα γίνει η επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΚΕΑ, σκοπεύουν να δώσουν την μεγαλύτερη δυνατή προβολή στην υποψηφιότητα Τσίπρα την οποία θεωρούν ιδιαίτερα ελκυστική για τους ευρωπαίους πολίτες, σύμφωνα με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Παράλληλα, με την λήξη των εργασιών του συνεδρίου του ΚΕΑ, θα δοθεί στη δημοσιότητα και η διακήρυξη για την υποψηφιότητα, που θα περιλαμβάνει τις βασικές θέσεις των αριστερών κομμάτων που θα στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα.Οι ίδιες κομματικές πηγές τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ήδη αποδέκτης ιδιαίτερα θετικών μηνυμάτων για την υποψηφιότητα του προέδρου τους, κάτι που, όπως αναφέρουν, θα φανεί το επόμενο διάστημα.Η κινητικότητα των ευρωπαϊκών κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών και των υποψηφίων για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήδη εντείνεται. Την ερχόμενη Τρίτη 26 Νοεμβρίου αναμένονται στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων για επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας.Πρόκειται για μια θεσμική επίσκεψη που πραγματοποιούν οι πολιτικές ομάδες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σε κάθε χώρα που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ. Ήδη ο κ. Σουλτς έχει ανακηρυχθεί υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.Στην αποστολή θα βρίσκεται και η κα Γκάμπι Τσίμερ, επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, η οποία είχε κάνει και την πρώτη πρόταση για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα. Η κα Τσίμερ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος με τον κ. Σουλτς θα παραμείνει στην Αθήνα και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και να παραστεί στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που έχει προγραμματιστεί για την ημέρα εκείνη.Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει ήδη τον σχεδιασμό για την προβολή των θέσεων που θα αναπτύξει ο κ. Τσίπρας κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται σειρά εκδηλώσεων στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας.Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει το δικό του πολιτικό σχεδιασμό, με σειρά παρεμβάσεων κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ , στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίδει ιδιαίτερη σημασία.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το γεγονός ότι η ελληνική προεδρία συμπίπτει με την προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές, αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για μια σειρά επαφών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δυνάμεις και προσωπικότητες χωρών της ΕΕ και για την προβολή των δικών του θέσεων και υπό το πρίσμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθεί πολύ στενά το σύνολο των εξελίξεων στην ΕΕ και την ελληνική προεδρία.  




Δεν υπάρχουν σχόλια: