ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πάμε καλά…Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν…!














Με για πού την φάγαμε …. αφού : αμετανόητος ο Λαός αμετανόητοι και οι Πολιτικοί …!

Έτσι έχουν τα πράγματα, ατυχώς για όλους εμάς. Αν ήταν στο χέρι των πολιτικών ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ σε αυτόν τον τόπο. Αν έχουμε δει πέντε καλά πράγματα είναι από κάποιους εισαγγελείς που σε πείσμα της σήψης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία αυτοί κάνουν το καθήκον τους, και μάλιστα κατά τον καλύτερο τρόπο. Δεν αρκεί όμως αυτό.Να πληρώσουν όλοι όσοι έφταιξαν, όλοι όσοι έκλεψαν. Δεν θα στείλουν έναν στην φυλακή και καθάρισαν. Και ουδόλως νοιάζει τον κόσμο αν θα μείνει στην φυλακή. Κατάσχεση να γίνει, δήμευση να γίνει, και να περπατούν ξυπόλητοι και να τρώνε από τα σκουπίδια όλοι οι διεφθαρμένοι και όχι οι δύσμοιροι πολίτες αυτής της χώρας, οι οικογενειάρχες που δεν έφταιξαν σε τίποτα….. Αλλιώς ο Σουρής θα έχει απόλυτο δίκαιο με τους στίχους του:
Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά κι ο κόσμος όλος
κι απ’ τα πολλά πια τα σκατά μου πιάστηκε κι ο κώλος.
Έρχεται ο ένας ο σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
σαν φύγει όμως βλέπουμε πως αποσκατωθήκαμε.
Συνηθίζεται τέτοιες μέρες να αναφερόμαστε στο νόημα και τη σημασία των εθνικών επετείων. Αρκετές φορές κοιτάμε το περιτύλιγμα και χάνουμε την ουσία.
«Μια φορά κι έναν καιρό σ’ αυτό τον τόπο το μικρό
ζούσαν κάτι φουκαράδες, οι ραγιάδες
Κοτζαμπάσηδες, πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες
κυβερνούσανε τη χώρα. Καληώρα».
Με αυτό το στίχο από τους «Προστάτες» του Μήτσου Ευθυμιάδη που τραγουδήθηκε από τον Μανώλη Μητσιά ας προσπαθήσουμε να δούμε σαν παραμύθι ότι έγινε στον τόπο μας πριν από 2 περίπου αιώνες.Η ουσία είναι πως πριν από σχεδόν 200 χρόνια το πάθος των Ελλήνων για ελευθερία παραμέρισε όλα τα εμπόδια. Και δεν ήταν λίγα. Επειδή το σωστό είναι να μελετάμε τα πράγματα με τους όρους της εποχής που συνέβησαν, ας δούμε σύντομα τι κατάσταση επικρατούσε στην Ευρώπη την εποχή που συζητάμε.Η Ευρώπη αναθάρρησε από τον άνεμο δημοκρατίας και προόδου που έφερε η Γαλλική επανάσταση. Αλλά οι ισχυροί της προσπάθησαν να στραγγαλίσουν κάθε απελευθερωτική διάθεση των λαών από την τυραννία. Ίδρυσαν έναν πανίσχυρο μηχανισμό, την Ιερή Συμμαχία, με μόνο στόχο να εξασφαλίζουν την ηγεμονία τους. Αυτό από μόνο του θα αποθάρρυνε οποιονδήποτε θα σκεφτόταν να ξεσηκωθεί. Και πάλι σήμερα μας μιλούν για «μονόδρομους» και «θυσίες» και μας ζητούν να καθίσουμε φρόνιμα για να πεθάνουμε ραγιάδες. Και πάλι οι φωνές αντίστασης θεωρούνται «αποκοτιά», «τυχοδιωκτισμός» και «εθνική μειοδοσία». Μα και πάλι, η ανάταση του λαού μας δεν θα προέλθει από κείνους τον αλυσόδεσαν αλλά από τους απόκληρους, τους νέους «κλέφτες» κι αρματωλούς.Από αυτή την άποψη ο αγώνας των «ρέμπελων» του ’21 πρέπει να μας εμπνέει και να μας οδηγεί σε νέους απελευθερωτικούς αγώνες με στόχο την απελευθέρωση από τις καινούριες αλυσίδες.Γι αυτό, αντί για μεγαλοστομίες και εμβατήρια,καλύτερα ας επαναλάβουμε τη δική τους παραίνεση: « ακόμα τούτη η άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι ».
Κι ας βάλουμε όλοι πλάτη μέχρι να κάνει ξαστεριά στη χώρα μας. Και γρήγορα να φλεβαρίσει.