ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η υπέρτατη έκσταση είναι η πλήρης προσήλωση,η Κυβέρνηση είναι σε έκσταση Τρόικας;;



ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΟΛΗΓ | Σημαντικοί φορείς σε Ημερίδα για τις θαλάσσιες μεταφορές Αδριατικής - Ιονίου






 
Σημείο αναφοράς για τις θαλάσσιες διαμεταφορές στην Αδριατική και το Ιόνιο θα αποτελέσει η Ημερίδα που διοργανώνει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 στην Ηγουμενίτσα και έχει ως στόχο την ενίσχυση παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας μεταξύ των λιμένων της Βενετίας και της Ηγουμενίτσας.Την εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου ADRIAMOS (Adriatic Motorways of the Sea) και συγχρηματοδοτείται από τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών (TEN-T) και από εθνικούς πόρους, θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι εμπλεκόμενοι ελληνικοί και ξένοι φορείς. Θα παραστούν εκπρόσωποι από τους Οργανισμούς των δύο λιμένων, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την Επιτροπή Διευρωπαϊκών Δικτύων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), την Ελληνική Εταιρεία Logistics Βορείου Ελλάδος (EEL Β.Ε.) καθώς και το Πανελλήνιο Σύλλογο Συμβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΠΣΣΑΜΕΕ).Η Ημερίδα θα εστιάσει σε θέματα που αφορούν στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών και τα εμπορευματικά κέντρα, το ρόλο της Ηγουμενίτσας ως κόμβου συνδυασμένων μεταφορών, τις οδικές μεταφορές επικίνδυνων εμπορευμάτων, ενώ θα επεκταθεί και στην ανάλυση το έργου ADRIAMOS το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού για οχηματαγωγά πλοία (Ro-Ro) στο λιμάνι της Βενετίας και την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στην Ηγουμενίτσα. Οι εργασίες της Ημερίδας θα ολοκληρωθούν με συνάντηση εργασίας μεταξύ των εταίρων.Η Ημερίδα απευθύνεται σε στελέχη και εκπροσώπους των οργανισμών και φορέων που δραστηριοποιούνται στις θαλάσσιες διαμεταφορές και τον ευρύτερο κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας.Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να απευθυνθεί στη Γραμματεία του Συνεδρίου ARTION Conferences & Events: τηλ.: 2310 257803, e-mail: adriamos@artion.com.gr ή στην ιστοσελίδα του ΟΛΗΓ www.olig.gr.
Το Πρόγραμμα ADRIAMOS εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας κατά μήκος του διαδρόμου μεταφορών Αδριατικής-Ιονίου που συνδέει το λιμένα της Βενετίας με τους λιμένες της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.Με την υλοποίηση του Προγράμματος αναμένεται να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των μεταφορών μεταξύ των δύο περιοχών, η μελλοντική μεταστροφή από τις οδικές προς τις θαλάσσιες μεταφορές και προσδοκάται να μειωθεί το οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που σχετίζεται με λιμενικές δραστηριότητες και με ενέργειες διοικητικής μέριμνας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
09:30 - 10:00 Προσέλευση - Εγγραφές
10:00 - 10:30 Χαιρετισμοί - Έναρξη
Κήρυξη Έναρξης Εργασιών
Κωνσταντίνος Τζοβάρας,Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας
10:30 - 11:40 Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών - Motorways of the sea - EastMED Mos
10:30 – 10:45            Θαλάσσιες Αρτηρίες - Το Συνδετικό Στοιχείο του Κεντρικού Δικτύου TEN-T
Luis Valente de Oliveira
European Coordinator of "Motorways of the Sea" Priority Project
10:45 - 11:00 Ευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών και Πηγές Χρηματοδότησής τους
Γιώργος Λογοθέτης
Προϊστάμενος, Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Εφαρμογής Επιχειρησιακών Προγραμμάτων - Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
11:00 - 11:20 Παρουσίαση του Έργου
“Elaboration of the East Mediterranean Motorways of the Sea Master Plan”
Δημήτριος Τσαμπούλας,Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Τεχνικός Σύμβουλος Έργου
Κωνσταντίνος Γκρίνιας,Διευθυντής Ανάπτυξης, Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.
Μέλος Επιτροπής Καθοδήγησης
11:20 - 11:40 Ερωτήσεις - Συζήτηση
1:40 - 12:00   Διάλειμμα Καφέ
12:00 - 12:45 Εμπορευματικά Κέντρα & Εφοδιαστικά Δίκτυα
12:00 - 12:15 Εμπορευματικά Κέντρα και Φυσικό Διαδίκτυο
Ιωάννης Σιαμάς,Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.
Μέλος Μόνιμης Επιτροπής Logistics, Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
12:15 - 12:30 Ένταξη Λιμένων σε Διεθνοποιημένα Εφοδιαστικά Δίκτυα:
Ευκαιρίες Ανάπτυξης για τους Ελληνικούς Λιμένες
Ελευθέριος Ιακώβου,Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,Πρόεδρος, Ελληνική Εταιρεία Logistics Βορείου Ελλάδος,(Greek Association of Supply Chain Management)
12:30 - 12:45 Ερωτήσεις – Συζήτηση
12:45 - 14:00 Ελαφρύ Γεύμα
14:00 - 15:15 Το Έργο ADRIAMOS
14:00 - 14:15 Παρουσίαση του Project ADRIAMOS
Sofia Papantoniadou,Trans-European Transport Network Executive Agency (TEN-T EA)
Project Officer at European Commission
14:15 - 14:30 Γενική Επισκόπηση του Έργου ADRIAMOS: Ιστορικό, Συνεργασίες, Στόχοι, Προϋπολογισμός, Δραστηριότητες, Σχέδιο Δράσης και Διαχείριση Έργου
Cecilia Volpato,Venice Port Authority
14:30 - 14:45 Τεχνική Περιγραφή Δραστηριότητας 1 και 2
Ruggero Madaro,Venice Ro-PORT MoS
14:45 - 15:00 Τεχνική Περιγραφή Δραστηριότητας 3
Κωνσταντίνος Γκρίνιας,Διευθυντής Ανάπτυξης, Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.
15:00 - 15:15 Ερωτήσεις - Συζήτηση
15:15 - 16:15 Ο Ρόλος της Ηγουμενίτσας ως Κόμβος Συνδυασμένων Μεταφορών
15:15 - 15:30 Η Ανάπτυξη των Μεταφορικών Υποδομών Απαραίτητη Προϋπόθεση για την Εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας.
Δρ. Αναστάσιος Αλεξανδρίδης,Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος
15:30 - 15:45 Νέες Δυνατότητες Ανάπτυξης για τον ΟΛΗΓ: Ακτοπλοϊκή Γραμμή Ηγουμενίτσας - Toulon
Δημήτριος Βλάχος,Αναπληρωτής Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Αντιπρόεδρος Επιστημονικού, Ελληνική Εταιρεία Logistics Βορείου Ελλάδος (Greek Association of Supply Chain Management)
15:45 - 16:00 Νέες Ιδέες και Ευκαιρίες στην Αδριατική - Η περίπτωση της Ηγουμενίτσας
Δημήτριος Τσαμπούλας,Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Κατερίνα ΡέντζιουΥποψήφια Διδάκτορας - Ερευνήτρια, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
16:00 - 16:15 Ερωτήσεις - Συζήτηση
16:15 - 16:30 Διάλειμμα Καφέ
16:30 - 17:30 Στρογγυλή Τράπεζα
Οδικές Μεταφορές Επικίνδυνων Εμπορευμάτων Μέσω της Αδριατικής
Ομιλητές:
Δρ. Γεώργιος Χαραλαμπόπουλος, Εκπρόσωπος, Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων.
Ισίδωρος Πρίντεζης,Αντιπρόεδρος, Ελληνική Εταιρεία Logistics Βορείου Ελλάδος (Greek Association of Supply Chain Management)
Δημήτρης Πινής,Freight Forwarding Manager, DHL Express (Hellas) S.A.
Συμμετοχές:
Εκπρόσωποι Ναυτιλιακών Εταιρειών, Λιμενικό Σώμα, Οργανισμοί Λιμένος
17:45 - 18:45 ADRIAMOS Kick Off - Meeting (partners only) .

O Δήμος Φιλιατών για την θεατρική συνάντηση Παραμυθιάς
 Η Θ.Ε.Α.Τ.Ο. Παραμυθιάς οργάνωσε με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου,Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Μια πρωτοποριακή και άκρως επιτυχημένη εκδήλωση με την παρουσίαση της δουλειάς τους, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Πήραν μέρος θεατρικά σχήματα από τα Γιάννενα, την Παραμυθιά, την Πάργα, τους Φιλιάτες, τη Ζίτσα, την Πάτρα και το Δίστομο Βοιωτίας.Σε δύο συνεχόμενες παραστάσεις 6 και 9 μ.μ. λόγω κοσμοσυρροής, παρουσιάστηκαν θεατρικά μονόπρακτα και απογειώθηκαν. Τεράστια επιτυχία και πολύτιμη προσφορά. Χάρμα ειδέσθαι και ακούειν με επινοητικότητα τόσο σε θεματολογία, ενδυματολογία , χορό, κίνηση και μουσική όσο και σε απόδοση φανταστική των ηθοποιών.Καταπληκτικό το δρώμενο με το Καραγιόζη, της Θ.Ε.Α.Τ.Ο. . Συντελεστές, ηθοποιοί, μουσικοί, τεχνικοί, θεατές και ανάμεσα μας η ωραιοτάτη και ευγενεστάτη Δήμαρχος κα. Μπραϊμη Σταυρούλα γίναμε ένα κουβάρι, κουβάρι χαράς και ψυχαγωγίας και θεατρικής ατμόσφαιρας. Ενθουσίασαν και ενθουσιάστηκαν θεατές και πρωταγωνιστές με τα όσα είδαν και απόλαυσαν. Μηνύματα κοινωνικά, πολιτικά, πολιτισμικά, προβληματισμοί αλλά και ψυχαγωγία, εξεπλήρωσαν στο ακέραιο τη δύναμη και την δυνατότητα της θεατρικής τέχνης – παιδείας.Τέλος η άριστη φιλοξενία έως αργά τις πρώτες πρωινές ώρες, έφερε κοντά όλους τους συντελεστές στο δείπνο της χαράς και του κεφιού, δίνοντας την υπόσχεση και πάλι του χρόνου να συναντηθούμε.
Συγχαρητήρια σε όλους, Φιλιάτες 6-12-2012
Ν. Τσέκας ,Αντ/ρχος Φιλιατών
…από : paramythia-omline

Μία λίμνη θυσία στο αρδευτικό : Χοτχόβα
 Θυσία στην κατασκευή του αρδευτικού έργου Χοτχόβας Παραμυθιάς εξακολουθεί να γίνεται ο σπάνιος και μοναδικός υγρότοπος της λιμνοπούλας, ενταγμένος στο δίκτυο Natura. Εδώ και ένα χρόνο ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Αχέροντα και Καλαμά, η Ορνιθολογική Εταιρεία κι άλλοι φορείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Μόνο που το αποτέλεσμα δεν έχει αλλάξει.Το έργο, το οποίο γίνεται περιλαμβάνει την «κατασκευή αρδευτικού δικτύου, με σύστημα κλειστών αγωγών υπό πίεση, σε έκταση 3.100 στρεμμάτων».Ωστόσο, οι εργασίες κατασκευής δεν έγιναν σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην περιβαλλοντική μελέτη και στερούν χιλιάδες ζώα και πουλιά από το καταφύγιό τους, καταγγέλλει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.Στην «καρδιά» αυτού του υγρότοπου κατασκευάστηκε ταμιευτήρας με βάθος αρκετών μέτρων -αντίθετα με αυτά που προέβλεπε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων- ο οποίος δεν αποτελεί πλέον κατάλληλο ενδιαίτημα για τα περισσότερα είδη υδρόβιων πουλιών που χρειάζονται ρηχές εκτάσεις για να τραφούν.Σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, έκταση 470 στρεμμάτων ανατολικά του ταμιευτήρα θα έπρεπε να διατηρηθεί ως υγρολίβαδο.Η περιοχή στην οποία γίνονται τα έργα περιλαμβάνεται εντός των ορίων του Τόπου Κοινοτικής Σημασίας (ΤΚΣ) «Λιμνοπούλα Παραμυθιάς», σύμφωνα με την Οδηγία 92/43/ΕΚ, με κωδικό GR2120003 και έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000.Το ιδιαίτερο οικοσύστημα της Λιμνοπούλας είναι ένας χαρακτηριστικός υγρότοπος, ο οποίος προμηθεύει με νερό τη γύρω περιοχή και παρέχει υγρά λιβάδια για βόσκηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.Στον συγκεκριμένο υγρότοπο φιλοξενούνται το χειμώνα παπιά σε μία από τις μεγαλύτερες πυκνότητες σε όλη την Ελλάδα, αναλογικά με την έκταση. Υπάρχουν επίσης αρπακτικά, όπως κραυγαετοί, ενώ αξιοσημείωτοι είναι οι πληθυσμοί των λευκοπελαργών που τρέφονται εκεί και φωλιάζουν στην γύρω περιοχή.Είδη ενδημικών ψαριών, μεγάλοι πληθυσμοί αμφιβίων και βαλτοχελώνων,καθώς και ένα σπάνιο είδος ακρίδας περιλαμβάνονται μεταξύ των σημαντικών «κατοίκων» και «επισκεπτών» της περιοχής, που χρήζουν προστασίας. Σήμερα η εικόνα της περιοχής έχει αλλοιωθεί ολοκληρωτικά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι αργά, αρκεί να υπάρξει βούληση....! Θα υπάρξει;
allo blog

Mηχανή αέναης κίνησης λειτουργεί… χωρίς ενέργεια..!
 Ο Νορβηγός Reidar Finsrud δημιούργησε ένα μηχανισμό με την ονομασία «Finsrud Wheel», ο οποίος συνεχίζει να λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1996, χωρίς να έχει κάποια σύνδεση με εξωτερική πηγή ενέργειας. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό της βαρύτητας, μαγνητών αλλά και τη φιλοσοφία του εκκρεμούς,η παράξενη «μηχανή του Finsrud» λειτουργεί ασταμάτητα από το 1996 που συναρμολογήθηκε για πρώτη φορά.Προφανώς δεν μπορεί καμία μηχανή να κινηθεί χωρίς ενέργεια. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών καθώς δεν έχει εξηγηθεί επακριβώς ο τρόπος λειτουργίας του.Ο Reidar Finsrud διατηρεί τη δημιουργία του σε θησαυροφυλάκιο, αναμένοντας το ενδιαφέρον εταιρειών με σκοπό την εμπορική εκεμετάλλευσή της, με την απαιτούμενη βελτίωση, προς την κατεύθυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

NAI , λεφτά υπάρχουν και ΠΟΛΛΑ μάλιστα
 Σε μια πλήρη καταγραφή των χρωστούμενων προς την Ελλάδα προχώρησε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, στην ανανεωμένη έκδοση του βιβλίου του « Τα φάγαμε όλοι μαζί » .
Όπως γράφει στα Νέα ο κ. Πάγκαλος απαριθμεί :
« Εχουμε ακούσει ότι θα δοθούν :
. 600 δισ. ευρώ από ομογενείς της Αμερικής,
. 350 δισ. ευρώ που μας οφείλουν οι Γερμανοί για πολεμικές αποζημιώσεις (ενώ ουδείς ζητάει σοβαρά και μεθοδευμένα τα 100 δισ. που όντως μας οφείλουν από το κατοχικό υποχρεωτικό δάνειο),
. 1000 δισ. που έχουμε να λάβουμε από τα πετρέλαια που θα βρούμε και θα εκμεταλλευτούμε αορίστως.
. 900 δισ. που θα βγάλουμε από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων χρυσού, ουρανίου, όσμιου και άλλων πολύτιμων μετάλλων,
. 350 δισ. από την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας,
. 200 δισ. από τον θησαυρό του Αλή Πασά που θα τον βρούμε στον βυθό της Λίμνης των Ιωαννίνων,
. 300 δισ. ο θησαυρός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ομοίως θα βρούμε σε γνωστή στους ειδήμονες τοποθεσία και τέλος
. 1000 δισ. που μπορεί να εισπράξουμε από τα Ελοχίμ, την Ατλαντίδα, τους Πελασγούς και άλλα περίεργα όντα και πολιτισμούς ».

Τρέχουν για σύνταξη τα κομματόσκυλα της Βουλής για να προλάβουν το άνω των 200.000 ευρώ 
 Με ταχύτατους ρυθμούς πολλαπλασιάζονται οι «πρώην» προνομιούχοι υπάλληλοι που αποφασίζουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για σύνταξη προκειμένου να προλάβουν το νέο έτος και να μη χάσουν το εξαιρετικά υψηλό εφάπαξ.Ηδη,150 άτομα έχουν καταθέσει σχετική αίτηση, αλλά εκείνο που ακούγεται στους διαδρόμους και τα γραφεία του Κοινοβουλίου είναι ότι μέχρι το τέλος του 2012 ο αριθμός των αιτήσεων αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο θέτοντας, πλέον, και ζήτημα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Βουλής.Υπάρχουν, μάλιστα, υπηρεσίες όπως το τυπογραφείο όπου το σύνολο των υπαλλήλων έχει υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της Βουλής.Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που λαμβάνουν ως εφάπαξ αποζημίωση οι υπάλληλοι της Βουλής ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.

Πάνε τα λεφτά της δόσης - 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν άμεσα εφάπαξ
 Σε αγώνα δρόμου θα μπουν από την 1η Ιανουαρίου τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για τη σταδιακή καταβολή των εφάπαξ που εκκρεμούν.Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Βρούτση και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και σύμφωνα με πληροφορίες, η εκκαθάριση των αιτήσεων για την καταβολή τους έχει ξεκινήσει σε ό,τι αφορά το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) αλλά η διαδικασία θα επιταχυνθεί από τον Ιανουάριο του 2013, και αφού προηγηθεί η καταβολή της δόσης.Με τα σημερινά του έσοδα το Ταμείο μπορεί να καταβάλει περίπου 6.000 εφάπαξ το χρόνο, ενώ αυτή την περίοδο καταβάλλονται τα εφάπαξ σε όσους είχαν αποχωρήσει τον Ιανουάριο του 2009 και είχαν καταθέσει τις συνταξιοδοτικές αποφάσεις έως τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου. Φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος η πρόταση να γίνεται η αποπληρωμή ξεκινώντας από τις παλαιότερες αιτήσεις οι οποίες είναι «βουνό»: Συνολικά εκκρεμούν 62.000 αιτήσεις από τις οποίες 40.228 είναι ληξιπρόθεσμες και στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι έως το τέλος του 2013 να έχουν καταβληθεί 37.000 εφάπαξ.

...ή πληρώνεις ή πας φυλακή… χάι-χάι-χάι ….ντι χάι !
 Τροποποίηση των διατάξεων που ισχύουν σήμερα για τους φοροφυγάδες επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας. Συγκεκριμένα εξετάζεται τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα - η δεύτερη μέσα σε δύο έτη - ώστε να μην υπάρχει ανασταλτικός χαρακτήρας στις ποινές για μεγάλους φοροφυγάδες.Σήμερα η ποινική δίωξη μπορεί να ανασταλεί, εφόσον ασκηθεί προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια και μέχρι έκδοσης τελεσίδικης απόφασης ή αν γίνει ρύθμιση της οφειλής και με την προϋπόθεση ότι οι δόσεις εξυπηρετούνται κανονικά. Ο νομοθέτης μέχρι το 2010 επέτρεπε την χορήγηση αναστολής σε όλους τους δράστες που είχαν καταδικαστεί για πρώτη φορά σε ποινές μέχρι 6 μήνες και για δεύτερη φορά κάτω από δύο έτη.Σήμερα ο Ποινικός Κώδικας ορίζει ότι οι 6 μήνες γίνονται 1 έτος και τα 2 έτη γίνονται 3 έτη. Εκείνος όμως που αλλάζει είναι η διάρκεια της αναστολής εκτέλεσης της ποινής δεδομένου ότι ήταν 3-5 χρόνια, ενώ με την τελευταία τροποποίηση έχει γίνει 1- 3 έτη.Αναλυτικότερα οι βασικές ποινές για τις φορολογικές παραβάσεις διαμορφώνονται ως εξής:
-Όποιος αποκρύπτει καθαρά εισοδήματα, από οιαδήποτε πηγή, μη υποβάλλοντας ή υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση ή αποκρύπτει αυτά, με εικονικές δαπάνες, τιμωρείται με φυλάκιση από 1 έως 5 χρόνια, αν ο φόρος που έχει αποκρύψει υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ και με κάθειρξη από 5 έως 20 έτη, αν ο αναλογών φόρος υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.
-Όποιος δεν αποδίδει στο Δημόσιο ΦΠΑ ή άλλους φόρους, τέλη και δικαιώματα, που βάση της νομοθεσίας εισπράττονται από τον υπόχρεο και αποδίδονται στο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση από 10 μέρες έως 5 χρόνια, αν το ποσόν που δεν αποδόθηκε, ανέρχεται σε ετήσια βάση, έως τα 3.000 ευρώ, με φυλάκιση από 1 χρόνο έως 5 χρόνια, αν το ποσόν ανέρχεται από 3.000 έως 75.000 ευρώ και με κάθειρξη από 5 έως 20 χρόνια, αν το ποσόν που οφείλεται, υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ.
-Όποιος εκδίδει ή αποδέχεται εικονικά φορολογικά στοιχεία για συναλλαγή ανύπαρκτη τιμωρείται με φυλάκιση από 1 έως 5 χρόνια, αν η συνολική αξία των εικονικών στοιχείων, υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ και με κάθειρξη από 5 έως 20 έτη, αν η αξία υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Η έκδοση εικονικών τιμολογίων κλπ, τιμωρείται, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι φοροδιαφυγή, με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως 5 χρόνια, ενώ αν η αξία των πλαστών, εικονικών κλπ φορολογικών στοιχείων, υπερβαίνει τα 235.000 ευρώ, επιβάλλεται ως παρεπόμενη ποινή και το κλείσιμο της επιχείρησης.
-Με ποινή φυλάκισης από 4 μήνες έως 5 χρόνια, τιμωρείται επίσης ο υπόχρεος, που δεν εκδίδει τα προβλεπόμενα από τον ΚΒΣ φορολογικά στοιχεία, κατά τη διακίνηση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών (μη έκδοση απόδειξης κλπ.)
Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία η ποινική δίωξη δεν αρχίζει πριν από την τελεσίδικη κρίση του διοικητικού δικαστηρίου στην προσφυγή που ασκήθηκε ή σε περίπτωση μη άσκησης προσφυγής πριν από την οριστικοποίηση της φορολογικής εγγραφής με την πάροδο της νόμιμης προθεσμίας για την άσκηση προσφυγής.Τέλος,η ποινική δίωξη δεν αρχίζει σε καμία από τις ανωτέρω περιπτώσεις, αν αυτός κατά του οποίου πρόκειται να ασκηθεί,αποδεικνύει ότι έχει έναντι του Δημοσίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης απαίτηση βέβαιη και εκκαθαρισμένη, ποσού ίσου ή μεγαλύτερου του ποσού των φόρων, τελών και εισφορών, για τα οποία επρόκειτο να ασκηθεί η ποινική δίωξη.