ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Τα Νέα της Λούτσας – Γρόπας – Τάκα - Γρανίτσας


Η Μουσική σας Διδαχή : Ο σερέτης


















 Στίχοι: Ιάκωβος Μοντανάρης, Γιακουμής
Μουσική: Ιάκωβος Μοντανάρης, Γιακουμής
Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Κάβουρας

Σερέτης είμαι χασικλής,κοτσάνι την περνάω και σαν μου λάχει νταβατζής στρωτή την αμολάω.
Μα σαν μου λάχει σταυρωτής ευθύς την αμολάω,την πάπια και την παλαβή κάνω και δεν μιλάω.
Μαστούρης πάντα την περνώ και με σερετηλίκι τις γκόμενες τις εξηγώ με το τσιγαριλίκι.
Μα σαν μου λάχει σταυρωτής ευθύς την αμολάω,την πάπια και την παλαβή κάνω και δεν μιλάω.
Χαρμάνης ώρες δε βαστώ,πάω για να φουμάρω μες στου ντερβίση τον τεκέ που τον πατάει η Μάρω.
Μα σαν μου λάχει σταυρωτής ευθύς την αμολάω,την πάπια και την παλαβή κάνω και δεν μιλάω.

ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

 Αδιαφάνεια και αναξιοπιστία
Ενώσεις, Κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Το ζήτημα που αφορά στην αδιαφάνεια του τρόπου επιλογής της εταιρείας που επιλέχτηκε για την αγορά των μετοχών της ΑΤΕ στην Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ, αλλά και τις εντονότατες επιφυλάξεις τους ως προς την αξιοπιστία της εν λόγο εταιρείας, έθεσαν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων, υποδεχόμενοι τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στην βιομηχανία.Οι Ενώσεις, οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι με ατράνταχτα επιχειρήματα, αλλά και με έγγραφα αποκάλυψαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το μέγεθος της αδιαφάνειας, ενώ απέδειξαν με μια σειρά στοιχείων και γεγονότων ότι η απόφαση για την τελική επιλογή είχε ληφθεί εκ των προτέρων. 
Έντονη ήταν και η αμφισβήτηση στην επιλογή του προσώπου που εργάστηκε ως εκκαθαριστής στην όλη διαδικασία.Τόσο οι Ενώσεις όσο και οι κτηνοτρόφοι – εργαζόμενοι ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να αποτραπεί ένα σκάνδαλο το οποίο θα έχει άμεσες και σοβαρά αρνητικές επιπτώσεις στην κτηνοτροφία της Ηπείρου και όχι μόνο.Στην συζήτηση οι ενδιαφερόμενοι φορείς της Ηπείρου πέραν των παραπάνω διατύπωσαν και μια σειρά επιφυλάξεων για το τι μπορεί να συμβεί σε βάρος της βιομηχανίας εφόσον εγκατασταθεί σε αυτή η «νέα ιδιοκτησία», ενώ παρέδωσαν στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έναν πλήρη φάκελο με στοιχεία, αποδείξεις αλλά και τις θέσεις τους.Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας δέχτηκε ότι πρόκειται για λεηλασία του  δημόσιου πλούτου και δεσμεύτηκε να εξετάσει από κάθε πλευρά, πολιτική και νομική το όλο θέμα.Σε ότι αφορά τις Ενώσεις διευκρίνισε ότι οι ηπειρωτικές ενώσεις έχουν παίξει διαχρονικά έναν θετικό ρόλο στην υπόθεση του συνεταιριστικού αγροτικού κινήματος σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα. Θέση που αποτελεί απάντηση σε όσους εκτιμούν και υποστηρίζουν και τοπικά, το αντίθετο.Αυτή την ώρα Ενώσεις, παραγωγοί και εργαζόμενοι περιμένουν από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας να αντιδράσουν απέναντι σε μια απόφαση η οποία είναι βέβαιο ότι θα αποβεί καταστροφική για την περιοχή στο σύνολό της. 
Συνεχίζουν να σιωπούν
Στο μεταξύ ο φερόμενος ως επικεφαλής της Strategic Initiatives Μάικλ Ο΄ Νιλ, σε συνέντευξή του η οποία φιλοξενείται σε αθηναϊκή εφημερίδα συνεχίζει την σιωπή του σε ότι αφορά τα οικονομικά χαρακτηριστικά της εταιρείας η οποία θέλει να αγοράσει την ΔΩΔΩΝΗ.Σε μια δισέλιδη συνέντευξη λέει τα πάντα εκτός από την ουσία. Ποιοι είναι και από πού προκύπτουν τα επενδυτικά τους κεφάλαια. Πάντως, όπως αποκάλυψαν οι Ενώσεις στο τελευταίο τους δελτίο τύπου το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 250.000 αγγλικές λίρες, τουτέστιν 310.000 ευρώ. Ένα ποσό ιδιαίτερα μικρό για να μπορεί μια εταιρεία να διεκδικήσει ακόμη και δάνειο προκειμένου να εξασφαλίσει τα 20.660.000 που απαιτούνται για την εξαγορά των μετοχών της ΑΤΕ στην ΔΩΔΩΝΗ συν τα 660.000 χιλιάδες ευρώ που πρέπει να καταβάλουν για την αμοιβή του εκκαθαριστή.Κατά τα άλλα η συνέντευξη περιλαμβάνει ευχολόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.Όπως «η τεχνολογική ανάπτυξη της εταιρείας» η οποία σημειωτέον λειτουργεί με τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως «η κερδοφορία της εταιρείας» η οποία όμως από το 1984 παρουσιάζει συνεχή κέρδη ενώ ταυτόχρονα στηρίζει την κτηνοτροφία στην περιοχή με τις τιμές που δίνει στο γάλα, όπως το γεγονός ότι «η εταιρεία δεν έχει καταφέρει να παραμείνει στο επίπεδο του ανταγωνισμού», όταν είναι κυρίαρχη σε Ελλάδα και εξωτερικό σε σχέση με την διάθεση των προϊόντων της και άλλα πολλά.Για μια ακόμη φορά, μετά τον κ. Βιτάλη, ένας άλλος εκπρόσωπος της Strategic Initiatives, ο Μάικλ Ο΄ Νιλ αυτή τη φορά δεν είναι πειστικός.Και πως μπορεί να είναι πειστικός κάποιος όταν δεν έχει επιχειρήματα.Κατά τα άλλα επτά ή πέντε ή εν πάσει περιπτώσει όσοι είναι φίλοι κάθισαν μια μέρα και μεταξύ σαμπάνιας και χαβιαριού αποφάσισαν να έλθουν στην Ελλάδα για να σώσουν την ΔΩΔΩΝΗ.Επιτέλους πόσο ψέμα και παραμύθι θα μας πουλήσουν ακόμη.
Γιάννινα 15 Οκτωβρίου 2012

ΕΛ.ΑΣ.  NEWS
 Συνελήφθησαν δύο  διακινητές Λαθρομεταναστών
Συνελήφθησαν δύο  διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη.Συνελήφθησαν, χθες  (14-10-2012) το βράδυ στο 30ο χλμ της Εθνικής Οδού Κακαβιάς – Ιωαννίνων (διασταύρωση Καλπακίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου Ιωαννίνων,  δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 49 και 53 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά ενός μη νόμιμου  μετανάστη.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 49χρονος, διαπιστώθηκε ότι  μετέφερε από κοινού με τον 53χρονο προς το εσωτερικό της χώρας έναν ομοεθνή τους, ηλικίας 24 ετών, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 25χρονη στη Κάτω Μερόπη Ιωαννίνων με (82) κιλά κάνναβης
Συνελήφθη 25χρονη ημεδαπή, η οποία μετέφερε με το όχημά της πάνω από (82) κιλά κάνναβης. Συνελήφθη, σήμερα (16.10.2012) το πρωί στη Κάτω Μερόπη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, μία 25χρονη  ημεδαπή, για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).Ειδικότερα, σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί εντόπισαν στη Κάτω Μερόπη Ιωαννίνων ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο και ακινητοποίησαν για έλεγχο.Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε η 25χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -78- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους - 82.280 - γραμμαρίων.Επίσης στην κατοχή της, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας ενώ κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.H  συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
 Σχέδιο δράσης για  δημιουργία στην Π.Ε. Άρτας 120 νέων θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα  
Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ η πράξη  «Ένα τοπικό σχέδιο δράσης για την εκκίνηση επιχειρηματικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας» (Δράση  «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας).Στόχος της προτεινόμενης παρέμβασης είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων ενσωμάτωσης στην τοπική αγορά εργασίας  της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας 120 Ανέργων εγγεγραμμένων στα Μητρώα του ΟΑΕΔ, Νέων Επιστημόνων  και Αγροτών.  Επιδιώκεται η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας  στον πρωτογενή τομέα με νέες γεωργικές καλλιέργειες (φαρμακευτικά φυτά, μανιτάρια κλπ), στη μελισσοκομία, στην μεταποίηση και εμπορεία πτηνο-κτηνοτροφικών προϊόντων και προϊόντων αλιείας.Από το σύνολο των ωφελουμένων το 22,2% θα είναι νέοι κάτω των 25 ετών, το 44,4 % θα είναι γυναίκες,το 33,3% θα απασχοληθούν σε δυναμικούς κλάδους όπως πράσινη οικονομία, εναλλακτικός τουρισμός, νέες τεχνολογίες, πολιτισμός και το 33,3% θα  συστήσουν κοινωνικές επιχειρήσεις. Συντονιστής εταίρος για την υλοποίηση της πράξης είναι η Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου- Αμβρακικού Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία (ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.ΟΤΑ).Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 490.000 ευρώ.
Υπογράφεται η σύμβαση για το δίκτυο ύδρευσης Τ.Δ. Θεριακησίου
Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών του έργου για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Δ. Θεριακησίου Δήμου Δωδώνης. Για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσής του, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ε.Δ.Α..  Φορέας Υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία εντός 10 ημερών, σύμφωνα με εντολή του Περιφερειάρχη, θα πρέπει να υποβάλει στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, υπογεγραμμένη τη σύμβαση καθώς και το τεχνικό δελτίο του υποέργου. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 222.444,82 €.
Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Ηπείρου για την «έξυπνη εξειδίκευση»
Συνάντηση εργασίας, παρουσία ομάδας εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε., για τη στρατηγική της «Έξυπνης Εξειδίκευσης» της Περιφέρειας Ηπείρου, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια, ύστερα από πρόσκληση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής.Η συνάντηση περιλάμβανε παρουσίαση του σκοπού της συνάντησης, της αποστολής και της μεθοδολογίας των εμπειρογνωμόνων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημέρωση για το Στρατηγικό Σχέδιο «Έξυπνης Εξειδίκευσης» και τη σχέση του με την έρευνα και την καινοτομία, το ρόλο των ενδιαφερόμενων φορέων στον Στρατηγικό Σχεδιασμό και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν. Για την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας και την επιτάχυνση της διαδικασίας εκπόνησης της στρατηγικής της Περιφέρειας για την «έξυπνη εξειδίκευση» ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης πρότεινε τη σύσταση Περιφερειακού Συμβούλιου Καινοτομίας και  την πρόσληψη  «Ειδικού Συμβούλου»,που θα απαρτίζεται από ομάδα ατόμων.Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ανέφερε αρχικά ότι  η  Ε.Ε. επιθυμεί οι εθνικές και περιφερειακές αρχές να καταρτίσουν στρατηγικές έρευνας και καινοτομίας για έξυπνη εξειδίκευση, έτσι ώστε να είναι δυνατή η χρήση των διαρθρωτικών ταμείων  πιο αποδοτικά και να αυξηθούν οι συνέργειες μεταξύ διαφορετικών εθνικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών πολιτικών, καθώς και μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων. «Έξυπνη εξειδίκευση, τόνισε,  σημαίνει εντοπισμός των μοναδικών χαρακτηριστικών και μέσων κάθε χώρας,  περιφέρειας, επισημαίνοντας τα συγκριτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και συγκεντρώνοντας τοπικούς παράγοντες και  πόρους  γύρω από ένα όραμα για το μέλλον τους, που άγεται από την αριστεία. Σημαίνει επίσης ενίσχυση των περιφερειακών συστημάτων καινοτομίας, μεγιστοποίηση των ροών γνώσης και εξάπλωση των ωφελειών της καινοτομίας σε όλο το εύρος της περιφερειακής οικονομίας».Η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, κ. Τατιάνα Καλογιάννη, στην τοποθέτησή της,  υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι: «Η Περιφερειακή Πολιτική οφείλει να είναι η κινητήρια δύναμη. Η «έξυπνη» ανάπτυξη δεν είναι ζήτημα τόσο της τρέχουσας ανταγωνιστικότητας της Περιφέρειας όσο της πολιτικής στήριξης και της γνώσης των περιφερειακών ικανοτήτων και προοπτικών. Χωρίς πολιτική στήριξη ή επαρκείς οικονομικούς πόρους στην αρμοδιότητά της, η εφαρμογή των στρατηγικών έξυπνης ανάπτυξης είναι σχεδόν αδύνατη».Συνεχίζοντας τόνισε ότι «η Περιφερειακή Αρχή μέσω της bottom-up (από κάτω) προσέγγισης, έχει εγκρίνει τον Επιχειρησιακό της Προγραμματισμό από τον οποίο προκύπτουν συγκεκριμένοι άξονες προτεραιότητας, όπως ο πρωτογενής τομέας, ο αγροτοδιατροφικός κλάδος, ο τουρισμός και η Υγείας με προοπτική η Ήπειρος να γίνει πόλος για όλα τα Βαλκάνια. Συνεπώς, αυτό που απομένει είναι η στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους με στόχο την ανάπτυξη των τομέων αυτών».Η κ. Καλογιάννη στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα της έρευνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να γίνεται έρευνα, για την έρευνα», αλλά  αυτή πρέπει να έχει τελικό αποδέκτη τις επιχειρήσεις και να λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία.Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι φορέων από όλη την Ήπειρο, ενώ  η  ομάδα   εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. που αποτελούνταν από τους:
- Alasdair Reid, διευθυντή του Technopolis Group στις Βρυξέλλες.
- Jorge-A. Sanchez-P., διοικητή του Corallia Cluster.
- Νίκο Κομνηνό, διευθυντή της ερευνητικής μονάδας URENIO
- Παναγιώτη Τσανάκα, πρόεδρο του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας.
Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με τη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε/Τμήμα Ηπείρου
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε/Τμήμα Ηπείρου είχε χθες βράδυ ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης.Τα μέλη της Διοικούσας με επικεφαλής τον πρόεδρο του τμήματος Χρίστο Παπαβρανούση συναντήθηκαν με το Γενικό Γραμματέα στο γραφείο του και συζήτησαν μαζί του σοβαρά και τρέχοντα ζητήματα για την περιοχή της Ηπείρου.Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας αντάλλαξε απόψεις και ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις θέσεις του Τ.Ε.Ε για θέματα όπως το ρυθμιστικό των Ιωαννίνων, η οριοθέτηση της Παμβώτιδας, ο Χ.Υ.Τ.Α., τα μεγάλα οδικά έργα. Μάλιστα, με αφορμή τη συγκεκριμένη συνάντηση ζήτησε από τον πρόεδρο και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής να εγκαινιάσουν κύκλο παραγωγικών συναντήσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα όπου θα έχουν την ευκαιρία μέσα από εποικοδομητικό διάλογο να ανταλλάσουν απόψεις και να καταθέτουν προτάσεις πάνω σε εξειδικευμένα και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Ήπειρο, όπως αυτά που ήδη συζήτησαν αλλά και για άλλους τομείς όπως ο περιφερειακός σχεδιασμός και χωροθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας(Α.Π.Ε.).Στη συνάντηση της Δευτέρας συζητήθηκε επίσης και η διαμορφωθείσα πολιτική κατάσταση με το Γενικό Γραμματέα να κάνει ανασκόπηση της κρίσης στη χώρα και των επιπτώσεων της σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο Κώστας Ζωνίδης επανεξελέγη πρόεδρος στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
 Ο Κώστας Ζωνίδης επανεξελέγη χθες πρόεδρος στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Τα εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που εκλέχτηκαν στις εκλογές της προπεραασμένης Κυριακής, συνεδρίασαν για τη συγκρότησή τους σε σώμα, με το αξίωμα του Προέδρου να διεκδικείται από τους κ.κ. Κ. Ζωνίδη και Θ.Τζιάλλα.Στην πρώτη ψηφοφορία οι δύο υποψήφιοι συγκέντρωσαν από 4 ψήφους, ενώ υποψηφιότητα έθεσε και ο κ. Δημήτρης Νάσης. Στην επαναληπτική ψηφοφορία ο κ. Ζωνίδης εξελέγη με 5 ψήφους έναντι 4 του κ. Τζιάλλα.Να σημειωθεί επίσης πως ο Α’ Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Θανάσης Οικονόμου ( ξάδερφος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ), Β’ Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Νάσης, γραμματέας ο Κώστας Μπαράτσας και ταμίας ο συνάδελφος δημοσιογράφος Γιώργος Γιαννάκης.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ : " Θα επανεξετάσουμε την πώληση "
 Τη νομιμότητα της διαδικασίας πώλησης της πλειοψηφίας των μετοχών της Δωδώνης στο κοινοπρακτικό σχήμα, «Strategic Initiatives», αμφισβήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τα Ιωάννινα και τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας, η οποία τελεί υπό κατάληψη από τους συνεταιριστές, τους κτηνοτρόφους και τους εργαζομένους της.Απευθυνόμενος στους παραγωγούς δήλωσε ότι «εμείς ήμαστε εδώ, για να αναδείξουμε όχι μόνο το ότι δεν μπορεί κάποιοι να εκποιούν περιουσία και τα εργαλεία ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών, αλλά, ταυτόχρονα, για να δεσμευτούμε απέναντι στους εργαζομένους ότι θα επανεξετάσουμε το νόμιμο της διαδικασίας μεταφοράς του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας σε ιδιώτες».Από την πλευρά τους οι ΕΑΣ Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Άρτας, σε πρόσφατη ανακοίνωση τους, επισήμαναν ότι απειλείται η κεφαλαιακή επάρκεια της «Δωδώνη», καθώς η μετοχική σύνθεση της «Strategic Initiatives» είναι αδιαφανής, το οποίο σημαίνει ότι στην εν λόγω εταιρεία μπορεί κάλλιστα να συμμετέχουν ανταγωνιστές της «Δωδώνης» ή ακόμα και Ελληνες επιχειρηματίες, που αποσκοπούν να επαναπατρίσουν ανωνύμως κεφάλαια που είχαν βγάλει στο εξωτερικό.Οι ΕΑΣ εκφράζουν τη θέση ότι η «Strategic Initiatives» παρουσιάζεται από τους εκπροσώπους της ως «ρωσογαλλοβρετανο-ελληνικός όμιλος» χωρίς να δίνονται περαιτέρω στοιχεία.Στην ουσία, κατά τις ΕΑΣ, οι μετοχές της «Δωδώνη» μεταβιβάζονται αυτή τη στιγμή στον... κανένα, και υπάρχει ο κίνδυνος ύστερα από ένα δεδομένο χρονικό διάστημα να μεταβιβαστούν εκ νέου οι μετοχές ή να μεταφερθεί η έδρα της χωρίς να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα και το μέλλον της εταιρείας.

Απομακρύνεται ο κίνδυνος κατασκευής «τρανσέρας» στη Γωνιά
 Νέα κυκλοφοριακή μελέτη που δεν προβλέπει την κατασκευή τρανσέρας στη θέση «Γωνιά» για τη λήψη αδρανών υλικών για την κατασκευή της Γ’ φάσης του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, έχουν στα χέρια τους ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η Περιφέρεια Ηπείρου.Η μελέτη, η οποία εκπονήθηκε ως αποτέλεσμα της σύσκεψης που έγινε για το θέμα υπό τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Στ. Καλογιάννη, απομακρύνει τις παρεμβάσεις από την ορατή πλευρά προς την πόλη και προβλέπει και την κατασκευή σήραγγας για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.Την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος.

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για το LEADER Ηπείρου Κυριακή
H Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. με τον διακριτικό τίτλο «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» ως φορέας υλοποίησης και διαχείρισης του τοπικού προγράμματος του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) "Προσέγγιση LEADER" θα προβεί στα μέσα Οκτωβρίου στη 2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος καλώντας τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τις ακόλουθες περιοχές:
Π.Ε. Ιωαννίνων
Δήμος Ιωαννιτών [πρώην Δήμοι Ανατολής, Παμβώτιδας, Μπιζανίου, Περάματος (εκτός του Δ.Δ. Περάματος), Κοινότητα Νήσου και Τ.Δ. Μαρμάρων (μόνο η περιοχή Άνω Μαρμάρων).Δήμος Κόνιτσας [πρώην Δήμοι Κόνιτσας, Μαστοροχωρίων, Κοινότητα Αετομηλίτσας, Κοινότητα Φούρκας.
Π.Ε. Θεσπρωτίας
Δήμος Ηγουμενίτσας πρώην Δήμοι Ηγουμενίτσας (εκτός του Δ.Δ. Ηγουμενίτσας), Παραποτάμου, Συβότων, Κοινότητα Πέρδικας.
Η εν λόγω 2η προκήρυξη του προγράμματος θα αφορά κατάθεση επενδυτικών σχεδίων από φυσικά (αγρότες και μη) ή νομικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων των Συνεταιρισμών) καθώς και από ΟΤΑ α' και β' βαθμού, τα νομικά τους πρόσωπα και άλλους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιωτικούς φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων.Οι τομείς στους οποίους μπορούν να υποβληθούν επενδυτικά σχέδια (πρόκειται για ιδρύσεις, εκσυγχρονισμούς, επεκτάσεις και μετεγκαταστάσεις) είναι η μεταποίηση γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων, ο αγροτουρισμός (καταλύματα, εστιατόρια, εναλλακτικές μορφές τουρισμού κλπ.), οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (βιοτεχνικές μονάδες, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση), καθώς και έργα δημόσιου χαρακτήρα που αφορούν την τουριστική και πολιτιστική αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής παρέμβασης και την ανάδειξη και αποκατάσταση των χαρακτηριστικών της αγροτικής υπαίθρου.Για την ανωτέρω περιοχή παρέμβασης τίθενται προϋποθέσεις και περιορισμοί στις δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν, σύμφωνα με το εγκεκριμένο τοπικό πρόγραμμα.Αμέσως μετά την προκήρυξη των δράσεων η Ομάδα Τοπικής Δράσης της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» θα διοργανώσει ημερίδες στους Δήμους της Περιοχής Παρέμβασης παρουσιάζοντας τους φακέλους υποψηφιότητας, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και τα κριτήρια επιλεξιμότητας και βαθμολόγησης των επενδυτικών προτάσεων, ενημερώνοντας τον τοπικό πληθυσμό, τους φορείς και τους μελετητές.Στα γραφεία της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» αμέσως μετά τη δημοσίευση της Προκήρυξης θα διατίθεται δωρεάν έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό της 2ης Πρόσκλησης .Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος, το οποίο θα περιλαμβάνει:
.Συνοπτική & Αναλυτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.
.Ενημερωτικό υλικό.
.Φακέλους Υποψηφιότητας μαζί με τα κριτήρια επιλεξιμότητας & επιλογής.
.Αναλυτικό Τιμολόγιο εργασιών.
.Nομικό Πλαίσιο (Υπουργικές Αποφάσεις & Νόμοι).
.Όλα τα ανωτέρω θα βρίσκονται και στο site της Εταιρείας: www.epirussa.gr.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα παρέχονται στους ενδιαφερόμενους στα γραφεία της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» στα Ιωάννινα (Διοικητήριο, Πλατεία Πύρρου & Μιχαήλ Αγγέλου, τηλ.  2651036686,  2651083087, αρμόδιοι: Ηλίας Μώκος και Κατερίνα Καρακώστα), καθώς και στο site της Εταιρείας: www.epirussa.gr.

Επικίνδυνος ιός χτυπά στο διαδίκτυο
 Πριν από λίγες ημέρες ανακαλύφθηκε ένα νέο είδος ιού/malware το οποίο ξεκίνησε να διαδίδεται μέσω Skype.Αποστέλλοντας το μήνυμα «lol, is this your new profile pic ?» από ήδη μολυσμένους λογαριασμούς, προκαλούσε τους χρήστες να επισκεφτούν το αντίστοιχο link προκειμένου να μολύνει τους υπολογιστές του.Αρχικά οι ειδικοί πίστευαν πως το malware δεν ήταν τόσο επικίνδυνο. Μια έκδοση του προκαλούσε τους χρήστες απλά να κάνουν κλικ σε μια διαφήμιση, ενώ η πιο επικίνδυνη αλλά σπανιότερη μορφή του περιόριζε την πρόσβαση στον υπολογιστή των χρηστών και ζητούσε χρήματα για να τον ξεκλειδώσει.Φαίνεται όμως πως τα πράγματα είναι χειρότερα, αφού η εταιρεία κατασκευής λογισμικού προστασίας Kaspersky ανακάλυψε πως το malware στοχεύει λογαριασμούς χρηστών σε διάφορες ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα, ενώ διαθέτει ένα σωρό παραλλαγές.
Διάφορα προγράμματα antivirus μάλιστα το ανιχνεύουν με διαφορετικό όνομα. Η GFI ως Backdoor.Win32.Hupigon, το Sofos ως Troj/Agent-YCW ή Troj/Agent-YDC, το Trend Micro ως παραλλαγή του Dorkbot worm, το Kaspersky ως Trojan.Win32.Bublik.jdb και το Symantec ως W32.IRCBot.NG.
Η Kaspersky αναφέρει πως το malware έχει σχεδιαστεί για υποκλοπή κωδικών από τις ακόλουθες ιστοσελίδες: 1and1, Alertpay, Brazzers, Dotster, eBay, Enom, Facebook, Godaddy, iknowthatgirl, Letitbit, Moniker, Namecheap, Netflix, PayPal, Sms4file, The Pirate Bay, Torrentleech, Twitter, Webnames, Whatcd, Vip-file, Yahoo, YouPorn αλλά και πολλές ακόμα.
Έχει ακόμα την δυνατότητα να εξαπλώνεται μέσω του MSN Messenger, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς χρηστών που υποκλέπτει, αλλά και μέσω USB συσκευών όπως flash drives ακόμα και εξωτερικούς δίσκους αφού διαθέτει δυνατότητα αυτόματης εκκίνησης. Το χειρότερο όμως είναι πως μία από τις παραλλαγές του προσπάθησε να υποκλέψει στοιχεία πιστωτικής κάρτας από τράπεζα του Εκουαδόρ.Βασισμένη στα στοιχεία των διευθύνσεων του malware, η εταιρεία υπολογίζει πως η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου. Το σημαντικό όμως είναι ότι διαδίδεται εξαιρετικά γρήγορα. Την προηγούμενη εβδομάδα, μέσα σε διάστημα μόλις 10 λεπτών, καταγράφηκαν 2.259 μεταδόσεις του, ενώ σε δυο ώρες ο αριθμός των clicks έφτασε τις 484.111.
Με βάση αυτό το νούμερο, υπολογίζεται πως μέχρι στιγμής ο ιός έχει διαδοθεί σε πάνω από 2.5 εκατομμύρια συστήματα μέσω οκτώ διαφορετικών διευθύνσεων goo.gl. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην Ρωσία, γεγονός που υποδηλώνει πως η μόλυνση ξεκίνησε από εκεί. Μέχρι στιγμής η Kaspersky κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.Όπως συμβαίνει πάντα με τέτοιου είδους malware, συνιστάται να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανοίγετε συνδέσμους ή αρχεία «zip» που σας αποστέλλονται μέσω Skype ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων εάν δεν είστε 100% σίγουροι για το περιεχόμενο τους.