ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η Λογική υπήρχε πάντα, αλλά όχι πάντα σε λογική μορφή



ΘΕΜΑΤΑ  @  : ....................

Τα Νέα από την ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου
Ληστεία στα Ιωάννινα
Την 22-11-2012 , 04.00 στα Ιωάννινα, (3) άγνωστοι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέρρηξαν οικία 2ου ορόφου και με την απειλή  μαχαιριού και περιστρόφου, φίμωσαν (2) ημεδαπές, ηλικίας 91 και 47 ετών αντίστοιχα και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τιμαλφή και χρυσαφικά.Ακολούθως κατέβηκαν σε οικία 1ου ορόφου, ιδιοκτησίας 89χρονης ημεδαπής και με την απειλή μαχαιριού τη φίμωσαν και της αφαίρεσαν χρυσαφικά. Δράστες αναζητούνται.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αλλοδαπού για κλοπή
Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 50χρονου υπηκόου Αλβανίας,   για κλοπή.Ειδικότερα, στη κατοχή του 50χρονου βρέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε  κλαπεί την 03-10-2012 από οικία σε χωριό της Ζακύνθου.
Σύλληψη αλλοδαπού με πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου
Συνελήφθη, χθες  το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν,  ο οποίος, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού.
Σύλληψη  ημεδαπού για μικροποσότητα κάνναβης
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Πρέβεζα,από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.,25χρονος ημεδαπός, για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.
Συνελήφθη 59χρονος για ληστεία στο Παν/ιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
 Την 22-11-2012, 03.15 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός, γιατί ευρισκόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, εισήλθε σε δωμάτιο όπου νοσηλευόταν 16χρονη ημεδαπή και με χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσε (1) κινητό τηλέφωνο.Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) κάρτες τραπεζών, (5) κάρτες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, (2) ευρωπαϊκές κάρτες νοσηλείας, χρηματικό ποσό,(2) κινητά τηλέφωνα και δελτία ταυτότητας, τα οποία επίσης είχε αφαιρέσει από δωμάτια του εν λόγω νοσοκομείου.Κατηγορείται και για κλοπές από δωμάτια ασθενών.Συνελήφθη την 22-11-2012 τα ξημερώματα στα Ιωάννινα,από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 59χρονος ημεδαπός,  ο οποίος κατηγορείται για ληστεία και κλοπές στο χώρο του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς  χθες τα ξημερώματα, εισήλθε σε δωμάτιο όπου νοσηλευόταν 16χρονη ημεδαπή και της απέσπασε βίαια το κινητό τηλέφωνο.Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος,  κατά το ίδιο χρονικό διάστημα,  είχε αφαιρέσει από δωμάτια ασθενών διάφορα  προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, κινητά τηλέφωνα και μικρά χρηματικά ποσά.Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους κατόχους τους. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.Με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, συστήνει τα ακόλουθα:
1.- Όταν πηγαίνετε στα εξωτερικά ιατρεία για παροχή πρώτων βοηθειών:
•Μην παίρνετε μαζί σας πολύτιμα αντικείμενα, τιμαλφή κλπ.
•Πάρτε μαζί σας μόνο το χρηματικό ποσό που εκτιμάτε ότι θα σας χρειασθεί και τοποθετήστε το στις εσωτερικές τσέπες του ρουχισμού σας.
•Αν συνοδεύεστε, δώστε την τσάντα σας, το πορτοφόλι σας και οτιδήποτε πολύτιμο για φύλαξη στο συνοδό σας.
•Μην εγκαταλείπετε την τσάντα σας ή διάφορα είδη αξίας σε καθίσματα ή τραπεζάκια στους χώρους υποδοχής ή στους διαδρόμους, όπου υπάρχει πολυκοσμία, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απουσίας.
2.- Όταν παραμένετε στο ίδρυμα για νοσηλεία:
•Οτιδήποτε θεωρείτε πολύτιμο (χρυσαφικά, τιμαλφή) δώστε τα στο συνοδό σας.
•Τοποθετήστε χρήματα και διάφορα αντικείμενα (κινητό τηλέφωνο, κλπ) στους φοριαμούς του θαλάμου και κλειδώστε τους.
•Προσπαθήστε σε συνεννόηση με τους άλλους ασθενείς του θαλάμου σας να απομακρύνεστε εκ περιτροπής, εξασφαλίζοντας την διαρκή επιτήρηση των προσωπικών σας ειδών.
•Σε περίπτωση έκτακτης μετακίνησης σας, πάρτε μαζί σας, εφόσον δεν μπορείτε να τα διασφαλίσετε με άλλον τρόπο χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα ή ενημερώσετε γι αυτό τους άλλους ασθενείς ή το νοσηλευτικό προσωπικό.
•Αν διαπιστώσετε ότι στους χώρους νοσηλείας κυκλοφορούν άτομα που προφανώς δεν δικαιολογείται η παρουσία τους, ενημερώστε αμέσως τους υπευθύνους του νοσοκομείου.
•Σε περίπτωση κλοπής ενημερώστε την Δ/νση του νοσοκομείου και μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να αφιχθεί η Αστυνομία.

ΔΗΜΟΣ  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑRCHEOS
Κατά το διάστημα 3-5 Δεκεμβρίου 2012, θα διοργανωθεί το τρίτο, από μια σειρά πέντε εργαστηρίων, το οποίο απευθύνεται σε συμπολίτες μας με ενδιαφέρον στην υποκριτική τέχνη και το θέατρο γενικότερα.Αντικείμενο του εργαστηρίου θα αποτελέσει η εκπαίδευση των συμμετεχόντων ηθοποιών πάνω σε θέματα όπως η κατανόηση της φωνής ως αναπόσπαστου μέλους του σώματος και ως όργανου που αλληλεπιδρά με τα υπόλοιπα καθώς και η βέλτιστη χρήση αυτής στα πλαίσια μιας θεατρικής παράστασης.Υπεύθυνη για  την υλοποίηση του εργαστηρίου είναι η κα Ρόζα Πουλημένου, σοπράνο με ανώτατη θεωρητική κατάρτιση, διδάσκουσα του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και καλλιτεχνική Διευθύντρια της Όπερας Δωματίου Κέρκυρας.Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του εργαστηρίου «Αρλεκίνος» (οδό Κουγκίου Κιάφας 22 στην Ηγουμενίτσα), τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
1η μέρα: 3 Δεκεμβρίου 2012 και ώρες 16:00-21:00.
2η μέρα: 4 Δεκεμβρίου 2012 και ώρες 16:00-21:00.
3η μέρα: 5 Δεκεμβρίου 2012 και ώρες 16:00-21:00.
Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ΔΩΡΕΑΝ. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, είναι η εμπειρία συμμετοχής σε επαγγελματικές ή ερασιτεχνικές θεατρικές παραγωγές.Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2012, αναφέροντας τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email, διεύθυνση κατοικίας κλπ), καθώς και συναφή με το Θέατρο εμπειρία τους, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
-Με email στην διεύθυνση: dimos.igoumenitsas@gmail.com  
-Με Fax στον αριθμό: 2665026067
-Ταχυδρομικώς: Σουλίου 3, ΤΚ-46100, Δημαρχείο (Γραφείο Δημάρχου), υπόψη κου Ιωάννη Βέρμπη
Με την ένδειξη : Υποβολή αίτησης για τη συμμετοχή στο 3ο Θεατρικό Εργαστήρι στα πλαίσια του έργου ArcheoS.
Δήμος Ηγουμενίτσας Γραφείο Δημάρχου
Το έργο Archeo.S. υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA Adriatic CBC 2007-2013 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (κατά 85%) και από  Εθνικούς Πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (κατά 15%).

Επιβεβλημένη η στήριξη στον αγροτουρισμό
 Τις προοπτικές ανάπτυξης του αγροτουρισμού και του τουρισμού υπαίθρου εξέτασε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης με επιχειρηματίες του κλάδου από την Κρήτη, τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στα Ιωάννινα.Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία μελών του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος και συζήτησαν τις προοπτικές του κλάδου όπως επίσης και την πορεία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτουρισμό σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.Τα μέλη του Συνδέσμου εξέθεσαν στον Γενικό Γραμματέα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού κυρίως λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου και ζήτησαν τη βοήθειά του στον αγώνα που καταβάλουν προκειμένου να το προωθήσει και να το εγκρίνει το Υπουργείο Τουρισμού.Ο Γενικός Γραμματέας από την πλευρά του αφού υπογράμμισε τους τομείς που θα πρέπει να περιλαμβάνει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να καταστεί ο αγροτουρισμός μοχλός ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην ελληνική φιλοξενία , θα προστατεύει και θα αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον, την αρχιτεκτονική κληρονομιά, τον πολιτισμό, τα αρχαιολογικά μνημεία και θα προωθεί τις διατροφικές συνήθειες του κάθε τόπου με ντόπια προϊόντα (μεσογειακή διατροφή), διαβεβαίωσε τα μέλη του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος πως θα σταθεί στο πλευρό τους στην προσπάθειά τους να καθοριστεί το αντικείμενο του αγροτουρισμού μέσω του συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου.«Τις προηγούμενες δεκαετίες ο τουρισμός στη χώρα μας αναπτύχθηκε σε λάθος βάσεις που είχε καταστροφικές συνέπειες για πολλές περιοχές», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης και πρόσθεσε: « Συνέπειες, που ευτυχώς μέχρι σήμερα η Ήπειρος απέφυγε». Αναφερόμενος τέλος στον αγροτουρισμό υπογράμμισε: «Η θεμελίωση μορφών εναλλακτικού τουρισμού στην χώρα μας έχει στο επίκεντρο ένα νέο παραγωγικό και κοινωνικό υποκείμενο, το αγροτουριστικό.Ο αγροτουρισμός είναι μέρος του μορφωτικού τουρισμού με κυρίαρχες πλευρές το διατροφικό, τον αρχιτεκτονικό, τον παραγωγικό, τον περιβαλλοντικό τουρισμό και εν γένει τη συμμετοχή στην πολυμορφία του παραδοσιακού τρόπου ζωής στην ελληνική ύπαιθρο.Πρέπει λοιπόν να ενισχύσουμε και να προωθήσουμε το μοντέλο του τουρισμού που εκπροσωπείτε γιατί ο αγροτουρισμός μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου και να καταστήσει τη χώρα πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού».

Ολοκληρώθηκε η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Πρέβεζας
 Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, με συγκίνηση και ιδιαίτερη λαμπρότητα ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης,η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Πρέβεζας Χρυσοστόμου. Πλήθος κατοίκων υποδέχθηκαν το Μητροπολίτη στην πλατεία Αγίου Νικολάου και ακολούθησε στο Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου η τελετή της ενθρόνισης.Τον κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκαν και του ευχήθηκαν καλή δύναμη στο έργο του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου.Ο νέος Μητροπολίτης Πρέβεζας ευχαρίστησε τους αρχιερείς της Ελλαδικής Εκκλησίας για την τιμή που του έκαναν και την εμπιστοσύνη που επέδειξαν. Φανερά συγκινημένος, υπογράμμισε πως η επιτυχία στο έργο του θα καταστεί δυνατή μόνο με την απόλυτη αφοσίωση στις εντολές και τα κελεύσματα του Οικονομικού Θρόνου και της Ιεράς Συνόδου.Ο νέος Μητροπολίτης διευκρίνισε πως δεν προτίθεται να εκθέσει αναλυτικά προγράμματα και εξαγγελίες."Θα προτιμήσω αντί λόγων τη σιγή, με την οποία θα συντελείται το έργο της διακονίας μου και του οποίου μάρτυρες και κριτές θα κληθείτε σεις και ο δικαιοκρίτης Θεός" σημείωσε χαρακτηριστικά.Ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: "Με αφοσίωση και φροντίδα θα αναλωθώ στη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ της Μητροπόλεως και του Ποιμνίου", συμπληρώνοντας πως σε αυτή την προσπάθεια θα έχει γνώμονα "την στέρεα προσκόλληση στη λειτουργική και θεσμική παράδοση της Εκκλησίας".

Το Πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι »
 Τη δεύτερη δόση των οφειλόμενων στους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ύψους 10 εκατ. ευρώ, κατέβαλε το υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.Υπενθυμίζεται δε, ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το εν λόγω πρόγραμμα παρατάθηκε έως τις 31 Μαρτίου 2013, αξιοποιώντας το έμπειρο υπάρχον προσωπικό και εξυπηρετώντας πάνω από 70.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ, που το έχουν ανάγκη.

Ανακοίνωση της ΕΝ.Π.Ε. για τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων των Περιφερειών

 Να μην συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι των 13 Περιφερειών στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2013-2016, ζητά η ΕΝ.Π.Ε. και καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της. Η ΕΝ.Π.Ε. μετά και από την συνάντηση αντιπροσωπείας των Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνη Μανιτάκη, επαναλαμβάνει ότι στις Περιφέρειες δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά σημαντικές ελλείψεις που σχετίζονται με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.Την ίδια ώρα το Κεντρικό Κράτος αδυνατεί να περικόψει τις σπατάλες του, καταφεύγοντας στην εύκολη λύση των περικοπών στις Περιφέρειες.Οι Περιφέρειες προτείνουν στην κυβέρνηση να υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση, με μεγαλύτερο δημοσιονομικό όφελος, όπως η κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στις οποίες υπάρχει πλεονάζον προσωπικό που θα μπορούσε να μεταταχθεί στις Περιφέρειες καλύπτοντας πραγματικές τους ανάγκες.Επιπλέον οι Περιφέρειες τονίζουν ότι ο νέος θεσμός της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, πρέπει να στηριχθεί τόσο σε θεσμικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, δεδομένου ότι, δεν ευθύνεται ούτε για τις αλόγιστες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, ούτε βαρύνεται με χρέη λόγω κακοδιαχείρισης.Οι Περιφέρειες στα δύο χρόνια λειτουργίας τους έχουν συμβάλλει από μόνες τους στη δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας μειώνοντας τα λειτουργικά τους έξοδα έως και 40%, ενώ έχουν επωμισθεί και τις βίαιες περικοπές των εσόδων τους από τον κρατικό προϋπολογισμό (ΚΑΠ) κατά 60%.Η ΕΝ.Π.Ε. ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι εφεξής δεν πρόκειται να αποδεχθεί οριζόντια μέτρα, ούτε φυσικά πρόσθετες αρμοδιότητες - όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα - χωρίς τους αναγκαίους πόρους και το προσωπικό. Έσχατο όριο των όποιων παρεμβάσεων είναι η μη παραβίαση του Συντάγματος.

Εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ
 Την Κυριακή η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.Μπορείτε να ψηφίσετε σε Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες & Παραμυθιά.
Ο χρόνος για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, το πρώτο, αποφασιστικό βήμα για τη μετάβαση από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών σε ενιαίο κόμμα, μετρά πια αντίστροφα. Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 30/11 έως και την Κυριακή 2/12, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.Στην Ηγουμενίτσα, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αντιπροσώπων θα γίνεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάργης &Κρήτης 3, την Κυριακή 25/11, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.Στην Παραμυθιά η ψηφοφορία θα γίνεται στο κατάστημα Ιωάννη Παρόλα, Βούλγαρη 8, την Κυριακή 25/11, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.Στους Φιλιάτες στο καφενείο Βασίλη Στασά, αριστερά από την είσοδο του ΓΝ Νοσοκομείου Φιλιατών, την Κυριακή 25/11, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.Οι υποψηφιότητες κατατίθενται μέχρι την Παρασκευή βράδυ στις 20:00. Οι εγγραφές μελών συνεχίζονται.