ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων και υπηρεσιών

Τι προβλέπεται για τους δημοσίους οργανισμούς και φορείς, που θα περάσουν από γαλλικό "κόσκινο". Στόχος τη μείωση του κόστους εργασίας.
Ξεκινά  η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και υπηρεσιών, στο πλαίσιο αξιολόγησης των υπηρεσιών, των οργανισμών και του προσωπικού, βάσει του οποίου θα κριθεί ο  προγραμματισμός, η δυνατότητα συνεργασίας των υπηρεσιών, καθώς και αποτελεσματικότητα και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.Η αξιολόγηση θα διενεργηθεί από το αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με βάση τα κριτήρια που διαμόρφωσε σε συνεργασία με την Task Force, κατ' εφαρμογή των όσων υπέδειξαν εξειδικευμένα στελέχη του γαλλικού κράτους.Σημειώνεται, ότι μετά την αξιολόγηση, επίκειται κατάργηση των φορέων και μετατάξεις ή απολύσεις των εργαζομένων, που θα κριθούν μη αποδοτικοί.Τα 7 κριτήρια, με τα οποία θα αξιολογηθούν οι υπηρεσίες και οι οργανισμοί του Δημοσίου, είναι τα εξής:
1) Εξυπηρέτηση του κοινού
Η μέτρηση του βαθμού ικανοποίησης των πολιτών από την εξυπηρέτηση που θα έχουν στις διάφορες υπηρεσίες, θα πραγματοποιηθεί με ερωτηματολόγια, που θα δοθούν στο κοινό, με καταγραφή του αριθμού παραπόνων, καθώς με το χρόνο ανταπόκρισης των υπηρεσιών σε αιτήματα.
2) Προσόντα στελεχών
Η αξιολόγηση του συγκεκριμένου τομέα αφορά στην ικανότητα των ανώτερων στελεχών της διοικητική ιεραρχίας των οργανισμών, ως προς την ικανότητα τους να οργανώνουν, να διαχειρίζονται, αλλά και να συντονίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες και το προσωπικό τους.
3) Συντονισμός, χρόνοι, προγραμματισμός
Ο προγραμματισμός, δηλαδή η διαδικασία μέσω της οποίας διαμορφώνεται το όραμα και η αποστολή των δημόσιων οργανισμών, οι σκοποί, οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα για την επίτευξη αυτών, είναι ένα από τα πλέον αδύνατα σημεία της δημόσια διοίκησης στην Ελλάδα.Με την αξιολόγηση θα διαπιστωθεί ποιες δομές διαθέτουν προγραμματισμό και με ποιες μεθόδους διαμορφώνεται το σχέδιο δράσης των υπηρεσιών΄.
4) Αξιοποίηση δυνατοτήτων
Ένας ακόμα τομέας, στον οποίον θα κριθούν οι ικανότητες ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, που διαθέτουν ανώτερα στελέχη και πολιτική ηγεσία στο Δημόσιο.Πρόκειται για την αξιοποίηση των υπαλλήλων όχι μόνο βάσει των αλλά και των ουσιαστικών προσόντων τους. Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού είναι μία παράμετρος που απουσιάζει από τη δημόσια διοίκηση.
5) Συντονισμός υπηρεσιών
Στο συγκεκριμένο κριτήριο θα μετρηθεί η ετοιμότητα των δημόσιων υπηρεσιών, σε επίπεδο σχεδιασμού, να απορροφήσουν κοινοτικά κονδύλια για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στις διαδικασίες που ακολουθούν.Ουσιαστικά, το δημόσιο θα βαθμολογηθεί για την δυνατότητά του να απορροφά πόρους του ΕΣΠΑ κυρίως στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
6) Νέες τεχνολογίες
Οι επιτροπές θα αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των οργανωτικών δομών του κράτους. Η μέτρηση των αποτελεσμάτων έχει σχεση με το αρχικό κριτήριο, που αφορά στον προγραμματισμό.
Θα αναλυθεί η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών, με βάση την αρχική στοχοθεσία στον βαθμό βέβαια που αυτή υφίσταται.
7) Κρατικές δομές
Θα μετρηθούν οι κοινές συσκέψεις,που πραγματοποιούνται μεταξύ υπηρεσιών υπουργείων,η συχνότητά τους και η αποτελεσματικότητατων διαδικασιών.                                                      


Δεν υπάρχουν σχόλια: