ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Τα Νέα από το Φιλιάτι και των ……. τριγύρω περιοχών !


Κοινόβιο με 39 αθλητές στην Καστοριά για το Βαλκανικό

Προπονητικό κοινόβιο με 39 αθλητές κι αθλήτριες των κατηγοριών εφήβων νεανίδων και παίδων κορασίδων βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 23 Αυγούστου  στην Καστοριά ενόψει του Βαλκανικού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.Μετά τις δοκιμασίες οι αθλητές που επελέγησαν είναι οι παρακάτω:
Βαγενάς Κώστας (ΔΝΟΗ), Πέτρου Γιάννης (ΙΟΘ), Τσάπος Θεόδωρος (ΙΟΘ), Χειμάριος Ευάγγελος (ΝΑΟΚ), Μάμαλου Δήμητρα (ΝΑΟΚ), Κοντραφούρη Κων/να (ΝΑΟΣ), Αγγελόπουλος Βασίλης (ΝΑΣ), Αγγελοπούλου Αθηνά (ΝΑΣ), Φλώρος Βασίλης (ΝΕΚ), Αποστολίδης Δημήτρης (ΝΕΚ), Παπαντωνάτου Λουίζα (ΝΟ Αργ),Ζήσης Ιωάννης (ΝΟΙ), Παπατσίμπας Μιχάλης (ΝΟΙ), Τσαλιός Αθανάσιος (ΝΟΙ), Μαγκλάρας Κώστας (ΝΟΙ), Ζέρβα Κατερίνα (ΝΟΙ),Κολτσίδα Ξανθή (ΝΟΙ), Ζυγούρα Βασιλική (ΝΟΙ) , Καραμήτρος Θωμάς (ΝΟΚατ), Κακούρης Νίκος (ΝΟΚατ),Νικολαίδου Δέσποινα (ΝΟΚατ), Γκισγκίνη Ειρήνη (ΝΟΚΙ),Αλιβιζάτου Ιωάννα (ΝΟΚΙ), Σακκάς Δημήτρης (ΝΟΘ),Αθανασίου Χαρίδημος (ΝΟΘ), Χρυσόπουλος Αριστείδης (ΝΟΘ), Καλαμαρά Κατερίνα (ΝΟΘ), Κουμπλή Στέλλα (ΝΟΘ), Λαδόπουλος Γιώργος (ΝΟΒΑ), Κουσκουρίδας Μιχάλης (ΝΟΒΑ), Κώστας Νίκος (ΝΟΒΑ), Μπακάλης Βασίλης (ΝΟΒΑ),Μπούφης Πέτρος (Ομ.Ερετών),Παπασακελλαρίου Γιώργος (ΟΕΑΝΑΒ), Μητρομάρας Χρήστος (ΟΕΑΝΑΒ),Αραμπατζής Αλέξανδρος (ΟΕΑΝΑΒ), Εμμανουηλίδου Δέσποινα (ΟΦΘ), Τζιβόγλου Ευθύμιος (ΟΦΘ),Δημητρίου Ηρακλής (ΟΝΑΤ).   
Το κοινόβιο θα ολοκληρωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου ημέρα αναχώρησης της αποστολής για την Βουλγαρία.

Αναδόχους και νέες δημοπρατήσεις έργων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Τους αναδόχους έργων που oι προϋπολογισμοί τους ξεπερνούν τα 2.020.000 ευρώ και δημοπρατήσεις άλλων που ξεπερνούν τις 607.000 ευρώ ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.Τα έργα αφορούν  βελτιώσεις – αποκαταστάσεις ζημιών στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, παρεμβάσεις   αντιπλημμυρικής προστασίας και την αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. Ηγουμενίτσας – Φιλιατών.Αναλυτικά κατά Περιφερειακή Ενότητα:
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Από την Οικονομική Επιτροπή αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι των έργων:
•Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 762.200 ευρώ. Ανάδοχος η  «ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε.»
•Αποκατάσταση προσβασιμότητας δευτερεύοντος επαρχιακού δικτύου με Εγνατία Οδό στη θέση Ελευθεροχώρι, προϋπολογισμού 32.066 ευρώ. Ανάδοχος ο Γ. Λάμπρου.
•Αποκατάσταση προσβασιμότητας από τον οικισμό Μίχλας προς την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 15.031 ευρώ. Ανάδοχος ο Π. Κόντης.
•Επείγουσες αντιπλημμυρικές εργασίες στο Λαογραφικό Μουσείο Δ.Δ. Τσαμαντά,  αντί 14.495  ευρώ. Ανάδοχος Χρήστος Ράπτης.
•Επείγουσες αντιπλημμυρικές εργασίες καθαρισμού ποταμού Καλαμά (περιοχή Αγίου Βλασίου), με ποσό σύμβασης 33.250 ευρώ.
Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους των έργων:
•Ανακατασκευή Γέφυρας Γκόγκου και εργασίες προστασίας αυτής, προϋπολογισμού 380.000 ευρώ. Ανάδοχος η «ΚΑΠΑ – ΤΑΦ ΑΒΕΤΕ».
•Βελτίωση οδού Βρυσοχώρι – Παλαιοσέλι, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος η Κ/Ξ Σταύρου Ν.- Γιαννάκος Μ.- Ντάφλης Γεώργιος.
•Αποκατάσταση ζημιών από  κατολισθήσεις στο Δήμο Μετσόβου, προϋπολογισμού 320.000 ευρώ. Ανάδοχος η Ε.Ε. Σιαμίδη Ιωάννη και ΣΙΑ Ε.Ε.
•Αποκατάσταση οδού προς Λαγκάδα, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Κων. Κούγκουλης.
Επίσης δημοπρατούνται τα έργα:
•Αποκατάσταση βατότητας οδού Στούπαινας προς Δικόρυφο για προσέγγιση πυροσβεστικών οχημάτων, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
•Αποκατάσταση βατότητας οδού Καλαρρύτες- όρια Νομού, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
•Αντιμετώπιση φθορών ασφαλτικού καταστρώματος της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
•Αντιμετώπιση φθορών ασφαλτικού καταστρώματος στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Μετσόβου – Αυχένα Κατάρας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους των έργων:
•Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στη θέση Ταρανά και στην περιοχή 4ο Γυμνασίου Πρέβεζας, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Αλέξανδρος Λαϊνάς.
•Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου στην περιοχή Δήμου Πρέβεζας- τεχνικά επί της 8ης επ. οδού, προϋπολογισμού 127.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Ιωάννης Μάκης και ΣΙΑ.
•Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Θεσπρωτικού Ζηρού. προϋπολογισμού 88.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Ιωάννης Καραμπίτιανης.
•Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού στο ρέμα Καρυδά – συμπληρωματικά τεχνικά οδικού δικτύου Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 31.000 ευρώ. Αναδόχος Βασ. Δημητρίου.
Επίσης η Ο.Ε., μεταξύ άλλων, ενέκρινε την επαναδημοπράτηση των παρακάτω δύο έργων των οποίων ο αρχικός διαγωνισμός αποδείχτηκε άγονος.
•Συντηρήσεις – διαγραμμίσεις επαρχιακού και βασικού οδικού δικτύου Π.Ε.Πρέβεζας προϋπολογισμού 185.000 ευρώ. 
•Ασφαλτοστρώσεις – κατασκευή τεχνικών σε οδικά τμήματα των Δ.Δ. Σκιαδά, Βρυσούλα και Ωρωπό, προϋπολογισμού 42.500 ευρώ.  
Οδηγίες Διεύθυνσης Υγείας για την εμποροπανήγυρη στο Δ. Ζίτσας
Την αναγκαιότητα τήρησης της κείμενης νομοθεσίας για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας σχετικά με τη λειτουργία εμποροπανήγυρης στο Δήμο Ζίτσας, επισημαίνει με έγγραφό της προς το Δήμο η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Ηπείρου. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται η υποχρέωση του Δήμου για την έκδοση άδειας συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη σε άτομα που είναι εφοδιασμένα με τη νόμιμη άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου και βιβλιαρίου υγείας σε ισχύ ή πιστοποιητικού υγείας. Σχετική άδεια λειτουργίας απαιτείται και για τις κινητές  καντίνες. Ο  Δήμος καλείται επίσης να μεριμνήσει για τη διασφάλιση των προϋποθέσεων υγιεινής του χώρου, ώστε να υπάρχουν σημεία υδροληψίας από το σύστημα ύδρευσης της πόλης, συγκρότημα κοινόχρηστων αποχωρητηρίων για την καθαριότητα και απολύμανση, ενώ αναγκαία είναι και η καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων.Επισημαίνεται δε ότι με τη λήξη της εμποροπανήγυρης πρέπει να καθαριστεί και να απολυμανθεί ο σχολαστικά χώρος. «Προκειμένου να προασπιστεί η Δημόσια Υγεία και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προκύψουν προβλήματα σε βάρος της Δημόσιας Υγείας παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω», καταλήγει το έγγραφο της Διεύθυνσης. Για το ανωτέρω θέμα, ενημερώθηκε και ο  Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων «Ο Γεώργιος Σταύρου», ο οποίος είχε στείλει σχετικό έγγραφο στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου. Είναι ευνόητο ότι οι ανωτέρω οδηγίες- επισημάνσεις ισχύουν για κάθε εμποροπανήγυρη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Εγνατία Οδός ΑΕ….: «Σταθεροποίησης του επιχώματος»
Αναδείχθηκε σήμερα, από την «Εγνατία Οδός ΑΕ», η τεχνική εταιρεία «ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΕ» ανάδοχος του έργου «Σταθεροποίησης του επιχώματος» στο Περιστέρι Νομού Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 10,8 εκατ. ευρώ. Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε:
«Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη. Σε συνεργασία με την «Εγνατία Οδός ΑΕ», αμέσως μόλις εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος (μετά τον έλεγχο της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο) και αρχίσουν οι εργασίες σταθεροποίησης του επιχώματος στην ευρύτερη περιοχή, θα αποδοθεί στην κυκλοφορία και η γέφυρα του Περιστερίου, μήκους 300 μέτρων. Υπενθυμίζεται ότι η Εγνατία οδός, συνολικού μήκους 700 χλμ περίπου, έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία από το 2009.
Για την απόδοση της γέφυρας λάβαμε υπ’ όψιν την σχετική τεχνική έκθεση που είχε αναθέσει η «Εγνατία Οδός ΑΕ» και αναφέρει ότι πλέον «οι κίνδυνοι από την παράδοση σε κυκλοφορία του συγκεκριμένου οδικού τμήματος είναι περιορισμένοι», εφ’ όσον τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, όπως:
.η επαναλειτουργία των φρεάτων άντλησης,
.η συνέχιση λήψης μετρήσεων στα διαθέσιμα αποκλισιόμετρα σε τακτική βάση,
.η εκτέλεση τακτικών επιθεωρήσεων στην περιοχή των έργων για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν βλαβών και, κυρίως,
.η δυνατότητα άμεσης κινητοποίησης εργολάβου κατασκευαστή για την περίπτωση που απαιτηθεί η άμεση εκτέλεση έργων για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
Η Εγνατία Οδός ΑΕ θα διασφαλίσει όλες τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις». 

Άγνωστοι κατέστρεψαν εκκλησάκι στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας
 Ενημερωθήκαμε από αναγνώστη του Ράδιο Ηγουμενίτσα πως, κάνοντας την απογευματινή του βόλτα στον ποδηλατόδρομο της Ηγουμενίτσας,δίπλα από τον ναυταθλητικό όμιλο Ηγουμενίτσας, διαπίστωσε πως άγνωστοι κατέστρεψαν το εκκλησάκι της φωτογραφίας.Το θέμα είναι σοβαρό καθώς μπορεί να προκαλέσει έξαρση εθνικιστικής βίας στην πόλη.Ελπίζουμε πως η ασφάλεια της Ηγουμενίτσας θα ασχοληθεί σοβαρά και θα εντοπίσει τους δράστες άμεσα, οδηγώντας τους στην δικαιοσύνη.
Τραγικό τέλος για μια 63χρονη που απαγχονίστηκε μέσα στο σπίτι της
Τραγικό τέλος αποφάσισε να δώσει στη ζωή της μια 63χρονη γυναίκα κάτοικος Πρέβεζας η οποία βρέθηκε κρεμασμένη από την σκάλα του δεύτερου ορόφου του σπιτιού όπου διέμενε . Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα εδώ και δύο ημέρες δεν είχε δώσει σημεία ζωής, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στους οικείους της, οι οποίοι και την αναζήτησαν.Λίγο μετά τις 12 χθες, παρουσία του εισαγγελέα και ανδρών του τμήματος ασφαλείας το άψυχο σώμα της γυναίκας εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι της, προκαλώντας θρήνο στους οικείους της και μεγάλη θλίψη στους γείτονες , τους φίλους και τους συναδέλφους της στην υπηρεσία όπου και εργαζόταν μέχρι και πριν από λίγα χρόνια.Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία και απεγκλώβισε το πτώμα της άτυχης γυναίκας το οποίο στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας.
Μια 33χρονη τραυματίστηκε κάνοντας θαλάσσια σπορ στην Πάργα
Τραυματίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στη θαλάσσια περιοχή «ΒΑΛΤΟΣ» Πάργας, κατά τη διενέργεια θαλάσσιου μέσου αναψυχής (θαλάσσιο αλεξίπτωτο), μια 33χρονη.Η 33χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πάργας και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.Προανάκριση, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Μελέτη για την ανάδειξη των πηγαδιών του Σουλίου

Τα πηγάδια και το δροσερό νερό ήταν αυτά που κράτησαν ζωντανούς πριν από χρόνια τους Σουλιώτες στη διάρκεια της πολιορκίας με τον Αλή Πασά. Τώρα, ήρθε η ώρα η δημοτική αρχή του  Σουλίου να ανταποδώσει το καλό και να κρατήσει «ζωντανά» τα παραδοσιακά πηγάδια, τα οποία κινδυνεύουν να χαθούν.Σε μία προσπάθεια να αναδειχτούν τα πηγάδια, που είχαν στις αυλές τους οι Σουλιώτες, ο δήμος προχωρά σε μία μελέτη για την καταγραφή, την αναστήλωση και στη συνέχεια την τουριστική αξιοποίησή τους. «Στο Σούλι και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά πηγάδια. Κάθε οικογένεια είχε και το δικό της. Ο καιρός όμως περνάει και τα πηγάδια αυτά κινδυνεύουν να χαθούν, να φύγουν μέσα στο έδαφος. Στις σκέψεις μας είναι να τα αναστηλώσουμε τα περισσότερα σε συνεργασία με την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεωνν η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση. Για το λόγο αυτό, η δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει μία μελέτη για να μπορέσει να εντάξει τα πηγάδια είτε σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, είτε να τα αναστηλώσει με ιδίους πόρους.Στο παρελθόν είχε γίνει μία προμελέτη για τα πηγάδια που υπάρχουν στην περιοχή -σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας- όσον αφορά τις εργασίες αλλά και τα παραδοσιακά υλικά που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν. «Σκοπός είναι η ανάδειξη και προβολή του τόπου μας. Θέλουμε να συνδυάσουμε το κάστρο της Κιάφας, τα πηγάδια των Σουλιωτών και τα σπίτια των οπλαρχηγών Μπότσαρη και Τζαβέλλα, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να μάθει την ιστορία του Σουλίου» προσθέτει η δήμαρχος.Στην περιοχή υπάρχουν περίπου 400 πηγάδια και τα περισσότερα βρίσκονται γύρω από το κάστρο της Κιάφας, το οποίο χτίστηκε από τον Αλή Πασά. Στις σκέψεις της δημοτικής αρχής είναι να συντηρηθούν και να πλακοστρωθούν επίσης τα παλιά Σουλιώτικα μονοπάτια, γύρω από τα αξιοθέατα, σε μία προσπάθεια ανάδειξης όλης της περιοχής.