ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ !

Σήμερα στις 10.30 το πρωί ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή του δήμου Φιλιατών. Την εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία τους οι τοπικές αρχές της Θεσπρωτίας, ο βουλευτής κ. Κατσούρας, ο νομάρχης κ. Γιόγιακας, ο δεσπότης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινος, η δήμαρχος Παραμυθιάς κ. Μπραϊμη, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, οι πρώην νομάρχες κ. Τσώνης και Λιάκος, ο πρώην δήμαρχος Φιλιατών κ. Κολιούσης και πολύς, πάρα πολύς κόσμος που δημιούργησε το αδιαχώρητο. Αφού έγινε το καθιερωμένο εκκλησιαστικό τυπικό, ακολούθησε η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και ολιγόλεπτη ομιλία από τον νέο δήμαρχο κ. Μηνά Παπά και βέβαια τους απερχόμενους δημάρχους Φιλιατών και Σαγιάδας κ. Ντουμάζιος και Μάστορα. Ο κ. Παπάς τόνισε στην ομιλία του πως βασικός στόχος της νέας δημοτικής αρχής θα είναι αλλάξει σελίδα ο δήμος.Της νέας δημοτικής αρχής Φιλιατών ηγείται ο καρδιολόγος Μηνάς Παπάς- στον οποίο προσάπτουν  χαρακτηριστικά σεμνού, μετριοπαθή και έντιμου άνθρωπου. Χαρακτηριστικά που τιμούν την θέση του πρώτου πολίτη μιας πόλης. Το νέο δημοτικό συμβούλιο αποτελούν οι: Νίκος Τσέκας, Λευτέρης Μπάντιος, Γεωργία Μποροδήμου, Παρασκευάς Βλάχος, Παναγιώτης Στεργίου, Ελένη Νικολαϊδου, Κώστας Μάνος, Δημήτρης Τσότσης, Παναγιώτης Σωτηρίου, Γιώργος Μπεράτης, Γιώργος Ρούμπης, Φίλιππος Λένης, Σταύρος Κωστάρας, Λευτέρης Μπουτάσης, Νίκος Τάσιος, Λάμπρος Φερεντίνος. Από την αντιπολίτευση: Γιώργος Δάλλας, Γιάννης Μποροδήμος, Ηλιάνα Σάρρα- Σπανόπουλου, Θωμάς Γκίκας, Χρήστος Γκίζας, Δημήτρης Καψάλης, Κων/νος Μποροδήμος, Ειρήνη Λάγγαρη, Χριστόφορος Τόλης, Μενέλαος Φερεντίνος και Λαέρτης Ρέγκας. Την πλειοψηφία των συμβούλων  αποτελούν, όπως μπορεί να δει κανείς, νέοι άνθρωποι με μια μικρή συμμετοχή παλιών και έμπειρων. Μια ακόμη ελπιδοφόρα ένδειξη. Η μεγάλη νίκη του συνδυασμού που αναλαμβάνει τα ηνία του Δήμου, δείχνει ότι μεγάλο είναι και  το ποσοστό του κόσμου που στηρίζει τις ελπίδες του στην επιτυχία τους. Αυτό θεωρείται ότι  θα δώσει δύναμη και αυτοπεποίθηση στους νέους μας άρχοντες, ενώ παράλληλα τους αναθέτει και μεγαλύτερες ευθύνες. Με μια συλλογικότερη δουλειά, όπως πολύ σωστά επισημαίνουν στο προεκλογικό τους σύνθημα [όλοι μαζί] θα ξεπεραστούν ευκολότερα οι όποιες δυσκολίες. Κοντολογίς, ενεργοποίηση των πολιτών για δημοκρατική συμμετοχή στην διαμόρφωση απόψεων, στο σχεδιασμό, στη διαχείριση και την εκτέλεση, με απόλυτη διαφάνεια σε πνεύμα δικαίου, χωρίς αποκλεισμούς.
Έτσι μπορούν να γίνουν εύκολα τα δύσκολα, γιατί:
   Το σχέδιο και οι Νόμοι του ¨Καλλικράτη¨, φέρνουν πολλά και πρωτόγνωρα πράγματα στην διοίκηση του Δήμου και η δουλειά που πρέπει να γίνει είναι  σημαντική. Επίσης, το μπάχαλο που άφησε ο απερχόμενος δήμαρχος τόσο στη διοίκηση όσο και στην οικονομία του Δήμου- βρίσκεται ακόμη υπό δικαστική εκκρεμότητα - είναι ένα ακόμη σημαντικό θέμα που θα έχει να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή. Κι τέλος, η άσχημη οικονομική κατάσταση της  χώρας ή οποία δείχνει ότι θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα ακόμη και στην επιβίωση του Δήμου Φιλιατών, αρχίζοντας με το κλείσιμο υπηρεσιών κλπ.
   Όμως τίποτε δεν χαρίζεται και όλα κερδίζονται, με συστηματική δουλειά και αγώνα. Το κράτος πρέπει να δει στην έκτασή του το πρόβλημα ¨Δήμος Φιλιατών¨, για να σκύψει σε αυτό και να πάρει σωστές αποφάσεις. Ας μην διαμαρτυρόμαστε χωρίς να έχομε κάνει ότι μας αναλογεί, όπως έκανε π.χ. ο απερχόμενος ¨διαμαρτυρήθηκε¨, γιατί η κυβέρνηση θέλει να… υποβαθμίσει το Φιλιάτι, θυμίζοντας  το: ¨αιδώς Αργείοι¨, υποκριτές και φαρισαίοι…
Όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν με καλή οργάνωση- από την μεριά της νέα διοίκηση.
Με εποικοδομητική αντιπολίτευση, από την μειοψηφία και. Με ουσιαστική συμμετοχή και στήριξη από την μεριά των πολιτών.Επιτέλους, ας τα κάνουμε, για να πετύχουμε.
     -Γ.Κ-  

Δεν υπάρχουν σχόλια: