ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η χήρα και η νταμίρα - Χούντα είναι θα περάσει…!



Το άρχειν ήδιστον.μτφρ: το να ασκείς εξουσία είναι υπέρτατη ευχαρίστηση ( Αριστοτέλης )

....ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Η χήρα και η νταμίρα 
 Αντιρατσιστικός Νόμος - απαγορεύονται ακόμα και οι αποψεις και οι εκφράσεις…αντί των πράξεων μόνο…?..Χούντα είναι θα περάσει…!

Η χήρα και η νταμίρα       

Δε μου λέτε δε μου λέτε
η νταμίρα πού πουλιέται;
Αχ, στους απάνω μαχαλάδες
το πουλούν οι ντερβισάδες.

Τη νταμίρα τη νταμίρα
μου την έμαθε μια χήρα.
Αχ, μ’ έκανε και αλανιάρη
χασικλή και κουρελιάρη.

Γύρω γύρω ντερβισάδες
και στη μέση οι λουλάδες.
Αχ, έλα Γιάννη να φουμάρεις
που `σαι απ’ το πρωί χαρμάνης.

o μαύρος, o σκύλος, o αράπης, ο ταμ, ταμ, ταμ…!

Ο αράπης - 1961                
Στίχοι:  Χαράλαμπος Βασιλειάδης, Τσάντας
Μουσική:  Γιώργος Ζαμπέτας

Μελαμψές Βεδουίνες, ξελογιάστρες, τσαχπίνες
χορεύουν τα βράδια χορούς της αγάπης,
ενώ το ταμ ταμ χτυπάει ο αράπης,
ταμ, ταμ, ταμ, ταμ, ταμ, ταμ
ταμ, ταμ, ταμ, χτυπάει ο αράπης

Η μικρή απ’ τ’ Αλγέρι, που ’χει βέρα στο χέρι
τη βλέπουνε όλοι, της λένε γι’ αγάπη,
ενώ η μικρή αγαπάει τον αράπη
ταμ, ταμ, ταμ, ταμ, ταμ, ταμ
ταμ, ταμ, ταμ, χτυπάει ο αράπης

Μελαμψές Βεδουίνες, ξελογιάστρες, τσαχπίνες
χορεύουνε τα βράδια τους χορούς της αγάπης, ενώ το ταμ-ταμ
το χτυπάει ο αράπης, ο μαύρος, ο σκύλος, ο μπλάκ, ταμ, ταμ, ταμ
Ταμ, ταμ, ταμ, χτυπάει ο σκυλάραπας.

Η μικρή από τ’ Αλγέρι, που ’χει βέρα στο χέρι
τη βλέπουνε όλοι, της λένε γι’ αγάπη, ενώ η μικρή
γουστάρει τον αράπαρο, τον μαύραρο, τον σκύλαρο, τον μπλάκ
Ταμ τουμου τάμ, Ταμ τουμου τάμ, Ταμ ταμ τάμ

Γουστάρει κι αγαπάει, τον μαύρο, τον σκύλο, τον αράπη,
τον σατράπη, τον χασάπη, τον μανάβη, τον μπακάλη,
τον κουρέα, τον Αντρέα, τον Σαλέα, τον μαλέα,
τον Πελέ,τον χαβαλέ, τον λεχρίτη,τον κοπρίτη, τον κοιλιά,
τον φαταούλα,τον Σακουλέα, τον χλαμπαλέα,
τον Λέων, τον Τιμολέων, τον Ναπολέων,τον Άρη,
τον Θεοχάρη, τον σαλιάρη, τον μαλλιάρη, τον κουταλιάρη, τον Αράπηηη...

ΥΓ. ..κάτσε ρε φίλε …: σου πήρε ο βλάχος τα ξύλα αππό το χωράφι με το χαράτσι τι θα του πεις ;; κύριε βλάχε θα σου κάνω μήνυση;; αντι του ‘’σκατόβλαχε’’ θα σε φτιάξω εγώ…;
Σου πήρε ο Ρομά κάτι από την αυλή σου τι θα του πεις;; κύριε Ρομά….ή ‘’σκατόγυφτε ‘’ κλεφτρόνι;;

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ανακοινώνουμε ότι  έχουν ολοκληρωθεί οι οριστικές κατατάξεις των παραγωγών (δικαιούχοι-απορριπτόμενοι) για την δράση 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία του Μέτρου 214 «γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013. Οι  κατατάξεις είναι αναρτημένες στους πίνακες ανακοινώσεων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, καθώς και στους Δήμους  Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών.
 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
         ΠΙΤΟΥΛΗΣ  ΘΩΜΑΣ

Ο Παππάς στην Ηγουμενίτσα κάνει δώρο το νυφικό και τα έξοδα του γάμου, για να αποτρέψει τους πολιτικούς γάμους
 Ο πατέρας Θεόδωρος είναι κληρικός στην ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, Αποστόλου Τίτου και Αγίου Διαδόχου Ηγουμενίτσας, γνωστός σε όλους για το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο.Τελευταία προσφέρει τα έξοδα ενός θρησκευτικού γάμου, για να αποτρέψει τα νέα ζευγάρια να πραγματοποιούν πολιτικούς γάμους, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία οικονομικούς λόγους. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει συγκεκριμένα: "Αν κάποιο ζευγάρι έχει πάρει την απόφαση να τελέσει το ιερό μυστήριο του γάμου αλλά για οικονομικούς λόγους σκέφτεται να τελέσει πολιτικό γάμο, επικοινωνήστε με τον πατέρα Θεόδωρο και τα έξοδα της άδειας του γάμου, του μυστηρίου, τα στέφανα και το νυφικό θα τα αναλάβει η εκκλησία"Οι δραστηριότητες όμως του πατέρα Θεόδωρου δεν περιορίζονται στο νυφικό αλλά είναι ποικίλες.Κάτω από το Ναό στεγάζεται δανειστική βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει όχι μόνο εκκλησιαστικού περιεχομένου βιβλία αλλά και εγκυκλοπαίδειες, βοηθήματα για το σχολείο και πάσης φύσεως βιβλία.Επίσης αν κάποιος μαθητής ή φοιτητής χρειάζεται το διαδίκτυο για τη μελέτη του, μπορεί να κάνει χρήση τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Ναού.Σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιεί εθελοντικές αιμοδοσίες, διατηρώντας μια σημαντική τράπεζα αίματος.Ακόμα ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος, Αποστόλου Τίτου και Αγίου Διαδόχου Ηγουμενίτσας δίνει σε όποιον χρειάζεται ένα παιδικό καρεκλάκι φαγητού, μία παιδική μπανιέρα, ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, μετρητή ζαχάρου, πατερίτσες, ηλεκτρικό θήλαστρο, ορθοπεδικό αερόστρωμα κατάκλισης, δύο μονά κρεβάτια.Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τον πατέρα Θεόδωρο στο τηλ 2665024533 .

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
 Ο κατάλογος των υποψηφίων της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών για την Κεντρική Αντιπροσωπεία ΤΕΕ, από το Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου:
ΟΙ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
1.ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ,   Ηλκ
2.ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΥΛΟΣ,   ΧΜ
3.ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ,   Ηλκ
4.ΛΙΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ,   ΠΜ
5.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ,    ΑΜ
6.ΦΟΝΤΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ,   ΜΜ
Κλείνουμε το κεφάλαιο των διοικήσεων και των μηχανισμών ενός ΤΕΕ που μας άφησε απροστάτευτους από τις τραγικές επιπτώσεις της κρίσης.Εμείς θέλουμε το ΤΕΕ να είναι τεχνικός σύμβουλος όχι απλά του κράτους, αλλά και της κοινωνίας που μάχεται και δημιουργεί, να στηρίξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με σεβασμό στο περιβάλλον, να υπερασπιστεί τη  δημόσια περιουσία και τον πλούτο της χώρας. Θέλουμε ένα ΤΕΕ φορέα δημοκρατίας και συμμετοχής.Καλούμε όλους τους συναδέλφους, στις επικείμενες εκλογές του ΤΕΕ στις 24/11/2013, να πλαισιώσουν την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών και να ανατρέψουμε το μνημονιακό τόξο και μέσα στο ΤΕΕ.
Ιωάννινα 1/11/2013

«Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας»
 Στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας στις 31 Οκτωβρίου 2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (πλημμύρες - χιονοπτώσεις), χειμερινής περιόδου 2013 – 2014, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη.Στη σύσκεψη παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας κ. Γόγολος Ιωάννης, Σουλίου κ.κ. Πέτσιος Πέτρος και Παππάς Σπύρος, Φιλιατών κ. Σωτηρίου Παναγιώτης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ιωάννου Αθηνά, ο Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ.ΗΓ., ο Προϊστάμενος της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας, οι Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας και Πάργας, εκπρόσωπος του 628 Τ.Π, ο Λιμενάρχης Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγ/τσας, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού Α.Ε, της  ΛΒ’ ΕΠΚΑ, του Ε.Κ.Α.Β., Εθελοντικών Οργανώσεων καθώς και Υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε Θεσπρωτίας.Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, και εστίασε στην ανάγκη του συντονισμού δράσεων Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο νομού, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και φαινομένων παγετού, κατά την διάρκεια της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων αναφέρθηκαν στα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που κρίνονται αναγκαία, ιδιαίτερα δε στη συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων, ενώ υποβλήθηκαν αιτήματα και έγιναν οι σχετικές προτάσεις με σκοπό την αύξηση το επιπέδου ετοιμότητας.Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας  ενημέρωσε  τους συμμετέχοντες για έργα και δράσεις που έχει προγραμματίσει και ολοκληρώσει η Π.Ε Θεσπρωτίας, ενώ κλείνοντας, ζήτησε από τους συμμετέχοντες να ,καταβάλουν τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια με όλα τα μέσα και τους πόρους που διαθέτουν για αμεσότερη επίλυση προβλημάτων, προς όφελος των πολιτών.
Ο  Πρόεδρος του Συντονιστικού  Οργάνου Θεσπρωτίας
      ΘΩΜΑΣ   Γ.  ΠΙΤΟΥΛΗΣ
 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  Π. Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Η Περιφέρεια Ηπείρου / Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στην προσπάθεια της να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία των τοπικών επαγγελματικών κλάδων του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων διατροφής συμμετέχει στο Έργο «Tempting Streets», το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013.Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Έργου η Π.Ε. Θεσπρωτίας διοργανώνει την Τρίτη 5/11/2013 την 1η Φάση Πολυθεματικού Φεστιβάλ για την προώθηση και την προβολή του τομέα παραγωγής, μεταποίησης και εμπορευματοποίησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων.Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Κτίριο τερματικού σταθμού επιβατών) μεταξύ 10.00 π.μ. και 16.00 μ.μ. .Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν Έκθεση παρουσίασης τοπικών αγροτικών προϊόντων, μουσικο – χορευτικά δρώμενα και έκθεση τοπικής γαστρονομίας.
Με τιμή
Θωμάς Πιτούλης :  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  - NEWS
 ΕΧΤΡΑ ΝΕWS : Περί όπλων – εξιχνίαση ληστειών στην Κέρκυρα
Την 30-10-2013/14.00 στην Κέρκυρα, συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) αεροβόλο όπλο (replica), (1) πιστόλι με γεμιστήρα (8) φυσιγγίων, (4) φυσίγγια, (1) πλαστό Δ.Α.Τ., (1) φιάλη περιέχουσα διεθηληκή αιθεραχλωροφόρμιο, (1) κουκούλα, (2) ζεύγη γάντια, (2) μαχαίρια, (2) κινητά τηλέφωνα και κάρτες τηλεφώνων ιταλικής εταιρείας.Όπως προέκυψε από την έρευνα,  δράστης την 10-10-2013/21.20 και 30-7-2013/22.50,στην πόλη της Κέρκυρας, διέπραξε (2) ληστείες σε βάρος ημεδαπών.Επίσης,σε βάρος του δράστη εκκρεμούσαν (2) καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημ/κείου Αθηνών.
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΈΡΕΥΝΕΣ - ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές οχημάτων, τα οποία  αποσυναρμολογούσε και τα διέθετε προς πώληση, με πεδίο δράσης τους Νομούς Αττικής, Άρτας, Πρέβεζας και Ακαρνανίας. Η δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνει τέσσερις ημεδαπούς (μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης) και άλλους τρεις τουλάχιστον συνεργούς τους. Συνελήφθησαν  επ’ αυτοφώρω,  την 31-10-2013 τα ξημερώματα στην Άρτα, δύο μέλη της οργάνωσης, τη στιγμή που έκλεβαν φορτηγό, ενώ εντοπίστηκε μάντρα στο Αγρίνιο, στην οποία μεταφέρονταν τα κλεμμένα οχήματα.Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.
Σοβαρός τραυματισμός μαθητή στην Ελεούσα
 Ένας σοβαρός τραυματισμός μαθητή, που έγινε την 31-10 το μεσημέρι (πριν τις 2:30 που λήγουν τα μαθήματα), έξω ακριβώς από την είσοδο του Γυμνασίου Ελεούσας, εγείρει πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων της περιοχής αλλά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές πηγαίνουν σε αυτά. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 1, μαθητής που έφυγε από το σχολείο, βρέθηκε μετά από λίγα λεπτά αιμόφυρτος στο έδαφος μπροστά ακριβώς από την είσοδο του σχολείου, αφού διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε μητέρα άλλου μαθητή του ίδιου σχολείου (μόλις είχε εξέλθει και αυτή από το ίδιο σχολείο), έκανε παράνομη αναστροφή, με αποτέλεσμα να τον σωριάσει στο έδαφος. Αμέσως κατέφθασε το ΕΚΑΒ, το οποίο και τον παρέλαβε, προκειμένου να τον οδηγήσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και νοσηλεύεται με συντριπτικά κατάγματα. Τα ερωτήματα όμως που εγείρονται είναι πολλά και ζητούν απαντήσεις. Γιατί πριν την ώρα που λήγουν τα μαθήματα, ο μαθητής, εξήλθε από το σχολείο;

Σύσκεψη στα Γιάννενα για τη λαθροϋλοτομία
Υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη
 Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει σύσκεψη με θέμα: «Λαθροϋλοτομία – Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης.».Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής ΑλλαγήςΣταύρου Καλαφάτη τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα (Αίθουσα Συσκέψεων, Β. Ηπείρου 20, 1ος όροφος) στις 12.00μ. παρουσία και του Ειδικού Γραμματέα Δασών του Υπουργείου,Γεώργιου Αμοργιανιώτη. Στόχος της σύσκεψης, που πραγματοποιείται με αφορμή σοβαρά περιστατικά λαθροϋλοτομίας, είναι η ανταλλαγή απόψεων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων καθώς και ο καλύτερος συντονισμό τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου.Έχουν κληθεί να παραστούν ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι Βουλευτές Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας, οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι των ορεινών δήμων, οι στρατιωτικές, πυροσβεστικές και αστυνομικές αρχές των δύο Περιφερειών, υπηρεσιακοί παράγοντες των δασικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: