ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Μη φοβάσαι τις σκιές,οι σκιές είναι απόδειξη πως υπάρχει φως



…..ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Ο Γεν. Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ.Δημήτριος Κατσάνος χειροτονήθηκε Διάκονος  της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας.
















 
Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ludwigshafen, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος χειροτόνησε σε Διάκονο το Γεν. Γραμματέα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης  κ. Δημήτριο Κατσάνο.Ο νέος διάκονος είναι θεολόγος, απόφοιτος της Ανώτερης Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλάς και της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Κατάγεται από τον ΄Ασσο Πρεβέζης και το Ελευθέρι Θεσπρωτίας και ζει εδώ και μια δεκαετία περίπου στο Ludwigshafen, παντρεμένος με την κ. Αθανασία Καλούδα, νηπιαγωγό. Ο Διάκονος πλέον Δημήτριος εξυπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στην Ενορία του Ludwigshafen και βοηθούσε τον εφημέριο π. Κωνσταντίνο Ζαρκανίτη στην οργάνωση της Νεότητας και στο κηρυγματικό έργο, καθώς επίσης και σε ποικίλες άλλες δραστηριότητες. Ο ναός της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ήταν κατάμεστος, καθώς περισσότερα από 700 άτομα τον κατέκλεισαν για να τιμήσουν και να επευφημήσουν τη χειροτονία ενός ενορίτη τους που εισήλθε στον Ιερό Κλήρο.Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος, ομίλησε εκ βάθους καρδίας και έδωσε πατρικές νουθεσίες στον χειροτονούμενο τονίζοντας την υψηλή του αποστολή στη σύγχρονη κοινωνία. Ενώ ο εφημέριος του Ναού και πνευματικός πατέρας του Διακόνου Δημήτριου, π. Κωνσταντίνος εξήρε το ήθος και την προσφορά του στην Ενορία του Ludwigshafen τα τελευταία 7 χρόνια, όπως επίσης και ο κοινωνικός λειτουργός της πόλης και γραμματέας της Ενορίας, κ. Αντώνης Κυριαλάνης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ιερατικό έργο που πρόκειται να αναλάβει ο νέος κληρικός.Εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης στην συγκινητική τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Κωσταδήμας, ο Ταμίας κ. Ευάγγελος Ντέμος και η υπεύθυνη Ηπειρ. Συλλόγων κ. Δήμητρα Πέτσα, καθώς και πολλές Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες από την περιοχή του Ludwigshafen αλλά και από άλλες γειτονικές περιοχές. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Κωσταδήμας αφού αναφέρθηκε στον χαρακτήρα και τη δράση του Διακόνου Δημήτριου για την Ομοσπονδία και τους Ηπειρώτες έκλεισε την ομιλία του με: «Πατέρα Δημήτριε, οι ευχές μας για την καλή και καρποφόρα διακονία σου στον αμπελώνα του Χριστού, που είναι η Εκκλησία του,  θα σε συνοδεύουν. Γίνου άξιος κήρυκας του λόγου του Θεού και άξιος της γενέτειράς σου Ηπείρου».Στη Θεία Λειτουργία, συμμετείχαν 12 πρεσβύτεροι. Οι 11 προερχόμενοι εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας ήταν οι εξής: π. Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος, π.Πέτρος Μποζίνης π. Μύρων Καλαιτζής, π. Γεώργιος Πασαλούρος, π. Παναγιώτης Τσουμπακλής π. Γεώργιος Μπασιούδης, π. Κωνσταντίνος Ζαρκανίτης, π. Μαρτίνος Petzolt, , π. Βασίλειος Παπαγεωργίου, π. Παναγιώτης Καραγιουβάνης,. π. Αρσένιος Καρατζάς. Ενώ εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, τόπο καταγωγής του χειροτονηθέντος Διακόνου, συμμετείχε ο π. Παύλος Νάστας.Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενορίας όπου η σύζυγος του Διακόνου Δημήτριου κ. Αθανασία Καλούδα, είχε ετοιμάσει νηστίσιμες λιχουδιές για τους παρευρισκόμενους.
Σπύρος Κωσταδήμας
Πρόεδρος Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

Η Χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στη Βουλή των Ελλήνων















 
Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, υπό τους ήχους της ηπειρώτικης κομπανίας του Θεόδωρου Γεωργόπουλου, έψαλε τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, στη Βουλή των Ελλήνων την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012.Τη χορωδία της ΠΣΕ, συνόδευαν, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων, Γιώργος Οικονόμου, Κώστας Κωνής και Κώστας Ζηκόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. Λάμπρος Ψυλιάς,Σπύρος Τζίμας, Χριστόφορος Τζαρτζούλης και Κώστας Γαβριήλ.Η Χορωδία έψαλε τα Κάλαντα στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, παρουσία του Α΄ Αντιπροέδρου κ. Γιάννη Τραγάκη, του ηπειρώτη Βουλευτή Θεσπρωτίας και Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Αντώνη Μπέζα, καθώς και άλλων ηπειρωτών Βουλευτών.Ο Πρόεδρος της ΠΣΕ, κ. Γιώργος Οικονόμου, στο σύντομο χαιρετισμό του, ζήτησε να προωθηθούν νομοσχέδια που να ζεσταίνουν τις παγωμένες καρδιές των Ελλήνων και ανέλυσε την ηγετική θέση που έχει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος,ως μοναδική τριτοβάθμια οργάνωση, στην παραγωγή πολιτισμού στον Ελλαδικό χώρο.

Ευχές του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη για τις εορτές Χριστουγέννων
 Ευχές για τις εορτές των Χριστουγέννων έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε δηλώσεις του, μετά την επίσκεψη της Μπάντας της VIIIης Μεραρχίας και της ομάδας «Σαρακατσανάκια» του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων, που του έψαλλαν τα κάλαντα. Μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:
«Καλά Χριστούγεννα με υπομονή, καρτερία, και πιστεύω πως οι καλύτερες μέρες πάλι θα έρθουν στην πατρίδα μας. Χρειάζεται αγώνας με κοινωνική αλληλεγγύη. Εμείς είμαστε εδώ, ως Περιφέρεια Ηπείρου, να συνδράμουμε όλους για να έχει ένα καλύτερο αύριο η πατρίδα μας. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε όλους. Και σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, λέω σε όλους ότι όσο μπορούμε να αγωνιστούμε να ξανακάνουμε την Ελλάδα της παραγωγής και όχι της κατανάλωσης».
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Χιονοδρομικό Ανηλίου
 Από την Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου άρχισε τη λειτουργία του το χιονοδρομικό Ανηλίου, ενισχύοντας ουσιαστικά τις τουριστικές υποδομές της Ηπείρου. Στις πολύχρονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το 1998,  για την κατασκευή του έργου και στη σημασία που αυτό έχει για την περιοχή, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την ολοκλήρωσή του.«Είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο – υπογράμμισε - που διαθέτει όλες τις άδειες λειτουργίας. Ήδη φαίνονται τα οφέλη, με την πληρότητα που υπάρχει σε καταλύματα. Ως Περιφέρεια Ηπείρου,  θέλουμε να βοηθήσουμε ώστε κάθε τόπος να έχει μια ταυτότητα που θα βοηθάει την τοπική οικονομία.  Είναι  μεγάλη υπόθεση να μη φεύγει ο κόσμος, από διάφορες περιοχές της Ηπείρου,  για άλλους προορισμούς, όπως π.χ. το Μπάνσκο (Βουλγαρίας), και να παραμένει στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.  Οφείλουμε μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως ο τουρισμός, να βοηθήσουμε  παράλληλα  τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα  μας. Έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε την Ήπειρο να βρει και πάλι το βηματισμό της».
Για Αναπτυξιακό Νόμο – οφειλές- Κ.Α.Π.
 Η Περιφέρεια Ηπείρου, είναι έτοιμη να διαχειριστεί και το πρόγραμμα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που πρόκειται να ξεκινήσει το νέο χρόνο, είπε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Εμείς είμαστε υπηρεσία και ως τέτοια θα δράσουμε για τις μικρομεσαίες», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ήδη αυτές τις ημέρες γίνεται μεγάλη προσπάθεια να πληρωθεί και το τελευταίο ευρώ, στις επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες στον Αναπτυξιακό Νόμο, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε και στον πρόσφατο έλεγχο (23-24 Οκτωβρίου) που είχε γίνει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τις οφειλές της Περιφέρειας Ηπείρου, την έκθεση του οποίου παρέδωσε στους επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.«Η έκθεση του Λογιστηρίου κάνει σαφής διάκριση πως πρόκειται για οφειλές του κράτους προς την Περιφέρεια Ηπείρου», υπογράμμισε ενώ αναφέρθηκε και στη μη καταβολή φέτος Κ.Α.Π. από την Πολιτεία προς τις Περιφέρειες που ειδικά για την Ήπειρο κυμαίνονται περίπου στα 15 εκ. ευρώ. Καταλήγοντας είπε ότι είναι σε εξέλιξη προσπάθεια της Ένωσης Περιφερειών, για να εξασφαλιστούν οφειλόμενοι πόροι από τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών. «Διαφορετικά δεν μπορούν να δουλέψουν οι Περιφέρειες», τόνισε χαρακτηριστικά. Με απόφαση του  Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη,  στο ΕΣΠΑ  η πράξης «Εξοπλισμός Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δ. Ιωαννιτών».Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος», η πράξη «Εξοπλισμός Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Ιωαννιτών» με προϋπολογισμό 3.052.860 ευρώ.Η πράξη αφορά σε προμήθεια οχημάτων για την υγιεινή αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών και απορριμμάτων καθώς και εξοπλισμό συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών και απορριμμάτων.  Συγκεκριμένα προβλέπεται η προμήθεια   δέκα απορριμματοφόρων διαφόρων τύπων και χωρητικότητας, ενός φορτηγού αυτοκινήτου κατάλληλου για φόρτωση και αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων που δεν μπαίνουν στους συμβατικούς κάδους, 2300 τροχήλατοι κάδοι, διαφόρων μεγεθών χωρητικότητας, δέκα ανοικτών μεταλλικών containers, πέντε κλειστά containers με συμπιεστή, 800 πλαστικοί κάδοι οικιακής κομποστοποίησης.
Παράδοση τροφίμων για τα συσσίτια απόρων
 Με την παράδοση ειδών διατροφής στους Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου,  Αγίου Νικολάου Αγοράς,   Αγίου Νικολάου Κοπάνων καθώς και στην Ιερά Μονή Δουραχάνης για τις ανάγκες των συσσιτίων απόρων ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις εορτές των Χριστουγέννων. Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, εκφράζονται ευχαριστίες για την προσφορά ειδών διατροφής, υγιεινής και χαρτικών προς το Σύλλογο Γυναικών Νέου Βελισσαρίου και  τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων.
Παράταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διαχειριστική επάρκεια 2007-2013
Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δίνεται 2η παράταση, (μέχρι 28-6-2013)  εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους δυνητικούς δικαιούχους πράξεων των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για την επιβεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας τους.